Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mertens gewaarschuwd: ‘Zijn probleem als hij daar een schijtleven heeft’

Laatste update:

Dries Mertens en José María Callejón praten volgens Sky Italia over verlenging van hun contract bij Napoli, al is er ook de mogelijkheid dat het aanvallende duo volgend jaar ingaat op een lucratieve aanbieding vanuit China. Voorzitter Aurelio De Laurentiis zou het vreselijk vinden als de aanvallers op korte termijn in de Chinese competitie terechtkomen.

"Ik zal in dat geval geen enkele moeite meer voor ze doen", waarschuwt de Napoli-preses in gesprek met bovengenoemde Italiaanse zender. "Elke speler heeft een bepaalde prijs, afhankelijk van waar ze spelen, hoe ze spelen, hoe oud ze zijn en wat ze doen. Als ze zichzelf in de uitverkoop willen doen richting China, om daar overbetaald voor twee of drie jaar een schijtleven te leiden, dan is dat hun probleem."

Oud-aanvaller Luca Toni kijkt naar de kanshebbers voor de topscorerstitel in de Serie A

"In het leven kun je kiezen tussen een gelukkig leven met een fijne baan die plezier geeft of geld. Voor mij is geld slechts een middel en niet een doel op zich. Als zij wel geld verdienen als doelstelling zien, dan moeten ze maar lekker naar China vertrekken", voegt De Laurentiis daar in duidelijke bewoordingen aan toe. Mertens gaf onlangs al aan dat hij graag bij Napoli wil blijven, maar dat de eindbeslissing daarover bij de clubleiding ligt.

De Laurentiis laat zich positiever uit over Kalidou Koulibaly en Fabián Ruiz, die echter nadrukkelijk worden gevolgd door Europese topclubs. Real Madrid zou zelfs al navraag hebben gedaan over Ruiz. "Ik hou van Koulibaly, waardoor ik een bod op hem van 105 miljoen euro (van Manchester United, red.) van tafel heb geveegd. Maar er komt een tijd dat ik hem moet verkopen." De voorzitter van Napoli is tevens gecharmeerd van Ruiz, maar zal er niet wakker van liggen als de middenvelder vertrekt. "Een dergelijke speler kunnen we ergens anders wel weer oppikken. Ik hecht mij nooit aan spelers."

Zie jij Dries Mertens volgend seizoen bij Napoli spelen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hebben we het hier over hetzelfde land? Dit is geen Oeganda, preses, dit is China. İk heb niks met het regime daar, maar İtalie mag dromen over de infrastructuur, de wegen, en de veiligheid van China. Voordat mensen gaan aangeven dat İtalie een rijke geschiedenis heeft, en zus en zo; China heeft dit allemaal ook.

17 oktober 2019 om 15:49

China is geen pretje om in te wonen, hoogstens een land om een weekje te bezoeken. Overbevolkt en hele slechte luchtkwaliteit vol met smog. Ik ben in Bejing en Ghuanzou geweest. Aan het einde van iedere dag had ik geïrriteerde ogen, last van kortademigheid en bij het snuiten van mijn neus zag mijn zakdoek helemaal zwart van het smog. Ook mijn oren waren helemaal zwart. Ik moest ook om de haverklap spugen van het slijm in mijn keel. En ja, ik droeg een mondkapje. In de trein zijn er zelfs bakjes voor de mensen die het slijm in hun keel moeten uitspugen. Echt smerig.

17 oktober 2019 om 16:34

Ja, daar heb je zeker een punt. Smog is natuurlijk een groot probleem in China (vooral in de winter). Maar we moeten ook niet vergeten dat China een groot land is, en dat niet elke stad in China dit smog-probleem heeft. Er zijn genoeg 'schone' steden zoals Haikou, Shenyang etc. In Beijing zou ik als voetballer ook liever niet willen voetballen.

17 oktober 2019 om 18:29

Dan ben je toch in een heel slechte periode gegaan (waarschijnlijk in de winter?). Ik ben er namelijk al twee keer geweest en ik vond het een heel leuke stad en heb nooit last gehad van wat jij net beschreef. Ik vond het een heel leuke en mooie stad met een fantastische metro en leuke restaurantjes. Verder ook echt kraaknette straten. Dus zeker als je veel geld hebt lijkt het me zeker geen probleem om in Peking te wonen.

17 oktober 2019 om 18:48

Lekker bezig, pik. Je bent in twee steden geweest en kent zodoende een heel land. Alsof het geen natuur heeft.

17 oktober 2019 om 16:23

Ja, er is veel armoe op het platteland, overbevolking en luchtvervuiling. Maar Italië is ook zo arm als maar kan, vol corruptie ook, voor zover ik weet. Dus hoe denigrerend meneer hier praat, slaat eigenlijk nergens op. Hypocriet. Maar goed, meneer heeft er wel voor gezorgd dat hijzelf in ieder geval een rijk bestaan heeft.

17 oktober 2019 om 16:40

Veiligheid? Als je moslim bent of iets negatief zegt over het regime wordt je opgekpakt, dat vind ik niet heel veilig. Als je amnesty erbij pakt is de lijst van china 2x langer dan die van uganda.

17 oktober 2019 om 17:10

Mertens is geen moslim volgens mij.

17 oktober 2019 om 17:31

@Xyzz je begrijpt zijn punt toch? In Europa ben je makkelijker af als moslim dan in China, dat is een feit. Zeg trouwens maar iets slechts over China en je wordt gelijk opgepakt. Als Europeaan ga je het wel lastig hebben waar je geen vrijheid van meningsuiting heb.

17 oktober 2019 om 18:31

Beetje jammer dat je Uganda er bij haalt. Uganda, Kenia, Rwanda en Tanzania zijn hartstikke fijne landen om in te leven. Vooral in Kenia wonen enorm veel expats. Maar, je punt is duidelijk, en ik ben het verder met je eens.

17 oktober 2019 om 18:48

Nou veiligheid zou ik niet bepaald noemen. En de smog die is ook niet fijn. Maar voor de rest zijn de zaken zeker beter geregeld in China. Daar ben ik het mee eens. Ik zou ze iig geen ongelijk geven.

18 oktober 2019 om 00:17

Ga jij China nou vergelijken met Italie, om er te wonen nog wel? Denk je dat iedereen naar Italië wil boor de infrastructuur en de wegen?? Nee joh, daar ga je gewoon wonen voor een luizenleventje met mooie gebieden en heerlijk eten.

18 oktober 2019 om 14:12

Gozer vergelijk China aub niet met Italië dankjewel. De wegen etc kom je mee, Ja want daarvoor ga je naar een land toe

Deze man reageert wel vaker te kort door de bocht. Ik ben sowieso nooit fan van voorzitters die zo nadrukkelijk op de voorgrond treden. Alles wat misgaat is de schuld van een ander, alles wat goed gaat, heeft de voorzitter zelf goed gedaan. Napoli is voor de meeste spelers geen eindstation en dat weet deze meneer stiekem ook vast heel goed. Verder gaat hij te ver door te stellen dat je automatisch een "schijtleven" hebt als je naar China verkast. Napoli schijnt nou ook niet bepaald de meest aantrekkelijke locatie te zijn voor voetballers om te leven.

17 oktober 2019 om 15:50

''.. En dat weet deze meneer stiekem ook vast heel goed.'' Stiekem? Ja? Zoals in: ''elke speler heeft een bepaalde prijs..'', ''maar er komt een tijd dat ik hem moet verkopen.'', ''ik hecht mij nooit aan spelers''.. Maar met je eens dat hij 'te ver' gaat door te stellen dat je automatisch een schijtleven in China hebt.

17 oktober 2019 om 16:12

Sirius Napoli schijnt nou ook niet bepaald de meest aantrekkelijke locatie te zijn voor voetballers om te leven.ik denk dat er in Napoli een voetballer aan weinig hoeft te ontbreken. Je hebt er alles en het ligt aan de kust. Ik denk dat voetballers de ontberingen die elke stad met zich meebrengt over het algemeen wel aardig weten te vermijden. Wel is het algemeen bekend dat het leven in China ongezonder voor je is dan in Italie waar de mensen over het algemeen een langere levensverwachting hebben dan in China. Maar toch maakt het geld een hoop goed.

17 oktober 2019 om 16:36

@elninoo, zeg dat maar tegen Milik die door gewapende overvallers werd beroofd. Of wat te denken van Reina die door Italiaanse justitie werd vervolgd omdat hij bevriend met mensen van de Camorra zou zijn. Maradona idem. Het klopt dat je als voetballer in Napels als een God wordt behandeld, maar de kans is ook heel erg groot dat je dan in contact met de verkeerde mensen komt, ondanks dat ze er zo aardig uitzien. Ook is dat stadion van Napels echt een gedrocht van een stadion. Man dat ziet er toch niet veilig uit? Het is ook altijd leeg daar in Europese wedstrijden.

17 oktober 2019 om 18:31

Dat het altijd leeg is komt omdat de bovenste ringen van het SAN Paolo afgekeurd zijn en daarom mogen er geen supporters erin. Inderdaad een vrij geschifte situatie, maar het past wel bij de stad. Die is vuil en er hangt nogal een onbehaaglijk sfeertje, daar heb je als voetballer natuurlijk geen last van maar toch lijken me er prettigere levensomstandigheden.

17 oktober 2019 om 23:16

Ajax/barca2014

Mijn hemel, dus als zoiets Milik overkomt ligt dat gelijk aan de stad? Ozil werd achtervolgd in hartje londen, is dat dan ook gelijk een slechte stad? Het huis van Memphis werd leeggeroofd toen hij een uitwedstrijd moest spelen dus Lyon is een ruige stad. In De huizen van Gerard, Kuijt en xabi alonso werd ook ingebroken toen ze er niet waren. En Marco vejinovic werd door feyenoordsupporters bij zijn huis opgewacht toen hij thuiskwam van de training. Gebeuren de dingen die jij benoemd alleen in Napels of gebeuren die overal ter wereld? Boefjes pakken nu eenmaal liever rijke mensen dan arme, is dat zo gek? En dat voetballers bevriend zijn met de maffia is in heel Italië bij elke club dus je argumenten raken kant noch wal. Ik vraag mij af of je wel eens in Napels bent geweest.

18 oktober 2019 om 09:03

@elninoo
Ik vraag me af of jij wel eens in Napels bent geweest. Dit is qua criminaliteit de nr1 stad in Italië en nee niet in heel Italië zijn bij elke club voetballers bevriend met de maffia waar haal je die flauwekul vandaan. Napels is een prachtige stad maar helaas enorm vervallen, vies en er hangt vaak een onprettige sfeer jegens touristen en vreemdelingen, tel daarbij ook de armoede, de hoge werkloosheid en de criminaliteit en dan is dat gewoon een vervelende stad. En als je Napels een beetje kent dan komt die ring in dat stadion er de eerste 10 jaar niet. In China zetten ze er zo'n ring in een paar maanden op.

18 oktober 2019 om 14:24

RamonDiaz, ik ben in mijn leven 7 maal in Napels geweest maar dat is mijn hele punt niet. Ik heb onder andere ook steden als Milaan, Rome, Catania, Palermo, Bergamo, Pavia, firenze, Genua, bari en Turijn bezocht. Overal loopt men op de verkeerde plekken uit het gareel. Maar wat ik aan wil geven is dat dat niet alleen in Italië is. Overal worden voetballers het slachtoffer van misdrijven omdat er veel te halen valt. Dat is in principe logisch. En dat Italiaanse clubs geen banden hebben met de maffia? Je steunt zelf een club genaamd Inter, en dan is het jou vreemd? De voorzitter van Juventus moest voorkomen over hoe het zat tussen de club en de harde kern waar mensen van de maffia zich onder bevonden. Het verhaal van Tabio West bij Ac Milan? Zegt de club Crotone je iets? De Camorra die lazio heeft geprobeerd over te nemen? Wellicht ben ik uit mijn slof geschoten door te zeggen dat alle clubs ermee betrokken zijn maar een boel zeer zeker wel. Is mijn punt helder of moet ik nog even doorgaan met het opsommen hiervan? Ik geef hierboven aan dat een voetballer zich in principe niet onder de armoede hoeft te begeven maar wanneer je eenmaal het mikpunt bent je toch de sjaak bent bij criminelen. Maar dat gebeurd wereldwijd en daar hoef je niet specifiek in Napels voor te spelen. Dat wil ik enkel aangeven met mijn reactie. Dat Napels de naam heeft hoef je mij niet te vertellen. Ik ga er volgende week weer naartoe..

Ik zou ook absoluut niet naar china willen gaan in mijn leven, maar als mertens gaat kan hij maar beter zijn winny de pooh dvd's of knuffel thuis laten. Ook hoop ik voor hem dat zijn favoriete acteurs of tv series niks negatiefs over china zeggen anders kan hij daar ook naar fluiten. Maar zolang iedereen de stricte gedragscodes volgt zal het vast een fijne periode worden...

‘Ik hou van Koulibaly’ ‘ik hecht me nooit aan spelers’ wat? ... spreekt zichzelf tegen

17 oktober 2019 om 17:17

'maar er komt een tijd dat ik hem moet verkopen', wel het hele stuk lezen he.

Alsof je daar een schijtleven hebt. Dat geldt alleen voor arme mensen, niet voor steenrijke voetballers.

Tjah, in China zal hij zeker terechtkomen in een dikke mansion. En dan heb je 20km verderop wel een arme wijk ofzo, maar is dat niet in elk land zo? Basketters als Lebron en Kawhi zitten ook lekker in de mooiste wijken van Los Angeles, maar 15km verderop heb je Watts, Compton, South Central, etc. Beetje denigrerend om 'schijtleven' te gebruiken, want je kan overal goed of slecht leven naargelang de omstandigheden. En smaken verschillen nu eenmaal.

Ach, schijtleven. Als voetballer leef je toch al gescheiden van de bevolking, badend in luxe. Dat zal in China niet anders zijn. Het is geen pretje, maar als je in je cocoon zit als voetballer, zal het overal een beetje hetzelfde zijn. Lekker een avondje stappen met je medespelers zal moeilijk worden, of je moet van Karaoke houden. Als je daar na 3 jaar 10 miljoen of meer overhoudt zou ik wel gaan

Heerlijke man. Ik hecht me nooit aan spelers, ik koop ze en verkoop ze.
Maar eerst boos worden op China wat volgens hem een hel met een bagger kwaliteit van leven, vergeleken met Napels waar alles mooi, rooskleurig en bovenal veilig is (sarcasme mensen)
Feit is wel dat deze man van Napoli weer een club heeft gemaakt die ergens om meedoet

Zeker weten dat je dit wilt zeggen als preses van een voetbalclub dat speelt in een stad dat bekend staat om dat de vuilnisbergen op straat groter zijn dan de gebouwen daar?

Mertens gaf laatst nog aan dat hij zichzelf nog voorlopig een aantal jaar in een topcompetitie ziet en geen oren heeft naar een transfer naar China

De Laurentiis verbaasde mij wel enigsinds met dit interview met SkySportItalia. Vooral dat hij zich niet hecht aan spelers, het blijft een merkwaardige kerel en dit geeft toch een vrij apart signaal naar een spelers groep die als collectief bleven om samen de scudetto proberen te winnen. De man is overigens inmiddels in het bezit van de twee grootste clubs van het zuiden. (Napoli&Bari) Maar goed on-topic: wat betreft de competitie in China, dat is natuurlijk wel absoluut drama. Er staan volgens mij in elk elftal 8 Chinezen in, de nationale ploeg van China is echt bijzonder matig van het niveau Luxemburg. Dus die paar buitenlanders krikken het niveau echt niet dusdanig genoeg op dat het een competitie is waar je wilt voetballen(sportief gezien). De Laurentiis is bovendien gewoon geen fan van China, dat is duidelijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren