Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Mark wilde Afellay destijds al graag naar Manchester City halen’

Laatste update:
/

Stoke City versterkte zich deze maand met Ibrahim Afellay, die transfervrij was nadat zijn contract bij Barcelona ten einde was gekomen. The Potters, die met Erik Pieters en Marco van Ginkel reeds over twee spelers van Nederlandse komaf beschikten, legden Afellay voor twee seizoenen vast. Assistent-trainer Mark Bowen zegt dat hoofdcoach Mark Hughes al langere tijd gecharmeerd was van Afellay.

“Hij heeft natuurlijk een geweldige achtergrond. Hij heeft de laatste jaren pech gehad met blessures, waarvan twee of drie zware. Die hebben zijn loopbaan wat onderbroken”, zegt Bowen in de Stoke Sentinel. “Realistisch gezien is dat ook een van de redenen dat Stoke in de gelegenheid is gekomen om hem te contracteren”, legt de assistent uit over de vijftigvoudig international van Oranje.

“Toen we nog bij Manchester City werkten, probeerde Mark hem al aan te trekken. We hebben deze jongen dus eindelijk te pakken en we weten welke kwaliteiten hij met zich meebrengt. Het gaat er vooral om dat we hem fit houden, maar vorig seizoen speelde hij 29 wedstrijden voor Olympiacos. Hij bewees daarmee dat hij fit kan blijven”, zegt Bowen optimistisch tegen de lokale krant uit Stoke-on-Trent.

Afellay is al de vierde speler bij Stoke die een verleden heeft bij Barcelona. Marc Muniesa en Bojan Krkic voetbalden er vorig seizoen ook al en eerder deze zomer versterkten de Engelsen zich met Mohamed El Ouariachi Choulay, kortweg Moha. Trainer Mark Hughes speelde in zijn actieve loopbaan zelf een jaar in Camp Nou, in het seizoen 1986/87.

Wordt Ibrahim Afellay een succes bij Stoke City, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

"Ibi" ik hoop dat je slaagt!

31 juli 2015 om 22:39

Ik ook! Hij kan "mits fit en grillig" een enorme toevoeging zijn voor stoke en natuurlijk het Nederlands elftal.

31 juli 2015 om 23:01

Ben ik het niet mee eens. Vind het echt geen 'speciale' speler. Geen echte topper. Dat is niet erg, hij jan wel bovengemiddeld voetballen, maar hij vind zichzelf wel een topper en dat straalt hij, i.m.o., op een verkeerde manier uit.

1 augustus 2015 om 01:50

Ik ergerde me dood aan hem toen hij in de eredivisie speelde... Puur omdat ik hem juist echt zooo goed vond op een gegeven moment en het gevoel had dat zolang hij bij PSV speelde dat Ajax zeker geen kampioen zou worden. Denk dat hij zeker van waarde kan zijn, mits fit.

Afellay is natuurlijk een topspeler weliswaar met blessures.
Maar in concreto is dit een gave technicus die het bij Stoke gaat maken.

Ik denk dat Affelay het helemaal gaat maken bij Stoke, in principe heeft hij alles in zich, bij Stoke heeft hij ook wel aardig wat creatieve spelers om zich heen voorin.

31 juli 2015 om 22:46

Haha nee die niet nee, maar Arnautovic, van Ginkel, Bojan en Diouf bijvoorbeeld kunnen toch aardig voetballen

1 augustus 2015 om 12:50

Klopt, crouch is nog altijd 2m lang en kan koppen als de beste. Toch is zijn dribbel en snelheid nog een grote minpunt

Heeft na zijn tijd bij psv eigenlijk nooit meer iets van zich laten zien. Toch raar dat dat talent op een gegeven moment weg lijkt te zijn.

Die gaat mislukken, let maar op mijn woorden!!!

Het klinkt hard, maar zijn verleden spreekt tegen hem en zie niet in waarom het nu wel zou veranderen in de harde Premier League, waar hij snel weer geblesseerd zal raken.

31 juli 2015 om 22:53

Gelukkig hoeft hij nooit tegen Stoke te spelen. Dat scheelt wel in de kans op blessures

Wel mooi om te zien dat Hughes hem kennelijk wel echt graag wilde hebben en vertrouwen heeft in afellay. Eerst denk je goh hoe komt zon jongen nou bij stoke, maar het ligt allemaal weer iets genuanceerder waarbij een trainer zon speler kennelijk al jaren in het vizier heeft. Als het dit seizoen niks wordt met afellay dan wordt het ook niks meer, maar bojan en arnautovic doen het ook goed daar dus het kan maar zo een succes zijn, talent vergaat iig niet en als hij vertrouwen voelt kan er iets moois ontstaan.

Stoke city is een goeie club voor Ibi zodat hij zijn carrière weer op de rails kan krijgen. Het is belangrijk dat een trainer vertrouwen in hem heeft. Hij had pech dat Guardiola weg ging bij Barca, die zag het namelijk wel in hem zitten. Dat zag je ook aan zijn invalbeurten in het eerste seizoen. Zo'n speler excelleert alleen maar als de trainer hem vertrouwen geeft. Net als onder Guus Hiddink. Ik wens hem veel succes en hoop dat hij fit blijft!

Grappig dat ze hem voor City wilden halen. Als je weet voor welk bedrag hij naar Barcelona vertrok hebben ze daar zitten slapen. Daarom neem ik dit verhaal met een korreltje zout. Ik denk wel dat dit zijn niveau is.

Zie wel dat de meningen van mensen erg met wind mee gaan. Paar jaar geleden door menig mensen hier op vz als een top speler gezien. En nu praten die mensen alsof die jongen geen balletje kan trappen. Affelay is een overdreven goeie voetballer die door veel pech in zijn leven niet het maximale uit zijn carrière heeft kunnen halen. Wens hem veel succes en gun hem het van harte om weer te laten zien wat die in zijn mars heeft.

Hij had gewoon nooit naar barca moeten gaan in eerste instantie al

Vind Afellay een overbodige aankoop. Er zijn genoeg creatieve spelers in de selectie van Stoke. Zag hen liever een goede keeper halen want ik betwijfel of Butland wel een waardige opvolger van Begovic kan zijn.

Affelay was denk ik gewoon een goede 12de man geweest voor Barcelona als hij fit was gebleven maar helaas is dat hem niet gelukt. Weet het niet meer zeker maar hij had geloof ik een assist tegen Real Madrid dan ben je in principe die 5 miljoen al 5 waard daar in Barcelona maar toch zonde van zijn blessures.

1 augustus 2015 om 06:44

het lijkt wel als of stoke elke verpeste speler bij barcalona ophaalt.
maar toch gun ik afellay van harte
denk wel dat hij het niveau aankan

1 augustus 2015 om 13:39

Ja als je net een stuk te kort komt voor Barcelona kan je nog steeds een sterspeler bij Stoke worden.

Wat heb je aan dit soort berichten... Dit is allemaal oud nieuws waar je niks aan hebt. Net als dat Sjakie Swart, Lionel Messi bijna bij Ajax had gehad. Dat is niet gebeurt helaas. Dus heb je er niks aan. Zo kun miljoenen bijna-transfers opnoemen. Maar wat schiet je ermee op? Helemaal niets...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren