Milan gaat met tien man onderuit; De Jong raakt geblesseerd

AC Milan heeft zijn derde nederlaag van het seizoen moeten incasseren. I Rossoneri verloren zondagmiddag door een van richting veranderde vrije trap van Blerim Dzemaili met 1-0 van Genoa en staan nu na zes speelronden op een teleurstellende tiende plaats in de Serie A.

/

Trainer Sinisa Mihajlovic zette Nigel de Jong voor de tweede keer op rij in de basis, maar de middenvelder haalde het rustsignaal niet. Hij raakte in de blessuretijd geblesseerd na een tackle van Dzemaili en moest zich laten vervangen door Rodrigo Ely. Op dat moment keken de bezoekers al tegen een achterstand aan in Stadio Luigi Ferraris, want Dzemaili had na negen minuten voor de 1-0 gezorgd. De voorsprong was niet eens onverdiend, want Genoa was sterk uit de startblokken gekomen.

Milan speelde weinig klaar en werd na 36 minuten pas voor het eerst gevaarlijk toen Mario Balotelli bij een hoekschop recht op doelman Eugenio Lamanne kopte. Drie minuten voor de thee moest Milan door een twijfelachtige tweede gele kaart voor Alessio Romagnoli opeens met tien man verder. Kort na rust kreeg Milan direct een goede kans om langszij te komen, maar Lamanne had in een redding in huis op een schot van Luiz Adriano, die middels een rabona-pass was weggestuurd door Balotelli.

/

Milan bleef met een man minder de aanval zoeken, maar de withemden ontbeerden creativiteit en kwamen lange tijd niet verder dan een paar pogingen van Balotelli. Aan de overzijde stond Diego López na een uur goed op te letten bij een mogelijkheid voor Genoa. Mihajlovic hoopte door Carlos Bacca in te brengen nog wat te forceren en in de slotfase kreeg Milan nog één geweldige kans om gelijk te maken, maar invaller Juraj Kucka schoot van dichtbij wild over tegen zijn ex-werkgever. In de blessuretijd kopte Ely bij een vrije trap nog naast.

Beschouw jij AC Milan als een kampioenskandidaat?

1
2

Een wedstrijd met twee gezichten. De eerste helft was Genoa beter, de tweede helft vond ik Milan verrassend goed spelen. Ondanks dat bij Genoa een stuk of vijf/zes basisspelers geblesseerd of geschorst waren, vond ik ze zeker de eerste helft goed spelen. Met Milan komt het ook wel goed, ze hadden vandaag ook wel een punt verdiend. Zo maar eens Torino - Palermo kijken op Eurosport.

27 september 2015 om 14:46

hoe kom je erbij om palermo te supporten als ik vragen mag? de meesten zijn fan van topclubs, vind het wel bijzonder dat er een voor palermo is.

27 september 2015 om 14:57

Van Siciliaanse afkomst. Dan ben je al gauw voor Palermo of Catania.

27 september 2015 om 15:05

mooi verhaal, vind ik meer hebben als al die fans van topclubs waarvan de meesten gewoon gloryhunters zijn.

27 september 2015 om 15:12

Thanks!

27 september 2015 om 15:04

Succes tegen Toro! Palermo nog wisselvallig dit seizoen. Had tegen Sassuolo wel meer verwacht.

Grazie! Ik ook, het was ook een erg slechte wedstrijd. Jullie succes tegen Inter vanavond!

Deze wedstrijd is verpest door de scheidsrechter, die eerste gele kaart voor Romagnoli was helemaal geen geel waard en dan was die rode kaart nooit gevallen, sowieso belachelijk veel kaarten deze wedstrijd.

27 september 2015 om 14:38

Ik vond Romagnoli deze wedstrijd anders zeer onzeker overkomen. Had hij 1 van de kaarten niet gekregen, had hij hem daarna wel ergens gepakt.

27 september 2015 om 16:22

@acmilan73
Het kan natuurlijk ook zijn dat hij nerveus werd van Zapata want die speelde vandaag niet best.

27 september 2015 om 17:59

Hoe dan ook, die rode kaart was er wel gekomen. Zapata was de slechtste van het veld, maar als Romagnoli moet je juist dan laten zien wat je kan. Hij is nog jong, daar wordt hij beter in. En een speler als Zapata hoort natuurlijk nooit basis te staan bij een club als Milan.

27 september 2015 om 15:27

Ik heb nog wel goede hoop dat het een redelijk seizoen kan worden, de selectie is niet zo slecht als velen beweren en als er in de winter nog een of twee gerichte aankopen bijkomen dan kunnen we gewoon weer meedoen om de bovenste plaatsen.

Jammer, we verdiende een punt, we miste creativiteit en toen we met 10 man kwamen werd het wel heel moeilijk

Milan was met een leuks reeks bezig maar loopt hier veel schade op. 3 punten, 5x geel en hun beste verdediger geschorst. Tsja, als je niet scoort kun je ook niet winnen. Genoa fans gefeliciteerd. Kan mooi weekend voor inter roma en napoli worden. Op naar de CL wedstrijden. Juve kan daar een grote stap zetten.

Milan bakte er zoals vanouds weer eens niet van... Wat een verschil met Inter dat altijd mooi voetbal speelt. Stel je eens voor dat ze kampioen zouden worden...

27 september 2015 om 15:39

Inter mooi voetbal? Heb ik wat gemist? Ac milan spelen net zo goed/slecht voetbal als inter, alleen wij scoren meer en inter krijgt minder tegen

27 september 2015 om 15:58

@maurootje
Voortaan beter opletten maurootje, tegen Atalanta en Hellas Verona gewoon uitstekend gespeeld maar slecht geweest in de afronding. Tegen Chievo uit speelt geen enkel team mooi voetbal en tegen Milan is een wedstrijd op zich. Alleen tegen Carpi was matig maar toen scoorden we twee keer. Misschien eens echt wedstrijden checken voordat je aan scorebord journalistiek spelen doet.

27 september 2015 om 16:08

Nou ik heb een aantal wedstrijden gezien en bijv inter milan werden jullie tegen de muur gezet

27 september 2015 om 16:19

@maurootje
Ik heb zelf na de wedstrijd tegen Milan aangegeven dat een gelijkspel correcter was geweest, jullie hadden toen meer kansen en wij hadden de betere kansen. Wat belangrijker is dat de niet Inter of Milan supporters ook zeiden dat een gelijkspel een terechte uitslag was geweest dus dat verhaal van jou dat we tegen de muur werden gezet is onzin. Tegen Atalanta en Hellas Verona speelden we gewoon uitstekend maar vergaten we ons zelf te belonen met veel doelpunten maar die wedstrijden heb je voor het gemak even vergeten te melden.

27 september 2015 om 18:02

Als je jezelf meerdere keren vergeet te "belonen" is het spel bij verre na niet perfect. Bedoel kom op, zegt toch genoeg over dit inter dat ze meetdere wedstrijden maar 1-0 wonnen

27 september 2015 om 18:58

@maurootje
Wie heeft het hier over perfect dan, ik zeg alleen maar dat die twee wedstrijden uitstekend waren dus vooral niet over je toeren raken.