Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mijn ouders besloten hun sieraden te verkopen, dat bracht me hier’

Laatste update:

In maart van dit jaar slaagde FC Utrecht erin de toen net achttien jaar geworden Rubio Rubin naar Nederland te halen. De Amerikaanse aanvaller verliet de academie van Portland Timbers voor de club uit de Domstad en begon dit seizoen meteen als basisspeler. Een maand geleden debuteerde Rubin als Amerikaans international en een mooie tijd in Utrecht gloort. Rubin vergeet echter niet waar hij vandaan heeft moeten komen.

/

Zijn ouders werden geboren in Mexico, maar trokken naar de Verenigde Staten voor een beter leven. Dat leven werd soms getekend door flinke tekorten. “Mijn vader Ruvio is gaan werken als bouwvakker en mijn moeder Felicita is kamermeisje in een hotel. Mijn ouders hebben hun best gedaan om me alles te geven wat ik nodig had. Maar dat is wel heel zwaar voor hen geweest”, verhaalt Rubin zaterdagmorgen in De Telegraaf.

Er waren tijden dat er wel werk was voor de ouders van de jonge Rubin, maar soms was dat ook niet zo. Dan at het gezin ’s avonds alleen wat brood en was het wachten op betere dagen. Op zijn twaalfde kreeg de voetballer van zijn vader te horen, dat hij moest stoppen met de sport. Er was geen geld meer om een tenue te kopen voor de jonge Rubio. Toch lukte het uiteindelijk nog de zaken te regelen, blikt de aanvaller van FC Utrecht terug.

/

“Mijn ouders besloten hun sieraden te verkopen. Dat heeft me hier gebracht. Ik vergeet nooit wat mijn vader en moeder allemaal voor me hebben gedaan”, aldus de spits, die het uiteindelijk tot Portland Timbers schopte en vervolgens de oversteek maakte naar FC Utrecht. Daar maakte hij inmiddels twee doelpunten in de Eredivisie.

Drie weken geleden was het, uit bij NAC Breda (1-5), voor de eerste keer raak. In de met 3-1 verloren uitwedstrijd tegen Ajax maakte Rubin vervolgens ook zijn tweede. In de kerstvakantie reist hij af naar de Verenigde Staten, om zijn familie voor het eerst sinds een half jaar weer in de armen te sluiten. De voorbije maanden was zijn broer wel bij hem in Nederland.

Vind jij dat Rubio Rubin terecht in de basis staat bij FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kijk dat een jongen met zo'n achtergrond een wat bovenmodaal inkomen verdient en daarmee zijn ouders/familie kan onderhouden vind ik meer dan prima, sympathiek verhaal dunkt me. Echter de bedragen die profvoetballers in algemene zin verdienen zijn uiteraard buiten alle proporties.

20 december 2014 om 09:07

Eigenlijk zijn het geeoon entertainers. Waar popsterren als Madonna en dergelijke eens in de zoveel tijd een stadion vullen, dken zij dat iedere week. Kwestie van veel vraag en weinig aanbod. Verder ben ik het helemaal met je eens dat je het deze jongen extra gunt.

20 december 2014 om 09:17

Nee dat zie je verkeerd.. mensen met een uniek talent worden beloond naar waarde.. iemand die een bedrijf iit de grond kan stampen en die succesvol kan maken verdiend ernaar. Net zoals een directeur van de bank omdat die een belangrijke functie binnen de maatschappij bekleedt. Een voetballer heeft een talent wat niet iedereen heeft hoe beter je bent hoe meer je verdiend. Tuurlijk het is een entertainer uitiendelijk maar dat is niet de reden waarom ze betaald krijgen.

20 december 2014 om 09:33

De reden is toch wel uitsluitend vermaak? Als wij er niet naar zouden kijken zouden zij het geld niet krijgen. Ik zou niet inzien wat zij nog meer brengen dan entertainment? Ze hebben verder geen toegevoegde waarde aan de maatschappij, zoals bijvoorbeeld een leraar of een dokter dat heeft.

20 december 2014 om 13:27

En als wij geen producten of diensten aanschaffen van het bedrijf waar u werkt of gaat werken, dan krijgt u uw geld ook niet. Is gewoon the same.

En voetballers hebben zeker ook een toegevoegde waarde in de samenleving etc. Elke dag zie je jongeren en ook ouderen voetballen en dan zeggen sommige; 'Nu heeft Messi de bal en Messi pass de bal weer naar Ronaldo(Ronaldo is dan natuurlijk die vriend/vriendin van die persoon).

Wat ik daarmee wil zeggen is is dat als die voetballers er niet waren, dat het leven dan iets saaier zou zijn.
Je hebt natuurlijk wel (helemaal) gelijk wat betreft die leraren etc.

20 december 2014 om 14:10

Heel veel mensen hebben unieke talenten. Hoe bepaalt een samenleving de waarde van een talent. Een uitgangspunt kan zijn dat iemand iets toevoegt aan de samenleving waarin hij leeft. Nu leven we in een wereld waar multinationals de waarde bepalen. Alles is erop gericht om consumptie te stimuleren. Dus ja

20 december 2014 om 18:35

Heel simpel behoeven dat uniek talent zo goed mogelijk en je komt zo ver mogelijk... dat is uiteindelijk de waarde van een talent.

20 december 2014 om 09:57

De salarissen die FC Utrecht betaalt zijn toch niet al te gek. Ik geloof dat ze max. 3 ton betalen en veel jonge jongens zullen het gewoon met een salaris van rond de 50k moeten doen omdat ze geen basisplaats hebben en pas net komen kijken.

20 december 2014 om 10:24

3 ton, 50k, is inderdaad geen geld man.. Flapdrol

21 december 2014 om 09:43

Van 50k zou ik niet rond kunnen komen inderdaad.

Nog maar achttien en al Amerikaans international? Gaat hard met die jongen.
Heeft ook wel potentie. Het is een beetje een open deur, maar hij speelt ook echt als een Mexicaanse aanvaller; snelheid, hard werken, altijd tegenstanders lastig vallen. Kan een goede worden met deze leeftijd.

20 december 2014 om 10:56

Ik vind hem ook erg goed. Eigenlijk de ideale Utreg speler met de combinatie van Mexicaanse voetbalroots en de Amerikaanse sportmentaliteit.

Dit jochie kan prima voetballen en blijft maar gaan. En hij is pas 18 jaar en voor het eerst in een totaal ander continent met hele andere voetbalcultuur. Als je dan ziet hoe goed die nu al speelt, weet ik zeker dat deze jongen nog wel een paar stappen kan zetten

Zeer mooi verhaal, dat zon jongen het dan ook lukt om door te breken is natuurlijk verdient!
waar andere mensen nog een voorbeeld aan kunnen hebben.

Wat een verrassing die Rubio! Nog nooit een wedstrijd gespeeld in een profcompetitie en dan door blessures direct de basis in. En hoe!
Ga zo door, held, we zijn héél blij met je!

Forza Rubio, forza Utreg!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren