Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mason Greenwood kan ook interlandcarrière nieuw leven inblazen’

Laatste update:

Jamaica overweegt Mason Greenwood te benaderen om interlands te gaan spelen voor het Caribische eiland, weet Daily Mail. Volgens de Engelse berichtgeving denken de Jamaicanen kans te maken bij het 21-jarige talent, nu zijn vertrek bij Manchester United is aangekondigd. Maandag werd bekend dat the Red Devils en Greenwood uit elkaar gaan na een uitgebreid onderzoek van zes maanden. De aanvaller kan dus niet alleen op zoek naar een nieuwe werkgever, maar krijgt mogelijk ook de kans om zijn interlandcarrière nieuw leven in te blazen als aanvaller van Jamaica.

Het is nog onbekend hoe Greenwood, enkelvoudig international van Engeland, tegenover een interlandcarrière met Jamaica staat. Vanwege zijn roots en beperkt aantal interlands is een switch technisch gezien in ieder geval mogelijk. In het verleden deed het eiland al tevergeefse pogingen om de in Bradford geboren vleugelspits te strikken. Greenwood, die altijd te boek stond als een van de grootste Engelse talenten van zijn generatie, gaf destijds de voorkeur aan een rijke interlandcarrière met zijn geboorteland. Momenteel lijkt het er echter niet op dat Greenwood snel een oproep gaat krijgen voor the Three Lions, waardoor Jamaica denkt kans te maken op zijn diensten.

Greenwood, die zijn laatste wedstrijd voor United in januari 2022 speelde, gaat zijn tot medio 2025 lopende contract in Manchester niet uitdienen. De Engelse grootmacht heeft in samenspraak met de aanvaller besloten dat hij zijn carrière elders gaat voortzetten. Greenwood werd begin vorig jaar opgepakt en geschorst vanwege beschuldigingen van verkrachting en mishandeling van zijn vriendin, met wie hij inmiddels een kind heeft gekregen. Afgelopen februari werden alle aanklachten ingetrokken. United voerde zelf een intern onderzoek uit, waarbij het toegang had tot ‘bewijs dat niet toegangelijk was voor het publiek’.

Reactie United
De club van manager Erik ten Hag kwam in een uitgebreid statement met uitleg over hoe het tot de beslissing is gekomen om afscheid te nemen van Greenwood. “Ons proces begon in februari 2023, nadat alle aanklachten tegen Mason waren ingetrokken. Gedurende het hele proces hebben we rekening gehouden met de wensen, rechten en het perspectief van het vermeende slachtoffer, samen met de normen en waarden van de club, en hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk informatie en context te verzamelen. Dit heeft ons genoodzaakt om voorzichtig te werk te gaan bij het verkrijgen van bewijs dat niet openbaar is, inclusief van mensen met directe kennis van de zaak.”

“Op basis van het beschikbare bewijs hebben we geconcludeerd dat het online geplaatste materiaal geen volledig beeld gaf en dat Mason de strafbare feiten waarvoor hij oorspronkelijk werd aangeklaagd, niet heeft gepleegd. Dat gezegd hebbende heeft Mason, zoals hij vandaag publiekelijk erkent, fouten gemaakt waarvoor hij verantwoordelijkheid neemt”, vervolgde United. “Alle betrokkenen, inclusief Mason, erkennen dat het moeilijk voor hem is om zijn carrière bij Manchester United te hervatten. Daarom is wederzijds overeengekomen dat het voor hem het beste zou zijn om dat buiten Old Trafford te doen, en we zullen nu met Mason samenwerken om dat te realiseren." Waar Greenwood zijn carrière gaat voortzetten zal nu moeten blijken. Mogelijk krijgt hij bij Jamaica dus snel weer de kans om interlands te spelen.

Verwacht jij dat Mason Greenwood nog terugkeert in de Europese top?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij was echt een groot talent en had ver kunnen komen als voetballer, Als hij niet bij dit schandaal betrokken was geweest, dan had hij waarschijnlijk nog bij United in de basis gestaan inplaats van Anthony en was hij waarschijnlijk ook geselecteerd voor de Engelse Selectie
nu kan hij dus zijn Interland Carrière oppakken voor Jamaica die hebben een paar leuke voorhoede spelers maar komt natuurlijk niet in de buurt van Engeland
En moet hij ook nog afwachten welke club hem een kans geeft waarschijnlijk gaat het geen Europese grootmacht zijn, terwijl hij het kwa talent makkelijk aankan
Nu zal het waarschijnlijk een Middenmoter of degradatiekandidaat die bang is om eruit te vliegen en hoopt dat Greenwood hun erin kan houden
anders wordt het misschien nog erger een club in Saudi Arabie Qatar of China

23 augustus 2023 om 16:48

Teams in Saudi-Arabië hebben gezegd hem niet te willen om hun imago niet te beschadigen (hypocriet ja maar zijn hun woorden niet de mijne ). En natuurlijk zou hij dat niet hebben gedaan dan zou hij gewoon naar mijn denken de beste aanvaller zijn van Man u op dit moment. Anthony zou ook niet zijn gehaald en misschien had Ole nog een job. Geweldig talent was in die tijd. Maar heb wel vernomen dat geen enkele PL team aan hem wil beginnen enkele Championships teams zijn geïnteresseerd maar twijfelen ook.

23 augustus 2023 om 16:57

Ok de Championship is echt ver onder zijn voetbal niveau dan kan hij net zo goed miljoenen ophalen in Qatar of een andere club die hem flink betaald.
en denk je niet dat er misschien toch een club komt uit de Serie a Bundesliga PL of Laliga
die tegen degradatiestrijd en dan denkt laten we hem toch maar nemen want hij kan geweldig voetballen, en dan blijven we er misschien toch in?
Hij was ook een geweldige speler geweest voor Ajax hij is toch 3 klasses beter dan Berghuis en zou met 2 vingers in de neus de beste speler van de Eredivisie zijn.
Feyenoord heeft net die Kroaat gehaald en Psv heeft het grote talent Bakayoko al voor die positie

23 augustus 2023 om 17:35

Laten we dat 'geweldig voetballen' even in de ijskast gooien en eerst zien wat hij nog met een bal kan. Er is geen enkele garantie dat hij nog op het niveau van voor zijn arrestatie komt, laat staan dat hij de daadwerkelijke top bereikt.

De Championship is dan ook echt niet onder zijn niveau. Die jongen moet trainen en spelen, én misschien dat hij dan nog de topspeler kan worden die hij ooit misschien had kunnen worden.

23 augustus 2023 om 17:01

Zelfs in Saoedi Arabie twijfelen ze of ze wel aan deze verkrachter moeten beginnen. Misschien dat er een Turkse club komt, maar ik acht de kans groot dat hij wel redelijk klaar is. De PR schade is het voor geen enkele club waard.

23 augustus 2023 om 17:23

Je gebruikt het woord verkrachter maar dat is niet bewezen.
Het moet altijd onschuldig tot bewezen kan worden dat je schuldig bent zijn en niet schuldig tot het tegendeel bewezen kan worden want dat is heel gevaarlijk

23 augustus 2023 om 17:29

Heb jij de audio beluisterd? Dat in combinatie met de aanklachten van zijn vriendin is meer dan genoeg bewijs om te weten dat hij inderdaad een verkrachter is.

Hij kan er alleen niet voor veroordeeld worden omdat ze later haar aanklacht in heeft getrokken.

23 augustus 2023 om 18:07

Ja, ik heb de audio beluisterd. Dat klinkt alsof ze aan rape play doen.

23 augustus 2023 om 18:13

En de aangifte en zijn carriere verneuken hoorde zeker ook bij dat rollenspel?

23 augustus 2023 om 18:36

Ja dan is het extra spannend als je iemand achteraf voor de gein aanklaagt. Doe je dat nooit? Saai man.

23 augustus 2023 om 20:42

Tja, zoiets heet rancune omdat de relatie uit is. Ze wist ook niet hoe snel ze het weer in moest trekken toen het weer aan was. In mijn ogen is dat geen bewijs, in de ogen van de Engelse rechtspraak schijnbaar ook niet.

23 augustus 2023 om 21:55

@nijo: hoe kun jij het verschil horen tussen verkrachting en wat jij "rape play" noemt?

24 augustus 2023 om 01:11

Hoe bedoel je in de ogen van de Engelse rechtspraak? De aanklacht is ingetrokken. Er is voor de Engelse rechtspraak niks meer te doen.

Als je nergens vanaf weet is het doorgaans beter om gewoon je mond te houden.

25 augustus 2023 om 21:43

Joddit, hoe kun jij het verschil horen? Mensen noemen hem een verkrachter op basis van een geluidsfragment, want het kan zogezegd maar 1 ding betekenen. Ik zeg dat er andere opties zijn, die net zo plausibel zijn.

25 augustus 2023 om 21:47

Sitostick, de aanklacht is ingetrokken. De getuige heeft zich teruggetrokken, waardoor men geen zaak meer had met alleen geluidsfragment.

Aldus de NOS: "Volgens de Britse justitie was er "geen uitzicht meer op veroordeling", nadat belangrijke getuigen zich hadden teruggetrokken en er nieuwe beelden waren opgedoken."

Soms kun je beter gewoon je mond houden, als je zelf niet eens het nieuws goed hebt gelezen. De aanklager heeft bepaald dat er niet genoeg bewijs was om de aanklacht door te zetten.

Misschien wat Brentford kan hij spelen voor de geschorste Toney

23 augustus 2023 om 16:59

Ik hoorde net dat de PL clubs hebben gezegd dat ze niet aan hem beginnen
Ajax is een betere optie hij is 3 klasses beter dan Berghuis eh met Greenwood Akpom Bergwijn heb je gewoon een top aanval voor de Eredivisie.

23 augustus 2023 om 17:15

Ajax gaat dat nooit doen, RVC doet al moeilijk met die transfer met Spertsvyan (sorry kan zijn niet naam niet goed spellen) dan gaan ze zeker niet Greenwood halen laten we realistisch blijven

23 augustus 2023 om 17:27

Je hebt helemaal gelijk maar hij zou meteen de beste speler van Ajax zijn en hij is velen malen beter dan Berghuis

23 augustus 2023 om 17:38

Hou toch op man. Waarop baseer je dat hij meteen de beste speler van Ajax is? Hij heeft ruim anderhalf jaar niet getraind of gevoetbald.

Bij Adam Johnson is het nooit meer goed gekomen.
Ander verhaal dat wel, maar ook als naam erg besmeurd.

23 augustus 2023 om 17:26

Bij Adam is het bewezen en hij bleek een Pedo te zijn dus dan is het logisch dat er geen club meer komt.
Bij greenwood is het anders Ernstige aantijging maar niet bewezen en het is nog altijd onschuldig tot het tegendeel bewezen kan worden. maar tegenwoordig zie je vaak dat iemand al schuldig wordt verklaard voor dat hij veroordeeld is en soms zelf voor dat men de feiten heeft gezien

23 augustus 2023 om 20:25

De reden dat het niet is bewezen is omdat het onderzoek moest worden stilgelegd omdat de aanklacht werd ingetrokken door de vriendin. De reden daarvan is geloof ik onduidelijk, maar zou onder druk zijn geweest van de vader. Al met al spreken de audio opnames boekdelen.

25 augustus 2023 om 21:49

De aanklacht is ingetrokken door justitie. Daar had de vriendin niets mee te maken, deze had zich alleen als getuige terug getrokken. Justitie oordeelde dat men eigenlijk geen bewijs had zonder getuige.

Leuk gevonden tbh, die foto met Sterling, die ook uit Jamaica komt. Voor de rest verdient Greenwood geen carrière, hoop dat de Jamaicanen hem geen mogelijkheid geven om wat glorie te pakken.

23 augustus 2023 om 17:46

Hoezo verdiend hij geen Carrière? het is niet bewezen dat hij schuldig is dus moeten we aannemen dat hij onschuldig is. tot het tegendeel bewezen kan worden
Johnny Depp mocht ook geen film carrière meer hebben en hij werd schuldig bevonden in de media en door Feministen. maar later bleek toch in court dat hij onschuldig was en nu speelt hij weer in films

23 augustus 2023 om 22:30

In tegenstelling tot de zaak Depp, spreken zelfs de audiofragmenten in de zaak Greenwood in het nadeel van Greenwood, daar waar ze Depp juist hielpen. Niemand van ons weet het fijne ervan en waarom die aanklacht in ingetrokken. Alleen hij en zijn vriendin (en naasten) weten of die zichzelf schuldig heeft gemaakt, of niet. Ik was er zelf ook niet aan begonnen, hele nare fragmenten.

24 augustus 2023 om 11:07

Gast, ga je op iedereen reageren die wat te zeggen heeft over Greenwood? Word je door hem betaald ofzo?

Iedereen die kan googlen, kan erachter komen dat er behoorlijk wat shit tegen Greenwood was, maar dat de zaak is gedropt omdat degene die aangifte deed besloot om helemaal niet meer mee te werken. En we weten ook dat zijn vriendin eerder behoorlijk onder druk werd gezet door haar ouders om het goed te maken met Greenwood. Ook had Greenwood een omgangsverbod, wat hij continu verbrak.

Kwestie van optellen waarom Greenwood geen veroordeling heeft gekregen.

Dat gezeik over "we moeten aannemen dat hij onschuldig is", is klinklare onzin. Dat geldt vanuit een juridisch perspectief, zodat je niet zomaar mensen de bak in gooit (wat nog steeds gebeurt) zonder dat er een grondslag voor is. Dat geldt niet voor de gewone mens. Wij kunnen vinden wat we willen. En als er een zaak is waarbij je weet dat iemand iets heeft gedaan, maar waarbij je op juridische wijze het niet hard kan maken (zie OJ Simpson of de lange lijst aan beroepscriminelen die vrijgesproken worden omdat de getuige heel toevallig neit meer wilt getuigen), dan hoef ik niet te doen alsof iemand onschuldig is, omdat het OM faalde tijdens het vervolgen van Greenwood. Maar goed, niet echt verrassend dat iemand genaamd "ronaldogoat7" een gozer verdedigt die dankzij geluk niet is veroordeeld voor verkrachting.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren