Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mikautadze eist verrassende plaats op in fraai onderzoek met Kökçü en Gimenez

Laatste update:

Voetbalobservatiebureau CIES heeft onderzoek gedaan naar spelers onder de 23 jaar die de meeste minuten hebben gemaakt. Daarbij werd gekeken naar de 59 grootste competities ter wereld. Uit de minutenlijstjes per positie komen een aantal verrassende namen voort. Zo staat Ajacied Georges Mikautadze vlak achter Feyenoord-spits Santiago Gimenez, terwijl Benfica-middenvelder Orkun Kökçü alleen Enzo Fernández (Chelsea) voor zich moet dulden in Europa.

Hoewel Mikautadze (3.365 minuten) bij Ajax pas tot 165 minuten kwam, staat hij tussen de spitsen maar vlak achter Gimenez (3.509 minuten). De Georgiër was voor zijn transfer naar Amsterdam bij FC Metz nog een vaste waarde en pikt ook bij het nationale elftal altijd veel minuten mee. Gimenez profiteert ervan dat het onderzoek (10 oktober gepubliceerd) over de afgelopen 365 dagen is gedaan, daar hij in zijn beginperiode bij Feyenoord Danilo voor zich moest dulden.

Waar de Eredivisie op de linksbuitenpositie schittert in afwezigheid, levert het hoogste niveau van Nederland op de rechterflank wel een behoorlijke bijdrage. Xavi Simons, die in het afgelopen seizoen voor PSV speelde, staat met 4.114 speelminuten op de derde plaats achter Rodrygo (Real Madrid) en Bukayo Saka (Arsenal).

Op het middenveld is Orkun Kökçü de absolute vaandeldrager van de Eredivisie. De voormalig aanvoerder van Feyenoord blijkt een enorme minutenvreter te zijn, met maar liefst 4.414 speelminuten achter de rug. De Turkse international, die met zijn harde werk een transfer naar Benfica afdwong, staat in het lijstje vlak achter Chelsea-middenvelder Fernández (4.663 minuten). In Lissabon wordt hij dan ook gezien als de opvolger van de Argentijn.

Milos Kerkez (4.345 minuten) grijpt net als Kökçü maar net naast de eerste plek op zijn positie. De negentienjarige Hongaar, die afgelopen zomer de overstap maakte van AZ naar Bournemouth, moet alleen Eduard Banguero (4.453) voor zich dulden in het lijstje met linkervleugelverdedigers. Laatstgenoemde is jeugdinternational van Colombia en speelt in zijn geboorteland voor Boyacá Chicó.

Jurriën Timber (Arsenal) wordt in het onderzoek eveneens meegerekend als linksback, al had hij in het lijstje van de centrumverdedigers ook een plek kunnen veroveren met zijn aantal speelminuten: 3.802. De voormalig Ajacied leek in Londen een vaste waarde te worden op de linkerflank, maar liep in augustus een zware knieblessure op. Helaas voor Timber zal zijn naam volgend jaar oktober dus niet in dit lijstje prijken.

Tot slot levert de Eredivisie ook tussen de centrale verdedigers nog een naam af. Alexandre Penetra, die deze zomer door AZ werd opgepikt bij Famalicão, staat op de tiende plek in het klassement. De Portugese jeugdinternational speelde in het afgelopen jaar liefst 3.700 minuten. In Alkmaar heeft Penetra dit seizoen alweer een vaste basisplaats te pakken.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Één van de 20 topaankopen van Mislintat. Deze jongen deed afgelopen zondag ook werkelijk alles verkeerd.

12 oktober 2023 om 10:38

Steijn probeert ook van een paard een koe te maken.

12 oktober 2023 om 10:39

Het is voor mij geen toeval dat werkelijk iedere aankoop behalve Forbs tegenvalt. Ga er maar aan staan in dit team waar 0 leiders zijn, totaal geen flow zit, onzekerheid etc. Voor gasten als Sutalo en Mikautadze nog moeilijker dat ze geen Engels machtig zijn. De voorgaande jaren waren er spelers als Tadic, Blind, Klaassen etc die nieuwkomers konden opvangen. Hoe vaak hoorde we wel niet dat aankopen het hadden over hoe Tadic ze opving. De grootste fout van Mislintat ligt misschien nog wel eerder aan het afscheid nemen van letterlijk iedereen die nog over was met leiderschapskwaliteiten.

12 oktober 2023 om 10:42

Tadic had de kwaliteiten niet meer voor Ajax, maar een echte leider was hij wel. Beter inderdaad om zo iemand te hebben die spelers opvangt. Nu is het los zand en modder je maar wat aan. Al denk ik dat er ook gewoon spelers bij zitten die het niveau niet aan kunnen. Neem nu even die Akpom, dat is een schande natuurlijk.

12 oktober 2023 om 10:44

Dat is inderdaad ook wat mij opvalt bij Ajax. Veel mensen zitten alleen maar naar Steijn te wijzen, maar Mislintat heeft een peperdure selectie neergezet die totaal uit balans is. Daar gaat een Guardiola of een Mourinho ook niets mee klaar spelen. Bij Feyenoord en PSV zit inmiddels wel een goede gedachte achter het aankoopbeleid.

12 oktober 2023 om 11:05

Inderdaad, die rol heeft Jahanbaksh namelijk nu wel bij Feyenoord en dat is een van de redenen waarom ze bij Feyenoord helemaal niet rouwig zijn dat Jahanbaksh afgelopen window niet is verkocht. Op elk Feyenoordfilmpje op de socials zie je Alireza met die jonge en nieuwe gasten socializen en het wordt door de nieuwelingen en jongelingen is veel interviews gezegd dat Alireza ze onder zijn hoede neemt.

12 oktober 2023 om 11:11



@johanpsv, Nee, Tadic was MVP, meeste assists/goals. Die kon het niveau prima aan. Misschien niet om kampioen te worden, maar wel om plek 3 veilig te stellen.


12 oktober 2023 om 11:16

Hoe kun je nou zeggen dat Forbs niet tegenvalt. Kost 14 miljoen en heeft 1 assist en 0 goals in de Eredivisie

12 oktober 2023 om 11:26

Omdat die jongen pas 19 is en al leuke dingen heeft laten zien.

12 oktober 2023 om 11:36

Nijogeth. Voor 14 miljoen (plus nog wat bonussen) zou ik wel meer verwachten dan wat leuke dingen. Vind het vooralsnog de minst slechte, maar dat is het dan ook wel.

12 oktober 2023 om 11:37

Precies. Bij Feyenoord zit dat echt goed. Ook die Hartman, we kunnen allemaal wel grappen maken over social media, en het is ook niet mijn ding, maar als je dan hoort dat Hartman die gasten voor ze binnen zijn al volgt, contact met ze legt etc. Het zijn kleine dingen, maar je kunt gewoon duidelijk zien dat spelers bij Feyenoord zich bewust zijn dat ze nieuwkomers goed moeten opvangen. Bij Ajax gebeurt dit duidelijk niet. Je ziet geen chemie, je aanvoerder is iemand die zelf al teveel aan zijn hoofd heeft.

12 oktober 2023 om 16:54

En als Haller, Tadic en Ziyech de andere 3 aanvallers waren geweest. Hoeveel assists had hij dan gehad denk je?

12 oktober 2023 om 10:41

Weer zo'n simpele reactie. Je weet er helemaal niets van.

1. Ajax speelt tactisch onbenullig voetbal.
2. Hij speelt op een voor hem onbekende positie
3. Speelt zonder vertrouwen

Deze gast zou de back up van Brobbey moeten zijn, maar wordt daar niet voor gebruikt.

12 oktober 2023 om 10:43

Dan zou die eens met de trainer moeten gaan praten, waarom hij op verkeerde posities neergezet is. We beoordelen hem nu gewoon op wat we van hem gezien hebben.

12 oktober 2023 om 10:46

Het is ook simpel om alles maar op de trainer te schuiven. Steijn moet werken met een selectie die totaal uit balans is en er geen leiderschap is.

12 oktober 2023 om 11:01

Een back up van 16 miljoen, die alleen op het tweede niveau heeft gespeeld. En hij is back up voor een andere spits van 16 miljoen, die nog alles te bewijzen heeft in de Eredivisie.

Die jongens kunnen daar niets aan doen maar het zegt wel iets over het beleid van Ajax.

12 oktober 2023 om 11:32

Maar daar wel topscorer was en geweldig speelde. Die jongen kan echt wel wat hoor.

12 oktober 2023 om 11:56

@itsdoubtless:

Mja, en het seizoen daarvoor in de Belgische Eerste Klasse met Seraing zich niet echt kunnen onderscheiden op een hoger niveau (28 wedstrijden, 9 goals... met de wetenschap dat daar een hattrick bij zat tegen degradant Zulte Waregem aan het begin van het seizoen)

Maw, mijn stelling dat hij nog alles te bewijzen heeft op het hoogste niveau blijjft overeind. Zowel in de Ligue 2 als in de Belgische Tweede Klasse was hij erg goed.

En ja hij was zelfs speler van het jaar in de Ligue 2 maar dat waren de afgelopen 10 seizoen spelers als Branco Van Boomen, Amine Adli, Gaetan Charbonnier, Diego, John Bostock, Famara Diedhiou , Jonathan Kodija, Diafra Sakho en Gianelli Imbula ook. Wie? Juist ja.

Laat ons dus nog even afwachten, nee? En ik had het trouwens ook niet over de spelers in kwestie maar over het beleid van Ajax (en Mislintat).

12 oktober 2023 om 12:02

9 goals in 28 wedstrijden bij de nummer 17 vind ik eigenlijk niet eens zo slecht. Had er dit jaar ook al 2 in 2 gescoord in de Ligue 1. Denk dat deze jongen echt nog wel van waarde gaat zijn, mits hij in de as gebruikt wordt.

12 oktober 2023 om 15:44

Een backup met de potentie om nr 1 te worden. Als die jongen ze a la Suarez er van alle hoeken in schiet hoor je niemand klagen en is Brobbey snel naar de bank.

12 oktober 2023 om 16:33

@ Johanpsv Dat heeft Mikautadze blijkbaar ook gedaan. Zonder resultaat zoals we allemaal kunnen zien. Worden de meeste mensen ook niet gemotiveerd van. Misschien jezelf iets beter informeren voor je iets roept.

12 oktober 2023 om 11:02

Gek he als je alles verkeerd doet na weken bank zitten en in een elftal vol los zand terecht komt. En tijdens de wedstrijd ook nog eens van links naar rechts naar centraal en weer naar rechts gezet wordt door je coach. Zet Brobbey eens links of rechtsbuiten. Denk je dat hij dan iets goeds doet? Je husselt een spits toch niet van de ene na de andere positie behalve die van spits?

12 oktober 2023 om 11:18

Dat verklaart nog niet dat iedere bal van zijn voet springt. De meest simpele dingen gingen fout bij die jongen afgelopen zondag. Dat maakt hem nog niet meteen een hopeloos geval, maar het was wel echt extreem matig. Met dat spel zit je bij FC Eindhoven op de bank.

12 oktober 2023 om 11:38

Het verklaart wel degelijk wat. Namelijk dat die gozer 0,0 vertrouwen heeft, en dan is weer een reflectie van hoe hij zich voelt, wat weer een reflectie is van onbegrijpelijke keuzes en uitspraken in de media van Steijn.

12 oktober 2023 om 11:49

Jouw grote held zei dat Mikautadze ook op de flanken kon spelen.

Weet je nog “polyvalente spelers halen die op meerdere posities goed uit de voeten kunnen”. Toen was het allemaal Hosannah. Nu doet Steijn dat en is het een schande.

12 oktober 2023 om 15:47

Wel mee eens dat er wellicht teveel "multi inzetbare" spelers zijn gehaald terwijl dit nog uit niets blijkt.

Tikt toch wel lekker aan in de datasheet natuurlijk😉

Geweldige statistiek voor een waardeloze voetballer.

leuke lijstjes, ben benieuwd wanneer mikautadze eens een basisplek/invalbeurt op zijn eigenlijke positie krijgt. ik denk het niet, zolang steijn daar nog zit, heb zo het idee dat steijn akpom meer als stand-in voor brobbey ziet.

12 oktober 2023 om 10:46

Er is geen touw aan vast te knopen. Afgelopen wedstrijd had je gewoon Brobbey, Mikautadze en Akpom allemaal voorin lopen. Drie spitsen. Geen wonder dat ze elkaar in de weg open en dat alles fout gaat in de aanval. Hoe kun je nou met drie centrale spitsen spelen? Echt onbegrijpelijk.

12 oktober 2023 om 11:38

Misschien is een betere vraag dan waarom er 3 (matige) spitsen voor 45 miljoen zijn gekocht en er geen fatsoenlijke rechtsbuiten in de selectie is.

Dus wederom een lijst waar we heel weinig mee kunnen.

Dit is echt een compleet zinloze, niks zeggende statistiek. Waarom zou je hier onderzoek naar doen?

Zou Mislintat op basis van zulke data lijstjes z’n aankoop beleid hebben afgestemd?
Allemaal leuk en aardig, maar het zegt dus klaarblijkelijk heel erg weinig…..

Kan me nog steeds niet voor stellen dat deze jongen echt zo slecht zou zijn, heeft nu gespeeld als links en rechtsbuiten terwijl het een spits is en die paar minuten in de spits tegen AZ stond hij op de vierkante meter met Brobbey en Akpom. Een trainer die hem afbrand na een helft tegen Fortuna helpt ook niet.

dus de 2e divisie van Frankrijk is een van de 59 beste competities?

Tsja. Steijn is met een team vol eenlingen opgescheept. Zo'n Mikautadze zou echt wel kunnen ballen hoor, maar die speelt toch ook never nooit op zijn eigen positie, veel minuten en meerdere potten lang. Zo kom je ook niet in een flow hoor...

Idem dito voor een Akpom. Ja, die speelde als CF / SP bij Middlesbrough. Maar als je gewoon ritme hebt en op je eigen positie speelt, dan zie je wat eruit kan komen. Nu speelt Akpom ook regelmatig als rechtsbuiten, wat hij gewoonweg niet is.

12 oktober 2023 om 18:54

Heeft in de eerste helft van Georgië- Thailand 3x gescoord. Als spits.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren