Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Maurice Steijn is een van twee kandidaten voor trainerspositie in Eredivisie’

Laatste update:

sc Heerenveen is intern bezig om na te denken over een eventuele opvolger van trainer Kees van Wonderen, zo verzekert Omroep Fryslân-clubwatcher Arjen de Boer in de Sportcast. Volgens De Boer zouden de Friezen nadenken over een samenwerking met Maurice Steijn of John van den Brom.

Momenteel beschikt Van Wonderen over een aflopend contract in het Abe Lenstra Stadion en het is vooralsnog onduidelijk of beide partijen openstaan voor verlenging van de verbintenis.

Duidelijk is wel dat Heerenveen vooruitdenkt en voorsoorteert op een eventueel vertrek van de huidige coach. De Boer weet dat de namen van Steijn en Van den Brom ‘rondgaan’ binnen de club, al wil directeur Ferry de Haan niet ingaan op de geruchten.

“Ik heb mijn twijfels of Van Wonderen zelf nog wel wil”, zo vertelt de presentator van de Sportcast. “Hij heeft ook uitgesproken dat SC Heerenveen zeker om zich heen moet kijken. Dat ze mogen praten met andere kandidaten.”

Heerenveen draait een wisselvallig seizoen, al wisten de Friezen in de afgelopen weken de weg omhoog wel weer in te slaan met negen punten uit de laatste vier wedstrijden. In de Eredivisie bezet de ploeg van Van Wonderen de negende positie, terwijl Heerenveen in de zestiende finales van de TOTO KNVB Beker al werd uitgeschakeld door Vitesse.

“Ik heb contact gehad met algemeen directeur Ferry de Haan: ze zijn inderdaad aan het spreken met kandidaten. Ik denk dat er binnen nu en tien dagen echt wel duidelijkheid komt over de toekomst van Van Wonderen. Eerlijk gezegd denk ik dat Heerenveen zegt: we verlengen niet”, vervolgt De Boer, die weet wie mogelijk het stokje overnemen van Van Wonderen.

“Via via krijg ik wat namen binnen: Maurice Steijn en John van den Brom. Ferry de Haan wil het niet bevestigen”, aldus De Boer.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb nu al zin in de persconferenties van Steijn als hij het wordt bij Heerenveen. Wat heeft die man zichzelf onmogelijk gemaakt de laatste tijd zeg

6 maart 2024 om 20:39

Nu al zin in de eerste wedstrijd tussen Heerenveen en Ajax. Dat zal wel flink opgeklopt worden door de media.

6 maart 2024 om 21:41

Fr010frdam zou mooi cirkeltje rond zijn als Mannsverk het middenveld van Heerenveen helemaal zoekspeelt en Ramaj de wedstrijd van zijn leven keept. Nu al zin in die close-ups op Steijn.

Of Heerenveen verslaat Ajax en ik moet met hangende pootjes terugkomen op deze comment

6 maart 2024 om 23:07

Er zullen heel veel spelers van Ajax tot op het bot gemotiveerd zijn om die wedstrijd te winnen haha

6 maart 2024 om 20:40

Ik weet niet welke club jij support, maar mijn ervaring is dat hij met name bij Ajax fans niks meer goeds kan doen. Weetjewel, iemand die kritisch is op Amsterdams beleid, krijg makkelijk shit over zich heen.steijn is gewoon een prima trainer voor Heerenveen/

6 maart 2024 om 20:44

Bij de NAC fans ook niet meer. Weet niet of hij onderweg nog meer vijanden heeft gemaakt? Lijkt me sterk van niet.

6 maart 2024 om 20:50

Ik support Ajax. Steijn had geen makkelijke opdracht bij Ajax, maar hij stond uiteindelijk 18e.. tel daar zijn gedrag in de media de laatste tijd bij op. Nee, ik geloof niet dat hij geschikt is voor een topclub. Voor middenmoters of lager wellicht wel

6 maart 2024 om 22:54

Steijn is een vreselijke trainer voor Heerenveen. En dat zeg ik als supporter van Heerenveen, niet van Ajax. Wat zou dit een downgrade zijn tov Kees van Wonderen, wat ook al geen geniale trainer is.

Beiden uitstekende opties voor Heerenveen. Steijn natuurlijk bij Sparta sterk gepresteerd. Denk wel dat hij dit daar wel kan herhalen. Heerenveen terug brengen. En van den Brom is altijd een goede trainer geweest voor dit soort ploegen. Zou leuk zijn als hij weer terugkeert in Nederland.

6 maart 2024 om 19:53

Steijn bij elke club niet geweldig gedaan en van der Brom is tactisch echt een onbenul. Getuigd van zeer weinig ambitie van SC Heerenveen. Als ze naar de subtop willen, moeten ze wat beters aantrekken.

6 maart 2024 om 21:08

Hoeveel opties denk je dat Heerenveen heeft om er weer bovenop te komen? Denk dat dit beiden goede opties zijn. Want van den Brom is zeker van het niveau suptop. Net zoals Steijn ook dit niveau heeft.

Van den Brom heeft prima gepresteerd in deze regionen. Het is geen toptrainer. Maar wie wilt er zo snel Heerenveen gaan trainen?

6 maart 2024 om 21:52

Denk alleen wel dat v d brom een wat hogen niveau heeft als stein. Stein heeft gemiddeld alleen bij clubs gewerkt onderaan linker rijtje eredivisie gewerkt op ajax na die bracht hij naar laaste in rechter rijtje

6 maart 2024 om 20:13

Van den Brom was alleen bij AZ bijvoorbeeld goed omdat hij Slot naast zich had, vond hem bij Utrecht niks bijzonders uitstralen.

6 maart 2024 om 20:31

Waar heeft Steijn eigenlijk verder gepresteerd? Behalve bij Sparta die nu zelfs met tactisch onbenul Rijsdijk nog 10e staan met maar 6 punten achterstand op nummer 7. Verder was het ook niet geweldig toch? Zou zijn tijd bij Sparta dan misschien eerder de uitzondering zijn geweest in plaats van de regel? Gepromoveerd met VVV maar verder ook niet geweldig gedaan in de ED met die club.

Ben wel benieuwd wie straks van Steijn de schuld gaat krijgen als het project weer faalt.

6 maart 2024 om 20:44



Zo makkelijk dit. Je moet eens voor de grap topics teruglezen, toen hij aangesteld werd als Ajax trainer. Toen was iedereen lirisch. Misschien jij ook? Maar als ik jou mag geloven, wat het altijd al een matige trainer, kwestie van wikipedia erbij pakken om tot die conclusie te komen? Heb je al de pagina van John van 't Schip bekeken, wat heeft die eigenlijk gepresteerd? Benieuwd wie straks van John de schuld gaat krijgen als hij faalt (tsja, makkelijk praten he...)


6 maart 2024 om 20:48

Volgens mij was de meerderheid bepaald niet lyrisch.. Bij Sparta leunde hij gewoon op een paar routiniers. Voor de rest zis men ook niet zo lyrisch hoor.

6 maart 2024 om 21:03

Waar waren die "lyrische" ajax fans dan? Volgens mij waren ze ongeveer op 2 handen te tellen. Het was meer idee dat het qua veldspel niet veel minder kon (voor ajax begrippen) dan onder heitinga en schreuder. Maar ook bij sparta zagen de meeste mensen al dat dit geen trainer is voor de top

6 maart 2024 om 21:17

Dit is wat gemakkelijk. Steijn verdiend gewoon alle lof voor wat hij met Sparte gedaan heeft. Wat er ook gebeurd is bij Ajax. Heeft er een sterke counterploeg van gemaakt. Met spelers die toch niet heel bijzonder zijn. Rijsdijk borduurt verder op deze tactiek die Steijn begonnen heeft.

Ado was zijn eerste ploeg en hier heeft hij zeker het een en ander geleerd. Bij VVV natuurlijk in zijn laatste jaar heel knap 12e geworden met een degradatie kandidaat.

Het is geen toptrainer en hij had ook zeker niet naar Ajax moeten gaan. Wat meer hand in eigen boezem had hem ook meer gesierd. Hij heeft natuurlijk expres bepaalde spelers niet opgesteld omdat Minsilat ze gekocht had. Want had zeker meer punten moeten hebben dan hij behaald heeft.

6 maart 2024 om 21:20

Genieterr. Hahah, dan vraag ik me echt af welke topics jij hebt zitten lezen? Heb echt in geen enkel topic lyrische comments gezien tijdens zijn aanstelling. Een aantal die voordeel van de twijfel gaven, veel die vraagtekens zette bij z'n aanstelling en moesten zien wat ie ervan ging bakken en ook velen die zich afvroegen hoe ze in hemelsnaam bij hem belandt waren.

6 maart 2024 om 21:23

Zeg ik dat John van 't Schip een goede coach is? Nee. Waarom wordt dit dan als argument ingebracht waarom ik niet mag zeggen dat Steijn ook geen hoogvlieger is? Het zijn allebei matige coaches. Het grote verschil is dat de een nog wel een sympathieke man is, en de ander vooral een rancuneus ventje die over geen enkele vorm van zelfreflectie lijkt te beschikken.

Daarnaast, ik was bij het aanstellen van Steijn al zeer sceptisch, veel fans waren toen sceptisch. Ik had nog de hoop dat hij op basis van zijn tijd bij Sparta nog iets van people coaching in zich zou hebben wat met het bouwen van een heel nieuw team wel prettig is, maar die kwaliteit van hem werd ook zwaar overschat (getuige zijn persconferentie na Fortuna uit). En zelfs met die kwaliteit in het achterhoofd gaf ik hier bij de aankondiging aan dat ik neigde naar een pessimistische houding op basis van zijn eerdere carriere.

Steijn heeft los van de 6e plek met Sparta, en promotie met VVV (en daarna een beetje rond de middenmoot - lage regionen hangen in de ED), weinig opmerkelijks gepresteerd toch? Ontslagen bij ADO, met veel poeha ontslag genomen bij NAC. Dat is in elk geval geen trackrecord waar ik als Heerenveen met sterke subtop ambities heel warm van zou worden (en past al helemaal niet bij Ajax).

Het is inderdaad heel makkelijk praten als je maar gewoon andere mensen (of hele supporters groepen) woorden in de mond legt.

6 maart 2024 om 20:45

Grote ramp. Die twee maken niemand beter

6 maart 2024 om 22:13

Ik zie liever een grote naam terugkomen. Een Frank de Boer, Cocu, van brockhorst, wellicht zelfs Stam of Davids(heeft hij eigenlijk nog iets gedaan sinds barnet?) Of als hij niet assistent bij ajax wil zijn wellicht lijnders

6 maart 2024 om 22:57

Lukkien, De Jong, Tobiasen, Van Nistelrooij, Grim, Jonk, D. Schreuder. Zomaar een greep trainers die allemaal wel met een plan spelen. Coaches die wel weten wat ze doen. Geen onbenullen als Maurice Steijn en allemaal namen waar Heerenveen prima een lijntje naar uit kan gooien.

Mochten we kapot willen gaan als club, dan kan je altijd nog kijken of Steijn het wil doen inderdaad.

7 maart 2024 om 07:07

Ik zie inderdaad graag v nistelrooij komen. Heeft natuurlijk al een band met Heerenveen en heeft prima gepresteerd tot nu toe.

Veel succes Heerenveen! Wat een drama coach dat je als TD überhaupt nog met die vent in zee wil gaan. Maand later steekt ie een mes in je rug.

6 maart 2024 om 20:16

Dat hij is verdronken in het wespennest van Ajax wil nog niet zeggen dat het een slechte trainer is voor middenmoot eredivisie. Ik zie Steijn graag komen. Slecht gedaan bij Ajax maar erg goed bij Sparta. Zolang het maar geen vd Brom wordt

6 maart 2024 om 20:30

Pas maar op. Als het slecht gaat heeft iedereen het gedaan, behalve Steijn. Waar hij het wel mee treft is de vrijwel kritiekloze houding van de brave Heerenveen achterban. Die vinden zelfs tijdens de thuiswedstrijden tijd om even een tukje te doen. Althans, je hoort ze dan niet;-)))

6 maart 2024 om 20:42

Als jij m graag wil hebben 😁. De manier waarop was vooral ook spectaculair slecht.

6 maart 2024 om 23:03

Waarom zie je een coach die nooit heeft laten zien een team echt te kunnen laten voetballen onze trainer worden @friestho?

Aanradertje! Louter goede ervaringen met deze topper.

Zou leuk zijn om deze man weer mee te mogen maken in de eredivisie. IBIZA Steijn met een selectie naar zijn hand.

Uitstekende opties voor Heerenveen
Vergeet niet dat Steijn ook gewoon een prima trainer is!
Ja hij is op zijn bek gegaan bij Ajax.

Maar ga er maar aan staan.
Je bent een trainer zonder echte naam in de top en moet er staan.
Hagenees.. en dan heb je een Overmars die weg is, een rare Duitser waar nu onderzoeken tegen volgen.

Als trainer wordt je ook niet minder van een situatie als deze om mee te maken.

Ten Hag kwam en ging ook een hele moeilijke periode door.
Hij had één geluk en dat was de kwaliteit van Overmars in spelers halen.

Maar ik zou nog een derde optie willen toevoegen voor Heerenveen.....
Rick Kruys.
Doet het erg goed bij VVV waar nog minder mogelijkheden zijn dan bij mensen die onder bewind staan.
Zijn contract loopt af en hij wil niet verlengen...

Enkel wel goed dat Heerenveen wel een clubman naast zo'n trainer zet.

6 maart 2024 om 20:49

Ik zou Foppe de Haan gewoon weer van stal halen.

Verschrikkelijk wat een niveau. Twee compleet uitgewoonde trainers die echt passé zijn. Ga eens voor een talent ipv mensen van naam die ze niet verdienen. Dave Vos, Lijnders, scout eens een trainer. Echt, je moet iemand hebben die spelers beter maakt en niet die twee mannetjes uit de vorige eeuw.

Ik zou Van Nistelrooy een logische vinden.

Aub niet. Dan heb ik nog liever dat ze doorgaan met van Wonderen. Zulke types passen niet bij Heerenveen. Geef mij maar een trainer met wat zelfbeheersing. En niet mensen die allemaal dingen in de media gaan roepen als ze boos zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren