Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Megatransfer Manchester City in afrondende fase: ‘Een speciale avond voor mij’

Laatste update:

De overgang van Rubén Dias van Benfica naar Manchester City is vrijwel in kannen en kruiken. De verdediger vormde zaterdagavond in het thuisduel met Moreirense (2-0) een centraal duo met Jan Vertonghen en luisterde zijn waarschijnlijke afscheidswedstrijd op met de openingstreffer. Na afloop van het duel in het Estádio da Luz erkende de 23-jarige Portugees international indirect dat hij op het punt staat om te vertrekken. “Het was vanavond heel speciaal voor mij en je kan wel begrijpen waarom”, vertelde hij na afloop aan Portugese media.

Vriendin en zangeres April Ivy insinueerde via Instagram Stories ook dat een transfer aanstaande is. Over de precieze constructie van de deal zal de komende dagen duidelijkheid ontstaan. Manchester City en Benfica hebben volgens Portugese media en transferexpert Fabrizio Romano een akkoord over een transfersom van 55 miljoen euro voor Dias bereikt. Nicolás Otamendi bewandelt de omgekeerde weg. Romano verzekert dat de Argentijns international zaterdagavond tot een vergelijk met Benfica over een contract tot medio 2023 kwam. De vraag is nu of Otamendi in de deal van 55 miljoen euro wordt betrokken, daar Romano de transferwaarde van de verdediger op 15 miljoen euro schat.

Dias en Manchester City kwamen afgelopen week al tot een akkoord over een verbintenis tot de zomer van 2025. De Portugees is inmiddels op weg naar Engeland voor een medische keuring en de afronding van de laatste details. Jorge Jesus erkende na afloop van de 2-0 overwinning dat Dias op weg is naar Engeland. “Hij heeft zijn waarde in Portugal bewezen en Josep Guardiola is niet stom”, gaf de trainer aan. “Otamendi kan onderdeel van de transfer uitmaken, ja. Natuurlijk bevalt hij. Als ik zou moeten kiezen, heb ik liever Dias. Maar ik ben ook heel tevreden als ik Otamendi in ruil krijg.” De Portugese competitie is geen onbekend terrein voor Otamendi: hij speelde eerder drie jaar voor aartsrivaal FC Porto.

Dias was zeker niet de eerste optie van Manchester City. De Engelsen brachten eerder deze maand een formeel bod van wederom 55 miljoen euro op Jules Koundé uit, maar Sevilla nam daar in tegenstelling tot Benfica geen genoegen mee. Met Dias heeft Josep Guardiola, die eerder al Nathan Aké verwelkomde, eindelijk een rechtsbenige centrumverdediger waar hij sinds het vertrek van Vincent Kompany naar op zoek was. De komst van Kalidou Koulibaly van Napoli bleek té gecompliceerd. De vraag is nu of Eric Garcia zijn laatste contractjaar zal uitdienen of alsnog een transfer naar zijn ex-werkgever Barcelona maakt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zeer sterke verdediger. Viel mij al op in het tweeluik van Ajax tegen Benfica. Die twee duels staan me goed bij als de duels waarin Ajax er het moeilijkst doorheen kwam van de hele CL campagne. Thuis gewonnen door een fout van zijn kompaan in de laatste minuut en uit door 1 geniale ingeving van Ziyech en Tadic een punt gepakt. Verder stond het onder leiding van deze Dias als een huis. Ben benieuwd waar zijn plafond ligt

27 september 2020 om 09:30

Ik ben ook zeer benieuwd naar deze speler. Eindelijk een aankoop die op papier direct een versterking is en ook zéér nodig. De RCV positie was de bottleneck van Manchester City vorig jaar tegen de grote(re) clubs. Otamendi of Fernandinho kon echt niet meer. Laporte / Dias klinkt als muziek in m'n oren.

27 september 2020 om 10:12

Goede verdediger inderdaad, maar eerste wedstrijd tegen Ajax was hij geschorst.. misschien viel hij dus op in de tribune maar niet op het veld.

Toch knap dat ook Benfica altijd wel een goede prijs weet te onderhandelen met clubs. Doen dit al jaren.

Echt heel tevreden met dit nieuws, en al zeker als hij op de foto staat wanneer hij het contract tekent. Want dan ben je pas zeker dat de deal rond is. En zijn we hopelijk verlost van otamendi.

27 september 2020 om 13:10

Ik had toch liever Skriniar of Koulibaly gezien. Dias komt van de Portugese competitie en het is maar afwachten hoe hij zich staande houdt in een topcompetitie. Skriniar en Koulibaly hebben zich bewezen in topcompetitie op hoog niveau. Bij Dias heb ik het gevoel dat dat een 2e John Stones wordt.

27 september 2020 om 13:45

Ik vrees dat je jezelf blind staart op kouli en skriniar. 1 ze zijn beide goede verdedigers. Maar met een lage achterlijn. Dus ja lijkt mij dias de beste keuze is ook nog maar 23. En sorry liga nos zitten vele goeie voetballers. Dias is vele beter als stones, maar goed jij denkt in mijn ogen vele keren heel bizar.

27 september 2020 om 14:08

Skriniar zit de laatste tijd heel veel op de bank bij inter gisteren weer.

27 september 2020 om 14:24

klopt die zit laatste matchen veel op de bank. En dias is vaste waarde en nog jonger als skriniar.

27 september 2020 om 15:10

Koulibaly heeft onder Sarri weldegelijk hoge lijn gespeeld met 50 meter in rug. Ook bij Tifo Football wordt Koulibaly gewoon aangeraden bij City als nieuwe CV. Dit is te zien bij het clipje: sensible transfers Man City.

27 september 2020 om 15:23

Daar ben je weer met je tifo site, wilt niet zeggen dat zij dat vertellen dat hij de perfecte aankoop is. Je vergeet dat hij 80mil moet opbrengen. Plus dan nog eens een gigaloon dus praat je over een transfer van 120mil. En wie zegt doet hij het goed? Dus ik ben blij dat dias gehaald wordt. Pak jonger en beter in mijn ogen.

Ik dacht dat Portugezen in de Premier League alleen naar Wolverhampton Wanderers gingen, aangezien ook Ruben Dias Jorge Mendes als zaakwaarnemer heeft. Maar echt een goede aankoop van Manchester City. Fysiek erg sterk, een goede lengte, voetballend en verdedigend erg goed en hij is ook vrij snel. Met zijn 23-jaar is hij ook nog jong en heeft hij veel ruimte om nog beter te worden. Nu heeft Manchester City dan eindelijk hun gewenste verdedigende versterking en ze hebben nu wel meerdere goede centrale verdedigers met Dias, Stones, Akã©, Laporte en Garcia. Maar ik verwacht dat het centrum zal bestaan uit Dias en Laporte en Garcia zal misschien nog wel vertrekken en aangezien Guardiola vrij vaak rouleert, zal ook Akã© echt wel aan zijn wedstrijden komen. Zie opstelling: ja, ik weet dat Agã¼ero geblesseerd is maar mits iedereen fit is zou ik in deze opstelling spelen.

Ederson
Walker
Dias
Laporte
Mendy
Foden
Rodri
Mahrez
de Bruyne
Sterling
Agüero
27 september 2020 om 09:48

Niet slecht bedoeld, maar van benfica naar wolves? Of je kan naar city, dan denk ik dat de keuze snel gemaakt is. Maar ja het voordeel is bij wolves, makkelijker qua taal.

27 september 2020 om 09:52

Van Benfica naar wolves kan prima hoor. Schat wolves hoger in. Vergeet ook niet de transfer van neves van porto naar wolves. Toen speelde wolves zelfs nog op het 2de niveau. Maar als dias naar city kan is zijn keuze natuurlijk erg begrijpelijk.

27 september 2020 om 10:00

Dat hoeft denk ik niet direct een reden te zijn. Kijk bijvoorbeeld naar Ruben Neves. Die behoort net als Ruben Dias tot de stal van Jorge Mendes. Deed het bij FC Porto erg goed en was echt een heel groot talent en aanvoerder van FC Porto op 18-jarige leeftijd. Kon ook naar vele Europese topclubs (o.a. Manchester United, Liverpool en Juventus) maar koos toch voor Wolves. Wolves betaalde 18 miljoen voor hem, maar wat het eigenlijk vrij bizar maakte is dat Neves de overstap naar Wolves maakte, toen ze nog in de Championship speelden en dat terwijl hij werd genoemd bij vele Europese (sub)topclubs. En Neves is eigenlijk het begin geweest van de hele Portugese enclave bij Wolves, maar hij is nu 23-jaar en doet het al sinds zijn binnenkomst heel goed bij Wolves en die zal in de toekomst echt nog wel een transfer naar alsnog een Europese (sub)topclub maken.

27 september 2020 om 10:04

Naja Jimenez is van Benfica naar Wolves gegaan en Semedo van Barcelona naar Wolves. Fabio Silva, Boly, Diogo Jota en Neves van Porto naar Wolves, waarbij de tweede toen destijds nog in de belangstelling stond van heel veel andere clubs. Ruben Dias wordt begeleid door Mendes (gestifute), dus het had gekund.

27 september 2020 om 10:15

Kunnen kan het altijd he, iedereen kan naar daar. Mits de juiste bedragen betaald worden en beschikbaar zijn. Maar zou het een rare transfer vinden. Maar goed het wordt daar wel een portugese enclave. Niks mis mee natuurlijk het is wel te hopen dat ze niet vergeten hun home grown spelers.

27 september 2020 om 11:54

City had zelfs al 2 Portugezen: Bernardo Silva en Cancelo.

Goede aankoop! Ik verwacht dat Otamendi en Garcia vertrekken. Dan heb je er nu een sterke verdediger bij die agressief verdedigd. Een verdediger die weet hoe je duels wint. Iets waar Stones bijvoorbeeld nog steeds niet goef in is. Zou goed kunnen passen bij een Laporte die wat terughoudender is.

Oei, Dias - Laporte is wel een sterk centrum hoor erg goede aankoop voor City en dan Aké ook nog als backup.

Op deze wijze kunnen ze de Portugese competitie wel opdoeken, er blijft geen talentvolle Portigees meer over in Portugal. Porto, Benfica en Sporting zouden het beste in la Liga kunnen spelen. FFP kunnen we beter ook gaan opdoeken.

27 september 2020 om 14:23

Voorwat ffp opdoeken omdat barca in nauwe schoentjes zit? Er loopt genoeg talent rond in portugal.

27 september 2020 om 15:05

De Portugese talenten bleven voerger langer en vaker in Portugal. De ondergang van een historische kolos als Benfica vind ik zonde. Het is een geldkwestie. Daarom moeten andere bronnen worden aangeboord. Portugal is te klein.

27 september 2020 om 15:26

dat kan zijn maar denk je dat de voorzitter van benfica getwijfeld heeft toen ze 126mil boden op felix? Ik denk het niet, hij dacht wsl big money. Dus het blijft proberen op te leiden, mss komt er iets goed uit en cashen. Clubliefde bestaat niet, en als je echt bij de top van europa wil spelen zal het niet in portugal zijn.

27 september 2020 om 14:34

@viscacatalunya die zouden op termijn mee doen in de Spaanse top (plek 3/4) dan. Ongelooflijk wat voor spelers zij geleverd hebben in afgelopen jaren. Samen met Ajax the best of the rest van de kleinere competities. Het zou interessant zijn als zij samen een bekertoernooi of competitie zouden kunnen organiseren met Psv, Shaktar, Paok, Dinamo Zagreb, RB Salzburg en Sporting. Over Dinamo gesproken... dat is pas een talentenfabriek. Maar presteren vaak niet goed genoeg in Europa. Qua jeugdopleiding zeker op het niveau van Ajax, maar bij hen vertrekken de spelers helaas nog sneller. Nu met Orsic hebben ze ook een pracht talent in huis.

27 september 2020 om 15:12

@jeffreysch In de Europe League heb je natuurlijk veel clubs van vergelijkbaar niveau. Veel subtoppers die aan elkaar gewaagd zijn.

27 september 2020 om 16:00

Nee klopt, maar meer in de zin van een constante weerstand. Je ziet mindere ploegen groeien na de CL-groepsfase. Waarschijnlijk, omdat zij dan gewend zijn aan het niveau. Kijk naar een Atalanta of een Ajax de afgelopen jaren. Vooral een Atalanta was in het begin dramatisch, maar werd na de eerste 3 wedstrijden een hele goede tegenstander!

27 september 2020 om 15:11

De FFP is opgezet om te voorkomen dat nog meer clubs zich dik in de schulden gingen werken. Het principe "geef niet meer uit wat je binnenkrijgt" zou clubs moeten beschermen tegen financieel wanbeleid. En dat is gelukt. De schulden nemen af en de meeste topclubs maken winst. Ik zie het vaker, maar de FFP heeft niks te maken met topclubs die Portugese, Nederlandse of Franse clubs leegkopen. Zolang clubs maar geen zware verliezen lijden.

27 september 2020 om 16:37

Net zo goed is FFP bedoeld om te voorkomen dat clubs speeltjes worden van rijkelui. De vraag blijft waar City zoveel geld vandaag haalt.

27 september 2020 om 16:46

Uit TV geld, sponsoren en verkoop Sane en Otamendi.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren