Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marseille vergroot voorsprong op PSG voor recordaantal toeschouwers

Laatste update:

Olympique Marseille heeft de thuiswedstrijd tegen Lille zondagmiddag winnend afgesloten. De ploeg van Marcelo Bielsa was voor eigen publiek net iets sterker dan de bezoekers uit Noord-Frankrijk: 2-1. Het was voor Marseille alweer de negende thuiszege op rij. Door de driepunter heeft L’OM nu drie punten meer dan titelverdediger Paris Saint-Germain, dat zaterdag genoegen moest nemen met een doelpuntloze remise tegen Montpellier.

/

In de eerste helft waren de ploegen aan elkaar gewaagd. De start van de thuisploeg mocht er zeker zijn, maar daarna beet Lille goed van zich af. Na ruim een half uur spelen zagen 62.408 toeschouwers, een record in de historie van het Stade Vélodrome, hoe Marseille de leiding nam. Florian Thauvin nam een corner en zag hoe Nolan Roux zijn lage inzet ongelukkig achter zijn eigen doelman Vincent Enyeama werkte: 1-0.

Het uitblijven van een tweede doelpunt leek fatale gevolgen voor Marseille te hebben. Na een uur spelen viel de 1-1. Djibril Sidibé behield het overzicht en zag hoe de van richting veranderde inzet van Idrissa Gueye achter Steve Mandanda ging. De drie punten bleven echter in het zuiden van Frankrijk. Twintig minuten voor tijd ontving Michy Batshuayi de bal van Thauvin, gebruikte hij goed zijn lichaam en schoot hij het leer onhoudbaar in de bovenhoek: 2-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Moeizame maar terechte zege van Marseille op Lille. Mooi dat Batshuayi eindelijk heeft gescoord, hopelijk heeft hij de smaak nu te pakken en weet hij er nog veel meer te maken na de winterstop! Forza L'OM

21 december 2014 om 16:24

Belangrijke overwinning, De reden dat Batshuayi nog niet veel gescoord is is volgens mij de vorm van Gignac toch? Hierdoor kreeg Batshuayi geen kans en moest het doen met paar minuten en af en toe een half uurtje.
Maar hij laat in ieder geval zien dat bij een vertrek van Gignac niet verder hoeft te zoeken.
Want ik blijf vinden dat Batshuayi een ontzettende effectieve spits is.

Nice voor Batshuayi. Als ze erin slagen om Gignac te verkopen is de weg vrij voor hem om de vaste spits van Marseille te worden. Als Bielsa Marseille kampioen maakt boven PSG verdient hij een standbeeld. Wat een held.

21 december 2014 om 16:36

Dat bielsa een ontzettend onderschatte coach is blijkt maar weer. Heeft ontzettend goed voetbal gebracht bij Chili, Bilbao en nu ook bij Marseille. Aanvallend voetbal met veel druk en heerlijk direct als je de bal hebt. Wil die man weleens bij een Real of Chelsea zien.

21 december 2014 om 16:39

Bij Barcelona graag. Werd al vaak genoemd als vervanger van Guardiola destijds. Uiteindelijk werd het Vilanova

Ik gun het L' OM dit jaar wel hoor, even kijken hoelang ze het volhouden

21 december 2014 om 16:52

Marseille gaat het wel volhouden denk ik. Marseille zit in een vergelijkbare positie waarin Liverpool vorig jaar zat, spelen geen Europees voetbal waardoor ze zich gewoon elke week optimaal voor kunnen bereiden op de competitie en ook conditioneel in goede vorm blijven en weinig blessures door overbelasting. Paris SG gaat dit jaar vol voor de CL dus gaan echt nog wel een aantal punten verspelen. Marseille zal denk ik ook de tweede competitiehelft nauwelijks punten gaan morsen.

Als ik in Frankrijk m'n geld op een team zou moeten zetten zou ik dat op Marseille zetten.

Batshuayi, wat een spits. Hopelijk kan er één van de belgische spitsen doorbreken tot de wereldtop (origi, Benteke, Batshuayi, Lukaku). Zijn alle 4 zeer goede subtoppers, maar moeten nog een aantal stapjes zetten.

Weet iemand hoe Origi speelde?

21 december 2014 om 17:03

Zoals het hele seizoen al. Bijzonder slecht, ongelooflijk uit vorm die kerel.

21 december 2014 om 17:55

Origi was inderdaad zwak, al kreeg hij ook weinig ballen. Maar het lijkt me echt een mentale kwestie bij hem. Dat zie je ook aan hoe hij beweegt op het veld, zijn lichaamstaal... Volgens mij wil die gewoon in de winter al naar Liverpool. Niet abnormaal trouwens dat zoiets twijfel zaait bij een voetballer, en al helemaal bij zo'n jonge kerel.

Heerlijke wedstrijd gezien en uiteindelijk verdiend gewonnen, we maakten het spel maar konden weinig kansen creeeren. Heerlijk om winterkampioen te zijn, maar ik sta liever in mei bovenaan dan nu.
Michy Batshuayi, wat een geweldenaar. Was al fan van hem bij standard en kreeg door de goede vorm van Gignac weinig speelminuten maar elke bal die hij aanraakt, hoe hij over het veld beweegt en hoe hij kansen creeert en op goal schiet laat zoveel kwaliteit en talent zien. Heel benieuwd hoe hij het gaat doen als eerste spits volgend jaar.

21 december 2014 om 17:58

Batshuayi is toch echt een fantastische speler he. Zo technisch, zo doelgericht... Dat is nu eens een spits waar de mensen voor naar het stadion komen. En al bij al is het wat mij betreft nog steeds een ruwe diamant, waar nog enorm veel aan geslepen kan worden. Bielsa heeft hem al leren meeverdedigen en meedenken in het systeem. Nu moet hij nog iets meer in de combinatie leren spelen, en vooral een hele match proberen scherp blijven. Je ziet hem nu nog te vaak wegdeemsteren. Hij loopt bijvoorbeeld ook vaak buitenspel. Maar wat een klasbak, heerlijk om naar te kijken!

Die sfeer in veledome is prachtig na de verbouwing. Kan nog mooi worden komend EK

gun het marseille zo erg! zou fantastisch zijn als ze kampioen zouden worden!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren