Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Martino heeft gelijk; de nadruk ligt op controverse en scheidsrechters’

Laatste update:

Volgens Barcelona-trainer Gerardo Martino wordt er in Spanje te veel gesproken over de arbitrage. Carlo Ancelotti van Real Madrid kan de woorden van zijn collega alleen maar beamen. Ook Ancelotti is van mening dat de scheidsrechters onnodig veel en vaak onder het vergrootglas liggen.

/

“Martino heeft gelijk. Er wordt weinig gesproken over de tactische kant van het verhaal. Mensen hebben meer interesse in controverse en scheidsrechterlijke beslissingen”, laat Ancelotti optekenen in AS. “Dat zorgt ervoor dat de scheidsrechters continu onder druk staan, het helpt ze niet bij hun werk.”

“Daarom zijn de beste scheidsrechters ter wereld de scheidsrechters uit Engeland: zij kunnen fluiten zonder druk. Ze hoeven zich niet zo gigantisch druk te maken om een fout.” Ancelotti zelf probeert zich zo min mogelijk bezig te houden met de leiding. “Het maakt me helemaal niets uit. Sinds ik ben vertrokken uit Italië heb ik geen interesse meer in de scheidsrechters”, klinkt het.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Tja na een El Clasico wordt er over niks anders gesproken.
Het verliezend team, kijkt altijd naar de scheids, dat is altijd zo geweest in een El Clasico.

14 april 2014 om 15:59

Ja en dit keer ook weer niet onterecht. Als dat matennaaien van beide kanten een keer op zou houden zal dat een overwinning zijn voor de sport. Hoop dat woensdag weer een even mooie wedstrijd wordt als de vorige clasico, maar dan wel fair.

14 april 2014 om 16:03

Na een El Clasico zul je altijd zever hebben, tenzij de ene ploeg met 3 of 4 doelpunten verchil wint, anders zal er altijd wel iets zijn dat de scheids niet goed heeft gedaan.

14 april 2014 om 16:08

Daarom snap ik niet dat de Fifpro gewoon een videoscheids neemt. Al dat gezeik in een keer weg, en belangrijker nog, scheidsrechters kunnen ook een normaal leven lijden. Hebben geen enorme druk en zijn geen middenpunt van spot voor half de wereld tijdens el Clasico. En kunnen na zo'n wedstrijd verder leven, zal niet de eerste keer zijn dat een scheids bang is voor zichzelf/zijn familie na een foute beslissing en kritiek van de club en helemaal van de Ultra's.

14 april 2014 om 19:55

Je hebt groot gelijk da klopt helmaal wat je zegt. Maar het is irritant elke keer die kaart gaan vragen met 5 man vanuit barca kant. Als de regels gevolgd zouden worden gelijk het hoort zullen er veel kaarten vallen. Volgens de regels is het kaart vragen kaart krijgen.

14 april 2014 om 16:27

Achteraf kan je ook zeggen dat er veel mis ging bij de Real spelers, maar natuurlijk ook de arbiter maakt fouten....

Waarom kunnen Engelse scheidsrechters zonder druk fluiten? Komen zij niet aan bod in de media als ze een wanprestatie leveren?

14 april 2014 om 16:03

Bij MOTD zie ik toch regelmatig interviews met managers die kritiek leveren op scheidsrechters. Zelfs daar word ik soms moe van de kritiek op de scheidsrechter, vaak gaat het om kleine incidenten. Bij echt grote blunders kan ik me voorstellen dat er kritiek komt. Maar om ieder akkefietje te benadrukken slaat nergens op.

14 april 2014 om 16:29

Ik waardeer Engelse scheidsrechter, die laten veel door en fluiten niet voor iedere contact , duwen!

14 april 2014 om 17:54

Engelse zijn Harder ze denken 2x na voordat ze gaan fluiten niet meteen fluitje in het mondje.

“daarom zijn de beste scheidsrechters ter wereld de scheidsrechters uit Engeland: zij kunnen fluiten zonder druk. Ze hoeven zich niet zo gigantisch druk te maken om een fout.”

Dat maakt ze juist niet goed, althans niet goed genoeg om het etiket beste scheidsrechters van de wereld te krijgen.

Volgens mij lopen er ook teveel scheidsrechters rond die zelf nooit hebben gevoetbald. Een scheidsrechter die zelf nooit heeft gevoetbald moeten ze eigenlijk niet eens aannemen.

14 april 2014 om 16:21

Helaas zegt ook dat niets. Pol van Boekel heeft bv profvoetbal gespeeld. Maar van fluiten heeft hij echt geen kaas gegeten.

14 april 2014 om 16:52

Pff meen je? Nee idd die bakt er geen klote van...

Het mooie aan Kuipers vond ik dat hij begon met fluiten omdat hij de scheidsrechters van toen zo slecht vond. Nu Nederlands beste scheidsrechter en ook naam in Europa.

Achteraf gezien hebben Ramos en Pepe het achterin niet goed gedaan. En Bale en Ronaldo waren nergens, dat heeft de doorslag gegeven, natuurlijk heeft de scheids blunders begaan, maar we mogen ook kritische naar onze eigen speler kijken die het matig deden. Alonso die bijvoorbeeld voor de zoveelste keer in topwedstrijden weer overlopen en dat probeert te compenseren met overtredingen.. Daarom zie ik liever Varane achterin doe doet nooit domme dingen zoals ene Pepe of Ramos die ik echt overschat vind...

Niet alleen in Spanje. Motd opent helaas tegenwoordig ook na elke topper met de arbitrale beslissingen. Kom op he, soms zit het mee soms tegen: scheidsen handelen naar eer en geweten. De beste wordt uiteindelijk kampioen.

En dat is dus een goede reden waarom je camera beelden erbij moet pakken. Dan breng je grote fouten terug en zijn ze niet zo beslissend zoals vaak geweest is dit seizoen. Fouten zijn menselijk, maar dmv beelden kan je er wel voor zorgen dat het geen grote gevolgen heeft.

Vind dat scheidsrechters wel wat meer geld mogen verdienen. Maakt het beroep aantrekkelijker, waardoor de kwaliteit omhoog gaat.

14 april 2014 om 16:40

Ja het geld omhoog, denk echt dat de kwaliteit dan omhoog gaat, nee!

14 april 2014 om 16:48

Bij veel andere beroepen werkt het aantrekken van kwaliteit wel zo. Leuk voorbeeld zijn de luchtverkeersleiders. Daar zoeken ze mensen met bepaalde kwaliteiten, door een hoog salaris trekken de selecties veel mensen aan, waaruit ze vervolgens de 10 die het beste voldoen aan het profiel selecteren.

Geld omhoog kan makkelijk, er gaat zat geld rond in het voetbal. Een scheidsrechter krijgt maar iets van 5000 euro voor een CL wedstrijd, terwijl clubs dat bedrag minimaal x100 krijgen.

14 april 2014 om 16:51

Jawel.. Geld is de nummer 1 motivatie tool die er is, dus het zal wel helpen.

Zou mooi zijn als ze voetballers achteraf op camerabeelden toch kunnen straffen voor swalbes en kaarten aannaaien e.d.

Als daar standaard één wedstrijd schorsing zonder recht op beroep op staat, zullen een aantal vervelende toestanden op de velden snel tot het verleden horen.

Misschien dat ze dan maar eens met speciale video beelden moeten beginnen. Dan zal er een gigantische druk van de scheidsrechters vallen en hopelijk minder blunders. En dat gaat zeker niet alleen over Spanje. Want in Engeland klaagt men de laatste jaren ook over de scheidsrechters

Ja zoals Howards webb. Fantastisch! Wat een erbarmelijk slechte scheidsrechter is dat zeg.

alle scheidsrechters zijn slecht die van engeland zijn geen haar beter.
allemaal prutsers. ook al die extra lijnrechters bakken er niks van.
weg met die prutsers en laat de camera beelden maar beslissen.
dan kan elke aanvoerder gewoon naar de scheids gaan en om camera beelden vragen.
heb je het eindeloze gezeik bij de scheids niet meer en is voetbal 10x eerlijker.
tennis heeft het basketbal waarom moet de fifa conservatieve dikzakjes hebben die hun zakken alleen maar vullen.
voetbal zou enorm veranderen. geen schwalbes,geen overtredingen,geen onterechte goals,geen afkeuren van terechte goals. houd ieder1 z'n handen thuis in plaats van elke keer trekken en duwen tijdens de corners.
maar de fifa heeft liever prutsers want dan is het minder voorspelbaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren