Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mexicaanse bond heeft twee belletjes nodig om absentie Giménez te verklaren

Laatste update:

Dat Santiago Giménez niet geslecteerd werd voor het WK in Qatar, blijft groot nieuws in zijn thuisland Mexico. Volgens enkele media is het onverklaarbaar dat de spits niet mee mag naar het eindtoernooi. Het feit dat er twee telefoontjes voor nodig waren om het slechte nieuws te brengen, is volgens hen veelzeggend.

Giménez kreeg het slechte nieuws zelf te horen van bondscoach Gerardo Martino. Normaliter is daarmee de kous af. ESPN Deportes meldt echter dat ook zijn vader werd gebeld, in dit geval door Jaime Ordiales, de technisch directeur van de Mexicaanse voetbalbond, met dezelfde boodschap. Giménez’ vader Christian speelde zelf vijf interlands voor Mexico. Volgens oud-international Hérculez Gómez, die voor ESPN het Mexicaanse voetbal volgt, zeggen de twee telefoontjes genoeg. "Dat is hoe oneerlijk het is! Ze hadden twee telefoontjes nodig om het uit te leggen, want niemand kan het verklaren.”

De voorhoede van Martino bestaat uit Raúl Jiménez (Wolverhampton Wanderers), Hirving Lozano (Napoli), Rogelio Funes Mori (Monterrey), Alexis Vega (Guadalajara) en Henry Martín (Club América). Vooral de selectie van Jiménez roept vraagtekens op, daar hij al sinds eind augustus buitenspel staat met een liesblessure na een interlandbreak. “Hij kon zijn been niet eens optillen tijdens een warming-up. Zijn club was zó boos dat hij werd teruggehaald naar Engeland”, weet Gómez.

“Funes Mori is ook al lang geblesseerd en heeft geen indruk gemaakt bij de nationale ploeg. Martín was heel goed in de Liga MX, maar Giménez is de topscorer in de Europa League (vier doelpunten, red.)! Hij is in vorm en kan van waarde zijn in de toekomst. Injusticia, injusticia, injusticia (onrecht, onrecht, onrecht, red.)! Daarom werd er twee keer gebeld”, zo fulmineert Gómez.

Giménez krijgt ook bijval van ESPN-journalist Mauricio Pedroza. “Het argument dat Martino opvoerde, was dat Giménez niet veel speelt voor Feyenoord. Wat heeft Feyenoord dit weekend gedaan? Ze hebben hem opgesteld! Alsof ze aan Martino duidelijk wilden maken: hier is hij, hij kan in de basis spelen. Het is enorm oneerlijk, zelfs zijn club ziet dat in. Je had zelfs vier spitsen kunnen meenemen, als je 26 spelers mag selecteren. Dat maakt het nóg oneerlijker voor Giménez.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon terecht dat hij er niet bij is. Heeft weinig indruk gemaakt tot dusver.
Ga maar eens 2 maanden aan je aanname werken, nu stuiteren de ballen 5 meter van zijn voet.
Geloof overigens wel dat het nog wat kan worden. Goede mentaliteit, sterk en goede uitstraling

16 november 2022 om 10:05

Ze nemen nu twee spitsen (martin en Mori) mee die in de Mexicaanse competitie spelen. Allebei een stuk ouder dan Gimenez, dus opzich is het wel opvallend dat Gimenez niet geselecteerd is toch?

16 november 2022 om 10:11

Ik volg de competitie niet echt meer, maar Martin is nog aardig in vorm. Funes mori aan de andere kant doet niet zoveel beter dan Gimenez als je puur naar de cijfers kijkt. Daarnaast is Jimenez nog redelijk zoekende naar zijn vorm bij de Wolves. Nu tevens ook nog geblesseerd. Dan had je zo’n clutch speler als Gimenez wel kunnen meenemen denk ik. Zoveel beters heeft Mexico op dit moment niet.

16 november 2022 om 11:28

Raul Jimenez is normaal gesproken wel echt een goede spits, snap wel dat ze de gok nemen net zoals wij met Memphis doen.

16 november 2022 om 10:08

Hoewel ik het met je eens ben dat Gimenez nog veel kan verbeteren, is het op zn minst apart te noemen dat 1 speler die al langdurig geblesseerd is en net terugkomt boven Gimenez wordt verkozen onder het mom van "te weinig speelminuten"?

16 november 2022 om 10:08

Kun je na gaan hoe geblesseerd en slecht de rest is

16 november 2022 om 10:34

Als we hem beoordelen op het spel bij Feyenoord en vergelijken met spelers die voor Oranje uit kunnen komen is het zeker terecht.

Maar als ik dan het artikel lees over de concurrentie in Mexico, dan is het volstrekt belachelijk. Spelers die al sinds augustus geblesseerd zijn en nog geen wedstrijd hebben gespeeld of een speler uit de Mexicaanse competitie die geen pepernoot raakt, dan speelt er meer. Giminez wordt thuis gelaten obv speelminuten, terwijl hij veruit de meeste minuten heeft gemaakt en ook de meeste doelpunten gescoord. En dat zijn er niet veel, dus dat zegt genoeg over de concurrentie.

Niet dat ik er rauwig om bent. Slot kan nu na een korte break (spelers kunnen lekker hun rust pakken) vrijwel met een compleet elftal toewerken naar de zware herstart van de competitie. Trainen op automatisme, looplijnen, standaard situaties. AZ heeft itt Ajax en mindere mate PSV, ook dit voordeel.

Spelers van Ajax is het misschien fijn dat ze een maand weg zijn uit Amsterdam. Maar Ajax heeft een ontzettend zwaar programma in de laatste maand van de competitie. Door dit WK nu is de kans groot dat de spelers straks op hun tenen lopen, helemaal als je op 3 fronten actief blijft.

16 november 2022 om 11:01

Heeft dit niet te maken dat hij te weinig minuten krijgt? En als hij basis start dat hij maar 2/3 deel van de wedstrijd speelt.

Wellicht is het zijn energie, maar hij komt heel goed over. Hij krijgt ook nog geen geweldige aanvoer via de zijkanten hé, heb je daarna gekeken?

Voor mij maakt hij wel goede indruk, maar moet rustiger worden en hopelijk gebeurd dat met meer vertrouwen in hem.

Zijn statistieken zijn gewoon prima. Zowel bij Feyenoord als bij de nationale ploeg. Dat hij nog geen vaste waarde is bij Feyenoord is te verklaren doordat hij zich hier moet aanpassen aan het voetbal en de cultuur. Niks geks aan. Dat hij bij Mexico geen eerste spits is, is niet raar maar dat hij niet bij de selectie zit is wel apart

Mexico heeft tegenwoordig we echt een gruwelijk zwak elftal zeg. Maar ff geen spelers daarvandaan naar Nederland meer halen als dit het beste is wat ze hebben.

Deze vast komt er wel denk ik. Geef hem de tijd. Ook beetje aan zn techniek werken. Aannames die niet goed zijn ballen die van zn voeten springen. Voetballend ben ik nog niet helemaal overtuigd.
Dus snap het enigszins wel.

Het is natuurlijk wel vrij apart dat geblesseerde spelers geselecteerd worden en dat Gimenez dan niet geselecteerd wordt. Het is nog wel mogelijk dan Gimenez alsnog mee gaat naar het WK, maar dat is afhankelijk van de geblesseerde status van Jimenez. Hopelijk voor Gimenez kan hij na de oefenwedstrijd tegen Zweden alsnog mee!

Vooralsnog weinig soeps in de eredvisie, ik denk dat iedereen toch een stuk meer van hem had verwacht gezien hoe hij binnengehaald werd.

16 november 2022 om 11:07

Kijk naar de Zuid- en Midden Amerikaanse spelers die je eigen club de afgelopen jaren hebben aangetrokken en welke tijd zij nodig hadden om onomstreden te worden.

16 november 2022 om 12:56

Wat heeft dat te maken met wat ik zeg of dit artikel? Ik zeg volgens mij nergens dat het niets kan worden toch?

17 november 2022 om 08:30

Je zegt: "vooralsnog weinig soeps, men had meer van hem verwacht ...".

Klopt, maar het is overduidelijk dat spelers uit deze continenten meer tijd nodig hebben en er dus niet meteen staan. Guiterez is ook een voorbeeld, maar dan bij Psv.

Nico was misschien een uitzondering. En Anthony en Lozano hadden minder tijd nodig om te wennen, maar die komen ook uit een prijsklasse maal 3.

Het verbaast mij dat jij als Ajacied zo'n reactie plaatst, terwijl je weet dat dit soort spelers tijd nodig hebben. Je zegt idd nergens dat het niks kan worden, maar je opmerking insinueert juist dat het niks is en wordt.

het is een beetje om het even.
funes mori is een vrij goede spits, vergelijkbaar met gimenez. dus die uitverkiezing snap ik wel
jimenez is dan iemand met ervaring en bewezen dienst, maar zoals al vermeld.. die is een tijd geblesseerd geweest (is ie al inzetbaar uberhaupt?).
de andere spelers die genoemd worden zijn buitenspelers behalve die henry martin vgm. daar kan ik weinig over zeggen...

snap de verontwaardiging bij mexicaanse mensen niet helemaal, misschien hadden ze graag gimenez als jonge speler mee willen hebben om alvast die ervaring op te doen? want hij is wel de toekomst qua mexicaanse spits, daar de andere al op leeftijd raken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren