Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Matic: ‘Hij is verantwoordelijk als Man United niet meedoet om de titel’

Laatste update:

Manchester United beleeft een tegenvallende seizoensstart en als the Red Devils er dit seizoen niet in slagen om mee te strijden om de landstitel, dan weet Nemanja Matic wel wie als schuldige moet worden aangewezen. Volgens de middenvelder moet manager Ole Gunnar Solskjaer in dat geval aan het einde van deze jaargang goed in de spiegel kijken.

“De manager moet een elftal samenstellen dat kan meedoen om de landstitel”, stelt Matic in gesprek met Sky Sports. “Als de resultaten dan achterblijven, dan draagt hij (Solskjaer, red.) daarvoor de verantwoordelijkheid.” De ex-speler van Vitesse kwam tot dusver alleen tot een invalbeurt van 22 minuten tegen Southampton (1-1). In de overige competitieduels gaf Solskjaer centraal op het middenveld de voorkeur aan Paul Pogba en Scott McTominay.

Matic benadrukt overigens dat zijn werkrelatie met Solskjaer niet problematisch is. “Ik zit al voor een langere tijd in de voetballerij en ik heb in de laatste tien jaar voor al mijn clubs bijna alle wedstrijden gespeeld. Ik moet nu gewoon accepteren dat ik op de bank zit en dat doe ik dan ook. Ik heb de manager verteld dat ik het niet met zijn beslissing eens ben om mij te passeren, maar het is zijn taak om een goed elftal samen te stellen. Het is aan mij om zo hard mogelijk te werken, zodat ik aan kan tonen dat de manager fout zit en ik weer in de basisopstelling kom te staan. Dat is ook waar ik thuishoor.”

Matic, sinds 2017 verbonden aan Manchester United, is momenteel met Servië in voorbereiding op de EK-kwalificatiewedstrijd tegen regerend Europees kampioen Portugal van zaterdag. Daarna wordt de aandacht weer verlegd naar the Mancunians, met Leicester City als eerstvolgende tegenstander in de Premier League op 14 september. Vijf dagen later wordt het Europa League-seizoen geopend tegen FK Astana. De Engelse grootmacht komt in de poulefase verder uit tegen AZ en FK Partizan.

Ben jij het eens met Nemanja Matic?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
5 september 2019 om 12:46

Of het botert duidelijk niet met selectie van Man Utd tussen OGS. Het lijkt erop dat de trainer duidelijk niet in de hand heeft bij Man Utd. Anders zegt Matic dit niet.

5 september 2019 om 12:58

Het is allemaal wat tegenwoordig met spelers als ze op de bank zitten. Beginnen meteen in de media te roepen... dit keer naar het schijnt dat het de manager zn schuld is. Hij moet in de spiegel kijken, hard werken en zorgen dat er niet om hem heen kan worden gegaan. Het ligt altijd aan anderen maar nooit bij de speler zelf.

5 september 2019 om 13:04

Idd Zermatt, dergelijke publieke opmerkingen van spelers wijst er meestal op dat de manager de controle begint te verliezen of dat er op zijn minst strubbelingen tussen managers en spelers. Puur sportief staat Matic er momenteel terecht naast natuurlijk. Brengt op dit ogenblik niet wat hij bij Chelsea bracht.

5 september 2019 om 13:57

En waaruit merk jij dat op? Op een reactie van Matic??
Het is een reactie die nergens op slaat van Matic. De selectie is gewoon niet goed genoeg om voor het kampioenschap te gaan. Dat ziet iedereen.
Matic is duidelijk op zn pik getrapt doordat hij nu op de bank moet zitten. Daar waar hij een dramatisch vorig seizoen gepeeld heeft. Is dat niet meer dan normaal. En OGS geeft de voorkeur aan andere. Spelers die wel vooruit willen spelen. Dan tikkie terug.
Dit heeft dan ook niks te maken dat het niet botert tussen OGS en de selectie.
Jou reactie slaat nergens op

5 september 2019 om 15:15

Matic weet uiteraard goed genoeg dat de huidige selectie van United niet goed genoeg is om mee te doen voor de titel. Net daarom is het een teken aan de wand dat een ervaren speler als Matic zo publiekelijk de druk op OGS legt om mee te doen voor de titel. Je mag toch verwachten dat Matic dit binnenskamers bespreekt en niet met de pers?

5 september 2019 om 15:16

@thenry_228

het is maar net hoe de wind waait. laatst zag ik Tadic ook op dat gala op alle mogelijke manier omzeilen om ook maar iets van een compliment aan Ten Hag uit te delen. moeten we nu dan ook maar gaan denken dat Ten Hag de controle kwijt is?

niet elke speler zal blij zijn met een coach maar dat wil niet zeggen dat dat dan meteen voor de hele spelergroep geld

5 september 2019 om 15:16

Er zal inderdaad ongetwijfeld iets niet goed zitten, maar ik heb toch vooral het idee dat Matic hier even z'n ego laat spreken. Die jongen presteert werkelijk niets waaruit blijkt dat hij bij de beste 11 hoort en dan moet je dit soort uitspraken niet doen. De club zal hier ook niet bepaald blij mee zijn.

Verder is Solskjaer ook geen wonderdokter. Als coach nog steeds een lichtgewicht die enkel gepresteerd heeft bij Molde FK. Dan is Manchester United wel een extreem grote uitdaging, want ik geloof niet dat er ook maar 1 coach rondloopt die deze club weer aan het draaien krijgt op dit moment. Zonder een reorganisatie zal er helaas weinig veranderen.

5 september 2019 om 15:53

@Japie_Krekel

Ik kan me niet voorstellen dat een Matic dit zou doen bij een Mourinho bijvoorbeeld. Het zal er ook vanaf hangen hoe OGS hier intern op reageert want dit kan je als manager toch niet zomaar laten passeren?

5 september 2019 om 16:42

Ik denk niet dat dit een gebrek aan zelfreflectie is. Matic weet dondersgoed dat City en Liverpool gaan strijden om de titel en dat Arsenal, Chelsea, United en Tottenham mogen strijden om de andere twee CL tickets. Hij wil de trainer weg hebben, dat is nu wel duidelijk. Al zouden ze Simeone als hoofdtrainer en Ancelotti en Mourinho als assistent hebben gaan ze niet strijden om de titel. OGS moet het ook doen met de middelen die hij heef.

Die man beschikt dus niet over zelfreflectie.
Ik vraag me af hoe je met de selectie van United uberhaupt kan strijden om de landstitel.
Het zou al knap zijn om in de top 4 te eindigen.
Pogba is de enigste middenvelder van niveau. De aanval is veelste wisselvallig, momenteel voldoet alleen Martial. De verdediging is mits fit redelijk oke, maar het moet wel ontlast worden door de rest van het team en daar ligt het probleem. Ik heb een paar wedstrijden gekeken maar wat is Rashford ongelofelijk zwaar uit vorm, Die lingard kan er ook niets van.

5 september 2019 om 15:12

Lingard is altijd meer een speler voor de lage subtop, hoge middenmoot geweest in de Premier League. Dat is ook gelijk het grote probleem buiten de enorme puinhoop bij de club. Deze selectie heeft te veel spelers van een te laag niveau. Daar ga je geen potten mee breken.

Matic had je vorige zomer al moeten verkopen, die is snel afgetakeld. Dat hij deze zomer mocht blijven is ook apart. Is niet eens goed genoeg voor de bank. Had hem laten vervangen door Berge, Samassekou, Llorente of Ndombele.

Buiten dat heeft hij gelijk dat er gekeken moet worden naar OGS, maar hij heeft wel een hele dunne selectie. Top4 zou een wereldprestatie zijn.

5 september 2019 om 14:48

Dus moet er vooral ook gekeken worden naar de clubleiding vanwege een te dunne selectie. Woodward en de Glazers zijn daar schuldig aan. Ole niet.

5 september 2019 om 14:55

Voornamelijk ja. Als ik de verhalen mag geloven tho, heeft hij zelf aangegeven geen vervanger voor Lukaku te willen en heeft hij ook aangegeven dat Bruno Fernandes niet nodig was. Weet niet of dit de waarheid is, maar als dat zo is, heeft hij ook schuld aan de te dunne selectie.

Nee dat is niet waar je thuis hoort. Al jaren niet meer. In zijn laatste jaar bij Chelsea was hij al een drama, bij United begon hij nog wel sterk maar daarna geen fatsoenlijke wedstrijd meer gespeeld. Als de resultaten achterblijven dragen zowel de manager als de trainer daar verantwoordelijkheid voor, dat zou een speler met al zijn ervaring wel moeten weten.

5 september 2019 om 16:01

Jullie moeten toch wel blij zijn dat jullie hem lekker op z'n retour konden verkopen. Blijf het een vreemde aankoop vinden, ook al begon hij inderdaad wel redelijk.

Deels. Je kan het uiteraard de manager aanrekenen, maar de selectie bestaat ook uit net-niet spelers die niet eens bij United horen. Daarnaast weet ene Ed niks van voetbal, maar bepaalt toch wel alle transfers enz. Er zou naast Ed een technische directeur moeten komen. De glazers werken ook niet bepaald mee. Die stoppen alles in eigen zak... United is doomed.

5 september 2019 om 13:12

Dus Edje heeft geen 800 miljoen gespendeerd de afgelopen jaren op advies van managers? Altijd makkelijk om de Glazers als zakkenvullers te blijven benoemen. Het beleid is verkeerd bij United.

5 september 2019 om 14:17

Je moet is weten hoeveel ze in eigen zak stoppen. United is een goudmijn. Maar indd dit valt indd onder beleid.

5 september 2019 om 14:44

Dat staat er in deze geheel buiten naar mij mening. De Glazers zijn eigenaar van een bedrijf. Een bedrijf waaruit hun geld genereren waar hun in geïnvesteerd hebben. Er word altijd en alleen maar geschreven dat hun geen geld er terug i stoppen, zodoende achrijf ik dat er meer dan 800 miljoen (verkeerd) uit is gegeven de laatste jaren.

5 september 2019 om 15:10

Precies. Echter mag Woodward wel degelijk verantwoordelijk worden gehouden. Het is geen toeval dat elke coach door het ijs zakt en (bijna) elke aankoop (flink) tegenvalt. Woodward bemoeit zich te veel met het voetbalbedrijf voor iemand die geen verstand heeft van voetbal. Ook weet de man duidelijk niet hoe hij de club aan de praat krijgt, want dat lukt hem al 6 jaar niet.

5 september 2019 om 15:22

Sirius

Dat zga iedere aankoop mislukt en hem daarop af te rekenen is wel een discussie waard. Van Gaal en ook Mou hebben zelf om die spelers gevraagd aan Ed om die te halen. Die zijn verantwoordelijk voor het falen van het team en zodoende de speler(s). Ze vragen om spelers die niets toevoegen of toegevoegd hebben omdat ze verkeerd gebruikt werden en worden?
Waar je Ed wel op af kunt rekenen is het gevoerde beleid wat puur visieloos is. Kopen om maar te kopen, zelfs als er om een/de speler gevraagd word door de manager. Er word niet naar de speler gekeken maar naar de naam.

Edit) er zou een een goeie TD aangetrokken .moeten worden. Kan Ed de AD zijn die zaken bedrijfsmatig regelt voor de Glazers.

5 september 2019 om 13:24

Daar sla je de plank mis. Het is bijvoorbeeld OGS zelf die besloot dat hij geen vervanger wilde voor Lukaku. De trainers hebben wel degelijke invloed op het transferbeleid.

5 september 2019 om 14:19

Daarom zeg ik deels. Ik had graag icardi de omgekeerde weg zien bewandelen of ene Pepe. Genoeg opties.

5 september 2019 om 15:08

"de glazers werken ook niet bepaald mee. Die stoppen alles in eigen zak."

Hoe komen mensen toch op dit soort uitspraken? Er zijn misschien maar twee clubs ter wereld die in de afgelopen 5-6 jaar meer geld uit hebben gegeven dan Manchester United. De aanwezigheid van veel geld is uberhaupt de enigste reden waarom Manchester United nog niet veel erger is afgegleden. Elke middenmoter was allang gedegradeerd met dergelijk beleid.

Hij komt gewoonweg tekort voor man utd sinds vorig seizoen al.,
Chelsea heeft destijds slim gehandeld door hem van de hand te doen al waren er toen veel scheve gezichten. En als je zoveel centjes als matic krijg heb je ook geen recht van klagen, je speelt nota bene bij een van de grootste clubs vd wereld. Verder is hij echt veel achteruit gegaan in zijn fysiek/spel dus dat ze liever scott McTominay laten spelen vind ik alleen maar logisch want die heeft toch iets meer diepgang en potentie dan matic op het moment.

Wat een complexe puzzel is dat United middenveld toch. Als geheel loopt het niet en niet een individu komt echt uit de verf.
Een echte dominante samenstelling waarbij er chemie ontstaat lijkt niet te vinden.
M.i. heet het probleem Paul Pogba. Niet vanwege randzaken , maar voetbaltechnisch. Hij is by far de beste speler maar geen speler complementeert hem zoals Marchisio bijvoorbeeld deed. De nummer 10 rol past hem niet, maar Pogba én een 10 is te kwetstbaar. Pogba zonder 10 is te behoudend. De oplossing die steeds gekozen wordt is de leemte opvullen met middelmatige werkers McTomminay, Lingard, en deze Matic.
Ik zou Pogba hebben laten gaan voor James en 100 miljoen ofzo.. daar had nog een goede rechterwinger van gekocht kunnen worden.

Eigenlijk heeft Matic gewoon gelijk. OGS is eindverantwoordelijk. Matic zit nu in een 'makkelijke' positie om dit te zeggen. Het gaat slecht en hij speelt niet. Niet dat Matic er echt verandering in zou brengen, maar dat terzijde. Heel netjes is het niet van de Serviër en waarschijnlijk ook niet goed voor de onderlinge relatie met Ogs.

Matic was altijd een van m'n favoriete spelers in zijn hoogtijdagen. Hier slaat-ie eerlijk gezegd een lelijke slag.. Nu hij niet speelt, wat terecht lijkt als ik de reacties lees, dan moet-ie hier eigenlijk niet eens over praten. Herover eerst je basisplaats of blijf anders gewoon keihard trainen. Als het niet botert qua prestaties, wil dat niet direct zeggen dat de trainer hiervoor moet boeten.

Matic moet niet zeuren, de keren dat die opgesteld was, vorig jaar door Sjolskear speelde hij dramatisch. Veel balverlies en veel te traag in pasing. Hij is een echte stofzuiger maar meer dan dat ook niet.

United is geen titelkandidaat, dus als het daarvan af moet hangen of hij mag blijven of niet, dan kan je OGS nu wel de laan uitsturen. Voor een top club wat United wil zijn, loopt er gewoon teveel middelmaat rond en daar is Matic 1 van. Als OGS hem opsteld, gaan ze echt niet ineens mee doen om de prijzen. De EL, daar kan United mee doen voor de winst in de PL zijn de concurenten veel te sterk. United zal de EL moeten winnen wil het volgend jaat CL spelen, want de top 4 lijkt mij niet realistisch. Ik schat zelffs Arsenal dit jaar hoger in, wat de top 4 in willekeurige volgorde Liverpool Man City, Tottenham en Arsenal zal worden denk ik. Chelsea gaat met Manu uit maken wie plek 5 of 6 gaat bezetten.

Manu had door moeten selectetren en niet alleen afgelopen zomer maar afgelopen jaren. Young, Jones Rojo, Smaling, Lingard, Valencia, Matic, Shaw (na blessures helaas), Fred en dan ben ik er vast nog een paar vergeten zitten of hebben te lang bij de selcetie gezeten. Stuk voor stuk spelers die in mijn ogen niet het niveua Manu hebben en dan koop je Mcguire voor 87 miljoen, waardoor je de selectie voor te veel geld uitbreid met wederom Middelmaat.

Dood en dood zonde want ik heb echt sympathie voor United. Ook kan niet gezegd worden dat United het geld niet heeft, maar het wordt vaak aan de verkeerde spelers uitgegeven. Theatre off Dreams noemen ze Old Trafford, Hoe toepasselijk nu, want je zit er idd te dromen van betere tijden.

Matic bakt er natuurlijk niks meer van en mag idd in de spiegel kijken. Maar eigenlijk bakt geen enkele middenvelder er iets van. Ik vind dat alleen McTominay de potentie heeft. Maar dan wel met goede uitgebalanceerde middenvelders naast hem.

Ik vind dus ook dat Pogba het grote probleem is bij Utd. Zelden een speler gezien die zo uit balans is en zijn team maten daarin meetrekt. Zoveel domme keuzes in het veld door een gebrek aan inzicht en mentaliteit
En toch blijft hij staan.. onbegrijpelijk voor mij.
Hij heeft veel te veel gekost en moet blijkbaar spelen. Ook teert hij al jaren op talent wat hem ooit toegedicht is. Ook hier op VZ wordt hij om die reden verdedigd.

Als Ole ballen heeft dan gooit ie Pogba eruit en gaat hij toewerken aan een meer uitgebalanceerd middenveld zonder deze stoorzender.

5 september 2019 om 14:37

Je kan echt niet naast zien dat Pogba veruit ons beste middenvelder is. Dat hij fouten maakt is een feit maar kijk verder en zie wat hij allemaal moet doen. Hij moet verdedigen, aanvallen, bal recuperen, creatief zijn, scoren. Ik baal ook tijdens wedstrijden van hem maar achteraf als je naar de analyse kijkt dan heb ik medelijden met hem dat hij met Lingard, Pereira, Matic en Young moet doen. Rashford was ook verschrikkelijk.
Wij missen heel veel kwaliteit en Pogba gaat ons niet alleen reden.

Matic is één van die spelers die United moet lozen. Dat weet hij en daarom doet hij zo'n uitspraak die hem verder niet zal helpen.
Afgelopen weekend bewees hij wederom waarom hij zelfs bij dit United geen basismateriaal is.

Dit is wel een hele merkwaardige uitspraak van een speler die er nota bene nog gewoon speelt. Het lijkt me niet dat je als club staat te wachten op dit soort uitspraken van een eigen speler. Matic krijgt zeer royaal betaald om niet te presteren en dan moet je dit soort uitspraken niet doen, ook al heeft hij wel enigszins een punt.

"matic benadrukt overigens dat zijn werkrelatie met Solskjaer niet problematisch is."

Daar lijkt het anders wel op als je dat soort uitspraken doet. Dat je er dan ook nog bij moet vermelden dat je in de afgelopen jaren (bijna) elke wedstrijd gespeeld hebt, neigt er wel degelijk naar dat hij toch wrok koestert en totaal niet blij is met z'n coach.

Verder is dit Manchester United ook gewoon een bodemloze put aan negativiteit. Men ziet door de bomen het bos niet meer en elk(e) aanstelling, aankoop of idee is gebaseerd op wanhoop in plaats van op vol verstand en een goed doordacht beleid. Het is nog steeds onbegrijpelijk dat zo'n geweldige club zo aan het aftakelen is.

Ik vond het al onbegrijpelijk en heel opportunistisch om OGS na een paar goede wedstrijden direct een permanente functie te geven terwijl hij nooit echt heeft geïmponeerd als manager. De beleidsbepalers van United doen echt maar wat. Kijk wie zij als opvolger van Sir Alex hebben aangesteld. David Moyes had het aardig gedaan met Everton maar had geen ervaring mbt een topclub. Daarnaast erfde hij een verouderde selectie van Fergie. Vervolgens faalde hij natuurlijk en kwam een drastisch andere manager, Louis van Gaal die zijn eigen plannen had maar het bestuur van United werkte niet echt mee. Doei Van Gaal en opnieuw een drastisch andere manager met Mourinho die tegen hetzelfde probleem aanliep als Van Gaal. Doei Mourinho en dan weer een drastisch andere met Ogs.

Je ging van een levende legende, naar een Moyes zonder topclub ervaring, naar een Van Gaal die met jeugd wilde werken, naar een Mourinho die daar allergisch voor is, naar een OGS die nooit een topclub trainde en nooit zichzelf echt keihard heeft bewezen als manager.

Ik zie alleen maar twee scenario's voor dit United als dezelfde beleidsbepalers aanblijven.

1. United wordt een constante subtopper/middenmoter
2. United trekt per toeval eindelijk de juiste manager aan die er een elftal van weet te smeden en keert door een paar aankopen die goed uitvallen terug in de titelstrijd. Maar als die manager weer weg valt keer je dan weer terug in die subtop positie met diezelfde beleidsbepalers. Er is niet echt een visie voor die club.

Een visie had het volgende moeten zijn: Sir Alex gaat met pensioen? Zijn selectie raakt verouderd? De transitieperiode naar een nieuwe manager zal vast lastig zijn dus we moeten die nieuwe manager de tijd geven om te doorselecteren. Dus we moeten manager halen die daar goed in is en iets nieuws kan opbouwen.

Stel je eens voor dat Klopp naar United was gegaan ipv Liverpool. Dan had je een duidelijke stijl gehad voor United en waren waarschijnlijk spelers zoals Mane terecht gekomen bij United en had je niet te maken met overschatte talenten zoals Lingard, het 26 jarig eeuwig ''talent''. Alleen is dat ook wel heel onrealistisch want Klopp had dan ook met dezelfde board te maken als Van Gaal/mourinho en hadden zij vast bepaalde aankopen geblokkeerd. Wat dan zou resulteren in een korte periode van Klopp die zijn trainers loopbaan daar verpest had. Er is vast een andere realiteit waar dat gebeurd is.

Sjah het middenveld van Man Utd is al dun bezaaid, zeker omdat Fred nog niet volledig fit is, en dan nog zit Matic op de bank. Dan moet je het misschien eerder bij jezelf zoeken dat je niet meer speelt, want dat is toch wel een teken dat je het wel heel slecht hebt gedaan vorig seizoen (en ook tijdens de voorbereiding).

Hopelijk voor Man Utd kan Matic nog eens zijn topvorm behalen, maar het lijkt er eerder op dat zijn tijd in topvoetbal erop zit. Op dit moment zou hij bij de meeste teams in de PL zelfs niet de basis halen denk ik.

De gea,
Wan-Bissaka Maguire Boateng Shaw,
Pogba McTominay,
James Tadic Rashford,
Martial.

In de winter moeten ze boateng en Tadic halen misschien dat ze dan top 4 halen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren