Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Milik blijft indruk maken: ‘Ik ben verbaasd over zijn doelpuntengemiddelde’

Laatste update:

Arek Milik heeft voorlopig geen aanpassingsproblemen bij Napoli. De van Ajax overgenomen aanvaller maakte zaterdag tegen Bologna (3-1) zijn vijfde en zesde doelpunt voor de Serie A-club, in slechts vijf duels. Ter vergelijking: voorganger Gonzalo Higuaín stond na vijf wedstrijden op vier treffers voor i Partenopei.

/

"Ik ben verbaasd over zijn doelpuntengemiddelde, maar niet over zijn prestaties", zo vertelde Napoli-coach Maurizio Sarri na afloop. "Ik wist al dat hij zeer sterk is. Ik denk wel dat we de druk op zijn schouders ietwat moeten verlagen. Arek is pas 22 jaar oud en heeft maar een paar Serie A-duels in de benen. Hij kan niet met andere topvoetballers worden vergeleken. Hij moet tijd en ruimte krijgen om te groeien."

Milik kwam zaterdag als invaller binnen de lijnen en met zijn eerste balcontact tekende de Pool meteen voor de 2-1. Ook de 3-1 nam hij voor zijn rekening. José María Callejón maakte in de Serie A één doelpunt meer dan Milik. "Milik laat zijn kwaliteiten zien", vertelde de Spaanse topscorer van de Italiaanse competitie. "We moeten zo veel mogelijk van hem profiteren én hem zelfvertrouwen geven."

Lekkere pass van Marek Hamsik ✔ Lekkere goal van Arek Milik ✔

Geplaatst door voetbalzone op zaterdag 17 september 2016

Denk jij dat Arek Milik topscorer van de Serie A gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

2 echt spitsen goals, vooral de eerste was heel mooi. Milik heeft ook wel geluk met spelers als Hamsik, Insigne en Callejon om zich heen, hij past daar perfect tussen. Off: Voor iedereen die hem niet heeft gezien, zoek de goal van Verdi op, wat. een. knal!

18 september 2016 om 10:26

Geluk? Daarom gaat hij toch bewust naar zo'n club toe?

18 september 2016 om 12:57

Ja klopt. Ik bedoel meer dat hij zich daarmee gelukkig kan prijzen.

19 september 2016 om 16:26

Deze?
https://www.youtube.com/watch?v=ymod_3d9w8a

Het zou toch mooi zijn als hij topscorer wordt! Dan snoert hij heel wat monden.

18 september 2016 om 09:38

Ik ben er in ieder geval al stil van. Vond het echt een hele rare transfer. Een speler die bij Ajax niet eens onbetwist was in de spits naar Italie voor een monsterbedrag. Grote onzin, want hoe kan hij het daar nou waarmaken. Heeft een linker, maar kan verder niks.

I've never been so wrong in my life

18 september 2016 om 10:42

Duurde mij ook een tijdje om te beseffen dat hij niet onbetwist omdat FdB de coach was. Beetje zelfde als met El Hamdaoui toen

18 september 2016 om 11:48

El Hamdioui werd door een beginnende De Boer als voorbeeld gesteld dat iedereen keurig in de pas moest lopen onder hem en dat je anders een probleem had. Dat had niets met voetbalkwaliteiten te maken.
Milik was gewoon niet het aanspeelpunt wat De Boer wilde en De Boer was te koppig om in het systeem aanpassingen te maken zodat Milik echt zou gaan renderen.

18 september 2016 om 13:51

Milik is vooral goed met wat ruimte voor zich. In de kleine ruimte komt hij minder goed tot zijn recht. Eigenlijk hadden Ajax en PSV van spits moeten ruilen. ;-)

Doet het daar echt goed zeg, soms past een speler gewoon beter in een bepaald systeem.

18 september 2016 om 08:44

@m_ssc

Daar sla je de spijker op zijn kop. In Italië wordt een spits louter en alleen afgerekend op zijn goals. Hij kan nog zo goed spelen, als hij niet scoort, wordt hij binnen de kortste keren afgeserveerd. In NL in het algemeen en Ajax in het bijzonder, worden ook andere dingen van een spits gevraagd en moet deze ook kunnen meevoetballen. En dat is wat Milik (nog) niet goed beheerst en daarom werd hij altijd met scepsis bekeken en ondergewaardeerd. Voor een jonge spits van 21 heeft Milik het bij Ajax gewoon goed gedaan en verdiende hij meer waardering. Helaas kijkt men in NL vooral naar wat iemand niet goed beheerst en minder naar zijn pluspunten. In Italië is dat totaal anders en wordt een spits op een voetstuk geplaatst als hij doet waar hij voor is aangetrokken: scoren. Als hij een periode droog staat, wordt hij er echter net zo gemakkelijk weer afgedonderd. Dat dan weer wel.

Doet het natuurlijk goed, maar de aanpassing van Eredivisie naar Serie A is tegenwoordig ook niet meer zo groot. De Roon, de Vrij, Hoedt, Milik, Kishna.. ze kunnen allemaal vrijwel moeiteloos mee. Het niveauverschil is minimaal

18 september 2016 om 08:33

Ja. Maar ik denk toch dat een Luuk de Jong dit niet zou lukken hoor. Milik heeft toch nog wat meer potentie mbt goals maken. En dat is in Italië genoeg voor een spits.

18 september 2016 om 09:17

Zijn hele andere soorten spitsen. De jong is een vechter die goed kan koppen. Milik is gewoon een pure afmaker

18 september 2016 om 10:15

Mr.eko

de roon oke, maar dat was wel bij atalanta, plus hij doet het nu in engeland ook prima.
de vrij was hier in nederland al uit gegroeid tot een prima verdediger.
kishna en en hoedt kunnen nog niet zo moeiteloos mee als je beweert.

de reden dat millik het goed doet is heel simpel, bij napoli spelen ze behoorlijk aanvallend.
hij speelt nu met spelers als callejon, hamsik, insigne enz. dit zijn jongens die een bal voor kunnen geven.
kijk maar hoe vaak hij nu met het hoofd scoort.
bij ajax moet je het doen met spelers als klaassen younes en el ghazi bijvoorbeeld, geen van 3en heeft een fatsoenlijke voorzet of steekbal.
klaassen is een harde werker maar een aanval opzetten als hamsik doet, kan hij bij lange niet.
younes is een leuk spelertje maar van de 10 voorzetten mag je blij zijn als er 1 aankomt.
en van el ghazi hoef je al helemaal geen voorzet te verwachten.

denk eerder dat de rest van ajax niet zo goed is als men hier denkt.

18 september 2016 om 13:47

Fair point. Als je kijkt naar het verschil in kwaliteit tussen de selecties van Ajax en PSV afgelopen seizoen, dan is het een wonder dat Ajax pas in de laatste ronde de titel verspeelde. PSV had eigenlijk met 8 punten verschil kampioen moeten worden.

(En nee, ik ben niet voor Psv.)

18 september 2016 om 14:49

ja inderdaad, ajax heeft een team met veel leuke spelers, maar meer ook niet.
iedereen speelde onder de boer ook maar ergens, vleugel spelers waren standaard van origine een nummer 10, die verder ook niet het inzicht hadden van een echte vleugel aanvaller zoals bijvoorbeeld een callejon of insigne

18 september 2016 om 10:57

Ze speel(de) dan ook bij clubs van hun niveau... de Roon bij Atalanta, kishna hoedt en de vrij bij Lazio ect. Dat zijn niet eens de subtop van italie

Het is simpelweg niet zo moeilijk als het was om in Italië te scoren. Higuain toonde dat al aan, en Milik doet het dunnetjes over.

18 september 2016 om 02:42

Nou in Italië staan ze verdedigend vaak iets beter dan overige competitie, en van de nlers die je opnoemt spelen ze niet allemaal basis of zonder moeite met aanpassen ,de vrij is bijvoorbeeld al vaak geblesseerd geweest netals strootman blijkbaar komen nlers die de overstap maken vaak oets met fysiek tekort dat is bij milik wel anders het lijkt er meer op dat die onderschat is en dat die bij napoli helemaal weer opleeft. Denk dat de Boer hem liever bij inter zou zien nu

18 september 2016 om 10:22

@ Andonis

hij speelt nu simpelweg met betere spelers, jongens die een bal voor kunnen geven i.p.v. dat de voorzetten naar de cornervlag gaan.
bij ajax speelde hij met een lamme op links en een blinde op rechts.
leuke voetballers hoor maar een fatsoenlijke bal voorgeven voor de spits zie je bijna niet.

hiquain is gewoon een hele goede spits, schoot er in spanje ook behoorlijk wat in, maakte de laatste 2 jaar zelfs als invaller heel veel goals.

18 september 2016 om 12:06

Ja, dat speelt ook een grote rol natuurlijk. Heel Napoli speelt beter voor een spits. Maar toch was het in het verleden moeilijker, omdat er meer ploegen waren die verdedigender speelden, en betere verdedigers hadden.

Higuain is een goede spits, maar nee, in Spanje deed hij het niet buitengewoon goed, sterker hij viel vaak tegen.

18 september 2016 om 14:46

als je kijkt naar de cijfers van hiquain in spanje, kan je niet zeggen dat hij slecht gedaan heeft, meer dan 100 competitie goals gemaakt.
afgelopen seizoen was echt een uitschieter voor m, de eerste 2 kwam hij niet eens tot de 20 in de serie a.
de nummer 2 staat ook echt een heeeel stuk lager.

Wat een klasbak. Hij prikte ze bij Ajax met zijn linker vaak in het zijnet. Pure spits waar in Nederland teveel van verwacht werd.
Teveel prietpraat over zijn rechtervoet of meevoetballen. Hij doet wat ie moet doen en dat is scoren.
Ik zal npoit zeggen dat we met Milik van de graafschap hadden gewonnen...maar wat de Boer die dag bezielde om zijn beste spits van het veld af te halen...
Blij dat Milik in Italie meer gewaardeert wordt.

Als er iemand dit niet verwacht had, dan was ik het wel. Die jongen maakt echt een droomstart. Misschien dat hij het dan toch nog kan redden op dit niveau.

Zal je zien dat hij er effetjes 30 in schiet en dat Ajax weer te weinig heeft gevangen net als bij Suarez

18 september 2016 om 09:45

Haha nee, ookal gebeurd dat. Ik blijf meer dan tevreden, over die transfersom.. :-)

18 september 2016 om 11:20

Ik blijf natuurlijk ook tevreden met de transfersom, maar voor Napoli was het een koopje als hij zo door blijft gaan. Mooie is een artikel hier op VZ door Justus met de tit dat Overmars huilend van het lachen in bed had liggen rollen van deze transfer. Ik denk dat die voorzitter van Napoli dat over 4 maanden doet. Dit onderschrijft precies hoe Milik in Nederland onderschat werd.

Milik mist weinig als hij de kans krijgt, dat maakt Milik ook een goede spits.

Milik is het best als hij wat ruimte voor zich heeft. Daarbij heeft hij bij Ajax ook wel heel veel geleerd in die twee jaar. Verder is hij ook afhankelijk van de ploeg waarin hij speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren