Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mats Seuntjens vindt nieuwe club in de Eredivisie en tekent voor twee jaar

Laatste update:

Mats Seuntjens gaat na dit seizoen aan de slag bij FC Utrecht, zo meldt het Brabants Dagblad woensdagavond. De 31-jarige aanvaller annex middenvelder staat op het punt om een tweejarig contract te ondertekenen in de Domstad, zo laten betrouwbare bronnen aan de krant weten. De medische keuring moet deze week nog wel plaatsvinden. Seuntjens wordt in Utrecht gezien als de opvolger van Taylor Booth, die in de belangstelling staat van verschillende clubs.

Seuntjens heeft zich dit seizoen samen met onder meer Michiel Kramer ontwikkeld tot smaakmaker bij de Waalwijkers. De Noord-Brabanders trokken de technicus afgelopen winter transfervrij aan, nadat hij zijn contract bij Fortuna Sittard had laten ontbinden. Seuntjens maakte vanaf zijn eerste wedstrijd in het Mandemakers Stadion indruk. Tot op heden kwam hij zeventien keer in actie voor RKC en daarin was hij goed voor vier treffers en acht assists.

Het vertrek van Seuntjens mag geen grote verrassing heten. De geboren Bredanaar kwam door zijn goede prestaties op de radar van verschillende clubs te staan. Na afloop van het met 4-1 gewonnen duel met FC Volendam van vrijdag liet Seuntjens al doorschemeren bezig te zijn aan zijn laatste wedstrijden voor RKC. Met name FC Twente leek een serieuze kanshebber te zijn voor zijn handtekening, maar de Tukkers vissen dus achter het net.

Naast Twente heeft ook AZ nadrukkelijk interesse getoond. Seuntjens kwam in het verleden al tot 110 wedstrijden voor de Alkmaarders, maar van een hernieuwde samenwerking komt het niet. Seuntjens heeft aangegeven dat zijn voorkeur bij FC Utrecht ligt. Van het succeselftal van RKC lijkt er weinig over te blijven. Naast Seuntjens vertrekt ook trainer Joseph Oosting (FC Twente), die vermoedelijk zijn assistenten Peter Uneken en Sander Duits meeneemt. Eerder werd al bekend dat Saïd Bakari en Pelle Clement na dit seizoen actief zijn voor Sparta Rotterdam.

Is Mats Seuntjens een aanwinst voor FC Utrecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ah nog een middenvelder!

9 mei 2023 om 19:40

Dat zal wel betekenen dat Streek niet gaat verlengen denk ik. Opzich een goede speler maar wel al op leeftijd had eigenlijk verwacht te lezen dat hij naar Twente zou gaan toen ik op het artikel klikte haha

9 mei 2023 om 20:24

Ik denk dat wij meer salaris kunnen bieden dan Twente. Toch wel lekker om hun even af te troeven . Nu ook doorpakken met Azarkan!

9 mei 2023 om 20:28

Dat denk ik niet qua salaris.Twente is niet serieus in beeld, zoeken naar iets anders dan Seuntjes, gezien zijn leeftijd en restwaarde.

9 mei 2023 om 20:52

Ja dat zou ik ook zeggen. Het is niet erg. Soms moet je gewoon de L pakken en doorrr!

9 mei 2023 om 21:12

Wij of zal van Seumeren weer aftikken. Wordt tijd voor een standbeeld voor deze man!

9 mei 2023 om 21:56

Staat er al een jaar of 5, en Frans heeft diepe zakken. Twente een diepe schuld.

Welkom Mats! Denk dat Sander weg gaat.

9 mei 2023 om 23:59

Liever Sander dan seuntjes. Doe Sander dan maar naar Twente. Ik ben er wel blij mee. De laatste jaren weinig super succesvolle aankopen gezien bij Utrecht. Als een speler tegenwoordig bij Utrecht tekent, ben ik blij dat Twente niet doorgepakt heeft. Net niet allemaal…..

10 mei 2023 om 00:32

Het mooie is, we kopen niet, we nemen over. Maar inderdaad, weinig parels gezien de laatste tijd.

Booth en Douvikas gaan wel een transfersom opleveren, om de gaten te dichten.
Al zouden we die sportief gezien wellicht liever willen houden.

9 mei 2023 om 23:23

Speelt ook vaak genoeg in de spits toch? Denk dat Douvikas weggaat, en Dost is niet goed genoeg meer voor de basis. Dan is het wel lekker om zo'n multifunctionele speler te hebben.

Mooi en verdiend! Een aanwinst!

Gemiste kans van twente

9 mei 2023 om 19:53

Dat denk ik niet, want met vlap en steijn heb je 2 goeie

9 mei 2023 om 19:58

Utrecht betaald meer salaris. Dan is de kans niet zo moeilijk. Twente wou hem ook graag.

9 mei 2023 om 20:10

Utrecht meer salaris? Lijkt mij sterk.

9 mei 2023 om 20:50

Ik denk het wel. Spelers zoals Dost en Viergever verdienen goed hier.

9 mei 2023 om 20:55

Merkwaardig. Dacht altijd dat Utrecht juist bekend stond om haar salaris cap.

9 mei 2023 om 21:47

Weet het wel zeker. Utrecht betaalt goed hoor. Maar zelfs fortuna kan spelers meer bieden dan Twente.

10 mei 2023 om 09:06

@suavamente: Juist niet. Die van Summeren heeft een grote zak geld en wil elk jaar de top4 aanvallen dus heeft er genoeg geld voor over qua salarissen en transfers.

10 mei 2023 om 11:37

@zlatanfan4ever

Van Seumeren stopt al jaren geen geld meer in FC Utrecht. Bij verkoop van een speler gaat juist een deel naar hem, om het in het verleden door hem aan de club geleende geld terug te betalen.
Van Seumeren is ook niet meer de eigenaar van FC Utrecht, maar gewoon éã©n van de vier aandeelhouders, met een meerderheidsbelang van 51.

9 mei 2023 om 20:41

Vind je? Ondanks dat hij onderdeel is van een goed lopend RKC vind ik hem niet zo opvallen. Had ik niet bij Twente gehoeven eerlijk gezegd.

9 mei 2023 om 23:01

Niet zo opvallen?? Ben je serieus?

Zo jammer dat zo’n speler naar Utrecht gaat, hoop dat die niet in de roulatie terecht komt. Had hem liever bij Sparta gezien

Goede aankoop van Utrecht. Een jongen die toch makkelijk mee kan in de subtop van de Eredivisie. Zonde voor RKC, nu ze na Clement ook Seuntjens kwijtraken, maar dat is inherent aan de status van de club (helaas).

9 mei 2023 om 19:42

Zo goed is hij nou ook weer niet. Bij Fortuna was het niet veel soeps, bij RKC redelijk herpakt maar hiermee gaat Utrecht geen stappen zetten richting top 4

9 mei 2023 om 19:47

Utrecht heeft ook helemaal niets te zoeken in de top 4. Moeten als doelstelling hebben dat ze standaard in de play-off plekken eindigen, maar die gaan Feyenoord, PSV, Ajax en AZ natuurlijk nooit inhalen.

9 mei 2023 om 19:52

Bij RKC in 17 wedstrijden 4 goals en 8 assists is toch gewoon goed?

9 mei 2023 om 20:11

Redelijk herpakt? Ik durf oprecht te stellen dat Seuntjens het beter zou doen bij Ajax dan een Klaassen.

9 mei 2023 om 20:19

Ik vind Klaassen echt niet goed hoor, laat dat duidelijk zijn, maar laten we wel even gewoon doen.

9 mei 2023 om 20:40

@FR-RKC - Kom op, dat kun je toch niet serieus menen? Seuntjes heeft er slechts 1 keer 9 ingeschoten in de Eredivisie en dat was vorig seizoen. Dit seizoen geeft hij een soortgelijk aantal assists en scoort hij erg weinig. Een subtopper moet gewoon hoger mikken dan dat, vooral omdat Seuntjes ook gewoon 31 jaar is. Daar zit ook geen rek meer in. Sorry hoor, maar dergelijke cijfers haalt Klaassen nog als hij uit vorm is en vanuit het centrale middenveld opereert. De kans dat Seuntjes compleet zou verzuipen bij Ajax, is gewoon erg groot.

9 mei 2023 om 22:06

Zowel bij Fortuna als bij RKC was het de belangrijkste man. Eentje die het middenveld met de aanval verbindt. Goede individuele actie, goede techniek. Absoluut een jongen die in de subtop van de Eredivisie thuis hoort. Nu hoor ik je over een top 4 maar we moeten ook wel een beetje realistisch blijven. Utrecht in de top 4 (dus eigenlijk een top 5 van maken) is vrijwel een onmogelijke opgave.

10 mei 2023 om 09:29

Bij Fortuna was hij helemaal niet de belangrijkste man, hij belandde zelfs op de bank. De enige redelijke club waar hij een goal of assist tegen heeft gemaakt is Ajax. Verder presteert hij alleen tegen de kleintjes, in de grotere wedstrijden heb je niks aan hem.

10 mei 2023 om 09:33

@Jaap-Pieter, dat zijn toch echt wel wat ze willen, de top 4 aanvallen. Of ze het gaan bereiken ooit, geen idee maar dat is hun ambitie. En hoezo zou dat niet een keer kunnen? Elk seizoen is er wel een club die ondermaats presteert van die 4, het is Twente in het verleden ook gelukt.

9 mei 2023 om 20:37

Ik weet 't niet. Met dit soort spelers gaat FC Utrecht geen stappen zetten. Ik snap ook niet waar al die positiviteit ineens vandaan komt. Hij is 31 jaar, dus allang geen talent meer. Ik bedoel: Zijn 9 assists zijn leuk, maar 4 doelpunten is verre van goed voor een spits. Als ik dan z'n totale cijfers in de Eredivisie erbij pak, komt het uit op 34 goals en 34 assists in 257 wedstrijden en z'n maximaal aantal doelpunten was 9. Daarvoor kwam hij nooit verder dan 6.

9 mei 2023 om 22:10

Ik vind het echt een prima speler voor de subtop in de Eredivisie. Zoals ik hierboven al zei, iemand met een individuele actie en creativiteit. Slimme speler. Hij is geen talent maar wel een jongen die belangrijk kan zijn voor een club in de subtop. Ik hoor hierboven ook geluiden over de top 4 aanvallen. Daar is Utrecht helemaal niet klaar voor. Zowel niet qua eerste elftal als faciliteiten. Ambitie is leuk, maar Seuntjens is gewoon een stabiele speler die het elftal van creativiteit kan voorzien. Zal waarschijnlijk ook betekenen dat Sander van de Streek zal gaan vertrekken. Die wilt graag naar het buitenland. Seuntjens is dan een prima (ervaren) vervanger in mijn ogen.

9 mei 2023 om 22:42

Hij is vooral een goedkope oplossing, maar ik zie zijn meerwaarde simpelweg niet. Hij heeft ook nooit uitschieters gehad op een relevant niveau, dus de kans dat hij ze er ineens in gaat schieten is ook erg klein. Als invaller zou ik z'n waarde nog kunnen snappen, maar als basisspeler hoor je naar mijn mening echt hoger te mikken als je als FC Utrecht zijnde stappen wil zetten naar meer stabiliteit in de subtop.

9 mei 2023 om 23:50

Niemand zegt dat het een basisspeler is Sirius. Ook hij zal zijn plekje moeten verdienen, maar ik zie in hem wel iemand met een meerwaarde. Kan op 4 posities uit de voeten, goedkoop, ervaren, Nederlands, creatief en technisch. Prima aanwinst. Zal me niets verbazen als ie volgend seizoen laat zien dat hij het prima aan kan.

10 mei 2023 om 11:13

Yep helaas kunnen volgend jaar weer helemaal opnieuw beginnen

In mijn optiek zijn dit nou juist de aankopen die er voor zorgen dat Utrecht nooit die stap naar de top 4 gaat maken.. Waarom kopen ze niet meer spelers zoals Booth?!

9 mei 2023 om 19:39

Exact dit. Zuidam houdt dit in stand! Hij houdt de structurele groei tegen door dit soort zogenaamde 'buitenkansjes'. Om te kotsen.

9 mei 2023 om 19:44

Ik ben niet helemaal thuis in het technisch beleid van Utrecht, maar valt wel op dat veel van dit soort 'oudjes' vaak gehaald worden en dan onderpresteren. Emanuelson, Dost, maar ook een Ramselaar of Maher die teruggehaald worden. Toch heeft Utrecht wel een oog voor talent als je kijkt naar Booth, die van mij zo naar PSV mag komen.. Rare gang van zaken.

9 mei 2023 om 19:58

Booth heeft ook maar een korte periode echt goed gespeeld. Die kan beter nog een jaartje in Utrecht blijven rijpen.

9 mei 2023 om 20:12

Booth is echt maar 3 wedstrijden goed geweest volgens mij.
Die moet echt nog redelijk wat vlieguren maken bij de fc eigenlijk

9 mei 2023 om 20:17

Ja zou ook geen basisaankoop zijn, maar nu nog redelijk goedkoop op te halen en zie best potentie in hem. Na een goed jaar utrecht is die ook onbetaalbaar.

9 mei 2023 om 20:28

Mahi, Younes, Viergever, veerman, Letschert, vd hoorn, ...

10 mei 2023 om 08:06

@STB040: Over Ramselaar ben ik het niet met je eens. Ramselaar speelde voor zijn blessure juist ontzettend sterk. Persoonlijk vind ik dat hij verkeerd wordt ingezet. Als Ramselaar op de 10 positie staat, vind ik hem maximaal renderen. Maar ja, als je zoveel middenvelders hebt….

Gaan we weer hoor.. Zuidam heeft zijn zogenaamde 'buitenkansje' weer eens te pakken! Dit is toch niet het niveau dat wij als Utrecht zijnde moeten nastreven? In godsnaam.. Een Seuntjens is leuk voor een club als Fortuna of Emmen maar Zeker niet voor FC Utrecht! Met dit beleid wordt het gewoon nooit wat. Als je middelmaat blijft halen dan kan je jezelf net zo goed uitschrijven uit de competitie. Hopeloos en waardeloos dit.

9 mei 2023 om 19:44

Jij hebt echt geen rkc gekeken als je dit zegt al utrecht zijnde haha. Heerlijke speler die ik zelfs als feyenoordfan er prima als breedteoptie had gezien. Kan echt alles en heeft zoveel techniek.gaan jullie veel plezier aan beleven zonde voor twente

9 mei 2023 om 22:16

Helemaal met je eens ilax300. Mensen onderschatten hem echt. Een van de weinige creatieve ervaren spelers die je in de Eredivisie op kan pikken. Prima aanwinst voor Utrecht.

9 mei 2023 om 19:57

want jullie niveau is?

9 mei 2023 om 20:43

Is het niet handig om een ervaren Nederlandse kern te bouwen die het geraamte vormt waarbinnen exotisch talent kan rijpen? Zo bekeken lijkt me dit wel een logische zet. Speelde toch ook erg sterk de laatste maanden.

9 mei 2023 om 22:20

Zeker indien Sander van de Streek vertrekt. Prima opvolger. Nederlands, ervaren, technisch, creatief. Niets mis mee.

Typische Fc Utrecht aankoop, spelers van iets mindere clubs ophalen in de Eredivisie, scoutingsarmoede om het zo maar te stellen.

10 mei 2023 om 09:20

@ss96 zoals een bayern al jaren doet? of psv ajax en feyenoord ook al meerdere keren hebben gedaan?
om te groeien moet je dus om je heen kijken, als een vd streek gaat vertrekken dan moet er dus een zelfde soort speler bij komen, dan is dit toch een goed alternatief.

11 mei 2023 om 01:24

Het verschil is dat een Bayern, psv, ajax en feyenoord geen spelers van 31 halen bij de mindere clubs, maar de talenten en sterkhouders van die clubs

Die zag ik eerlijk gezegd niet aankomen, vond het met Oosting bij Twente straks toch redelijk een 1+1=2. Maar goed, verder kijken dus. Toch bijzonder dat Twente de laatste tijd moeite heeft met doorpakken bij transfers...

9 mei 2023 om 20:43

Gelukkig niet. Het verbaast me eigenlijk dat Utrecht wel doorpakt, al doen ze wel vaker dit soort transfers. Spelers als Seuntjens gaan je niet beter maken. Dat vind ik wel een typische middenmoot-spits op z'n best. Ik vind het wel komisch dat men hem ineens zo loopt op te hypen, terwijl z'n cijfers erop duiden dat de kans erg groot is dat hij de 10 doelpunten niet aan gaat tikken als spits.

9 mei 2023 om 20:55

Helemaal mee eens. Heeft wel talent, maar past totaal niet bij Twente. Drukzetten is nou niet bepaald Seuntjes kwaliteit.

9 mei 2023 om 22:23

Het is ook geen spits Sirius. Zou als schaduwspits in een 4-4-2 kunnen spelen, maar speelt meestal op 10 (daar hebben jullie Vlap en Steijn al voor) of vanaf de vleugel. Ik ben op hem gaan letten nadat de geruchten van hem en Feyenoord naar buiten kwamen en hij heeft me echt positief verrast. Vergis je niet, het is niet makkelijk om uit te blinken in een team als RKC (en daarvoor een heel slechtdraaiend Fortuna).

9 mei 2023 om 22:43

Ik heb net even gekeken, maar hij speelt toch echt het gros van z'n wedstrijden in de spits.

9 mei 2023 om 23:53

Klopt niet. Bij RKC staat Kramer (en anders Lobete) in de spits.

Verrassende move. Over het algemeen haalt Utrecht juist jonge spelers met veel groeimogelijkheden en transferpotentieel

9 mei 2023 om 19:45

Klaiber, Dost, van de Hoorn, Toornstra, Viergever, Younes, Labyad? Over welke jonge spelers heb je het precies over het algemeen?

9 mei 2023 om 19:58

Over exact de spelers die je noemt.......

9 mei 2023 om 20:02

Booth, bozdogan, rawlins en hendriks waarschijnlijk

9 mei 2023 om 20:40

Want die spelers die STB noemt zijn nog jong en hebben veel restwaarde?

Klaiber 28 jaar
Dost 33 jaar
V.d Hoorn 30 jaar
Toornstra 34 jaar
Viergever 33 jaar
Younes 29 jaar
Labyad 30 jaar

9 mei 2023 om 20:43

Snapt niemand hier het sarcasme in de reactie van wondersloff?

9 mei 2023 om 20:48

Had hem door na zijn reactie Sirius, moet zeggen dat de sarcasme er niet vanaf droop in zijn eerste bericht!

Jammer dat hij weg gaat bij RKC. Maar wat diverse spelers van RKC al zeggen hij is te goed voor RKC prima stap.

Man man Heerenveen. Zulke jongens moet je oppikken.

9 mei 2023 om 23:51

Hij zou denk ik heel goed klikken met Haye, erg jammer dat we dat niet te zien krijgen.

Aah jammer had gehoopt dat hij naar ons zou gaan!

9 mei 2023 om 19:59

En waar had hij dan moeten staan, is niet beter dan Vlap en Steijn

9 mei 2023 om 20:56

Juist jij begrijpt het.

9 mei 2023 om 20:44

Gelukkig niet. Ook de Van Wolfswinkel van dit jaar is een stuk beter, terwijl hij als aanvallende middenvelder zou moeten concurreren met Vlap en Steijn die in mijn optiek beter zijn. Als je stappen wilt blijven zetten, moet je hoger inzetten dan een Mats Seuntjens.

Nou dan weten we zeker dat Streekie vertrekt en prima vervanger. Anders snap ik het niet.

Utrecht Moet eens jonge spelers gaan halen. Met Seuntjes Toornstra en Viergever heb je al 3 man in de 30 zijn. Is wel pirma speler voor Utrecht,. Ik zet mijn geld in op RKC dat die volgende jaar eruit vliegen. Want daar gaat het hele team weg.

Zeker een goede voetballer, en een zeer geschikte vervanger voor vd Streek, die mijns inziens nu toch zeker vertrekt. Maar hebben we met Ramselaar, Labyad en (in iets mindere mate qua positie) Toornstra niet al genoeg spelers op die positie? Daarnaast weer een 30+er zonder restwaarde

9 mei 2023 om 20:21

Wellicht dat ze 442 zullen spelen want hebben te weinig flankspelers met rendement. Hopelijk nemen ze Bozdogan over van Schalke, heerlijke speler om in je team te hebben.

9 mei 2023 om 21:25

Bozdogan ben ik met je eens. Sagnan wat mij betreft ook. Deed het slecht naast vd Hoorn, maar prima naast Viergever

Jammer ik had hem graag in de spits bij ons zien staan volgend seizoen. Mja Twente en Utrecht vissen uit dezelfde vijver en Utrecht betaalt beter.

9 mei 2023 om 21:56

Heb hier opzich wel vrede mee. Vind Seuntjens niet echt een speler die bij ons past.

9 mei 2023 om 23:25

Het is misschien geen standaard harde werker maar hij heeft wel iets extra's vind ik. Afijn. Op naar de volgende. Er moet wel een spits komen!

Best een opvallend moment om dit bekend te maken.
Zaterdag: Utrecht - RKC.

9 mei 2023 om 22:33

Dan kan Seuntjes alvast afscheid nemen van het RKC publiek. Krijg je dat gezeik zoals bij Wiefer ook niet

Weer een buitenkansje zonder restwaarde...past prima in rijtje Labyad, Toornstra, Klaiber, Van der Hoorn

Typische Utrecht aankoop, zonder ook maar enige restwaarde! Blij mee als twente fan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren