Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Marokko lijkt mis te grijpen: ‘Het is mijn droom om voor Frankrijk te spelen’

Laatste update:

Mattéo Guendouzi kan als zoon van een Franse moeder en Marokkaanse vader voor twee verschillende nationale ploegen uitkomen en zijn goede prestaties bij Arsenal hebben de middenvelder inmiddels de interesse van de Marokkaanse bondscoach Hervé Renard opgeleverd. De keuzeheer is naar verluidt van plan om een poging te doen Guendouzi voor de Leeuwen van de Atlas te laten kiezen, maar de hoop dat de jongeling voor het Noord-Afrikaanse land zal gaan spelen, lijkt nu tevergeefs te zijn.

“Ik heb, sinds ik jong was, altijd voor de Franse vertegenwoordigende elftallen gespeeld. Het is een droom om ook voor de nationale ploeg te spelen. En ik hoop ook dat dat gaat lukken, het is aan mij om die droom uit te laten komen”, is Guendouzi tegenover Canal+ duidelijk over zijn wens om ooit voor les Bleus uit te komen.

Guendouzi werd in negentien jaar geleden geboren in het Franse Poissy en doorliep vervolgens de jeugdopleidingen van Paris Saint-Germain en Lorient. Die laatste club gunde hem in oktober 2016 zijn profdebuut en verkocht hem vervolgens afgelopen zomer voor acht miljoen euro aan Arsenal. De international van Jong Frankrijk kwam vooralsnog negen keer in actie in de Premier League en heeft een goede indruk gemaakt in zijn eerste maanden in Londen.

Denk jij dat Mattéo Guendouzi in de toekomst uit gaat groeien tot een vaste waarde bij 'les Bleus'?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ja dit was wel te verwachten, het is natuurlijk een risico om voor Frankrijk te kiezen. Mocht je even stilstaan in je ontwikkeling staan er zo 3-4 andere klaar om je plek in de selectie over te nemen!
Wel jammer, hoopte dat hij voor ons zou kiezen

20 november 2018 om 13:34

Tsja, zolang hij niet debutteert kan hij altijd later nog bIij Marokko aansluiten? Vraag is alleen of hij dan nog het gewenste niveau heeft.

20 november 2018 om 13:46

Kijk naar munir el hadaddi die koos voor spanje en wou weer terug om voor marokko te kiezen. Blijf nu maar lekker daar. Het zelfde geld ook voor deze speler als hij helemaal geen speelminuten gaat maken.

20 november 2018 om 18:58

Frankrijk is niet zo wanhopig als Nederland om iedere jongen met een dubbele nationaliteit te laten debuteren. Zo'n Laporte (24 jaar) die basis staat bij Man City heeft al meerdere keren gedreigd om voor Spanje te kiezen. Dechamps en Frankrijk gever er nog steeds geen ene moer om hem

20 november 2018 om 19:25

Als er een land wanhopig is, dan is dat Marokko wel met al die jongens die in andere landen geboren zijn.

Een land als NL heeft een verwaarloosbaar aantal mensen als inwoners waar een hele hoop meerdere nationaliteiten bezitten, om wat voor reden dan ook. Niks wanhopigs aan dus, maar simpel de kop gebruiken en deze veelal in NL geboren en getogen jongens vroeg claimen.

Frankrijk kan die grapjes met laporte uithalen simpelweg omdat ze kleine 70(!) mil inwoners hebben. De talentenpool is gewoon vele male groter.

20 november 2018 om 19:42

Marokko is niet relevant in deze discussie. Als je voor Marokko geen speelminuten kan maken dan kan je dat zeker niet voor Nederland of Frankrijk.

Frankrijk kan wel 70 miljoen inwoners hebben, voetbal is daar bij lange niet zo populair als in Nederland. Rugby is enorm populair daar onder de witte fransen. Zwarte en Noord-Afrikaanse Fransen kiezen uiteraard voor voetbal en de eerste groep ook basketbal

21 november 2018 om 01:34

Bezie de buitelanders die in o jouw mooie land wonen ook als nederlanders niet pas als ze een meerwaarde zijn op eendert welke vlak dan ook..

21 november 2018 om 15:05

@prime

Marokko is heel relevant aangezien dit topic over wederom een poging van Marokkaanse bond betreft om een jonge jongen die 0,0 wat aan Marokko te danken heeft qua opleiding en ontwikkeling. Enige verbintenis is 1 ouder. Marokkaanse voetbalbond zijn simpelweg profiteurs. Ook een kwestie van je kop gebruiken, daar niet van. Want de regels staan het toe. Maar eerlijk? Het slaat helemaal nergens op. Ander verhaal als je daar in het land een x-aantal jaar hebt gewoond en geleefd, ontwikkeld.

Kan rugby wel groter zijn in Frankrijk, dan nog is het voetbalinbreng van Frankrijk vele male groter, veel meer keuzes ongeacht dat een andere sport groter is daar. Nederland tikt net de 17 mil aan. Dat gat is gewoon te groot.

@ahti

Nederland is niet mijn land, maar ons land, ons als in alle Nederlanders. Marokkanen etc hebben toch altijd zo veel trots, wij Nederlanders hebben die ook.

Ik zie iedereen die Nederlands praat en de Nederlandse trots draagt als een Nederlander, accent achtergrond of wat dan ook maakt mij helemaal niks uit. Maar als ik tegen Rachid, Saïd of Mohammed zeg dat ik ze als Nederlanders zie lachen ze mij uit en vertellen ze mij dat ze geen Nederlanders zijn, zichzelf niet zo zien. Wat wordt er nog meer van mij verwacht?

Ik verwacht dat jongens als een Ziyech, hier geboren en getogen en alles aan de faciliteiten en structuur in dit land te danken hebben, zichzelf ook als Nederlander zien en voelen, ongeacht wat de zwarte schappen die in dit land rondlopen schreeuwen.

Blijven wijzen en terugkijken naar het verleden schiet niet op.

Ik weet niet hoe het is want ik heb geen twee nationaliteiten, maar ik kan me het altijd slecht voorstellen waarom je niet voor het land kiest waar je geboren en getogen bent. Deze jongen is geboren in Frankrijk en heeft daar zijn jeugd gespeeld. Heel logisch dat hij dan voor dat nationale team gaat.

20 november 2018 om 13:40

Het ligt erg aan de opvoeding van een kind. Guendouzi is bijvoorbeeld helemaal niet Marokkaans opgevoed, spreekt de taal niet en dergelijken. Wanneer je wordt opgevoed met de taal, de cultuur, je gaat er ieder jaar op vakantie dan ga je toch echt wat voelen voor dat land. Tenminste, dat heb ik.

20 november 2018 om 13:57

Meer dan het land waarin je bent geboren en getogen? Bijzonder.

20 november 2018 om 14:03

Als het land waarin je bent geboren en getogen je altijd weg zet als Marokkaan is het niet zo heel bijzonder meer hoor.

20 november 2018 om 14:05

@nolimit, voor mij is dat inderdaad het geval. Je wordt opgevoed volgens de Marokkaanse cultuur, religie, gewoontes etc. Daarnaast ga je er elk jaar op vakantie. Het sentiment wat er in West-Europa heerst tegenover niet-westerse allochtonen zal er vast ook in meespelen.

20 november 2018 om 15:03

Mijn afkomst is Tunesisch, maar zal altijd voor Nederlands elftal kiezen. Waarom? Omdat ze me in Tunesie ook als een buitenlander zien. Dan zien ze mij als een Nederlander. tenzij ik voor t land kan voetballen dan ben ik oppeens een koning. Ja hier in Nederland zullen 8 van de 10 Nederlanders mij misschien ook als een buitenlander zien, alleen is het verschil dat ik in Nederland mijn kansen heb gekregen voor opleidingen en werk. Je word hier zelfs geholpen als je leven niet helemaal in orde is. Tuurlijk zijn hier bepaalde regels krom maar hey, niet alles kan perfect zijn he? Natuurlijk ben ik trots op mijn roots, maar zal zeker niet vergeten wat Nederland voor mij heeft betekend.

20 november 2018 om 15:28

@yassine1995

Het ligt natuurlijk ook altijd aan Nederland. Het is natuurlijk niet zo dat veel Nederlanders met een Marokkaanse achtergrond zichzelf identificeren als Marokkaan...

Marocberkane verwoordt het goed. Je word opgevoed met de Marokkaanse cultuur en de gebruiken. Dat is naar mijn mening de grootste reden waarom veel mensen met Marokkaanse roots zich meer Marokkaans voelen.

We doen tegenwoordig net alsof die mentaliteit er alleen in Nederland is. Dat is natuurlijk absoluut niet waar.

20 november 2018 om 15:36

@AllejahMansi
"Omdat ze me in Tunesie ook als een buitenlander zien. Dan zien ze mij als een Nederlander. tenzij ik voor t land kan voetballen dan ben ik oppeens een koning. Ja hier in Nederland zullen 8 van de 10 Nederlanders mij misschien ook als een buitenlander zien"

Exact de reden waarom ik nooit interlandvoetbal zou spelen, voor geen enkel land.

20 november 2018 om 16:05

@nolimit mij hoor je nergens zeggen dat het alleen aan Nederland ligt. Weerlegde simpelweg alleen waarom ik het niet zo bijzonder vond. Thanks voor het bekrachtigen van m'n argument.

20 november 2018 om 16:29

Vraag me altijd af dat het feit dat je wordt opgevoed volgens de cultuur van een ander land niet een flink deel van de oorzaak is dat de integratie van mensen uit die landen zo stroef loopt.

20 november 2018 om 16:49

@migi Zeer waarschijnlijk een van de redenen ja. Denk alleen wel dat het met meer dan alleen de cultuur van de gastarbeiders te maken heeft. Met open armen ontvangen en de buitenwijken ingestuurd. Goed over na gedacht.

20 november 2018 om 18:25

@Juventurin

Haha dat kan natuurlijk ook. Ik hoef er eigelijk ook helemaal niet over na te denken aangezien ik niet verder dan 5e klasse zaterdag kom..

20 november 2018 om 18:27

@yassine @migi ja dat is zeker zo. Dat hebben we zelf ooit toegestaan. Dat was beleid: hou je eigen cultuur, maar kom naar Nederland en dan werkt dat vanzelf. Is achteraf tegengevallen en daar proberen we nu wat aan te doen (niet altijd op de juiste wijze) Maar er was dus over nagedacht, goed ook, het heeft alleen t tegenovergestelde effect gehad. De migranten hadden niet de behoefte om de Nederlandse cultuur eigen te maken en voor de Nederlanders gold hetzelfde

20 november 2018 om 18:37

Er is inderdaad niet goed over nagedacht. Het woord zegt het al 'gastarbeiders'. De bedoeling was dat deze mensen uiteindelijk weer huiswaarts zouden trekken, echter is dat nooit gebeurd. Maar dit neemt niet weg dat het opvoeden van de kinderen met een andere cultuur schadelijk is voor de integratie. Hopelijk gaat hier doormiddel van tijd nog verandering inkomen, maar ben er bang voor. Volgens mij zijn we al aanbeland bij de 4e generatie en zie ik nog weinig verandering. Ik bedoel niet dat iedereen boerenkool moet eten, maar meer dat de Nederlandse cultuur met alles erop en eraan gewoon leidend hoort te zijn. En daarmee bedoel ik niet dat de Nederlandse cultuur per definitie beter is, maar het is wel de basis van dit land. Maar eind van deze eeuw zal het toch 50/50 tussen mensen met een Nederlandse en niet Nederlandse achtergrond (in hoeverre dat je dan nog kan spreken over mensen met een niet Nederlands achtergrond). Dan zal de Nederlandse cultuur toch vervaagd zijn en is er een mengelmoes van heel veel culturen leidend. Als ik heel eerlijk ben, ben ik blij dat ik dat niet hoef mee te maken.

20 november 2018 om 13:43

Je weet het eerst niet, vervolgens zeg je dat het logisch is? Nee dat is het zeker niet, ik ben geboren en getogen in België maar mijn ouders zijn afkomstig uit Armenië, mijn trots ligt bij Armenië maar ik voel me meer thuis in België.

20 november 2018 om 13:51

Mag ik vragen wat je precies bedoelt met trots? Krijg je warme gevoelens als je aan armenie denkt? Ik vraag mij serieus af hoe zoiets is en tot stand komt. Je bent toch geboren en getogen in België? Op wat ben je dan precies trots als het gaat over armenie en wat maakt je dan minder trots om Belg te zijn?

21 november 2018 om 18:24

is toch niet zo gek? mensen zijn trots op hun roots. dat heb ik als indo ook.

20 november 2018 om 13:46

Heeft te maken met hoe je daar opgroeit. Als immigrantenkind is het doorgaans lastig, omdat je nergens echt bij hoort. Je wordt anders behandeld, aangekeken en aangesproken dan wanneer je enkel van dat land bent. Bewust én onbewust. Ook in het originele land van herkomst wordt je als een buitenstaander gezien, maar je wordt wel doorgaans warmer behandeld dan waar je geboren bent. Tel daar bij op dat het de land van je ouders en familie is, dan is de keuze vaak al makkelijker te maken.

20 november 2018 om 19:10

Ik heb een ierse afkomst maar zou altijd voor oranje kiezen.
Ik voel me Nederlander maar dat was niet altijd zo, omdat ik typisch iers ben opgevoed pas toen ik + 12 jaar was meer Nederlandse invloed kreeg.

Achja iemand zei het al, ondanks hij Marokkaans bloed heeft voelt hij blijkbaar weinig tot niks voor Marokko dan is je keuze snel gemaakt, misschien niet de slimste keuze maar het is zijn keuze, ben benieuwd hoe hij zich verder gaat ontwikkelen.

20 november 2018 om 13:51

Hoezo niet de slimste keuze? Een keuze waarbij je gevoel de doorslag moet geven, is altijd de juiste keuze.

20 november 2018 om 16:03

Omdat Frankrijk barst van de talenten misschien? Zodra hij geen progressie boekt is zijn interland carriere al klaar, heel erg slim van hem hoor.

20 november 2018 om 18:26

Moet je alles maar doen dan voor EEN interlandcarrière? De enige interlandcarrière die ik zou willen hebben is die voor mijn land. Dat is in mijn geval Nederland en niet Tuvalu, hoewel daar de kans een stuk groter is om voor het nationale elftal te spelen.

Was natuurlijk te verwachten. Staat op zijn 19e meer dan regelmatig in de basis bij Arsenal, dan kom je op korte termijn ook wel in aanmerking voor de Franse nationale ploeg. Hij gaf eerder al te kennen dat hij zich meer Fransman voelt dan Marokkaan, dus dit is dan een begrijpelijke keuze.

Zou hij dit ook gezegt hebben als Marokko afgelopen WK wereldkampioen was geworden?

20 november 2018 om 14:15

Wie zal het zeggen

Was te verwachten helaas. Over een paar wanneer hij nog steeds niet wordt opgeroepen voor het Franse elftal, zal hij wel janken om voor Marokko te willen spelen. Dan mag hij van mij ook weg blijven. Het is graag of niet! Dan liever een mindere speler die met trots het Marokkaanse shirt draagt.

20 november 2018 om 14:35

Paar jaar* excuses

20 november 2018 om 15:35

Ik vind het wel grappig dat dit soort reacties bij jongens als Amrabat een grote politieke discussie werd. Nu is het andersom en zie je dat Marokkaanse supporters exact hetzelfde reageren als het bij hun gebeurt. Niets ten nadele van jou en ik snap de frustratie, maar zo zie je maar dat iedereen hetzelfde reageert als het hun land overkomt.

20 november 2018 om 16:30

Ziyech koos ook voor Nederland. Toen hij een keer niet werd opgeroepen werd het toch Marokko. Die wil je dus liever kwijt?

Hopeloze actie van de bondscoach dus. Vind het aan de ene kant wel zielig dat ze spelers in het buitenland proberen te paaien voor een interland carrière voor hun land er zijn meerdere landen die Europese spelers met roots in hun land die dit doen. Ik zou persoonlijk zeggen doe t niet meer bij spelers als ze voor bijv jong Nederland. Of jong België gespeeld hebben.

20 november 2018 om 15:33

Dat kun je de Marokkaanse bond natuurlijk niet kwalijk nemen. Zij willen gewoon de sterkst mogelijke bezetting en er zijn genoeg spelers met Marokkaanse roots die meer met Marokko hebben dan het land waar ze geboren en getogen zijn. Dan is de keuze als nationale bond zijnde natuurlijk snel gemaakt.

20 november 2018 om 17:53

Je hebt vast ergens gelezen of gehoord dat de KNVB assensio( sorry, als ik het verkeerd typ) hebben gevraagd om voor Nederland uit te komen. Iederéén wilt best mogelijke elftal.

20 november 2018 om 23:24

Ja heb ik gehoord maar mijn mening blijft hetzelfde ook als het om de KNVB gaat. Niet meer doen na jong ..... elftallen

Heel spijtig om te horen, maar je kan al zijn voornaam zien dat zijn ouders waarschijnlijk lang geleden zijn gescheiden en dat hij door zijn moeder is opgevoed dus ook niks mee heeft meegekregen van de Marokkaanse cultuur. Dit kon je dus ook zien aankomen als Marokkaanse bond maar je kan het natuurlijk altijd proberen. Blijft hoe dan ook erg jammer, we kunnen namelijk zeker een sterke controleur gebruiken op het middenveld.

Dat deze jongen voor Frankrijk kiest is zeer te begrijpen. We hebben het wel over de wereldkampioen ten opzichte van een Afrikaans topland.

Nederland mag echt van geluk spreken dat een land als suriname de dubbele nationaliteit nog niet accepteert , anders was het echt game over met all die tallenten die voor suriname zouden kiezen..we mogen echt vn geluk spreken hoor.anders was dat nog een probleem denk maat aan dat van ziyech..kijk naar wijnaldum,bergwijn,dumfries,promes,dilrosun,van dijk,babel noem maar op slechts een voorbeeld

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren