Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Maurizio Sarri behoudt baan hooguit tot dinsdagochtend 09.00 uur'

Laatste update:

De continuïteit van Maurizio Sarri bij Chelsea hangt aan een zijden draadje na de eliminatie door Manchester United (0-2), maandagavond in de vijfde ronde van de FA Cup. De club uit Londen staat momenteel op een teleurstellende zesde plaats in de Premier League, al heeft nummer vier Manchester United maar een punt meer. Er is veel kritiek op het povere spel onder de Italiaan, die in zijn trainersloopbaan nog nooit een prijs won, evenals op zijn keuzes. Al zijn wissels werden maandagavond met fluitconcerten beantwoord.

Toen supporters van Manchester United op Stamford Bridge You're getting sacked in the morning zongen, deden de fans van Chelsea vrolijk mee. “Dit is de laatste wedstrijd van Maurizio Sarri bij Chelsea. The Italian job is voorbij”, claimde oud-aanvaller Chris Sutton, die in 1999/00 voor the Blues uitkwam, bij BBC Radio 5 live. “Hij is klaar. Hij zal om verschillende redenen worden ontslagen. Vanwege de dingen die hij heeft gezegd, dat hij zijn spelers niet kan motiveren en zijn onbekwaamheid om zich aan te passen en te veranderen. Hij zal vannacht niet overleven. Of wellicht blijft hij hooguit tot morgen 09.00 uur in leven.”

Sarri zelf maakt zich geen zorgen om zijn positie, ook al verloor Chelsea drie van de laatste vijf duels in alle competities. “Natuurlijk voel ik de druk op mijn schouders. We moeten hard blijven werken en praten met elkaar”, vertelde de voormalig trainer van onder meer Napoli zelf aan de Engelse media. “We moeten zowel aanvallend als verdedigend meer agressie en vastberadenheid vinden. Ik maak me zorgen over de resultaten, maar ik maak me geen zorgen over de fans. Ik begrijp de situatie en ik begrijp de fans, het resultaat was vanavond niet goed. Maar nu maak ik me alleen zorgen over het resultaat.”

Sutton vindt het ook een goed moment om Sarri uit te zwaaien. “Waarom zou je het risico nemen om hem op de bank te zetten voor een wedstrijd tegen Manchester City?”, vroeg de oud-aanvaller zich openlijk af. De regerend landskampioen van Engeland was acht dagen geleden met 6-0 te sterk en is komende zondag op Wembley in het kader van de finale van de EFL Cup wederom de tegenstander van de Londenaren. Tussendoor staat voor Chelsea het weerzien met Malmö FF in de zestiende finales van de Europa League op het programma. Ht eerste duel op Zweedse bodem werd met 1-2 gewonnen.

Onder Sarri is Chelsea van een wing-back-systeem op een 4-3-3-systeem overgeschakeld; een wijziging waar veel spelers moeite mee hebben. Maandagavond was de zesde keer in tien duels dat of Ross Barkley of Mateo Kovacic in de plaats van de ander in een tweede helft naar de kant werd gehaald. In dezelfde tijdspanne overkwam Pedro en Willian hetzelfde. Het verzoek van de fans van Chelsea om Callum Hudson-Odoi in het veld te brengen werd door Sarri niet gehonoreerd. Rondom de entree van rechtsback Davide Zappacosta in de laatste acht minuten viel dan ook You don't know what you're doing te horen.

“Sarri is koppig. En koppigheid kan je ontslag betekenen”, gaf oud-verdediger Phil Neville op zijn beurt bij BBC One te kennen. “Als hij zondag een prijs wint, ontsnapt hij wellicht aan de problemen. Ik denk niet dat Chelsea hem moet ontslaan. Er wordt goed voetbal gespeeld, het is alleen een beetje voorspelbaar. Hij heeft vier spelers gehaald en heeft er nog vier of vijf nodig. Hij moet Eden Hazard behouden. Hij moet voetballers halen die sneller zijn en zijn manier van voetballen kunnen spelen.”

Sutton denkt hoe dan ook dat het voorbij is voor Sarri, na de ontluisterende nederlaag tegen Bournemouth (4-0) en het debacle in het Etihad Stadium. “Sarri-ball is kapot. Wat zou de clubeigenaar ervan van vinden als de club in de top vier eindigt met deze resultaten, met een manager die zegt dat hij zijn spelers niet kan motiveren en zegt dat hij Eden Hazard niet kan tegenhouden als hij wil vertrekken? De geschiedenis leert ons dat de eigenaar van Chelsea harde beslissingen neemt.”

Denk jij dat Maurizio Sarri de maand februari overleeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Sarri out en zola aanstellen tot einde van het seizoen. Misschien maak je dan een utd scenario mee en haal je nog een top 4 plek of winst in de el.
In de zomer vol voor zidane gaan. Als zidane komt blijft hazard miss ook aangezien die dan met zijn idool kan samenwerken. Endan moet chelsea enkele wijzigingen doen.
Alonso —> emerson
David luiz —> christensen
Azpi op cv want op ra is die dramatisch.
Een nieuwe rb en aanvallend vol voor spelers als fekir , pepe van lille , icardi ( nu die in een conflict mer inter is).
Het gaat veel kosten maar chelsea zal wel moeten als ze niet verder op willen geraken op de rest.

19 februari 2019 om 07:08

Ik heb echt nog nooit een trainer gezien die zo achterlijk is als Sarri. Ontslagen worden terwijl je maandenlang hetzelfde probeerde en iedereen zei probeer nou eens wat anders (Odoi erin en Kante centraal bijv) maar hij wilde niet luisteren. Waarom offert hij alles op vopr Jorginho? Zou die hem weer meenemen naar zijn nieuwe club?

19 februari 2019 om 13:55

Hopelijk neemt hij zijn hele Italiaanse clique mee. Inc, Zappacosta, Emerson, Higuain en Jorginho.

19 februari 2019 om 14:56

Higuain wil ik nog niet afschrijven. Die vind ik wel een goede en gretige indruk achterlaten en hij heeft zulke slimme looplijnen. Is echt een stuk beter dan Morata. De andere spelers die je noemt mogen inderdaad weg wat mij betreft. Misschien Jorginho nog een kans geven in een 4-2-3-1 naast Kanté, aangezien hij voor veel geld is gehaald. Maar goed, een aanpassing maken aan de tactiek of opstelling is natuurlijk onmogelijk bij Sarri, want als iets niet loopt moet je het lekker laten zoals het is.

19 februari 2019 om 18:06

Emerson heeft geen echte kans gekregen en higuain is er pas en lijkt me een betere speler dan morata en giroud. Higuain kan alleen niks doen als het hele team niet presteert ( buiten hazard)

Ja, je kunt weer een trainer ontslaan en weer een grote naam aanstellen. Dan herhaalt de cyclus zich weer: Een tijd gaat het goed, maar dan komt de klad er in en wordt de trainer ontslagen. Wellicht dat de spelers nu eens verantwoordelijkheid nemen en laten zien waarom zij bij een topclub spelen.

Sarri zit er nog geen jaar, en mag nu al weer weg? Ik vraag me echt serieus af hoeveel Chelsea aan trainers heeft betaald de afgelopen jaren, ik weet dat het een tijd terug op ongeveer 80 miljoen pond lag sinds 2005. En dat zijn dus alleen de sommen die ze meekrijgen als oprotpremies, niet eens het geld wat betaald werd om ze aan te trekken, wat bijvoorbeeld bij AVB ook al richting de 10 miljoen ging.

En ik twijfel of een andere coach het wel op de rit gaat krijgen. Ja, spelers op de juiste plek zetten is een begin, maar het spelersmateriaal is nou ook niet het je van het.
Dave is beter als CB dan als RB, maar niet in een systeem met twee centrale verdedigers. Hazard is overduidelijk geen spits, en Kante moet op CM in plaats van op RM, maar verder? Alonso is geen echte fullback, eerder een wingback, en kan gewoon niet in een systeem met 4 achterin.
Volgens mij heeft Chelsea de spelers niet om het systeem te spelen wat ze nu willen spelen. En als het zo doorgaat is dit wederom een verloren seizoen voor Chelsea.

19 februari 2019 om 07:42

Het klopt dat we niet perse de spelers hebben om 4-3-3 te spelen, maar iedere andere coach snapt dat je je in dat geval moet aanpassen. En dat je bij achterstand niet continu je standaardwissels doet van soortgelijke spelers om iets te bewerkstelligen. Onder Sarri weet je dat als het 1-0 achterstand is, de wedstrijd is gespeeld, omdat hij alleen plan A heeft.

En zo gek is ons spelersmateriaal echt niet, achterin is het wat zwak, maar die zwaktes kan kante door zijn uitmuntente kwaliteiten prima verbloemen. middenveld en aanval zouden makkelijk goed genoeg moeten zijn voor een top4 notering.

Bring back Mourino!
😂😂

"het verzoek van de fans van Chelsea om Callum Hudson-Odoi in het veld te brengen werd door Sarri niet gehonoreerd."

nee...joh...moest er nog eens bijkomen dat de trainer wisselt aan de hand van wat het publiek roept.

Chelsea heeft een grotere trainerbudget dan Arsenal's transferbudget. Toch wel leuk om te zien hoe een koopclub zonder enige historie, en notabene belastingontduiking technieken, zo terug gaat naar de Championship. Misschien gaat die Rus achter zijn oren krabben volgende keer als weer gaat investeren in voetbal. Dit is voetbal, geen achterlijke business bedrijf.

19 februari 2019 om 16:07

Waar heb jij het allemaal over?

Ze moeten Sarri gewoon de tijd geven, Hij zit er pas net, Als Chelsea gewoon CL haalt kunnen ze weer verder bouwen. Het kampioenschap moet sowieso niet verwacht worden. Als hij de tijd krijgt zoals Klopp komt het goed

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren