Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Meijer komt met pijnlijk nieuws voor Jasper Cillessen: ‘Hij accepteerde het’

Laatste update:

Jasper Cillessen moet dit weekend genoegen nemen met een reserverol bij NEC. De 34-jarige doelman is hersteld van zijn hamstringblessure, maar trainer Rogier Meijer geeft tegen Almere City FC de voorkeur aan Robin Roefs. Laatstgenoemde maakte in de afgelopen duels een goede indruk, en mag daar tegen Almere dus een vervolg aan proberen te geven.

Cillessen viel op 23 september na een half uur geblesseerd uit, in de Eredivisie-wedstrijd tegen FC Utrecht (3-0 zege). Hij bleek een blessure aan zijn hamstring te hebben opgelopen, en miste derhalve de volgende twee duels van NEC.

Nu is hij dus weer hersteld en zit de keeper bij de wedstrijdselectie, vertelt Meijer aan De Gelderlander. “Jasper heeft alleen deze week meegetraind. Hij moet eerst wat meer ritme opdoen op de training en dan kijken we verder.”

“Omdat Roefs de afgelopen weken goed heeft gekeept, is de keuze ook wat makkelijker om hem wat langer de tijd te geven. Ik heb ook vertrouwen in hem. Jasper accepteerde mijn beslissing”, aldus de NEC-trainer.

De twintigjarige Roefs stond als vervanger van Cillessen dus onder de lat in het restant van de wedstrijd tegen FC Utrecht, en in de duels met Vitesse (1-3) en sc Heerenveen (1-1). Ondanks dat hij in die laatste twee duels niet de nul wist te houden, maakte hij dus wel een goede indruk.

Overigens lijkt Meijer überhaupt geen wijzigingen door te voeren in zijn basiself, ten opzichte van de wedstrijd tegen Heerenveen twee weken geleden. Elayis Tavsan en Youri Baas keren ook allebei terug van een blessure, maar starten naar verwachting op de bank.

Het duel tussen NEC en Almere begint zaterdagavond om 20:00 uur in Nijmegen. De thuisploeg bezet momenteel de tiende plek (8 punten) in de Eredivisie, terwijl Almere veertiende staat (7 punten).

Vind je dit een verstandige keuze van Rogier Meijer?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En terecht ook sinds zijn debuut tegen FC Utrecht keept Roefs gewoon harstikke prima. Waarom zou je dan Cillissen (wie toch al vaak te wisselvallig was) weer laten keepen. Morgen weer vol gas in de Goffert met Roefs op goal. Prima ventje ook overigens.

Hij zegt letterlijk: Jasper heeft nog geen ritme, pas kort meegetrained.
Dus dit is dan logisch toch? Verwacht dat de week erop Cillessen gewoon weer op doel staat haha.

Laat de haat op Cillessen maar weer komen!
Mooie titel van VZ ook om dit op deze manier te brengen. Niks pijnlijks aan, Cillessen traint pas net weer mee en heeft geen ritme. Dat is de reden dat Roefs keept, en dat is wat makkelijker om te zeggen nadat Roefs wel prima gekeept heeft. Het zou pas pijnlijk worden als Cillessen alweer 4 weken volledig fit zou zijn.

20 oktober 2023 om 14:48

Maar denk jij dat hij wel weer gaat keepen na dit weekend dan? Het is toch zo dat Cillessen al sinds de winterstop niet meer zichzelf is en ongelooflijk veel ketsers heeft gemaakt en Roefs het momenteel ook goed doet?

Ben zelf niet zo van de haat op Cillessen maar dat terzijde zit hij ook gewoon echt in de minste periode sinds jaren en krijgt imo Roefs terecht de voorkeur.

20 oktober 2023 om 14:55



Cillessen heeft eind vorig seizoen inderdaad een aantal blunders gemaakt, die ook wat punten gekost hebben. Dit seizoen is hij gewoon weer een steady keeper en vooral voor een club als NEC. Roefs deed het tegen Utrecht heel goed als invaller, tegen Vitesse en Heerenveen degelijk (geen fouten, maar ook geen uitstekende redding of iets dergelijks).
Ik verwacht dus inderdaad gewoon weer Cillessen onder de lat na volgende week (mits wedstrijdfit).
En vanaf volgend seizoen mag dan Roefs het van mij gaan doen.

20 oktober 2023 om 15:18

Maar dan is er toch geen reden om te wisselen? Je geeft zelf al aan dat Roefs elke keer een voldoende heeft gescoord en een keer zelfs een ruim voldoende, waarom dan wisselen voor een keeper die niet in een aantoonbaar betere vorm steekt? Puur obv naam en status?

20 oktober 2023 om 15:27

Omdat Cillessen gewoon eerste keeper is en Roefs tweede keeper. Zou jij een speler die 2.5 wedstrijden mist door blessure, maar dit seizoen gewoon prima keept eruit laten voor een keeper die sinds 2.5 wedstrijd zijn debuut heeft gemaakt, en eigenlijk alles nog te bewijzen heeft? Komen nog genoeg kansen aan voor Roefs.

20 oktober 2023 om 15:47

Als die 2.5 wedstrijd aantonen dat de eerder gemaakte keuzes herzien moeten worden, waarom niet? Bij Cillessen zit er totaal geen restwaarde op en Roefs kan voor de komende twee jaar de toekomst voor de club zijn. Je hebt in het begin van het jaar een keuze gemaakt voor routine, maar als het talent dat je tot je beschikking hebt niet onderdoet voor de routine en je dus wellicht je eerder gemaakte keuzes moet herzien dan doe je dat. Voortschrijdend inzicht.

Als je dan Cillessen hebt als backup die hem obv wedstrijdsituaties feedback kan geven met zijn ervaring waardoor hij zich hopelijk nog sneller ontwikkelt, waarom zou je dan in werkelijk alles een stap terug -of best case, een stap opzij- doen? Vanwege gemaakte afspraken die nu achterhaald lijken?

20 oktober 2023 om 16:45

Ik snap wat je bedoelt, maar toch zou ik nog steeds voor Cillessen kiezen op 't moment. Cillessen heeft laten zien echt extreem goed te kunnen zijn, en dit seizoen haalt ie een prima niveau. Roefs heeft dat pas 2.5 wedstrijd laten zien, maar inderdaad we weten dat hij het talent heeft om Cillessen binnenkort een keer te gaan vervangen.

20 oktober 2023 om 17:14

Het probleem is dat Cillessen bij elke club goed begon en uiteindelijk op de bank terecht kwam. Hij is een net-niet topkeeper. In het NL elftal gekeept, maar niet te vergelijken met grote keepers van weleer. Gewoon de beste in de tijd dat het met de kwaliteit van keepers in NL al achteruit liep.

20 oktober 2023 om 17:27

Waar dan? Bij NEC debuteerde hij, en ging nooit meer uit de basis. Bij Ajax was hij eerste keeper tot hij verkocht werd aan Barcelona, daar werd hij sowieso niet gehaald als eerste keeper en speelde nooit basis. Valencia heb je inderdaad gelijk in, begon daar als eerste keeper maar mede door blessures werd hij een bankspeler.

20 oktober 2023 om 22:15

Bijzondere uitspraken allemaal. Cillessen was van maart tot aan mei in slechte doen, maar keepte daarvoor gewoon uitstekend. Verder is ‘ie alleen bij Valencia van de basis naar de bank gegaan, grotendeels vanwege blessureleed. Bij NEC en bij Ajax won hij juist de concurrentiestrijd. En ik ben benieuwd op welke grote keepers van weleer van Oranje jij doelt? Van Beveren en Van der Sar zijn de enige die echt wereldklasse waren.

20 oktober 2023 om 14:53

Ondanks dat die mediabericht het onderste uit de kan wilt halen, vind ik het wel pijnlijk hoe snel Cilessen 'achteruit' is gegaan. Alles wat voorheen goed leek te gaan, gaat nu allemaal verkeerd. Gelukkig keept hij bij NEC, maar persoonlijk gun ik dit niemand. Hopelijk voor NEC en Jappie is hij weer snel de oude. Ergens heeft hij ook niets te verliezen nu, moet natuurlijk helemaal vanaf beneden komen.

20 oktober 2023 om 14:59

Mwah, eind vorig seizoen is hij inderdaad heel diep gezakt qua niveau. Inmiddels haalt hij gewoon weer een redelijk niveau. Inderdaad niet zoals het begin van vorig seizoen, maar toen heeft hij extreem goede dingen laten zien en minstens 7 á 8 punten voor ons gepakt.

20 oktober 2023 om 15:14

Inderdaad, dit seizoen is hij echt zo slecht nog niet. Cillessen is altijd een makkelijk doelwit geweest

20 oktober 2023 om 16:29

Hij kreeg natuurlijk wel veel op z'n dak. Ik heb geen idee waarom veel mediaplatformen ineens besloten dat Cillessen fileren misschien wel een goed idee was, maar ik heb nog niet vaak meegemaakt dat een speler zo naar beneden werd geanalyseerd en geschreven om eigenlijk helemaal niets.

Cillessen is verder ook gewoon een prima doelman en een slechte fase als dat van vorig seizoen heeft hij ook nog niet eerder gehad. Het lijkt me meer een incident omdat hij misschien niet helemaal lekker in z'n hoofd zat. Dat kan gebeuren.

20 oktober 2023 om 17:09

Ik kan me herinneren dat het begon met zijn onvermogen om penalties tegen te houden bij Ajax en Oranje. Ook dat hij in Spanje een net niet keeper was (hoewel niet slecht) en dat we op dat vlak meer hadden verwacht. Niet helemaal zijn schuld, zoals ik zei op dit moment vind ik hem het prima doen bij NEC

20 oktober 2023 om 21:04

Ik ben benieuwd welk niveau Cilessen kan halen als hij alles weer op een rijtje heeft. Pasveer bijvoorbeeld, heeft ook een moeilijke periode gehad en heeft toen enkele goede seizoenen gehad bij Vitesse en op zijn top zelfs bij Ajax ook erg goed kunnen keepen. Helaas raakte hij toen geblesseerd is het nooit meer hetzelfde geworden..

20 oktober 2023 om 17:54

Denk dat Jasper dit anders ziet.

Logisch. Roefs deed het aardig, maar zodra Jappie weer wat meer getraind heeft, staat die er weer in hoor.

Cillessen mist wedstrijdritme en Roefs heeft de afgelopen tijd gewoon goed gekeept. Lijkt mij geen pijnlijke maar juist een logische keuze.

Het is wel echt knap van Cillessen dat ie zichzelf zo ongeliefd heeft gemaakt dat iedereen z’n kwaliteiten gewoon niet meer wil zien.

Persoonlijk vind ik dat overigens ook. Ik vond het altijd een prima keeper, vooral positioneel sterk, maar omdat ik het zo’n kwal vind, hoopte ik toch altijd dat ie verloor of zoals nu gepasseerd werd.

20 oktober 2023 om 14:52

Kan je mij eens 3 redenen of momenten opnoemen waarom hij zich bij 'iedereen' ongeliefd heeft gemaakt?
Hij straalt inderdaad niet uit wat een Van der Sar wel deed als keeper, maar verder heeft hij zich nooit ergens misdragen of vervelend gedaan richting scheids/supporters/teamgenoten/trainers.
Tegenover tegenstanders gedraagt elke voetballer zich soms wel eens als een eikel.

20 oktober 2023 om 15:05

Toch weet ik meteen waar luie spits op doelt, zonder dat ik er precies de vinger op kan leggen. Heel gek hoe dat blijkbaar werkt bij veel mensen.

20 oktober 2023 om 16:02

Laten we wel wezen, je hebt ook gewoon een aantal niet verschrikkelijk snuggere mensen die heel makkelijk anderen napraten omdat zelf een mening vormen de verstandelijke vermogens te boven gaat. Dit klinkt heel hard zoals ik het nu opschrijf maar je ziet dergelijk kuddegedrag bij veel actuele/maatschappelijke thema’s terugkomen, de ene keer wat meer/heftiger dan de andere. Social media is daarin natuurlijk een belangrijke katalysator omdat iedereen nu als het ware een microfoon heeft om van alles en nog wat te roepen en alles weet ik veel hoeveel keer wordt herhaald. En dan gaan mensen toch een keer denken ‘maar als zoveel mensen het roepen zal het wel waar zijn.’ En dat is natuurlijk niet zo.

Zonder de daadwerkelijk ins en outs te weten rondom de blessure en keuze van Meijer gaat men weer tekeer als vanouds tegen Cillessen.

Jasper is deze week teruggekeerd van een blessure, heeft nog amper voluit kunnen trainen en mist inderdaad wedstrijdritme. Dat hij Roefs laat staan heeft niet zoveel te maken dat Roefs het goed doet. Cillessen zal er volgende week of die week erna gewoon weer in staan.

Maar zodra de naam Cillessen negatief in het nieuws komt kan men lekker weer sarren en losgaan op wat voor 'n kwal het volgens sommigen is. Sneu...

Ik ben benieuwd wat Meijer gaat doen als Jasper meer heeft meegetraind. Roefs doet het echt prima en het zou ergens niet eerlijk zijn om hem eruit te halen. Ik moet ook zeggen dat ik hoop dat hij Roefs laat staan aangezien dat gewoon de toekomst is en hij laat zien dat hij ook gewoon hoort te spelen.

20 oktober 2023 om 16:17

Zul je zien dat de oerconservatieve Meijer die werkelijk waar NOOIT een ingrijpende verandering durft door te voeren nu een speler met bijna 70 (?) interlands op de bank gaat zetten. Dan ga ik echt stuk.Verder maakt het mij persoonlijk niet ontzettend veel uit of Cillessen of Roefs keept, gaat mij erom dat de (naar mijn mening) beste gewoon speelt. Vond de discussie rondom Cillessen en Brandenhorst vorig jaar dan ook een beetje een ridicule omdat laatstgenoemde qua intrinsiek talent m.i. echt een veel mindere keeper is. Nu heb je met Roefs wel weer echt een talentvolle keeper die lang vastligt dus daar kan je op termijn best voor kiezen. Of ik het nu zou doen weet ik niet. Het zou namelijk nogal wat zijn om Cillessen nu onder de bus te gooien ten faveure van een keeper die nu net 2,5 wedstrijd heeft gekeept. En als je eerlijk bent deed ie het tegen Utrecht prima maar waren al z’n reddingen wel toen het al 3-0 stond, kon ie tegen Vitesse niet veel aan de goals doen maar wist ie zich ook niet te onderscheiden en maakt ie tegen Heerenveen een fout bij de 1-0 die hij daarna weer herstelt door een zekere goal te voorkomen. Oftewel allemaal misschien nog een beetje te weinig om hem nu al tot eerste keus te bombarderen.

Keepte erg goed tegen Utrecht ook al.

Plausibele uitleg van Meijer. Er valt denk ik weinig over op te merken door Cillesen. Mocht hij nou de volgende wedstrijd ook gepasseerd worden, dan zal het een stuk moeilijker zijn om te verkroppen. Cillessen kan als keeper denk ik nog prima een paar jaar mee. Dan kan zo'n Roefs ondertussen rijpen en af en toe een wedstrijdje meepikken. Als Cillessen met pensioen gaat, heb je dan een mooie vervanger.

Wie goed leest weet ook dat het geen uitgemaakte zaak is. Meijer zegt: ‘ en dan kijken we verder’.
Cillessen is nooit onomstreden geweest bij NEC en maakte soms echt wel stomme fouten. Als Roefs dan wel goed keept en punten oplevert, in elk geval geen rare dingen doet, snap ik de keuze volledig. Ook bij Ajax was ik geen grote fan van Cillessen, maar het was acceptabel wat hij liet zien. Nooit een zekerheid geweest. Niet heel verrassend dat zijn carrière een beetje als een kaars uitgaat. Want wees eerlijk: niemand had verwacht dat hij bij NEC zou afsluiten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren