Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Memphis Depay en Jeremie Frimpong maken grote indruk op Van Hanegem: ‘Al komt hij met een helm het veld op’

Laatste update:

Willem van Hanegem is onder de indruk geraakt van Jeremie Frimpong en Memphis Depay, zo laat de columnist optekenen in het Algemeen Dagblad. De Feyenoord-legende zegt vroeger het gevoel te hebben gehad dat Memphis nadrukkelijk op zoek was naar 'persoonlijk succes', maar daar is volgens de oud-middenvelder geen sprake meer van.

Van Hanegem bekeek de wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Canada en zag met Frimpong en Memphis twee absolute uitblinkers. Frimpong gaf afgelopen donderdag een perfecte voorzet op Memphis, die zo van dichtbij voor de openingstreffer zorgde. De wingback van Bayer Leverkusen scoorde even later zelf ook in het duel dat Oranje uiteindelijk met 4-0 won.

"Bij Canada hadden ze één goede speler, Alphonso Davies van Bayern München", vindt Van Hanegem. "Die zag je donderdag in De Kuip denken na een paar keer te zijn opgekomen. Die Frimpong reageerde voortdurend en legde het gevaar Davies aan banden."

"En aanvallend was hij ook nog erg dreigend. Als tegenstander weet je dan: was het maar snel afgelopen vandaag, want dit wordt niets. Wat mij ook beviel aan Frimpong: hij ging geen onmogelijke acties aan. Als de mogelijkheid er niet lag, ging de bal terug. Hij dacht aan het team en niet aan zichzelf."

"En dat straalde er bij Memphis Depay ook vanaf", verlegt Van Hanegem de focus naar de transfervrije spits van Oranje. "Ik vond hem goed spelen. Ja, hij leek opeens op Björn Borg met die zweetband, maar dat interesseert mij helemaal niets. Al komt hij met een helm het veld op, dat moet die gozer zelf weten", doelt Van Hanegem op de veelbesproken zweetband die Memphis droeg tegen Canada.

"Wat maakt dat nou uit? Hij maakte een doelpunt, zette de tegenvallende Brian Brobbey alleen voor de keeper en was niet op jacht naar persoonlijk succes. Dat gevoel had ik in het verleden weleens. Dat het om dat ene doelpuntje voor hem ging. Of dat ene trucje. Of dat hij wilde laten zien hoe sterk hij wel niet was in een lijf-aan-lijf-gevecht. Dat was nu allemaal niet het geval."

Verbruggen


Over Bart Verbruggen is Van Hanegem minder zeker, simpelweg omdat de nummer één onder de lat weinig te doen kreeg. "Iedereen is opeens lovend over hem en ik hoop dat ze gelijk hebben hoor, maar ik denk weleens: maak hem nou niet nu al te groot."

"Als hij er tegen Polen eentje uit zijn knuisten laat vallen, dán wil ik het zien. Hoe sterk ben je dan als keeper? Keepen bij Brighton, waarin hij vaak wissel was, en die paar interlands tot op heden zeggen mij niet veel. Het echte werk gaat nu pas beginnen." Het echte werk begint voor Oranje over precies een week, wanneer Polen de eerste tegenstander is op het EK.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Ajax traint onder Farioli
Reacties

Toch wel enigszins mooi dat de Kromme positief is over Depay. En ook al heb ik enkel de 2e helft gezien, ik heb veel goede dingen gezien: kaatsen, 1x raken, onder de druk uit voetballen. Natuurlijk is 1 goede helft tegen Canada nog niet een reden om de polonaise te lopen maar het zag er al beter uit dan de hele kwalificatieperiode. Depay speelde goed, ging niet elke keer voor de mislukte individuele actie maar leek veel minder egoïstisch. Daarnaast ook gretig en fit.

Precies dit! Wat maakt het in godsnaam uit dat de beste vent een haarband draagt? Even serieus man vreselijk

9 juni 2024 om 21:47

Lijkt me wel hinderlijk bij het koppen hoor.

9 juni 2024 om 22:04

Okeoke, mij niet.

9 juni 2024 om 22:05

Maakt inderdaad geen reet uit. Wordt moeilijk gedaan om het moeilijk doen.

Ik ben het met Willem eens, maar in zijn tijd als speler was iemand die zich zo profileerde elke training over de hekken geschopt vermoedelijk. Voortschrijdend inzicht, daar hou ik het maar op.

9 juni 2024 om 20:17

Lol

Aan de andere kant, tijdens het Wk van '74 zagen de Nederlandse spelers eruit alsof ze zo in Led Zeppelin konden meespelen, terwijl een paar jaar daarvoor iedereen keurige koppies had.

9 juni 2024 om 21:48

En in de rust paffen was toen weer heel normaal. Ook vreemd dat ze die niet over de hekken schopten dan.

9 juni 2024 om 22:18

Ja klopt El B. Langharig werkschuw tuig, dat was het!

9 juni 2024 om 22:26

Laten we voortschrijdend inzicht vooral toejuichen in plaats van bekritiseren. Ik ben in ieder geval blij dat ik niet meer dezelfde denkbeelden heb als toen ik twaalf was.

De enige verstandige en juiste reactie uit voetballand. Een Graelish draagt continu haarbanden evenals Virgil van Dijk in zijn jongere jaren, dat is dan geen probleem?

9 juni 2024 om 20:54

Memphis is iemand die behoefte heeft zichzelf uit te drukken.
Dat valt op, er wordt over gesproken en het negatieve verkoopt.
Dus media gaan het elke keer benadrukken.
Je kunt natuurlijk ook gewoon helemaal niet over al dat soort randzaken spreken en gewoon over voetbal praten, wat de Kromme hier dan ook doet.

Een verademing dat nu tijdens het EK de column van Van Hanegem een keer niet over Ajax gaat maar over de haarband van Memphis. Overigens kon hij het niet nalaten toch nog even te vermelden dat de enige ajacied op het veld Brobbey in zijn ogen een slechte wedstrijd speelde. Over de haarband van Memphis heeft hij overigens wel gelijk. Laat die jongen lekker.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren