Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Met vrijgelaten vader op tribune krijgt uitgerekend Díaz Brazilië op de knieën

Laatste update:

Colombia heeft Brazilië vrijdag op een verrassende nederlaag getrakteerd in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks voor het WK 2026. Uitgerekend Luis Díaz werd in Barranquila de grote held aan Colombiaanse zijde door in de slotfase met twee treffers de vroege openingstreffer van Gabriel Martinelli ongedaan te maken: 2-1.

Colombia, dat met ex-Ajacied Davinson Sánchez in de basis begon, keek in eigen land al binnen vijf minuten tegen een achterstand aan. Vinícius Júnior zette een dubbele één-twee op met de aanvaller van Arsenal, waarna Martinelli glijdend voor de 0-1 tekende. Brazilië kreeg vervolgens een domper te verwerken, nadat Vinícius de strijd met een klein half uur op de klok geblesseerd moest staken.

De Brazilianen waren echter wel heer en meester in de eerste helft. Het was voor Nestor Lorenzo, de bondscoach van Colombia, reden om in de rust twee wissels door te voeren. Onder meer voormalig Feyenoorder Luis Sinisterra kwam binnen de lijnen om iets aan het spelbeeld te veranderen.

Vooral Díaz probeerde zijn land terug in de wedstrijd te helpen. De aanvaller van Liverpool kwam tot tien doelpogingen, maar Alisson Becker, zijn ploeggenoot bij the Reds, had keer op keer een antwoord.

Een kwartier voor tijd bracht Díaz de stand toch weer in evenwicht door een scherp aangesneden voorzet van Cristián Borja tegen de touwen te koppen. Vier minuten later bezorgde Díaz Colombia met zijn hoofd ook de zege. Ditmaal gaf James Rodriguez de voorzet en kroop de aanvaller voor zijn directe tegenstander Emerson Royal.

De Braziliaanse bondscoach Fernando Diniz bracht toptalent Endrick nog binnen de lijnen, die daardoor de vierde jongste debutant voor de Goddelijke Kanaries ooit werd, maar ook hij wist geen punt meer uit het vuur te slepen voor Brazilië. Colombia klimt door de zege naar de derde plaats in de kwalificatiegroep, terwijl Brazilië naar de vijfde plaats zakt. De eerste zes Zuid-Amerikaanse landen in de kwalificatiereeks plaatsen zich uiteindelijk automatisch voor het WK 2026.

Díaz barstte na de wedstrijd in tranen uit. Hij droeg de overwinning begrijpelijkerwijs op aan zijn vader, die op de tribune zat. De beide ouders van Díaz werden op 28 oktober ontvoerd in Colombia door een eenheid van de guerrillabeweging ELN. Zijn moeder wist snel te ontsnappen, maar vader Luis Manuel Díaz werd pas na twaalf dagen vrijgelaten.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Vinicius is geblesseerd uitgevallen na 30 minuten. Camavinga ligt er ongeveer 8 weken uit zag ik ergens. Wat haat ik interland wedstrijden zeg.

17 november 2023 om 07:58

Ik normaal gesproken ook maar dit vind ik toch wel heel mooi om te zien, er zit wat meer pit en spanning in dan de Europese kwalificaties. Jammer dat de 2-1 niet te zien is in de tekst!

17 november 2023 om 09:28

Zit misschien wat meer pit in, maar spanning? De eerste zes (!!!) ploegen plaatsen zich voor het WK. Van de 10. Spanning is echt ver te zoeken imo.

17 november 2023 om 09:32

Juist wel spannend want landen als Chili, Colombia en Uruguay kwalificeren zich vaak nipt of niet

17 november 2023 om 11:01

En de enige die zich nooit kwalificeert is bolivia 😅. Wat ik wel raar vind is dat een land als Suriname niet deelneemt aan deze kwalificatie, maar zich kwalificeert met de landen van noord en midden Amerika

17 november 2023 om 11:22

@Roversboy, je hebt het dus juist over hoe het was. Dat was inderdaad spannend. De reden was dat er maar 4 (!!!) landen direct geplaatst waren. En nu dus 6. Daarom is het ondertussen niet meer spannend. Als je nu als voetballand niet bij de eerste 6 van de 10 zit (met Venezuela, Bolivia en Paraguay in 1 poule) na 18 wedstrijden, dan doe je als Uruguay, Brazilië, Argentinië het niet goed. Colombia is ook een aardig voetballand, Ecuador heeft een goede lichting en Chili was goed, maar is weer teruggevallen en is voorbij gestreefd weer door Peru. Maar kom, je kan met 6 landen die zich plaatsen van de 10 niet spreken van spanning tegenwoordig?!

17 november 2023 om 11:26

En eerlijk gezegd is het toch om het even wie zich nu plaatst: Chili of Peru?

17 november 2023 om 08:43

Snap wat je bedoeld hoor. Maar Camavinga is toch gewoon bij een training geblesseerd geraakt? Dat had net zo goed bij Madrid kunnen gebeuren.

17 november 2023 om 08:50

Stel je eigen niet zo aan joh, het is onderdeel van voetbal. Tijdens het EK en WK sta jij waarschijnlijk net zo te springen.
Ik vind interland voetbal juist wel wat hebben, worden die verwende jochies ook niet zo overbetaald. Kijk naar de interview van Oscar, die ging van Chelsea naar China om te voetballen voor het geld, gaf ook aan dat alleen interlands je voetbalt voor jezelf en je land. Voor de rest voetbal je alleen voor de piefjes hogerop die worden rijker en beter van jou.

17 november 2023 om 08:59



Nou sorry hoor, maar niet mee eens. In sommige gevallen raken spelers geblesseerd door overbelasting en het feit dat dit voortkomt zit hem zowel in clubvoetbal als voetbal voor het nationale team. Over vriendschappelijke wedstrijden van nationale teams en zelfs de Nations League kunnen we het hebben maar Vinicius raakte geblesseerd bij kwalificatie voor het WK. Ik vraag me dus af wat je dan als oplossing voorstelt? Verder spreekt internationaal voetbal mij meer aan dan clubvoetbal omdat het minder gaat om wie het meeste geld heeft maar meer om talent, passie en team spirit. De bonden en FIFA denken maar aan aan éã©n ding en dat is geld dus wat ik hieronder schrijf gaat nooit gebeuren maar wat mij betreft komt de oplossing van twee kanten.

Wat het nationale voetbal aangaat:
(1) WK niet uitbreiden naar 48 teams, of een WK van 48 teams met 3 teams in de poule waarvan er 2 doorgaan naar de volgende ronde (minder wedstrijden)
(2) EK terug naar 16 teams
(3) African Cup of Nations/asian Cup terug naar 16 teams
(4) Gold Cup maar eens per 4 jaar
(5) Nations League minder prestigieus maken door geen trofee uit te reiken. Bondscoaches zullen dan minder druk voelen en jonge spelers/spelers met minder speeltijd vaker de kans geven. Of de Nations League de echte kwalificatie voor toernooien zou moeten vervangen kom ik niet helemaal uit.

Clubvoetbal:

(1) Verschillende competities weer inkrimpen naar 16/18 teams
(2) Stoppen met League Cup e.d.
(3) Geen Zwitsers format in Europese competities
(3) Geen nummer 3 uit Cl/el die afdaalt naar een lager toernooi, als een team niet bij de eerste twee zit is het Europese seizoen en dus de extra belasting voor spelers erop.
(4) Geen commerciã«le tours aan het begin/einde van het seizoen en al helemaal geen wedstrijden middenin het seizoen in de Vs/saudi Arabiã«/plek x


Machtig mooi die emoties bij die Zuid-Amerikanen, ik kan het niet… nu al helemaal na die kidnapping. Vergelijk dat maar eens even met een Markie van Bommel wanneer zijn zoon scoort. Wat zijn wij Nederlanders toch heerlijk nuchter gebleven

Mooi om te zien dat Martinelli gescoord heeft en in de basis mocht starten. Nog mooier om te zien dat Diaz er 2 prikt, terwijl zijn pa op de tribune zit. Schitterend!

Verder vraag ik mij wel oprecht af: heeft Brazilië echt geen betere backs dan Lodi & Emerson Royal? Lodi vind ik zo nu en dan nog wel gaan, maar Emerson is toch matigheid zelf hé

17 november 2023 om 11:31

Backs zijn echt schrijnend op het moment - maar deels verklaarbaar op rechts heb je Dodo van Fiorentina die echt super speelde maar nu een hele zware blessure heeft. Verder komt Vanderson (monaco) nu net terug van een blessure en heeft Diniz Yan Couto niet opgeroepen die een goed seizoen draait bij Girona. Los daar van zijn er op dit moment gewoon ook weinig opties. Op links is de beste optie Caio Henrique van Monaco, maar ook hij had na een superstart een heftige blessure en is voor lange tijd uit. Los daar van is er eigenlijk na Marcelo geen echt goede back meer geweest op links. Alex Sandro was degelijk, maar meer ook niet. De beste opties die er nu zijn spelen niet in de grootste competities. Tot slot kan Militao op rechtsback spelen maar ook hij heeft een ernstige blessure. Wat dat betreft zit het dit jaar ook niet mee (zie bijvoorbeeld ook Neymar en nu weer Vinicius die uitvalt).
Gelukkig is er nog 2,5 jaar tot het volgende WK want als je opgegroeid bent met Cafu, Maicon, Dani, Roberto Carlos en Marcelo en zelfs Filipe Luis dan is dit echt niet best.

Grootste probleem is echter de organisatie, Tite is een onderschatte bondscoach want die had dit soort wedstrijden vrij makkelijk gewonnen, ook met deze selectie. Er vallen nu constant grote gaten tussen de verdediging en aanval en er lijkt ook geen duidelijk plan te zijn in aanvallend opzicht. Iets wat Diniz overigens wel goed doet bij zijn club-teams dus wellicht dat dit nog beter wordt... het is bijna onmogelijk om niet te kwalificeren voor het WK gelukkig.

17 november 2023 om 11:44

Snap ik ja. Henrique & Vanderson vond ik ook prima aanvallende backs. Volg ze niet zo veel, want wist niet dat die geblesseerd waren. Couto en Dodo heb ik ook van gehoord inderdaad, vond ik wel apart dat hij er niet bij zit (couto).

Militao kan inderdaad RB, maar eigenlijk moet je dat, in mijn ogen, niet willen. Al zou je dan wel Gabriel Magalhaes in de basis zetten, die ik echt enorme stappen vind maken de laatste 3 jaar.

Marquinhos - Gabriel Magalhaes is wel een duo waar je jaren mee vooruit kan. Idem voor Militao eventueel op Marquinhos zijn plek.

Snap alleen vaak niet waarom er relatief veel Braziliaanse spelers in de selectie zitten (uit de ligue van Brazilië. Is dat een must? Zag vroeger wel vaker bijv. de derde keeper van Gremio ofzo op de selectielijst staan).

17 november 2023 om 12:30

Zijn ook geen wereldtoppers natuurlijk - maar voor nu in elk geval degelijke spelers. Argentinie is ook wereldkampioen geworden met backs als Nico, Molina, Acuna en Montiel ook geen hoogvliegers, maar goed genoeg om te kunnen compenseren met de rest.

Vwb Militao denk ik ook dat- een centrum Marquinhos - Militao top is, maar je hebt zoals jij aangeeft ook Gabriel. Met een verdedigend ingesteld rechtsback, zoals Frankrijk deed met Pavard geef je wel meer mogelijkheden aan je LB om aanvallend te spelen of voor 1 van je middenvelders om iets meer naar voren te kunnen spelen.
Maar ook Igor (brighton), Bremer (juventus) & Natan (napoli) kloppen nadrukkelijk op de deur. Centraal zitten we voor de komende jaren wel goed.

Jouw punt mbt spelers uit de Braziliaanse competitie - daarvan kan ik in dit geval zeggen dat het dubbel is. Enerzijds is dit volledig politiek. Veel Braziliaanse spelers verlaten Brazilie al voordat zij echt veel naamsbekendheid hebben kunnen maken in Brazilie en daarmee voor de mensen die een lokale club zoals Flamengo of Palmeiras supporten en het is niet zo dat Europees voetbal overal beschikbaar is. Het is een beetje alsof Ajax en Feyenoord bijna al hun toptalent verliezen nog voordat ze 20 wedstrijden in het eerste hebben gespeeld, daar krijg je toch een ander gevoel van binding mee dan een Kokcu die jarenlang op hjet middenveld speelt of de Ligt die 2 jaar lang elke wedstrijd basisspeler is. Het geeft ook een beeld af dat de Braziliaanse competitie eigenlijk niet veel minder is dan de Europese topcompetities (ook al is dat in de realiteit niet zo).

2e reden is nu echter dat de Braziliaanse competitie wel echt sterker geworden is weer de afgelopen 3-4 jaar en er op sommige posities gewoon niet veel betere alternatieven zijn en dan krijg je toch een beetje het bord op schoot scouting principe. Jerdy Schouten speelt bij Bologna, en Pietje bij Ajax, mogelijk ontlopen ze elkaar niet zo veel, dan mag jij raden wie er opgeroepen wordt. Zelfde geldt een aantal spelers in de braziliaanse selectie. En verder zijn er altijd spelers waarvan veel mensen het onbegrijpelijk vinden dat ze opgeroepen worden of juist niet.

Mooi voor Colombia en wat een moment voor de familie Diaz. Al baal ik wel dat Brazilie niet won. Waardeloos dat Vini nu ook eruit ligt. Militao, Courtois, Arda, Tchouameni, Camavinga en nu Vinicius. Is Ceballos al weer hersteld?

Klasse wedstrijd van Genkie Munoz tegen (even) Vinicius en Martinelli. Hij is al 2 jaar te goed voor de Belgische competitie maar niemand koopt hem.

17 november 2023 om 14:59

Ja is onze Belgische competitie totaal volgroeid. Het is echt een geweldige back, ben benieuwd wat zijn volgende bestemming zal zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren