Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Messi is de beste ter wereld, Cristiano is de beste in Madrid’

Laatste update:

Fabio Capello heeft zo zijn eigen kijk op de discussie wie ’s werelds beste voetballer is. In januari sleepte Cristiano Ronaldo de FIFA Ballon d’Or in de wacht en daarom geldt hij officieel als de beste speler op aarde van dit moment. Capello heeft echter een voorkeur voor Lionel Messi en degradeert Ronaldo dan ook tot slechts ‘de beste van Madrid’.

/

In een interview met El Mundo Deportivo krijgt de bondscoach van Rusland de vraag voorgelegd, wie hij persoonlijk ziet als ’s werelds beste speler. Hij kiest daarbij zonder nadenken voor Messi. “Dat is de voetballer met de meeste fantasie en creativiteit. Hij is uniek in de manier waarop hij de bal beroert, hij doet wat niemand anders kan. Cristiano is vooral een geweldige doelpuntenmaker”, vindt Capello.

“Messi is absoluut de beste ter wereld. Cristiano is de beste in Madrid”, vat de Italiaan het kort en bondig samen. Hij heeft overigens goede hoop dat Messi’s teamgenoot Neymar op termijn ook uitgeroepen zal worden tot de beste voetballer ter wereld. “Dat hele contractdrama heeft wel invloed op hem, maar ze moeten gewoon wat geduld hebben met Neymar. Hij is jong, maar zeer getalenteerd”, vindt Capello.

De beste speler ter wereld is op dit moment...

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
14 april 2015 om 13:26

Messi had moeten winnen. Dit jaar praten ronaldo fans graag over statistieken, daar is i.p. niets mis mee. De statistieken van Messi zijn dit jaar inderdaad iets minder dan die van Ronaldo (Alleen goals en assists, de rest is Messi beter). Dit was ronaldo's beste jaar en dit Real is ook het beste team in de afgelopen 10 jaar. Dit is het slechtste jaar van Messi. vervelende blessures, lang ziek in de buik, vandaar het vele wandelen, het continu getreiter van de belastingdienst en de media en als laatst het feit dat Barcelona zelf een niveautje lager speelde.

14 april 2015 om 13:27

Jullie kijken niet naar veldspel of de manier waarop de statistieken tot stand komen. Doelpunten maken, maakt je geen betere voetballer. Ronaldo is de meest complete spits ter wereld, hij is altijd het speerpunt in de aanval. Messi is de meest complete voetballer ter wereld en dat is net het verschil..

14 april 2015 om 13:51

Meeste complete voetballer ter wereld? Okej, als hij en CR7 kopduel aangaan. Jij gaat zeggen dat Messi m vaker winnen???
Het valt me elke x op dat na een slecht weekend van Barca, dat de fanboys ff moeten herhalen dat Messi beste is.

14 april 2015 om 14:03

Wat is dat dan voor vergelijking.
Hahahahahahahahahahah.....

als ze een kopduel aangaan.
jaa duh..verliest Messi dat.
maar zal lengte daar ook niet bij spelen. Smartass.
aguero is op alle facetten een betere spits dan morata.
maar goh wie zou er eerder een kopduel verliezen van die 2.
kwaliteit of zal lengte een rol spelen? Ook in dit geval?
Messi zou ook een kopduel van kramer verliest.
wat is dan eigenlijk je punt?

Dus laten we ze dan ook voor de gein op 10 zetten.
Verliest Ronaldo ook van Messi.

Ronaldo is een op en top atleet.
Hij is HET voorbeeld van hard werken, discipline en mentaliteit.

Messi is een pure voetballer.
Ronaldo rendeert op 1 positie.
Messi zie je zelfs de lijnen uitzetten als het moet.

Ik ben geen Barca fan of Real fan.
Ik vind ze allebei fenominaal.

maar als je heel eerlijk bent. En buiten de doelpunten om kijkt.
en het spel voetbal in het algemeen bekijkt.
is Messi toch bijv. Van de 10 onderdelen toch wel op 8 de betere.

dat is voor mij het verschil.

14 april 2015 om 14:15

@ Ibraaa. Dat doen alle fanboys, ook die van Cr7. Maar gelukkig zijn er ook genoeg fans die wel kunnen relativeren, en ook durven toe te geven wanneer hun held slecht speelt of de ander beter was. Zo ben ik een liefhebber van hetgeen Messi op de mat legt, maar kun je als je objectief kijkt gewoon niet anders dan concluderen dat Ronaldo vorig jaar de betere was en terecht die Ballon d'or heeft gewonnen. En wie dit jaar de betere is, dat kunnen we pas na het seizoen concluderen.

14 april 2015 om 14:19

Welke 10 onderdelen dan? Wil ik wel eens weten wat voor onderdelen JIJ gaat verzinnen.

14 april 2015 om 14:24

Waar halen mensen als jij het toch vandaan dat Messi zogenaamd de meest complete speler is? Messi is juist verre van compleet. Hij maakt erg goed gebruik van de kwaliteiten die hij heeft, maar hij kan niet verdedigen en is fysiek vrij beperkt. Ja, hij kan als aanvallende middenvelder/buitenspeler/spits spelen, maar ergens anders zou ik Messi niet neerzetten. Voor de meest complete spelers zou ik toch eerder kijken naar alleskunners als Vidal, Toure en Pogba.

14 april 2015 om 14:24

Assisten geven is messi ook beter in

14 april 2015 om 14:26

Ten 1ste staat daar bijvoorbeeld.
Dus het kunnen er net zo goed 8 zijn.
Maar goed jij wilt de lolbroek uithangen.
Hier heb je ze

- Dribbels
-Aannames
- Passing
- Acties
- Posities
- Algehele invloed op het spel
- Overzicht
-Techniek....
- Assists
- leiderschap

Nog doorgaan? Of wat....???
Als je lollig wilt doen reageer dan niet op mij!

14 april 2015 om 14:32

Messi kan alles behalve verdedigen maar messi is als aanvaller zeker compleet. heeft beste dribbel, kan geweldig afmaken, heeft gevoel waar hij moet staan, beste crosspass en geweldige steekbal met een geweldig inzicht. Fysiek is hij niet breed nee maar hij is bijna onmogelijk van de bal te krijgen dus hij is fysiek zeker heel sterk.
toure is dan wel een alleskunner volgens jou maar hij is traag, geen geweldige drbbel, geen super inzicht en ook zeker geen geweldige steekpass en crosspass.
dus wat is compleet eigenlijk?
alles wat een spits moet hebben heeft messi en eigenlijk is messi een combinatie van alle goede voetballers die er momenteel voorin lopen behalve lengte dan.

14 april 2015 om 14:34

Messi is fysiek vrij beperkt.
Voor zo een ielig spelertje heeft die anders vrij weinig blessures gehad.
Vooral met op het oog zijn speeltijd.
Hij is te goed. Mensen krijgen hem niet te pakken.

Vidal compleet uh Messi kan je op 8 zetten. Vidal op 11??
Als je toch al zo aan het redeneren bent.

14 april 2015 om 14:43

Ik bedoel met fysiek dat Messi over weinig kracht en lengte beschikt, alleen al daarom zou hij nooit als centrale verdediger uit de voeten kunnen. Ook als verdedigende middenvelder zou hij overlopen worden, al zou ongetwijfeld goed op kunnen bouwen.

Vidal kun je inderdaad op 11 zetten, welke positie je daar ook mee bedoelt (buitenspeler neem ik aan?). Vidal zou je overal neer kunnen zetten, dat is precies mijn punt. Natuurlijk is hij beter op bepaalde posities maar dankzij zijn veelzijdigheid zou hij op elke positie een voldoende kunnen halen. Messi daarentegen scoort op elke aanvallend ingestelde positie een negen, maar als centrale verdediger zal hij geen voldoende halen.

14 april 2015 om 14:53

Ibraaa je begint bij compleet alleen maar over koppen. Een beetje beperkt argument vind je niet? Complete voetballer betekent ook assists, doelpunten, maar absoluut ook het spel maken en dat kan Messi als geen ander. Hij zet aanvallen op en maakt ze net zo makkelijk af daar zit het verschil in. Ronaldo is een geweldige afmaker maar ook zeer beperkt in zijn veldspel en techniek. Hij moet het van zijn snelheid en fysiek (hij laat zich ondanks zijn fysiek wel makkelijk vallen) hebben. Messi is een en al techniek.

14 april 2015 om 14:53

nik1234: Een complete speler is voor mij een voetballer die alle facetten van het spel voldoende beheerst. Iemand die je eigenlijk overal kunt opstellen omdat hij weinig tot geen grote beperkingen heeft. Messi is als valse spits/aanvallende middenvelder natuurlijk erg compleet, maar over het algemeen heeft hij een aantal zwakheden waardoor hij met name achterin minder zou renderen. Voor zijn rol in het veld is Messi natuurlijk erg compleet, maar een complete speler in het algemeen vind ik Messi niet.

14 april 2015 om 15:02

Maar Vidal scoort als een pure links/rechtsbuiten ook een onvoldoende.
Als echt spits zijnde scoort hij ook een onvoldoende.
Dus je vergelijking gaat niet op.
Messi zou op 8 ook beter presteren dan als Rechtsback

Als verdedigende midvelder wordt Messi zeker niet overlopen.
Je hebt Vidal die ik een buitengewone speler vindt wel iets te hoog in je koppie zitten.

14 april 2015 om 15:04

ik snap je punt, maar vidal in de spits of op 7 of 11 is ook helemaal niks hoor. die man zou niet weten wat hij zou moeten doen. ik denk dat er dan geen een complete speler is. Ik denk zelf dat messi alleen cb niet goed kan. op lb en rb is hij gewoon een betere versie van dani alves denk ik.

14 april 2015 om 15:12

Na leiderschap ben ik gestopt met lezen. Messi is geen leider dat zit gewoon niet in zijn persoonlijkheid. Maar bindt wel leuk dant je allemaal dingen verzint waar messi beter dan ronaldo moet zijn. Maar dat is echt kul. Als je echt verstand van voetbal hebt zie je dat messi gewoon veel verfijnder is dan ronaldo.

14 april 2015 om 15:18

ben je de kopbal vergeten van messi vs van der sar? kijkt die maar nog eens een keer en kom dan praten. messi kan prima koppen. dat hij niet een lichaam heeft zoals ronaldo waardoor hij nog hoger kon springen kun je hem niet kwalijk nemen. hij haalt het beste uit z'n fysieke gesteldheid.
het valt mij elke x op dat je alleen maar aan het haten bent op barca en op messi.
ga es een leven zoeken.

14 april 2015 om 15:25

Soaloko: Vidal was meer een voorbeeld van een alleskunner, vervang hem door Pogba wat mij betreft. Ik vraag me echt af waarom Vidal of Pogba voorin geen voldoende zouden scoren. Natuurlijk moeten ze wennen aan de positie, maar ze hebben er wel de kwaliteiten voor om die positie op een redelijke manier in te vullen. In tegenstelling tot Messi die totaal niet kan verdedigen. Wat overigens absoluut geen schande is en hij hoeft dat ook helemaal niet te kunnen voor de rol die hij invult, maar wat mij betreft is verdedigen wel een onderdeel van een complete speler zijn.

Nik: Mee eens dat Vidal zou moeten wennen aan de positie, maar hij beschikt wel over de kwaliteiten om de positie voldoende in te kunnen vullen. Ik ben het overigens met je eens dat de complete speler vooral hypothetisch is en in de praktijk (bijna) niet voorkomt, Vidal en Pogba vind ik twee voorbeelden van spelers die heel dicht in de buurt komen.

14 april 2015 om 15:28

Nee Messi is geen leider Haha.
Zit niet in zijn persoonlijkheid
Dan heb jij waarschijnlijk maar 1 beeld van het leider zijn gap!

inderdaad alle punten wat ik opnoemde zijn kul
pech voor je dat het wel waar is.
had je dat minuutje toch ergens anders in kunnen investeren.
.
Maar heey laten we jou vooral serieus nemen met je avatar.

14 april 2015 om 15:32

Ik snap je punt wel.
Maar nik had het ook al uitgelegd, zo zie ik het ook een beetje

Ja Pogba wel.
Maar dat komt persoonlijk dan eh, dat ik Pogba echt een verfijnde techniek hebben, die voorin ook niet zou misstaan .
vidal vind ik momenten te onrustig.
en heeft niet dat verfijnde techniek.
maar wel een exceptionele speler

Ik geef je ook niet helemaal ongelijk hoor haha

14 april 2015 om 15:51

Mwah, Messi en Ronaldo zijn naar mijn mening allebei geen leider. Messi is er te stil voor en Ronaldo te veel met zichzelf bezig. Daarom lukt het ze ook nooit om hun land echt op sleeptouw te nemen.
Zie je Messi of Ronaldo al zo'n Robben speech geven als op het WK? Ik niet.

14 april 2015 om 15:57

Hij bedoeld completer !! Lengte snelheid technisch !!!

14 april 2015 om 16:05

Vergeet niet al dat braken dat messi deed langs het veld kan nooit goed zijn.

14 april 2015 om 17:14

@soaloko

Jij kijkt wel heel vaak op twitter en instagram zo te zien. Denk je nou echt dat Ronaldo alleen door hard werken 's werelds beste speler is? Kom op man. Om 's werelds beste speler te kunnen zijn moet je wel degelijk talent hebben en moet je er ook hard voor werken. Messi is een goede dribbelaar en kan mooie passjes afleveren, maar daar blijft het dan ook bij. Messi wint geen kopduels, Messi scoort niet van 20 meter, Messi is gewoon een voetballer die geluk heeft met spelers als Iniesta en Xavi, en op dit moment Suarez en Neymar om hem heen. Ronaldo is niet afhankelijk van andere spelers, want zonder Ozil zou Ronaldo niks zijn, zonder Di Maria zou Ronaldo niks zijn. Dit werd gezegd, maar nu is diezelfde Ronaldo wel de topscorer van La Liga.

14 april 2015 om 18:27

Messi geen fysiek?? Zet even de CL finale tegen Man UTD maar even op let hoe Messi telkens tussen die twee kasten achteraan weet tussenuit te komen. Messi heeft zeker fysiek hij is gewoon niet groot.

14 april 2015 om 19:36

Furciirm, moet ik jou serieus nemen met je naam.
Helaas voor jou heb ik geen Twitter instagram laat staan Facebook.

Laten weten een louitje doen, jij zo dom of ik zo slim.

Door het harde werken heeft Ronaldo de kwaliteiten die hij nou bezit.
Door het harde werken heeft Ronaldo bereikt wat hij nou heeft bereikt!.
Dat hij kwaliteiten heeft staat buiten kijf.
Maar het is geen geheim dat hij er meer voor moet trainen en doen dan Messi.
Messi is puur aangeboren.

Maar ergens op het midden was ik al gestopt met lezen bij je.
Dus maak je niet druk.

14 april 2015 om 23:19

@soaloko

Dus dit zijn alle onderdelen?
Want je volgens mij is overzicht en assist hetzelfde. En dribbels en actie maken, wat is het verschil daarvan?
Ik heb het gevoel alsof ik een discussie aanga met een kind van 12.
Je hebt 1 ding bewezen, je snapt niet veel van voetbal als jij dat de onderdelen noemt van voetbal. Best triest eigenlijk

15 april 2015 om 06:48

Wat een ongekend dom argument. Ronaldo is niet van z'n medespelers afhankelijk want elke jaar komt er een nog betere (en duurdere) medespeler erbij? Hij krijgt aanvoer van Ozil, van Xabi Alonso, van Di Maria, van Benzema, van Modric, van Kroos, enzovoort. Dat klinkt idd alsof Ronaldo alles zelf afdwingt. Geweldige speler hoor, daar niet van, maar Ronaldo is het eindpunt van een geweldige aanval, Messi IS een geweldige aanval.

14 april 2015 om 15:11

enigste reden waarom ze worden vergeleken is omdat ze in dezelfde tijdperk voetballen.
kwa voetbal kwaliteiten is messi 3-4 niveautjes hoger. verder is de gouden bal een pure populariteits prijs en niks meer. als je de gouden bal wint betekend niet dat je de beste bent. het betekend dat een stelletje journalisten,dikzakjes van de fifa en meestal partijdige aanvoerders op je hebben gestemd. daarnaast moet je niet vergeten dat ook de mannetjes bij de fifa partijdig zijn en hetzelf de geld voor de journalisten. iedereen heeft zijn mening en is gewoon niet neutraal of objectief om elke keer op de terechte winnaar te stemmen. ik zeg niet dat messi hem vorige jaren had moeten winnen maar de enigste reden dat cr7 wint is de hoeveelheid goals. niet eens mooie goals maar gewoon de hoeveelheid. en daarbij probeert heel real madrid hem de bal d or te geven door zelfs intikkers af te geven. ik bedoel die man heeft laatst zijn eerste vrije bal in een jaar gescoord. maar toch laat real hem elke keer de vrije ballen nemen. puur zodat ze later weer kunnen pronken met hun bal d or winnaar.
verder had messi uhm ook 3 x op een rij gewonnen. dan is het niet meer populair om op hem te stemmen. zo werken die dingen. de bal d or is een mooie prijs maar het blijft een populariteits prijs. degene die wint hoeft niet altijd 100% de beste te zijn.
overigens vind ik het wel terecht dat ronaldo wint door zijn prestaties maar vind messi nog altijd 3-4 niveautjes hoger dan cr7.

14 april 2015 om 15:03

Grappig jij bent grappig Messi is zowel spelmaker en doelpuntenmaker , en als voetbal liefhebber kijk je liever na Messi dan Ronaldo alleen Ronaldo fans fans geven dat niet toe Messi is een teamspelers en Ronaldo kan alleen maar scoren op aangeven van teamgenoten,

14 april 2015 om 15:13

Hoeveel assists heeft ronaldo?

14 april 2015 om 15:21

Wat is dat dan weer voor bullshit ronaldo maakt net als messi dribbels en scoort met afstandschoten dus dat hij alleen op aangeven kan scoren is bullshit. Verder van die 10 onderdelen zijn acties en dribbels in principe hetzelfde en dat punt gaat zeker naar messi. Leiderschap positie afmaker fysiek gaan naar ronaldo. Inzicht assist invloed op het spel gaan weer naar messi. Dan blijft er nog 1 facet over en daar valt over te discussieren alleen wat messi fans vaak vergeten is dat messi wel de betere is op het voetballende vlak het spel lezen etc. Maar fysiek en positie kiezen is ook een belangrijk onderdeel bijv je duels winnen en noem maar op. Messi heeft meer talent en is puurder dan ronaldo true maar wie de betere voetballer is ontloopt elkaar niet veel. Owja voor de messi fans die zeggen dat messi wordt vergeleken met de grootste ter wereld en ronaldo alleen met messi is omdat als messi de nummer 1 is dan is ronaldo de nummer 2 aangezien deze 2 elkaar niet veel ontlopen. Maargoed iedere speler die 3/4 ballon d'ors wint is gwn een prachtspeler dus geniet zolang u kan.

Klopt wat hij zegt. Doelgerichtheid en gretigheid van Ronaldo is uniek. Echter is Messi zijn balbehandeling en dribbel weer uniek.. Ik ga toch voor Messi, kan ik meer van genieten. Ook hoe hij spelers de laatste jaren vrij voor de doel weet te zetten is ongekend

14 april 2015 om 14:21

Klopt en ik kies voor een C.Ronaldo. Kan genieten van de acties en helemaal zijn atletische vorm zoals sprongkracht enz. Het liefst kies k voor Bale ben een groot fan van hem maar hij laat het niet zien wat C.Ronaldo wel doet.

Nee, omdat hij de Gouden bal (terecht) won is hij de speler van 2014, niet van het moment. 2015 lijkt, hoewel het jaar nog lang duurt, vooralsnog het jaar van Messi te worden.

14 april 2015 om 14:12

Ahja op basis van wat? Ronaldo heeft de voorbije weken Messi gewoon lekker terug voorbij gestoken.

14 april 2015 om 14:48

Haha ja? Messi heeft in 2015 22 goals en 13 assists, Ronaldo heeft er 17 en 5. Terwijl Ronaldo het in de vergelijking met Messi juist van zijn goals moet hebben.

Neem een voorbeeld aan bijvoorbeeld Tristan en leer jezelf wat objectiviteit aan.

14 april 2015 om 15:24

Messi moet het ook van zijn goals hebben.... zoals iedere aanvaller in de voetballerij of denken jullie werkelijk dat messi alsnog geprezen wordt als hij er ineens 20 inschiet per seizoen in plaats van 60

Ik ben het helemaal eens met Capello. Hoe hij hier zijn mening verkondigd is precies hoe ik er ook over denk. Ook ik denk dat Neymar in de toekomst de beste speler ter wereld kan worden. Heeft wel veel concurrentie van Hazard, Isco, Gotze en Pogba bijvoorbeeld. De tijd zal alles leren en uitwijzen.

14 april 2015 om 13:39

Ballond'or topscoorder van Champions league meeste goals La Liga..
Ja Messi is inderdaad de beste Haha

14 april 2015 om 13:51

Ewa,

Moeilijk hé? Lezen?
Je bevestigd alleen maar wat Capello zegt: je noemt doelpunten op. Hierin is C.ronaldo een baas. Overigens doet Messi niets onder voor Ronaldo als het aankomt op doelpunten maken.

Messi is een spelmaker, doelpuntenmaker, assistenkoning in 1.
Messi kan je overal in de aanval kwijt. Zelfs op de controlerende posities van Iniesta en Xavi zou hij uitstekend kunnen spelen.

C.ronaldo? Als spits zovaak geflopt, vlamt alleen vanaf de vleugels.
En dan heeft men het altijd over de compleetste voetballer haha..
Mja, dit is mijn mening.. maar alles wat ik aangeef is gewoon de waarheid.

Of ja, ik geef je bij deze de mogelijkheid om het te ontkrachten.. Ik wacht graag op je reactie dan.

14 april 2015 om 13:59

Als de diegene die het meest scoort de beste is dan had destijds Toni Polster de prijs ook verdiend

14 april 2015 om 14:00


Ronaldo heeft nu weer meer goals en qua assists scheelt het niet veel.
Maar het kan dat Messi de beste is dat zullen we zien einde van het seizoen.
Tot nu toe is Ronaldo nog steeds de baas.

14 april 2015 om 14:33

Qua doelpunten scheelt het ook niet veel, dus waar heb je het over?
Laat doelpunten en assist weg.. en kijk naar het veldspel? Messi komt met passes waarvan C.ronaldo droomt om die te kunnen geven. En tegen de tijd dat hij het kan: dan moet je het ook nog zien en op het juiste moment kunnen geven.

Kansloze missie.

Tot nu toe? Gap heel het jaar 2015 (Januari-heden) is er maar één baas: Lionel Messi.

C.ronaldo scoort er 5 en men komt weer pronken. Alleen met doelpunten kunnen jullie de discussie aangaan. De dag dat hij minder gaat scoren en ze allebei nog spelen (messi dan waarschijnlijk op het middenveld), dan zal men pas echt het grote verschil tussen deze 2 heren zien.

14 april 2015 om 14:36

Ronaldo is de beste afmaker van dit moment maar voor de rest komt hij niet in de buurt van Messi. Ronaldo is geen ster meer in mensen voorbijspelen, creert geen openingen voor teamspelers en kan het spel niet verdelen, dingen die Messi wel kan bovenop het afmaken.
Natuurlijk is scoren het belangrijkste van dit spelletje en daarom is Ronaldo natuurlijk extreem goed en voor mij de nummer 2 na Messi omdat die gewoon net wat meer aspecten van het spelletje beheerst als Ronaldo.

14 april 2015 om 14:45

Ronaldo 2014:Ballond'or,Gouden schoen,topscoorder Champions League.
Messi 2014:Zero.
2015 is net paar maanden onderweg als je hun op die paar maanden gaat oordelen ben je wel heel erg aan het vals spelen 2015 is nog lang niet afgelopen.
Nee Ronaldo is de beste ter wereld.


Je hoort het al Cristiano is vooral een geweldige doelpuntenmaker, thats it.
Daarom vind ik zelf een Robben beter dan Cristiano.
Als je Cristiano zijn doelpunten weghaalt dan zie je dat dat hij geen bijzondere voetballer is.
Gewoon een goal-machine that's it. Is mijn mening. Kan er iemand mij een geldige reden geven waarom Cristiano de beste voetballer van de wereld is zonder statistieken te gebruiken?

14 april 2015 om 13:23

Hoe win je een wedstrijd? Door je tegenstander kapot te spelen of door meer goals te scoren dan je tegenstander?

Wat is voetbal?

14 april 2015 om 13:29

Voetbal is entertainment.

14 april 2015 om 13:36

Dus Eto was beter dan Ronaldinho.
Eto scoorde meer.
Of Giroud even goed als Benz se scoren ongeveer even veel.

14 april 2015 om 13:25

Hij heeft een geweldig schot, is snel, en hij verandert van kapsel in de rust op een ongeëvenaarde manier.

14 april 2015 om 13:30

Zonder statistieken kan je geen wereld voetballer van het jaar worden, messi is het ook geworden op basis van statistieken

Messi Rules ! Ongetwijfeld de beste speler van het moment !

Je kan Messi de beste speler van de wereld noemen maar Capello doet Ronaldo wel heel erg tekort door te zeggen dat hij de beste in Madrid is. Hij is na Messi gewoon de beste voetballer. Daar is gewoon geen twijfel over.

14 april 2015 om 13:26

Ik snap wat je bedoelt, maar sommige mensen vinden Ronaldo helemaal niet de op 1 na beste speler. Capello dus ook niet.

14 april 2015 om 13:32

Ik snap dat wel maar wie vinden zij dan beter? Een Hazard die niet top presteert in de PL of een Muller die niet elke wedstrijd top is.

14 april 2015 om 14:37

Ik vind de man met jou gebruikersnaam beter dan Ronaldo, maar iedereen kijkt tegenwoordig toch voornamelijk naar aanvallers. We hebben allemaal gezien wie de belangrijkste speler is van Real Madrid tijdens Modric zijn afwezigheid.

14 april 2015 om 14:39

Je kunt dan eigenlijk alleen Robben en Hazard noemen. Of misschien Modric, maar daar valt zijn talent niet uit statistieken te halen.

Overigens allemaal onzin, Ronaldo is de enige die een klein beetje bij Messi in de buurt kan komen, de rest ligt daar weer ver achter.

ah kom op zeg......als je niet van messi kan zeggen dat hij echt de beste van de wereld is dan is er echt is mis met je ogen of je ziet niet wat voor een geweldige balbehandeling heeft en altijd de juiste keuzes maakt , tuurlijk is cr7 ook goed maar niet meer dan dan , messi is buitencategorie !

Ik heb veel voetballers meegemaakt en Messi hoort zeker wel bij de beste 5 (aanvallen ingestelde) spelers die ik heb zien voetballen; Ronaldo, Ronaldinho, Messi, Zidane en Romario. Ik laat Maradona nu buiten omdat ik hem maar 4/5 jaar heb zien voetballen, toen die al 'dik' was.

Al deze spelers waren zeer creatief.

Neymar kan in mijn ogen zeker wel tot een grote uitgroeien. Het Romario Niveau zal hij sowieso wel evenaren. Hopelijk maakt LE hem niet kapot. Tegen Sevilla heb je kunnen zien dat hij in staat is om Messi goed op te volgen someday.

Wat Cr7 betreft; Capello verwoord het goed; Hij is een echte doelpunten machine, maar wint niet veel wedstrijden zoals die 5 hierboven wel deden. Maar op dit moment is hij in mijn ogen wel de beste na Messi en niet aleen de beste in Madrid.

14 april 2015 om 14:33

@ blink182

Op basis van doelpunten vind ik anders dat Ronaldo al heel veel wedstrijden heeft gewonnen voor Real. Onder Mourinho deed ie niets anders. en alleen de beste in Madrid?. Ik moet zeggen dat hij het in Engeland anders ook niets slecht deed

Met Capello eens. Ronaldo kwam er ook door het harde trainen. Ronaldo is een afmaker, en Messi van de dribbels en mensen voor de goal zetten.

15 april 2015 om 00:09

Messi is een geboren voetballer, Ronaldo is voetballer geworden.

Natuurlijk is hij buitengewoon getalenteerd, maar hij heeft er ook hard voor gewerkt.
Bij Messi oogt alles zo natuurlijk. Natuurlijk heeft ook hij er voor moeten werken maar niet zo hard als Ronaldo. Messi ademt voetbal

Nee Capello. De beste ter wereld is Cristiano Ronaldo. Ja Messi is meer getalenteerd, Messi is een mooiere voetballer, Messi is voetballend beter maar op dit moment en zeker al 2,5 jaar is Ronaldo gewoon beter. Simpel.

14 april 2015 om 13:33

De genialiteit van Messi ontbreekt bij Ronaldo, dat is het wezenlijke verschil waardoor het kwartje naar Messi toevalt.
Qua scores en assists en prijzen maken ze elkaar niet veel, waarbij ronaldo wel een beter team om zich heen heeft de afgelopen twee seizoenen.

14 april 2015 om 13:37

Dat is gewoon echt niet waar. Messi is sowieso een (veel) betere voetballer dan Ronaldo. Ronaldo scoort soms meer (ook niet vaak) maar Messi doet veel meer dan alleen scoren.

14 april 2015 om 13:54

Men is weer verblind door zijn 5 goals afgelopen keer tegen de hekkensluiter. Daarnaast verblind door alle statistieken, aangezien Modric sinds zijn lange blessure toch weer laat zien beter te voetballen dan Ronaldo. En Messi staat daar nog weer even een dikke klasse boven.

14 april 2015 om 14:10

Misschien ben jij verblind door haat tegen Ronaldo zou dat kunnen?
Waarom haat jij Ronaldo zo erg komt het door die calma calma vernedering tegen de Barcelona fans?
Ronaldo is natuurlijk gewoon de beste ter wereld.
Ballond'or, gouden schoen,top scoorder in de Champions League met 17 goals etc.

14 april 2015 om 15:26

Haat gaat wel heel ver (al weet ik dat het hier een zeer populair begrip is om even te gebruiken...). Ik begin alleen een steeds ergere hekel te krijgen aan de voetballende persoonlijkheid van Ronaldo. Buiten het veld oogt het als een prima gast, voetballend zelf is er ook heel weinig op aan te merken (alleen dat hij niet de beste is).

Prima dat hij 'calma calma' doet. Hoe kinderachtig het ook lijkt van een gast die 30 is en volgens velen zo ongelooflijk professioneel is. Wat mij uiteindelijk opviel aan die wedstrijd was de uitslag. Die geloof ik in het voordeel van Barcelona was.

Ik haat Ronaldo niet, dat zou nogal verspeelde energie zijn. Maar van bijna alle voetballers die ik zie spelen op tv is hij één van de meest irritante om naar te kijken. En dan gaat het om de voetballende persoonlijkheid. Niet de persoonlijkheid buiten het veld of de pure voetballende kwaliteiten. Enige wanneer ik dan een hekel aan hem krijg, is als hij scoort tegen Barcelona.

14 april 2015 om 14:39

Geef nou is goede argumenten waarom Ronaldo beter is? niet gaan zeggen hij scoort meer want dat verschil is er amper, bekijk gewoon is een wedstrijd en wat voegt ronaldo toe en wat Messi. dan is het verschil duidelijk. Ronaldo het eindstation van een superteam en Messi die alles kan in een superteam.
niet zeggen ronaldo is gewoon beter simpel. zo gaat het niet in het leven, je moet ons overtuigen met argumenten en niet door je real bril roepen, ronaldo is beter, simpel.

Wat een huichelaar deze man. Dit is gewoon een open sollicitatie aan het adres van Barcelona. Dat hebben jullie hopelijk zelf ook wel door toch.

14 april 2015 om 14:02

waarom is hij een huichelaar? omdat hij zn eerlijke mening geeft, die ook nog eens door het grootste gedeelte van alle trainers gedeeld wordt?

Ben er wel mee eens dat Messi de beste is, vindt hem zelf ook de beste aller tijden. Dat neemt Niet weg dat Ronaldo ook in dat rijtje thuis hoort. Allebei de beste spelers, maar dus een lichte voorkeur voor messi.

Kijk is aan. Eindelijk heeft iemand de ballen om te zeggen dat Cristiano niks meer dan een geweldige doelpuntenmaker is. Heeft perfecte looplijnen en is dodelijk voor het doel, maar daar blijft het dan ook bij. Hij kan het spelletje niet maken. Messi kan daarentegen veel meer dan alleen goals maken. Hij leest het spelletje als geen ander en heeft de meest verfijnde techniek die ik ooit gezien heb. Dus ja, de keuze is makkelijk dan.

14 april 2015 om 13:41

Waarom moet hij het spel maken? Daar heb je in zijn team toch Kroos en Modric voor? Ronaldo doet wat hij moet doen gewoon perfect. Waarom zou hij de bal als linksbuiten moeten ophalen bij de middenlijn? Heeft toch allemaal geen nut als er al andere zijn die het doen.

14 april 2015 om 14:14

Het heeft ook geen nut wanneer jij als "de" superster van het elftal, met rare gebaren komt.
En dan doel ik op, in belangrijke wedstrijden loopt het niet.
Dan staat die alleen maar te zeiken.
En met gebaren taal gewoon denigrerend te doen naar zijn medespelers.
Vindt Ronaldo fenomenaal, maar ik hou gewoon niet van bepaalde trekjes.

Kijk Ronaldo kan zijn ploeg op sleeptouw nemen Door doelpunten te maken.
Maar zonder die doelpunten heeft hij verder 0,0 invloed.
Messi kan uitzakken.
Het spel veranderen.
Als het bij Ronaldo niet lukt staat die link te wapperen met zijn handen.
En dan is het geen haat wat ik heb.
Maar dan denk ik dude komop.
Je bent 1 van de beste "STAND-UP"

14 april 2015 om 15:09

Dus volgens jou is hij niet de beste omdat hij zijn team niet op sleeptouw neemt als het even niet goed gaat? Zie ik Messi ook niet doen. Is Messi hierdoor niet de beste voetballer? Nou nee..

14 april 2015 om 15:48

Snap jij het niet????

ik vind Ronaldo Juist ZO Goed!
Dat ik het onacceptabel vindt om als de Ster met je handjes te wapperen of denigrerend te doen als het niet loopt.
Dan hoor je als superster juist op te staan.
Ik vind Messi beter omdat Messi meer is dan een linksbuiten en spits cq doelpunten maker.
Lu

voetbalbond is vooral specialist in onzin topic tussen cr7 en messi... al jaren wordt er gezegd dat deze twee fenomenen niet te vergelijken zijn. ieder van hen heeft speciale gave. de ene is balgoochelaar sier voetballer en veel behendig voetballer en andere is complete voetballer die alles kan met de bal fantastisch doelpunt machine en vooral onvergelijkbaar mentaliteit en drive om aller beste te zijn. degene die robben met cr7 vergelijkt is blijkbaar verstandeloos en niets van voetbal weet. het is niet omdat hij een nederlander is dat wij hem met deze tweeën moeten vergelijken. alhoewel is robben ook van buiten categorie. de afstand tussen klasse speller en absolute klasse is ver weg. ik ben fan van alle 3 spelers maar ik bewonder cr7 de meeste want hij heeft bewezen dat hij alles kan en bij iedere club in de hele wereld kun je hem perfecte gebruiken dat zie ik niet bij messi dat is de reden dat hij barca nooit zal verlaten.

14 april 2015 om 16:13

ik denk dat messi het niet veel slechter zou doen bij bijvoorbeeld bayern munchen, maar hij hoeft zich helemaal niet te bewijzen buiten barcelona. ronaldo is idd goed maar zou minder goed spelen bij een team als barca en bayern omdat hij veel minder goed is in de kleine ruimte. je zecht ook dat cr7 alles kan maar als je hem op een andere positie zet dan op de vleugel doet hij het gelijk veel minder in tegenstelling tot messi

Ronaldo is de beste aller tijden omdat hij geen teken toont van enige zwakte. Er altijd staan steeds willen winnen en de beste zijn.

14 april 2015 om 13:56

Correctie: 'de beste Willen zijn'. Een wezenlijk verschil en hierin faalt hij dan ook. En daarnaast vertoont Ronaldo genoeg zwaktes, waarvan jij er al twee noemt in je reactie (na mijn correctie).

14 april 2015 om 14:00

Hoe erg kun je een Maradona, Pelé, Cruijff, Zidane, Ronaldo R9 en Ronaldinho beledigen met een uitspraak als deze?
Willen en het ook telkens zijn: een wereld van verschil.
Maar ik respecteer je mening dat je hem om die redenen de best vind, jij mag dat namelijk vinden.

Maar even eerlijk: als je puur naar de facetten van het spelletje kijkt, is C.ronaldo toch onmogelijk beter dan de namen die ik benoem?

Wat jij opnoemt heeft meer te maken met een topmentaliteit.

14 april 2015 om 15:24

Deze spelers die je opsomt hebben op enkele na niet jaar in jaar uit gepresteerd. Dat maakt je geniaal en daarom is Cristiano de beste

14 april 2015 om 15:32

Hmm..

En Messi?

Ik wilde hem bewust niet benoemen, maar vanaf zijn debuut is het al een eindbaas. Veel meer individuele en collectieve prijzen gewonnen dan C.ronaldo. Heeft ook meer records op zijn naam staan en dan laat ik het veldspel achterwege..

Het gaat niet om een continu niveau. Wat die spelers die ik opnoem hebben gepresteerd en laten zien: hoeveel C.ronaldo ook blijft scoren (continuïteit) hij mag ervan dromen dat hij zo kan voetballen als die anderen.

Je weet dat ik gelijk heb nerazzurri9..

Als je over tijdperken gaat praten zal merendeel al zeggen dat dit het tijdperk van Messi was en niet die van C.ronaldo. Ook dit weet jij diep van binnen.

Maar ik wil je niet beledigen of in diskrediet brengen, dus ik laat het hierbij.

14 april 2015 om 15:55

Waarom vind je hem over zijn hele carrière beter dan Messi? Zijn stats zijn niet beter over zijn carrière en je kan me niet vertellen dat je hem qua veldspel beter vindt dan Messi toch?

Verschil is ook dat spelers als Maradona en Cruijff veel meer impact hadden op het voetbal. Maradona was gewoon een one man team en Johan Cruijff heeft het voetbal in de jaren zeventig gewoon eigenhandig veranderd.

Ronaldo maakt heel veel goals. Verder dan dat kom ik niet. Hij heeft geen bijzonder goed inzicht, hij is geen spelmaker, hij is geen teamspeler, hij is geen leider. Natuurlijk is hij een fantastische speler, maar voor het rijtje beste allertijden moet je meer zijn dan dat naar mijn mening.

De ongrijpbaarheid van Messi in zijn topjaren, of gewoon in 2015, heeft hij naar mijn mening nooit gehad.

14 april 2015 om 14:19

Ja???
Hoe noem jij dit dan.

De wedstrijd gaat niet zoals Ronaldo wilt.
Zijn acties lukken niet.
Hij wordt geprovoceerd.
Er komen een paar passes verkeerd aan, van hem en bij hem.

Dan wilt hij eerst ff opzichtig laten zien hoe ontevreden die is.
Ff denigrerend met je handjes wapperen naar medespelers.
Inderdaad ja de juiste wil.
Zodra het soepeltjes loopt.

Kijk is naar zijn passingen, dribbels etc etc etc.

Dan zijn het de doelpunten die het camoufleren.
Ook een kwaliteit.
Maar ik verwacht in wedstrijden soms meer dan een doelpunt van Ronaldo.

Zal die ook die kalklijn zelf trekken.
zou het?

14 april 2015 om 15:28

SoaLoko-FR

Haat hem, hij zal blijven presteren want dat doet hij jaar in jaar uit. Dat is geen zwakte kennen. Die dingetjes naast het veld hou ik geen rekening mee

14 april 2015 om 15:50

Nerazurri,

Reageer op mij als je me andere commentaar hebt gelezen.
Vraag jezelf dan af wat bij jou de definitie van Haat is!

14 april 2015 om 16:26

Hetzelfde geld voor Messi, presteerd evenlang als Ronaldo op het hoogste niveau, het verschil is dat Messi zowel meer individuele prijzen heeft als collectieve prijzen dan Ronaldo.

Alles wat je nu zegt gaat op voor Messi.

14 april 2015 om 18:12

Voetballend is Messi beter dan Ronaldo om een aantal redenen. Allereerst speelt Ronaldo in een team dat gericht is op counter voetbal.hierdoor krijgt Ronaldo meestal de bal wanneer er weinig verdedigers in zijn rug zijn en krijgt hij de bal bal in de loop aangespeeld. Je ziet ook wanneer Ronaldo de bal in zijn voeten krijgt dat hij er niet veel mee an en snel weer door past. Omdat er van hem verwacht wordt dat hij countert, wordt er ook geen goede steekpass van hem verwacht. Het resultaat is een speler die minder met verdedigers te maken krijgt, makkelijkere scoringsmogelijkheden heeft, en weinig techniek/inzicht nodig heeft, aangezien van hem geen geniale dribbel,pass verwacht wordt. Messi daarentegen wordt iedere wedstrijd door 3 man hard aangepakt, en in de zone verdedigt. Messi wordt derhalve al onder druk gezet voordat hij de bal heeft kunnen aannemen. Wanneer Messi de bal eenmaal heeft staan er dan ook nog eens legio aan verdedigers voor hem, aangezien hij doorgaans niet op de counter speelt. Hier komt Messi's genialiteit om de hoek kijken: vanwege zijn sublieme techniek en geweldige overzicht kan hij vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke situatie toch een opening forceren door middel van een steekpass, dribbel of een combinatie van beiden. Daarboven op komt nog eens dat Messi geen aanspeelpunt is bij voorzetten, corners en vrijetrappen(itt Ronaldo als hij de vrije trap niet zelf neemt). Tel dit bij elkaar op en je kunt wel degelijkzeggen dat Messi beter is en tot een hogere categorie behoort.

Als ik het niet verkeerd heb komen de assists van ronaldo en messi de voorbije 2jaar overeen

14 april 2015 om 13:56

statistisch gezien ontlopen ze elkaar niet veel, ik geef Messi mijn voorkeur omdat zijn voetbal leuker is om te zien, vooral als hij gaat zwerven tussen de linies.

Daarnaast heb ik niet zoveel met het imago van Ronaldo, Messi oogt mij een stuk relaxter. Maar wie weet zijn ze in werkelijkheid heel anders dan via de media.

De vraag is kun je cr op 10 zetten? of op 6 of op 8 antwoord?....Nee

14 april 2015 om 13:59

kan wel, maar dan zie je het verschil wel direct.

Ronaldo is nog steeds de beste speler ter wereld dat kan hij bewijzen met zijn prijzen van afgelopen seizoen.
Einde van het seizoen zullen we zien wie de beste is.
Het is nu nog te vroeg om te oordelen.

14 april 2015 om 13:58

Prijzen zeggen niet zoveel, dat wordt bepaald door het team.

Sommige topvoetballers hebben een heel veel kleiner prijzenkastje dan een reservekeeper van bijv. Real of Barcelona

14 april 2015 om 14:02

Ik heb het over zijn prijzen niet die hij heeft gewonnen met zijn team.
Namelijk Ballond'or,gouden schoen etc.

14 april 2015 om 19:24

Jij bent echt grappig..
Ronaldo is de beste vanwege de prijzen.
Dan corrigeert iemand jou, en dan deins je terug en je heb je het over de ballon d'or.

Sla je helaas weer de plank mis
Want heeft Messi er meer of Ronaldo.
Je verraad je zelf.
Haahaha

Wat ik nu ga zeggen is helemaal niet provocerend bedoeld hoor, maar soms zou ik wel eens willen weten hoeveel fans Ronaldo nou had gehad als hij er niet zo uitzag zoals hij er uit ziet. Gewoon een hele normale degelijke jongen zonder gel in zijn haar en met een niet al te grote sixpack. Gewoon om te kijken hoeveel fans hij dan nog heeft. Ik durf te wedden dat het er dan een stuk minder zijn..

14 april 2015 om 14:12

Jaloers?
Als je goed voor je lichaam zorgt en op jou verzorging kan je ook misschien meer fans krijgen.
Of is dat verboden er goed uit zien?

14 april 2015 om 14:15

@ Elleo

Djezus, jullie worden met de dag erger en erger! Ja want Messi is vooral de knapste! Ronaldo zou dan juist het dubbel van zijn huidige fans hebben. Hij word nu juist gehaat van wegen zijn uiterlijk

14 april 2015 om 14:41

realzidane22

Uhh nee. Ronaldo heeft aan zijn uiterlijk heel veel fans te danken. De andere kant van die medaille is dat hij ook meer haters heeft. Overigens komt dat niet door zijn uiterlijk, maar de manier waarop hij daar mee bezig is.

14 april 2015 om 14:17

Ik denk juist dat hij dan meer fans zou hebben.
Veel mensen hebben hekel aan hem omdat hij arrogant, altijd met zijn uiterlijk bezig is( haren sixpack), zijn gejuich na doelpunten enz.

14 april 2015 om 14:40

Hoewel ik het idee achter je comment begrijp, mis je één fundamenteel stukje: Ronaldo heeft er heel hard voor moeten werken en trainen om te komen waar hij nu is, terwijl het bij Messi (op die groeihormonen na dan) toch een stuk meer natuurlijk en vanzelf ging. Zonder dat harde werk had Ronaldo dat lichaam niet, en was hij ook niet één van de twee beste spelers ter wereld geworden. Zijn absurd gespierde lichaam is onlosmakelijk verbonden met zijn prestaties.

14 april 2015 om 15:34

En ook weer niet. Want zijn absurd gespierde lichaam zit hem soms iets te veel in te weg. En dan met name als hij een linie wil zakken en zich wil voordoen als middenvelder, waar hij nogal faalt. In de spits komt zijn lichaam het beste tot zijn recht. Op de flank kan hij ook goed uit de voeten, maar met een iets minder gespierd lichaam ging hem dat nog beter af.

Daarnaast zit er natuurlijk één grote hype achter het 'professionele trainen' van Ronaldo. Zit er daadwerkelijk zoveel verschil tussen met de andere spelers? Zijn de overige spelers luier omdat ze niet zo gespierd zijn? Ik denk dat zij op hele andere manieren trainen en ook andere aspecten trainen. Anders lijkt me het niet dat een Messi zich zo lang op zo'n niveau bezig kan houden. Daar zit meer training in dan jij nu denkt.

14 april 2015 om 17:29

Ja want hij is de eerst die bij training is en kaaste die weg gaat hij wilt de hele tijd trainen en trainen dus is niet 1 grote hype die kill is een beast met trainen

Waarom moet er iemand de beste zijn ieder jaar?

Kinderachtig gezeur altijd. Gewoon allebei toppers.

Hij verwoordt het naar mijn mening goed. Al die statistieken ontlopen elkaar niet veel, maar zet een wedstrijd aan en vergelijk het veldspel van beide spelers en je kan er toch nauwelijks omheen wie er beter is.

Ze zijn allebei fantastisch, maar naar mijn mening is Messi duidelijk de betere.

Iedereen met enig verstand van voetbal komt tot deze conclusie. Ronaldo is de betere doelpuntenmaker op het moment en zal dat ook blijven vermoed ik, omdat Messi steeds verder naar het middenveld zal zakken en Ronaldo een steeds puurdere afmaker wordt. Op zo'n beetje elk ander vlak doet hij voor Messi onder.

Statistiekensites die naar meer dan alleen goals kijken zoals Squawka en Whoscored komen ook nagenoeg altijd tot de conclusie dat het verschil tussen Messi en Ronaldo ongeveer net zo groot is als het verschil tussen Ronaldo en de rest. Enorm dus.

14 april 2015 om 16:50

Het is per definitie een onzinnige discussie. Je kunt spelers pas vergelijken als je hen in hetzelfde team zet, op dezelfde positie met dezelfde rol. Degene die beter scoort is degene die beter geschikt is voor dat team, op die positie met die rol. Het zou wel de kwaliteiten van de spelers tekenen en daaruit volgt een voorkeur. Dit proces beeld ik mij in en zo schetst ik een beeld van spelers. Ik pak het spel van Barcelona en wie daarin gedijt is voor mij een goede voetballer.

Voetbal blijft een teamsport. Alles draait om de manier waarop een voetballer gedijt in het team. Stel je bijvoorbeeld voor dat Busquets zijn gehele carrière voor Stoke City had gespeeld in de PL. Dan zou hij plots een matige voetballer zijn. Of Ronaldo bij Barcelona.

Ik vind dus dat je spelers niet zou moeten vergelijken op de manier waarop dat door iedereen gedaan wordt. Oftewel, een speler van het ene team en een speler van het andere team naast elkaar zetten en dan vergelijken. Dat vind ik krom.

Wanneer ben je beter? Wat is jouw definitie van 'beter'?

14 april 2015 om 21:24

Hmm, goed punt. Al denk dat je Messi in elk team kunt zetten en dan blinkt hij waarschijnlijk nog uit.

Je kunt wel kijken naar hoe mensen presteren, maar dat geeft inderdaad geen objectief antwoord op wie de betere voetballer is.

Och het is echt een hype geworden om ellaar na te praten om ronaldo de beste doelpunten machine te noemen. Doelpunten maken hoort gewoon bij voetbal. Sterker nog dat is het belangerijkste in voetbal. Met een panna of iets dergelijks haal je geen punten binnen. Ronaldo heeft ook gewoon een goede pass in huis. Heeft gewoon goede techniek. is snel, sterk , kopsterk. Kan als de beste zichzelf vrij en losmaken van een tegenstander. Voor degene die ronaldo alleen een trainproduct noemen kijk aub hoe hij bij manchster speelde. Zo sierlijk en functioneel. als hij dat in spanje door had gezet zou hij elke team elke keer weer slopen. de goals van messi heeft ronaldo ook gemaakt( solo goals, intikkers , stiftjes , penaltys. ) maar heeft messi ook net als ronaldo vanaf 25 meter een goal gescoort? Creativiteit? heeft ronaldo genoeg van zoals van geen kans toch een kans maken zoals een gekke kungfu hak goal. creativiteit is niet alleen mooie pasjes geven want dat kan modric net zo goed maar ik hoor hem nooit tot de beste ooit behoren..

ik bekijk het op deze manier:

Ronaldo:

Bewezen in engeland
Bewezen in Spanje
Sneller en sterker als messi
Doelpunten en assists ongeveer gelijk denk ik
Alleen messi is een jaar of 2 jonger.

Dan nog steeds vind ik geen van beide een betere speler zijn het best op allebei een aparte manier.

Van mij part noem je ibra de beste van de wereld omdat hij in elke top competitie van europa behalve Engeland zich heeft bewezen maar dat is mijn mening en ook hier zeg ik ibra is de beste op zijn manier.

14 april 2015 om 17:25

Netjes gezegd

Persoonlijk vond ik Ronaldinho in zijn top tijd bij barca beter dan Ronaldo en Messi . Wat een klasse had die man. Als die 1 maal de trukendoos open deed zag je dingen wat ik Ronaldo of Messi nog nooit heb zien doen

14 april 2015 om 15:26

@yahoo

Je zegt het zelf in de periode bij Barcelona. Een korte periode staat in schril contrast met de prestaties van Messi en Ronaldo die het al jaaaaaaren doen

Beginnen we weer. Discussie waar geen einde aan komt. En hij brengt het als een feit, terwijl het een mening is.

Achja het is moeilijk te zeggen wie de beste ter wereld is. De ene week is het ronaldo en de andere week messi weer. Het zijn beide unieke spelers op hun eigen manier. Ik vind bijvoorbeeld Modric de beste speler ter wereld als je die hele wedstrijd gaat bekijken zie je gewoon wat fenomeen hij is. Maar hij zal nooit de goudenbal winnen.... blijft persoonlijke voorkeur !

Het zijn allebei top spelers, maar zo verschillend van elkaar. Je kan ze niet vergelijken. Gewoon van beide spelers genieten zo lang ze allebei nog op zo´n hoog niveau blijven presteren!

Eindeloze discussie. Het is een kwestie van smaak.

Wouww ook all fc Barcelona

Lwd1337
Jij praat onzin Iedreen met een beetje voetbal verstand weet dat messi
Beter is dan de rest Niemand maar dan ook niemand komt in de beurt
Van de kwaliteiten van messi
Ook ronaldo niet

14 april 2015 om 17:24

En niemand komt in de buurt van de kwaliteiten van ronaldo

Alleen al om het feit dat hij zegt Ronaldo de beste is in Madrid kan je hem al niet serieus nemen, waarom? Omdat Ronaldo ook in Engeland verkozen is tot beste van de Pl.

Het is zijn mening maar het slaat nergens op.
Om het beter te verwoorden; Messi is de beste in het universum en Ronaldo de beste van de wereld.
Besides, op dit moment is Ronaldo de beste, misschien niet tegenover de huidige messi maar een feit is, hij heeft de Ballon d'or van het afgelopen jaar op zak, tot er een nieuwe verkiezing komt is hij gewoon de beste speler van de wereld ookal is Messi de betere over het algemeen.

Komop, geniet gewoon van beide.

Qua statistieken kunnen ze met elkaar vergeleken worden, maar daar houdt het ook op.

Ik vind de hele discussie werkelijk lachwekkend. Iedereen die claimt dat Ronaldo beter is dan Messi weet gewoon niet wat het inhoudt om een goede voetballer te zijn. Elk aspect dat met de bal te maken heeft is Messi beter in. Alleen in topsnelheid schotkracht en springen is Ronaldo beter. Laten dat nou net 3 aspecten zijn waar je de bal niet voor nodig hebt.

14 april 2015 om 17:52

Iedereen die claimt dat Ronaldo beter is, heeft gewoon zijn of haar eigen mening. Sommigen vinden het belangrijker om sneller te zijn dan om een bal beter te passen, zo heb je zat andere aspecten waar mensen naar kijken.

14 april 2015 om 19:47

Ja dus dan kom je tot de conclusie dat Ronaldo een betere voetballer is? Misschien is Theo Walcott dan ook beter dan Modric. Wat het inhoudt om een voetballer te zijn, staat onlosmakelijk verbonden met de bal.
Overigens accepteer ik het dat mensen een andere mening hebben, maar als iemand zegt dat Ronaldo beter is Messi concludeer ik dat diegene geen verstand van voetbal heeft óf zichzelf voorliegt.

14 april 2015 om 22:39

En jij hebt duidelijk niet opgelet bij begrijpend lezen.

Je hebt wereldklasse en je hebt Messi klasse. Ronaldo is een wereldklasse speler, maar Messi is gewoon uniek.

14 april 2015 om 17:24

Je bent een messi fan tuurlijk ga je zoiets zeggen

Messi is veel te lui. En ook geen echte leider. Zoals de echte toppers als Zidane, Cruyff Maradonna wel waren.

Gesproken👌👌👌👏👏👏

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren