Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Milan overleeft openingsfase en zet eerste stap richting tweeluik met Inter

Laatste update:

AC Milan heeft een goede stap gezet richting de halve finale van de Champions League. De ploeg van trainer Stefano Pioli won met 1-0 van Napoli dankzij een treffer van Ismaël Bennacer. Napoli was een groot gedeelte van de eerste helft de betere partij, maar liet na te scoren en kreeg het deksel op de neus na een vlijmscherpe counter van de Milanezen. André-Frank Zambo Anguissa pakte twintig minuten voor tijd zijn tweede gele kaart en is er daarom tijdens de return op 18 april niet bij. Ook Kim Min-jae ontbreekt dan vanwege zijn late gele kaart. Door de zege lonkt voor Milan een halve finale tegen stadgenoot Internazionale, dat Benfica dinsdag met 0-2 versloeg.

Pioli had geen verrassingen in zijn opstelling in huis. Sterspeler Rafael Leão bestreek de rechterflank en moest voor aanvoer richting spits Olivier Giroud zorgen. Bennacer stond op de 10-positie geposteerd. Napoli kon niet beschikken over spitsen Victor Osimhen en Giovanni Simeone, waardoor Napoli-trainer Luciano Spalletti moest puzzelen. De oefenmeester besloot uiteindelijk om middenvelder Eljif Elmas als valse spits te posteren. De Noord-Macedoniër werd geflankeerd door Hirving Lozano (rechts) en Kvicha Kvaratskhelia (links).

Napoli domineerde de openingsfase van de eerste helft volledig en kreeg meerdere mogelijkheden om de score te openen. Binnen een minuut tastte Simon Kjaer volledig mis, waarna Rade Krunic zomaar de bal in de voeten van Kvaratskhelia schoof. De Georgiër leek te scoren, maar Davide Calabria bracht redding op de doellijn. De mee ogekomen Mário Rui schoot de rebound vervolgens hard over. In de fase daarna moest Mike Maignan tweemaal redding brengen op afstandspegels van Zambo Anguissa en Piotr Zielinski, terwijl Giovanni Di Lorenzo in kansrijke positie over kopte.

Milan kon daar aanvallend vrijwel niets tegenover zetten, tot de 25ste minuut. Leão was niet bij te houden voor de verdediging van Napoli en zag zijn schot uiteindelijk centimeters naast de paal belanden. Vijf minuten voor rust kwam Milan alsnog op voorsprong. Díaz zette een geweldige solo in, waarna de bal via Leão bij Bennacer belandde. De Algerijn zag zijn harde schot via Alex Meret in de korte hoek belanden: 1-0. Op slag van rust leek Kjaer voor de 2-0 te zorgen. De Deen torende bij een hoekschop boven iedereen uit, waarna zijn kopbal via de onderkant van de lat uit de doelmond verdween.

Waar de openingsfase van de eerste helft gekenmerkt werd door grote kansen, was dat in de tweede helft niet het geval. Sterker nog: Napoli kwam lange tijd niet verder dan enkele dreigende momenten. Milan stond verdedigend sterk, maar aanvallend kwam de ploeg van Pioli niet verder dan enkele speldenprikken. Het spel lag vaak stil, wat het tempo van de wedstrijd niet ten goede kwam. Twintig minuten voor tijd werden de problemen voor Napoli groter, toen Zambo Anguissa na een overtreding op Theo Hernández zijn tweede gele kaart kreeg. Minuten later kreeg ook Kim een fatale gele kaart met het oog op de return. In de slotfase groeide Maignan uit tot held van Milan, door een zeker lijkende treffer van Di Lorenzo te voorkomen. Mathías Olivera schoot enkele ogenblikken later over. Dichterbij zou Napoli niet meer komen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Wat laat Napoli het hier liggen zeg. Eigenlijk de hele wedstrijd beter maar Milaan gaat er met de winst vandoor. Zie ze dit thuis nog wel omdraaien met Osihem natuurlijk.

12 april 2023 om 23:06

Niet de hele wedstrijd beter natuurlijk. Deel van de tweede helft was Milan veel beter en een stuk van de tweede helft ook.

12 april 2023 om 23:07

Napoli alleen het eerste kwartier de betere

12 april 2023 om 23:08

Hahaha grappenmaker, zelfs met een man minder had Napoli grotere kansen

12 april 2023 om 23:13

Mijn excuus, eerste kwartier en laatste vijf minuten. ‘Zelfs met een man minder’ zou je ook kunnen schrijven als ‘alleen met een man minder’. Napoli heeft toch niks laten zien na het eerste kwartier en eventjes in de slotfase. Ik snap niet waarom je jezelf graag aanpraat dat Napoli de betere ploeg was.

12 april 2023 om 23:18

Hahaha wil je nou met droge ogen beweren dat Milan de betere was dan? Napoli had de bal, Napoli testte Maignan het meest en Napoli had de grotere kansen. Dat is gewoon de realiteit. Net als dat de realiteit is dat Milan vanuit de counter dodelijk effectief is geweest. Toch niks mis mee? Gewoon zeggen waar het op staat en geen onzin.

12 april 2023 om 23:29

Napoli, begint beter, moet scoren maar dat laten ze na, vervolgens creëren ze helemaal niks meer. Napoli had de bal omdat Milan hem niet hoefde, stond 1-0 voor en probeerde er met momenten uit te komen. Vanuit Napoli kwam na dat eerste kwartier 0,0 dreiging. Dat het op het laatst nog even gaat spoken kun je toch ook niet het betere van het spel noemen. Voor de duidelijkheid ik zeg niet dat Milan de betere was, vond het over het algemeen vrij gelijk op gaan. Ik reageer meer op mensen die vinden dat Napoli zichzelf hier tekort doet. Dat wordt veelal gebaseerd op het feit dat ze overal horen dat Napoli enorm goed is.

12 april 2023 om 23:45

Napoli was echt wel beter. Sowieso het eerste kwartier en ook wel zowat de tweede helft. Osimhen wordt echt gemist, met hem had Napoli sowieso betere kansen gehad

13 april 2023 om 07:33

Nou was ikzelf voor Milan maar Napoli was gisteren de betere ploeg. Milan gered door een fantastische keeper. Gelijkspel was op
zijn plaats
geweest.

12 april 2023 om 23:09

Lijkt wel of Napoli echt afhankelijk is van Oshimen, net zoals een United afhankelijk is van Casemiro bijvoorbeeld. Ik zie Napoli uiteindelijk alsnog doorgaan eerlijk gezegd.

13 april 2023 om 07:08

Hoe kan jij deze partij én die van Chelsea hebben gezien dan? En bij beiden de eerste reactie? Ook een kunst.

Verder zie ik Napoli dit wel omzetten. Hopelijk ook de kampioen van de Champions League. De mooiste finale mijn inziens, Bayern - Napoli, wordt helaas erg lastig nu.

Wat een onverdiend resultaat, Napoli had de overwinning moeten pakken.. Scheidsrechter had een Milaan shirt aan..

12 april 2023 om 23:00

Efficient met je kansen omgaan

12 april 2023 om 23:01

Ja dat wel, het blijft voetbal maar ik hou er niet van..

12 april 2023 om 23:03

Maak je niet druk bro, Napoli vreet dit lammetje thuis helemaal op

12 april 2023 om 23:07

@Bobson1982

Net als de vorige keer zeker? 0-4 voor Milan toen in de competitie, koekkoek

13 april 2023 om 03:06

Met 16 punten verschil op de nummer 2. Dit zijn wel andere belangen natuurlijk. Hopelijk voor napoli is osihmen wel terug

Milan zwijnt echt hoor. Napoli een stuk beter vandaag, denk alleen niet dat ze het volgende week recht weten te trekken.
Wil wel ff zeggen dat ik Milan een verschrikkelijk irritante ploeg vond vandaag, kan aan mij liggen.

12 april 2023 om 23:02

Halve Napoli team is volgende week geschorst door die mafklapper van een scheids, dit geeft Ac niet meer weg..

12 april 2023 om 23:35

Wat is die Theo Hernandez trouwens een enorme matennaaier. Echt een stervende zwaan een paar keer. En die inworp waar ie juicht voor Lozano in de eerste helft, alsof ie de finale heeft gewonnen. Respectloos en belachelijk.

12 april 2023 om 23:06

Theo Hernandez is de meest irritante speler van Europa. Als Milan ooit weer een Nederlandse ploeg treft in de CL wordt dat staatsvijand nummer 1. Maar goed, zo heb je aan Napoli kant ook Mario Rui en Di Lorenzo die er wat van kunnen.

12 april 2023 om 23:34

Pff, echt hoor. Kan er moeilijk naar kijken. Altijd die schreeuw en dan veel te lang blijven liggen. Vandaag ook weer: ben je vol in de aanval; minimaal 5 man rondom de vijandelijke zestien... maar ja, Theo blijft liggen. Toch maar buiten spelen. En dan zie je in de herhaling dat hij niet eens geraakt wordt. Hij kan het gewoon niet laten, zelfs al werkt hij zijn eigen team tegen. Had vandaag natuurlijk ook te doen met Anguissa want die tweede gele kaart was zo oneerlijk.

Hoop al een aantal seizoenen dat een club een dvd'tje van zijn fenomenale rushes krijgt, en dat ze hem voor 60 miljoen oid over te nemen. Hele belangrijke speler. Maar wat een onsportieve griezel.

12 april 2023 om 23:39

Theo is erg maar erger dan Bruno en Robertson? Kan mij haast niet voorstellen.

13 april 2023 om 00:06

Dat is Theo wel, ongelooflijk irritant

12 april 2023 om 23:06

Tja, je kan niet elke wedstrijd tegen Napoli met 4-0 winnen hè..
Gezien de belangen, is dit een logische uitslag

12 april 2023 om 23:09

Nee tuurlijk ik snapte natuurlijk dat het geen voetbalfestijn zou gaan worden, maar had wel meer verwacht(lees gehoopt) van Milan.

Hoppa! 2x in anderhalve week winnen van het "oppermachtige" Napoli. Mensen verklaarden me voor gek toen ik zei dat we kans hadden, maar we zien het. Overigens wel onterecht rood voor Anguissa en geel voor Kim had ook niet gehoeven.

12 april 2023 om 23:02

Jullie zijn er nog lang niet hoor. Het wordt een heksenketel volgende week in Napels, geloof mij maar. En Napoli gaat nog veel meer gas geven dan vanavond!

13 april 2023 om 07:52

Dat zei je 2 weken geleden ook! Milan heeft er al vaker gespeeld en vaker gewonnen ook van goede Napoli's ik vertrouw erop dat Pioli weet wat hij doet

Inter- AC Milan in de halve finale Champions League. Zou wat zijn. Hoop dat Milan het af kan maken in Napels. Mijn droomfinale is Real Madrid - AC Milan

12 april 2023 om 23:06

De europese Derby… dat is inderdaad de mooiste finale!!

Op de eerste half uur na, weer een uitstekende wedstrijd van Milan. Tonali en Kjaer heerste.Milan heeft laten zien dat ze niet bang hoeven te zijn. Ook de scheids veel mee gehad, maar dat mag ook wel eens; vorig jaar bijna alles tegen gehad. Goedmakertje dus. Ik durfde al bijna een hypotheek op te zetten dat dit een Tottenham wedstrijd zou worden; thuis 1-0 winnen, en uit gelijkspel. Eerste deel is al identiek, nu de 2e wedstrijd nog.Rebic aub afvoeren.Forza Milan, op naar de finale? Nee grapje maar natuurlijk wel vol voor de halve finale natuurlijk

13 april 2023 om 02:06

Ik vond calabria trouwens echt sterk spelen. Had kvara in zn broekzak

13 april 2023 om 08:07

Ja doet het uitstekend sinds terugkomst blessure.

12 april 2023 om 23:03

CL is moeilijkste competitie, dus heel vreemd is het niet

12 april 2023 om 23:07

Ja maar nee. Competitie moet je constant voor zijn. CL moet je op de juiste momenten pieken. Ik vind napoli veeeeel meer overtuigen en mooier voetbal spelen. Maar dit soort avonden zijn momentopnames. Zo heeft CL ook ooit de CL gewonnen zonder "het beste team van Europa te zijn".

13 april 2023 om 04:02

Het is een toernooi. Competities zijn per definitie zwaarder. Bij een toernooi moet je op het juiste moment toppen.

12 april 2023 om 23:06

Als je daarin gelooft zou ik nu geld inzetten…

Wat mij betreft zwaar kansloos. City is de beste, real is degelijker mochten die city foppen … en ik zie zelfs Bayern nu nog eerder de cl winnen dan een van de Milanese ploegen.

12 april 2023 om 23:09

Helemaal eens natuurlijk, alleen mocht er een Milanese ploeg de finale winnen hoeven zij maar één wedstrijd te winnen tegen één van die drie.

12 april 2023 om 23:15

Prachtig cliché hoor… maar noem mij eens een finale dat het niveau verschil net zo groot was als tussen City en Milan en dat de underdog m won.

Je zal misschien met city-Chelsea komen maar daar zat echt minder tussen.

Oké eentje dan: Portugal-Griekenland! Maar dan hebben we t over 20 jaar terug.

12 april 2023 om 23:30

Milan-Liverpool 2005 was een vrij groot verschil in kwaliteit

13 april 2023 om 08:38

Liverpool - sevilla eens maar Manchester - villareal absoluut niet. Manchester is al jaren niet meer wat t moet zijn.

12 april 2023 om 23:08

Geen zorgen. De champions league finale is ver nadat Napoli kampioen is geworden. Er zal genoeg aandacht zijn daarvoor.

12 april 2023 om 23:10

Zo zie je maar wat een gunstige loting kan doen. De clubs uit Italië hebben alles mee. Dit Milan is zo matig en staat wel met één been in de halve finale.

12 april 2023 om 23:25

Hoebedoel je alles mee? Wat een onzin man. Ac Milan speelt tegen een van de beste ploegen in Europa. Napoli heeft iedereen pak slaag gegeven, Inter is door tegen Porto en Benfica ( die net als Napoli werden bezien als outsider) die 1ste werden met PSG en Juventus in de poule.

12 april 2023 om 23:48

Als je Porto en Benfica treft en Tottenham en Napoli en daarna elkaar wellicht, dan ontloop je ploegen als Real, Bayern, PSG en City die Inter en Milan makkelijk zouden oprollen.

13 april 2023 om 00:23

Hebben ze ook gezegd over Barcelona is niet gebeurd

13 april 2023 om 09:09

El Fenomeno heeft dit keer gelijk. Inter en Milan zeer gelukkig bij loting. Spelen een slecht seizoen in de seria A. Denk dat Napoli het thuis nog wel omdraait.

13 april 2023 om 12:52

El Fenomeno is altijd negatief over de Serie A dus niet te veel aandacht aan besteden. Als het een Duitse club was dan was die super positief.

We hebben ons hier zelf zwaar en dan ook echt zwaar tekort gedaan. Vanaf eerste seconde de betere ploeg, maar onszelf niet beloond. Iets wat Milan wel doet. Geweldige speler die Diaz. Net als Tonali en Leao. Kan trots zijn op mijn club met hun eerste CL kwartfinale wedstrijd in de clubgeschiedenis, maar zeer onnodig verloren. Snap ook niet waarom het 68 minuten moest duren voordat Raspadori in de spits kwam te staan. Daarnaast heeft deze scheidsrechter een erg matige pot gespeeld. Hoe Krunic geen eens een kaart heeft gekregen met al zn overtredingen. Maar goed, Forza Napoli Sempre!

12 april 2023 om 23:04

Het had in de eerste helft ook 3-0 kunnen zijn. Het is maar hoe je het bekijkt.

12 april 2023 om 23:05

3-0 voor milan??? Het was vrij duidelijk dat Napoli de betere was, maar Milan gwn efficiënter. Maar om 3-0 milan te zeggen is vreemd.

13 april 2023 om 11:44

Valt te lezen dat je door een blauw wit brilletje kijkt. Als Leao die 1 op 1 scoort, en de kopbal van Kjaer erin vliegt staat het zo 3 - 0 met rust. Napoli heeft inderdaad 2 enorme kansen gehad waarvan eentje in de eerste minuut, en eentje in de laatste 5 minuten waar Maignan fantastisch keept. Voor de rest alleen maar schoten vanuit de tweede lijn van Napoli. Spelbeeld was inderdaad voor Napoli, maar of ze zichzelf daar zwaar te kort hebben gedaan valt te betwijfelen.

12 april 2023 om 23:04

Ohja en niet te vergeten dat Anguissa en Kim allebei onterecht geschorst zijn voor de return. Ik weet niet wie deze scheidsrechter is, maar die heeft ons echt goed genaaid zeg. Anguissa is nog te vervangen maar Kim…

12 april 2023 om 23:10

Ik vind Anguisa ook een stuk beter als wat erachter staat. Hij is soms zo onvoorspelbaar..

12 april 2023 om 23:12

Anguissa was veel te zwaar inderdaad. Scheidsrechters trappen toch in dat overdreven vallen van Theo. Kim was niet slim, zo'n wegwerpgebaar naar de scheids wordt zo vaak geel voor gegeven. In zo'n belangrijke wedstrijd moet je je dan toch kunnen beheersen. Erg zuur natuurlijk, dat wel.

12 april 2023 om 23:13

Maarre, denk je dat je Kim mist? Ik vind hem juist slecht tegen Milan. Vandaag de bal niet kunnen weg werken, vorig week, kreeg hij alle hoeken van het veld te zien. Ik vind afwezig Anguissa fijner voor Milan. Vooral omdat hij so balvast en sterk is

12 april 2023 om 23:20

Nouja het probleem is dat je van Kim x Rahmani naar Juan Jesus x Rahmani gaat. Dat is een veel groter verschil dan Ndombele of Elmas die Anguissa kan vervangen. Eigenlijk kan je niet aankomen met Juan Jesus als basisklant in kwartfinale CL maar het is wat het is.

12 april 2023 om 23:21

Natuurlijk is het een aderlating dat ze Kim missen. De reden dat Giroud niet veel kan doen is hij…

13 april 2023 om 07:52

Ndombele viel wel sterk in, die kan Anguissa wel opvangen op deze manier. Kim was idd niet op zn best tegen Milan, maar zoals StadioSanPaolo al zegt is hij wel een stuk beter dan Juan Jesus

Het lijkt of mensen geen Napoli kijken en elkaar napraten. Ze zijn goed, maar absoluut geen geoliede machine zoals iedereen wil beweren. We weten naderhand wel dat Ajax onder Schreuder niet zo goed was en dat Liverpool zichzelf niet is dit seizoen. Zonder Anguisa en hun sterke verdediger moeten we dit volgende week zeker afmaken. Jammer dat we niet volop voor de 2-0 zijn gegaan. Forza Milan!!

12 april 2023 om 23:25

De stand in de Serie A zegt wat anders dan de moment opnames in de CL. Zo'n gigantische voorsprong bereik je niet zonder een goed geoliede machine te zijn.

Pfoe, dit Milan heeft echt zo een ondergewaardeerd team. Heeft echt ontzettend veel goede voetballers, en het mooie is dat dit spelers zijn die voor het grote publiek vrij onbekend zijn. Spelers als Maignan, Bennacer, Leao en Brahim Diaz zijn spelers die we voor het eerst zien schitteren in deze competitie. Vooral van Leao komt altijd dreiging van af zeg, en Maignan is echt een van de beste doelmannen ter wereld op dit moment.

Moet wel erbij zeggen dat de scheidsrechter echt dramatisch was, en vooral Napoli heeft hier last van gehad..

Milan vs Inter in de halve finale zou echt top zijn

Mag die aanname van Giroud uit de lucht nog een paar keer in slowmo voorbijkomen?

Zeer tevreden met het resultaat. Een onverdiende overwinning, waar Napoli juist in San Siro in het begin van het seizoen een onverdiende overwinning pakte.

Ondanks dat Napoli heerste vond ik Milan ook wel goede kansen creeeren, jammer dat ze net niet scherp genoeg waren. Gelukkig hebben wij een van de beste keepers van Europa op goal, Maignan is echt van ongekende waarde gebleken het afgelopen anderhalve seizoen. Fantastisch!

Maigan is eigenlijk veel beter dan donna he.
Wat een keeper, met hem was Frankrijk ook gewoon wereldkampioen geworden

Ik zit hier de herhalingen te bekijken en dan vind ik die 2e van Anguissa toch echt ronduit belachelijk hoor.

Dat hij dan Saelemaekers (ook) geel geeft terwijl hij niets doet en gewoon ontzettend agressief in de rug wordt geduwd evenzeer.

Onbekwame ref zeg.

Napoli is heel hard genaaid door de kaarten. De return zal lastig zijn. Zonde, had ze zeker een extra success gegund.

Niet verwacht. Ik dacht dat Napoli wel "makkelijk" zou kwalificeren. Natuurlijk heb je een return match, maar Ac Milan (van wat ik heb kunnen zien dan) is echt een irritante ploeg.
Mooi toch voetbal!

ah nee he, dat wordt een Milaanse derby in de halve finale ipv Napoli-Benfica

Ik hoop van harte dat ac milan doorgaat, na al die slechte jaren eindelijk weer een beetje op de rails. De halve finale van de cl, waar Ac milan hoort te staan. Een finale Real Madrid-Milan zou mooi zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren