Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Messi is de enige speler die dertien doelpunten op een WK kan maken'

Laatste update:
/

Lionel Messi verpulvert de afgelopen jaren veel individuele records, maar één record lijkt toch schier onmogelijk. Just Fontaine maakte op het WK van 1958 in Zweden liefst dertien doelpunten in zes wedstrijden. De oud-international van Frankrijk hoopt dat de Argentijns international de persoon is die zijn record uit de annalen verdrijft.

"Messi is de enige speler die dertien doelpunten op een WK kan maken", verzekerde Fontaine, nu 79 jaar, in gesprek met Franse media. De oud-aanvaller was in de jaren vijftig de sterspeler van Olympique Nice en Stade Reims. Hij geeft aan dat hij het voetbal van Barcelona adoreert.

"Als ik voor dit Barcelona zou spelen, zou ik meer dan honderd doelpunten maken", gaf Fontaine met een knipoog aan. De Fransman weet dat topspelers als Messi en Cristiano Ronaldo hoofdzakelijk in clubverband schitteren en niet voor hun nationale selecties. "Bij de selecties spelen ze met spelers van mindere kwaliteit, dat is van invloed op hun prestaties."

Het record van Just Fontaine zal nooit verbroken worden

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

13 is het ongeluksgetal, ik houd het dus bij 12. Op een WK speel je maximaal 7 wedstrijden, 12 doelpunten is dan wel erg veel. Echter speel je in de groepsfase, als topland, vaak tegen zwakke tegenstanders die simpel zijn op te rollen. Je weet het nooit...

Messi bakt er nooit wat van bij Argentinie, want daar speelt er geen Xavi, Iniesta dan doet hij slecht....
Messi is nooit beslissend op WK Copa America, dan is hij onzichtbaar, hij faalt vaak in zulke toernooien...

13 november 2012 om 00:15

Hij heeft genoeg tijd om dat te doen in 2014 bijvoorbeeld.

13 november 2012 om 00:17

Op het WK faalde, met Copa America vond ik hem echt zwak...
Ik denkt niet dat hij het WK gaat redden, want zonder Xavi, Iniesta is hij een pak minder...

13 november 2012 om 02:17

Aja? Ik zag een Messi die heel veel werk verichtte, zijn ploegmaats assists aanbood en zelf openingen probeerde te vinden. Koekoek, denk je nu echt dat hij hetzelfde spel kan brengen als bij Barca? Hoe naïef kan je zijn om dat te denken. Bij Argentinïe moet het van hem komen want Agüero en Higuain zijn waardeloos buiten de 16m, dus blijft er enkel Leo over. En die doet alles. Leer voetbal beter bekijken.

13 november 2012 om 07:31

Ja dan zie je duidelijk dat Messi dit niet kan, en hij alles alleen doet! hij past bijna nooit naar Higuain of Agueri, die krijgen soms de hele wedstrijd de bal niet

13 november 2012 om 00:20

Duidelijk dat jij nooit wedstrijden van argentinie kijkt, sinds het WK speelt hij op hetzelfde niveau als bij Barca, alleen kwamen de goals pas na t WK. Loopt ook meer dan 1 op 1 momenteel in het nationale elftal.

13 november 2012 om 00:24

Ik beoordeel hem op WK Copa America daar heeft hij zwak gepresteerd...

13 november 2012 om 00:36

Verkoop geen onwaarheden, want hij loopt bij Argentinië verre van meer dan één op één. Misschien in de huidige kwalificatie reeks, maar in het totaal plaatje komt het niet eens in de buurt.

13 november 2012 om 00:41

so what, op het wk copa dat is het podium waar hij het moet laten ziet, tot dus ver heeft hij gefaald daarin...

frww12

13 november 2012 om 01:03

Als je vind dat Messi zwak heeft gepresteerd op het Wk of op de Copa America snap je er al weinig van of kijk je alleen naar statistieken. Werkelijk waar elke goal van Argentinië kwam werd voorbereid door Messi en hij was met afstand de beste speler aan de Argentijnse kant. Ook op de Copa was hij gewoon goed. Maar goed, volgens mij zit je al op meerdere topics redenen te verzinnen om Messi af te kraken met allemaal nonargumenten.

13 november 2012 om 01:07


Messi niet goed op copa america heeft tegen team land van forlan kan er ff niet op komen heeft 4 assit gegeven op pitita hij kon niet afmaken

13 november 2012 om 01:21

Dat is gewoon een feit hoor, waarom voel je aangevallen, mag je niks zeggen over Messi... Het is een feit dat hij heeft gefaald op het WK en Copa, daar was haast onzichtbaar en nergens...

13 november 2012 om 01:37

Het is een feit dat jij naar beide toernooien niet hebt gekeken blijkbaar. Staan nog zat clips van hem op Youtube, als jij vindt dat wat hij daar laat zien 'falen' is dan is er voor elke andere speler ter wereld een nieuw nog negatiever begrip voor falen nodig.

Waarschijnlijk ben je alleen iemand die het simpelweg niet wil zien. Overigens is het geen 'feit'. Lekker onderbouwd weer.

13 november 2012 om 10:11

@smk88

Er staat toch momenteel in mijn reactie? Is lezen echt zo moeilijk?
En die reeks staat nu ook al tientallen wedstrijden als ik t goed uit mn hoofd zeg.

@melig
Ik weet het niet hoor, maar was Bergkamp ook slechter toen hij wat ouder werd en een linie terugschoof? Messi stond altijd opgesteld OP het middenveld met op die twee toernooien continu een Tevez, Higuain of Aguero die al te vaak naar binnentrokken.

Hierdoor kan Messi niet inschuiven en de goals maken, dus heeft hij het op voornamelijk voorzetten en steekpasses gefocussed; als spelverdeler dus.
Als je puur naar het spel kijkt op beide toernooien speelde hij nog steeds iedere wedstrijd minimaal een 7...

13 november 2012 om 07:51

Ben ik het niet met je eens. Sla de cijfers er maar eens op na voor dit kalenderjaar.
In 2012 heeft hij er op dit moment 12 gemaakt in 8 wedstrijden. Dus waarom zou hij
met wat geluk qua loting ook het niet kunnen?

Dus dat Messi er niets van bakt ben ik het niet eens. Er wordt alleen meer van hem verwacht dan van de overige spelers.

13 november 2012 om 13:08

het is toch logisch dat hij minder scoorde voor argentinie dan voor barca...barca is veel beter, dan wordt er ook meer gescoord.
Ronaldo loopt toch ook lang geen 1 op 1 bij portugal terwijl hij dat voor real wel doet. Is ronaldo dan nu op eens een slechte voetballer? nee natuurlijk niet.

En het laatste jaar heeft messi super gepresteerd bij argentinie. Als ze een bondscoach hebben die de boel aan de praat krijgt op het wk in brazilie, dan zal hij daar ook schitteren.

Ik kom er net achter dat Just Fontaine gewoon een Marokkaan is haha. Wie had dat nou geweten.

Ik zie Messi geen wk winnen eerlijk gezegd. Hoe geweldig ik hem ook vind een wk winnen is zwaar en dat kun je in het hedendaagse voetbal niet in je eentje winnen. Je hebt een sterk team nodig dat alles voor elkaar geeft. Zoals Spanje dat heeft. Het Oranje uit 2010 had dat ook in mindere maten.

13 november 2012 om 00:30

Het Oranje van 20120 had geen sterk team, dat oranje was precies zoals met afgelopen EK , alleen hadden ze dit keer geen geluk!

Het oranje met Marco als bondscoach bij het EK was wel heerlijk!

"bij de selecties spelen ze met spelers van mindere kwaliteit, dat is van invloed op hun prestaties."

Onzin en vooral bij Messi is het onzin

Aguero
Di Maria
Pastore
Mascherano
Higuain
Tevez
Lavezzi

Zijn allemaal een voor een topspelers

13 november 2012 om 00:16

Ze spelen niet zo in dienst van Messi als Xavi, Iniesta, en consorten doen. Ook zijn de middenvelders een klasse minder dan die van Barcelona.

13 november 2012 om 00:17

Ik denk dat het meer te maken heeft dat ze in clubverband al jaren wekelijks met dezelfde jongens spelen waardoor er veel automatisme in hun spel zit, terwijl dat bij hun land lang niet zo goed is.

13 november 2012 om 00:19

Tevez zit er al 1,5 jaar niet meer bij. Daarnaast speelt Pastore ook nooi tmee in de basis 11. Het is vooral Di Maria, Higuain, Messi, Aguero, Marscherano, Gago, (hoop dat Banega ook weer snel fit is). Maar het team is geweldig in de voorhoede. Maar toch heel matig in de verdediging en op het middenveld. Subtop en absoluut geen wereldtop.

Ik ben er ook van overtuigd dat Duitsland en Spanje weer bij de beste 4 zullen zitten en dat Spanje iets gaat doen wat de komende 200 of 300 of misschien nog meer jaar niet gaat verbroken worden.

13 november 2012 om 01:20

19messi33:

brazlilie is in staat dit spanje te stoppen, dus je 200-300 jaar kan de prullenbak in..

je dacht zeker ook dat barca 2x achter elkaar de cl kon winnen.. maar chelsea stak daar mooi een stokje voor! voetbal is vaak onvoorspelbaar!

13 november 2012 om 02:36

@El Chicharito

Ik zeg dat omdat hun daar de spelers voor hebben. Xavi, Beste middenvelder samen met Iniesta. Daarna komen Busquets en Xabi Alonso en is Fabregas ook gewoon heel erg goed bezig. Ze hebben Villa nog en de beste Keeper + verdediging die gewoon prima is.

Er zijn wel meerdere teams in staat om Spanje te stoppen maar stel het lukt ze niet welk Land gaat ooit zo'n prestatie verbeteren??? Ik bedoel dit is een hele andere tijd dan de tijd van Brazillié.

13 november 2012 om 00:22

De verdediging en het middenveld zijn vooral de zwakke linies bij Argentinie.. Qua aanval weet iedereen dat ze over een topgeneratie beschikken. Maar laat het nu net zijn, dat zowel de verdediging als het middenveld de meest belangrijkste linies zijn in het voetbal. Zonder een solide verdediging kun je niet opbouwen, anders moet het middenveld altijd terugzakken om de verdedigers te helpen waardoor er geen omschakeling kan plaatsvinden of zeer moeilijk. Het middenveld is het hart van de ploeg.. Daar moeten de spelers staan met het inzicht, de passing, en balvastheid.. Argentinie heeft buiten Pastore niet echte een wereldspeler op die posities( lees: middenveld).. Mascherano zou beter in de verdediging spelen aangezien ze daar nog meer nood hebben aan hem dan op het middenveld..

13 november 2012 om 00:23

Het is niet toevallig dat je geen verdedigers opnoemt. Alleen Zabaleta is min of meer een goede Rb.

Voor de rest kunnen die aanvallers niet allemaal tegelijk spelen. Als Aguero, Di Maria en Higuain spelen dan is er geen plaats voor Pastore, Tevez en Lavezzi. Trouwens Tevez wordt de laatste tijd zelfs niet meer opgeroepen.

Zwakte van Argentinië zit vooral in de verdediging (en keeper).

Het WK is niet La Liga waar Barcelona alles met dikke cijfers wint en het elke wedstrijd een schiettent is. Op een WK speel je als je tot de finale komt zes wedstrijden en je speelt tegen sterke landen. Het wordt enorm lastig om dat record te verbreken, ik zie het Messi niet doen.

Dat is onmogelijk in de heden daagse voetbal.

Ik hoop dat Messi op het aankomende Wk gewoon veel tot scoren komt. Maar boven dat hoop ik dat hij ver komt op het Wk. Dat is toch wel het enige wat nog ontbreekt op zijn palmares. Het feit dat hij steeds beter en beter wordt voor Argentinië laat alleen maar zien dat hij zich als speler heeft ontwikkeld.

Belangrjkste is de wereldtitel maar als hij daarn ook nog eens heel belangrijk zou kujnnen zijn met goals zou dat natuurlijk een extra stimulans geven.

Damsco@ is dat zo joh. Maar eh waarom is dat zo.grappig

13 november 2012 om 04:25

grappig omdat ik je mams heb gechopt daarom.

De reden dat het bij C Ronaldo en Messi alleen in clubverband lukt is omdat ze tegen de dramatische verdedigingen van de La Liga spelen, en omdat dan niet dezelfde sterspelers er bij zitten.

Ook al gaat het met Messi steeds beter bij Argentinië.

Als je tegen Noord-korea ofzo loot kan je er al 4 inschieten, dan ook nog een tegenstander waar je er 3 tegen maakt en je zit na 2 wedstrijden al op de helft

De laatste voetbalwens van een oude voetbalheld:

"de oud-international van Frankrijk hoopt dat de Argentijns international de persoon is die zijn record uit de annalen verdrijft."

Prachtig toch? Hij heeft nogal wat spelers gezien van na zijn generatie. Gelukkig is voetbal geen wetenschap. Mensen die zeggen dat er een beter is dan messi mogen dat zeggen. Maar het blijft genieten dat de namen die er in voetballand echt toe doen allemaal dezelfde mening hebben. Op een politieke mening of een stem uit medelijden van een enkeling na dan.

Het is zo goed als onmogelijk om dat in het hedendaagse voetbal nog voor elkaar te krijgen. Als de loting in de poule erg gunstig is en hij direct goed van start gaat, dan zou het zomaar kunnen natuurlijk. Echter zal hij er dan in de poule al zeker zes in moeten schieten, want vanaf de rondes daarna komen de sterke tegenstanders. Zelfs dan is zeven goals in vier duels erg veel om nog te halen. Dit record zal waarschijnlijk nooit meer uit de boeken gaan en dat levert alleen maar complimenten op. Als eerst aan Fontaine, die een fantastische prestatie geleverd heeft en voor altijd te boek zal staan als meest scorende speler op één Wereld Kampioenschap, maar daarnaast ook aan het hedendaagse voetbal. Het geeft gewoon aan dat het niveau enorm omhoog gegaan is en wij veel meer vermaakt worden dan de mensen vroeger.

Die kans is wel extreem klein ja,met een gunstige loting kom je al een heel eind alleen zal je dan echt in de ko fase alles ook met veel goals moeten winnen om er uiteindelijk zoveel goals bij te hebben.
Ik denk niet dat Argentinië zo goed is om te domineren, kwartfinale moet gewoon, halve finale zou al knap zijn en de finale winnen is een wereldprestatie met die prutverdediging.

Vroeger was dat allemaal wel een stukje makkelijker natuurlijk.. Voor mij blijft Ronaldo de ultieme held met 15 goals op alle Wk's samen.. Ik denk dat dat nooit overbrugt gaat worden..

13 november 2012 om 08:37

Daar ben ik niet zo zeker van. Buiten het feit dat het een knappe prestatie is, is het ook weer niet zo ultiem dat het niet haalbaar is in het moderne voetbal. Nummer 2 op de lijst Klose (14 W.k.-goals) zou zelfs het volgende W.k. het record al kunnen breken, aangezien hij heeft aangegeven graag nog door te gaan.

volgens mij heeft fontaine niet helemaal zitten opletten de laatste paar wedstrijden van argentinie... messi scoort daar aan de lopende band ..en spelers van mindere kwaliteit? Higuain en aguero zijn echt niet van mindere kwaliteit!! beetje onzin dus wat hij hier verkondigd!

Ik denk dat Messi niet de enige is hoor. Ook Ronaldo zou het bij Portugal kunnen mits zij een klasse toernooi spelen.

En kijk wel het punt, Ronaldo zal dat sneller kunnen, want hun mogen teminste meedoen aan het EK. En Higuain En aguero zijn echt niet zo belangrijk, Die scoren af en toe 1 doelpuntje en laten messi het werk doen

Ik weet wel dat messi 0 goals heeft gemaakt op het laatste wk.

Ik zie hier een hoop mensen die zeggen dat Messi faalt voor Argentinië. Ik raad die mensen aan om nog eens alle potjes van Argentinië terug te kijken van bijvoorbeeld het afgelopen WK. Bijna iedereen goal kwam tot stand door Messi, hij heeft tig keer het aluminium geraakt en als die keeper van Nigeria niet de wedstrijd van zijn leven keepte had iedereen zijn mond gehouden. Alleen tegen Duitsland speelde hij niet goed, maar wat wil je als je vierdubbele dekking krijgt en je teamgenoten er maar bij wandelen van: ja doe jij het maar, zal wel goedkomen.
En aangezien veel blinden presteren enkel associëren met veel doelpunten scoren, raad ik deze mensen aan om eens naar wat recente potjes te kijken. Messi scoort hierin bijna iedere wedstrijd en levert assists.

Wat een onzin! Natuurlijk ben ik een groot fan van messi. Maar goals scoren op een WK, hangen wel meer factoren vanaf, dan alleen de voetbal kwaliteiten die dhr. Messi heeft. Als Messi de bal 13 x klaar legt voor saviola kan zelfs hij het record verbreken.

Ik ben bijvoorbeeld nooit onder de indruk geweest van de voetbalkwaliteiten van Miroslav Klose. Echter heeft hij er toch aardig wat ingeprikt op de Wk's en Ek's.

Waarom is Messi de enige die dit zou kunnen? Slaat weer nergens op.

de topscoorder allertijden dit moment op het wk Ronaldo!! met 15 gols ik hoop dat die record nog lang blijf staan verdient ronnie bollie wollie R9 O Fenomeno wel!

beste speler allertijden Ronaldo Brazil R9 El Fenomeno

ontopic: 13 goals op 1 wk verbreken wordt wel heel moeilijk..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren