Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mark Rutte geeft duidelijkheid en legt Eredivisie en KKD tot 1 juni stil

Laatste update:

Minister-president Mark Rutte heeft dinsdagavond op een persconferentie bekendgemaakt dat er in ieder geval tot 1 juni geen profvoetbal in Nederland mag worden gespeeld. De KNVB kreeg eerder nog te horen van het kabinet dat profvoetbal niet onder de vergunningsplicht valt, maar Rutte stelde dinsdagavond expliciet dat dit wél zo is. "Ook als er geen publiek bij is, geldt de vergunningsplicht", aldus de premier.

Het kabinet heeft dinsdagavond bekendgemaakt dat de bestaande maatregelen om de verspreiding van het coronavirus in te dammen verlengd worden tot en met dinsdag 28 april. Voor vergunningsplichtige evenementen blijft de datum van 1 juni gelden: dinsdag bleek dus dat ook het profvoetbal hieronder valt, waardoor de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie tot 1 juni stilliggen.

In ieder geval tot en met 28 april wordt iedereen opgelegd om zoveel mogelijk thuis te blijven en altijd minimaal 1,5 meter afstand van anderen te houden. Dat maakten minister-president Mark Rutte en minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid dinsdag bekend op een ingelaste persconferentie. Het besluit heeft tot gevolg dat het voor de Eredivisie-clubs steeds lastiger wordt om het seizoen 2019/20 nog uit te kunnen spelen.

De KNVB neemt vanaf het moment dat clubs weer mogen trainen in elk geval een termijn van drie weken in acht, waarin de teams weer wedstrijdfit kunnen worden. Tot en met dinsdag 28 april kan er niet getraind worden, maar de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie mogen vanwege de vergunningsplicht sowieso niet voor 1 juni worden hervat. Indien de clubs vanaf 28 april weer mogen trainen, zou de competitie per 1 juni hervat kunnen worden.

De KNVB houdt nog altijd drie scenario's open wat betreft het einde van het Eredivisie-seizoen. Idealiter worden de resterende acht tot negen speelrondes uitgespeeld voor 30 juni, de laatste officiële dag van het seizoen. Het tweede scenario houdt in dat het seizoen wordt afgemaakt tot na 30 juni, maar daar zitten de nodige haken en ogen aan, doordat veel contracten in het voetbal op 1 juli aflopen. Een derde mogelijkheid is om een punt achter het bestaande seizoen te zetten. Daarbij zal het de vraag zijn hoe de Europese tickets in Nederland verdeeld worden. Mogelijk gebeurt dat op basis van de huidige ranglijst, waarbij Ajax en AZ de (voorronde van de) Champions League ingaan.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Je zou in de maand juni maximaal 10 wedstrijden kunnen spelen als je van 1 juni tot 30 juni elke drie dagen een wedstrijd speelt. Eventueel zou je dan het seizoen en bekerfinale voor 30 juni kunnen afmaken. Er zijn namelijk nog 9 competitie wedstrijden te gaan, en 1 bekerfinale. Dan kom je uit op precies 10 wedstrijden wat mogelijk is in maand juni. Trainen kan misschien na 28 april nog, dus dat is sowieso gunstig om spelers topfit in juni te krijgen. Mocht het niet mogelijk zijn om voor 30 juni af te ronden of uberhaupt te beginnen, wat er nu dus erg op lijkt, dan lijkt me gewoon het beste om de competitie vanaf augustus of september gewoon uitspelen en daarna met het nieuwe seizoen starten, of desnoods het nieuwe seizoen over gehele kalender jaar 2021. Ik vind het zwaar onnodig om nu de competitie te schrappen of dit als eindstand te gebruiken en de verdeling van Europese tickets. Dan worden AZ, Willem 2 en Feyenoord zwaar benadeeld. Ook de degradatiestrijd lag/ligt nog volledig open. Het enige kleine nadeel is de transferperiode, maar ik zie dit meer als een 3e transferperiode als uitzonderingsgeval. Dan kunnen clubs die hun spelers verliezen i.v.m. contracten nieuwe spelers halen. Dat is helemaal niet moeilijk, want nieuwe spelers kun je overal halen. Wel zullen de clubs in een wat mindere vijver moeten vissen, omdat deze spelers goedkopere salarissen en transfersommen eisen en makkelijker te halen zijn op korte termijn. Dit geld voor bijna alle clubs in rechterrijtje van Eredivisie. Er lopen onwijs veel transfervrije spelers rond die onwijs gemakkelijk te contracteren zijn. Net als de spelers in lagere divisies van binnen- en buitenland. Daar is niet veel tijd voor nodig. Wel zal de Uefa, Fifa en/of Knvb de inschrijf procedure moeten aanpassen, bijvoorbeeld dat je bij elk vertrokken speler die ingeschreven stond in competitie, een nieuwe speler mag inschrijven voor het restant van seizoen of na 1 juli. Niet alleen Twente, Emmen of Ado. Ik vind, mocht het dus toch niet lukken om competitie voor 30 juni uit te spelen, competitie schappen of eindstand bepalen een onzinnige en simpele oplossing, wat geen oplossing is. Het kost ook nog eens bakken met geld en het is het minst rechtvaardig.

31 maart 2020 om 19:10

28 april is het zeker niet voorbij lijkt het mij. Seizoen 2019/20 en seizoen 20/21 samen trekken lijkt mij ook een goeie optie als er in de winter niet kan worden gespeeld.

31 maart 2020 om 19:20

Tuurlijk niet, het is gewoon klaar dit seizoen. Al dat gehuil over wel en niet eerlijk, doe toch niet zo naief, dit is een uiterst bijzondere situatie waarin de knvb de competitie wel moet stoppen om mensen levens te redden en mensen niet meer ziek te laten worden. Geen kampioen, europeese tickets verdelen zoals de huidige stand nu is. Ajax staat al het hele seizoen bovenaan, AZ staat ook al maanden op de tweede plaats. De rest doet (lullig gezegd misschien) niet eens mee. Als, als, als, wat een hoop lariekoek hier gebaseerd op onderbuik gevoelens.. Dit gaat om mensen levens, over de hele wereld, lekker boeiend of jouw clubje wel of geen europees speelt, dan hadden ze maar beter moeten presteren.

31 maart 2020 om 19:31

Helemaal eens dat gedraai met alle mogelijke scenario's. Vietb is ondergeschikt nu. Het is niet anders. Laten we ee st dat virus onder controle brengen.

31 maart 2020 om 19:31

Mee eens. Al die overbodige risico's hebben we niks aan en komen alleen van mensen die graag zien dat hun club net iets hoger eindigt dan waar ze nu staan. Voetbal is een bijzaak en moet gewoon plaats maken. Hoe vervelend het ook is.

31 maart 2020 om 19:53

Grasveld. Blij met je standpunt. Ik zie zoveel onzin voorbij komen. Maar wat jij zegt wordt m gewoon.

31 maart 2020 om 20:13

Wat? Heb je me comment wel gelezen? Ik zeg juist speel dit seizoen volgend jaar af en schrap dan volgend seizoen. Zo zorg je ervoor dat je volgend seizoen alleen vorig seizoen afmaakt zodat er geen onenigheid onstaat over wie kampioen is. Als je volgend jaar een nieuw seizoen start gebeurt precies hetzelfde als dit jaar en maak je het seizoen niet af.

31 maart 2020 om 22:44

Wat is er zo belangrijk aan dit seizoen? Voetbal speel je voir het publiek, maar dit seizoen mag er geen publiek bij. Geloof mij, dan is er geen ruk aan om te kijken hoor

31 maart 2020 om 22:59

Haha grasveld7, ik hoef nooit meer reacties te typen want jij verwoordt het bijna altijd exact zoals ik het in mijn hoofd heb. Dat miezerige gejammer over oneerlijk dit en oneerlijk dat, ik krijg er een punthoofd van. Allemaal gebaseerd op afgunst van een groepje supporters met een chronisch minderwaardigheidscomplex. Ik lees verder niemand die zegt dat Ajax nu misschien de 35e titel misloopt want dat past niet in hun straatje. Neem de situatie als een echte vent zou ik sommigen hier willen meegeven. Het is crisistijd, accepteer de bijzondere omstandigheden en move on. Niemand heeft hiervoor gekozen, maar als het hier stopt is Ajax de club die, volgens de regels, terecht bovenaan staat. Mogen de beslissingswedstrijden, de regelwijzigingen naar onderling resultaat en het afdragen van CL-inkomsten aan alle andere clubs dan nu de prullenbak in? Bedankt. Snap niet hoe weinig zelfrespect sommigen hebben.

1 april 2020 om 05:35

@34Nieuw-West......Volgend seizoen een paar wedstrijden spelen en vervolgens meer dan een half jaar geen voetbal? Wat is dat voor onzin?

31 maart 2020 om 19:10

Je weet denk ik dat 1 week voor 28 april weer een bijeenkomst is met Rutten en de Rivm om te bekijken of verlenging nodig is van dit voorstel?rivm heeft al gezegd dat Eind MEI te verwachtten dat de piek is van de Corona virus, dus hoe hoog acht je de kans op verlenging van deze maatregelen?de kans is bere groot dat het alsnog nog een maand verlengt gaat worden, houd daar maar rekening mee!

31 maart 2020 om 19:11

Heb je ook het woord 'minimaal' in de titel gelezen? Dit is een eerste verlenging van de termijn, moet vreemd lopen in de komende twee tot drie weken wil die termijn niet nogmaals verlengd worden. Ik ga er nog steeds van uit dat het seizoen niet afgemaakt gaat kunnen worden.

31 maart 2020 om 19:11

Heel het schema en jaargangen omgooien zoals jij steeds voorstelt levert veel te veel problemen op. Dit seizoen gewoon als verloren beschouwen en vanaf augustus gewoon weer de focus op het nieuwe seizoen.

31 maart 2020 om 19:24

@Zermatt, 19/20 en 20/21 samentrekken heeft totaal geen zin als de UEFA en/of andere nationale competities dit niet ook doen.

31 maart 2020 om 19:27

Volgens mij moet jij beter luisteren naar onze minister-president? Hij geeft net namelijk aan dat voetbal stil ligt tot minimaal 1 juni.

31 maart 2020 om 19:28

Dat gaat het niet meer worden tot 1 juni geen betaald voetbal. En terecht ook gezien de situatie

31 maart 2020 om 19:29

Dit is helemaal geen oplossing.alleen het verlengen van maatregelen die al van kracht waren en die midden April opnieuw zullen worden bekeken dan mogelijk of als je sommige experts mag geloven waarschijnlijk weer verlengt gaan worden.je kan van clubs toch ook niet gaan vragen dat ze tijderlijk maar een paar slechte spelers in moeten huren in de strijd tegen degradatie omdat er niemand anders beschikbaar is dat is net zo goed competitie vervalsing. iets wat ook impact heeft op andere clubs. Ajax, AZ en PSV moeten meen bijvoobeeld nog tegen fortuna spelen. Wanneer zij nu zoals jij voorsteld met een veredeld amateur team moeten gaan spelen is en niet eerlijk richting fortuna en niet eerlijk richting Feyenoord.en zeg je nou echt spelers uit het buitenland? volgens mij zitten alle grenzen pot dicht...het seizoen uitspelen na september gaat nog meer geld kosten. in plaats van 9 wedstrijden schrap je er dan 20. Leuk dat je probeert om creatieve oplossingen te bedenken. Maar het zou nog leuker zijn wanneer ze voor iedereen werkzaam en eerlijk zijn en dat zijn ze tot nu toe helaas niet.

31 maart 2020 om 19:35

Het lijkt mij voor de hand liggend om het seizoen te stoppen alleen in juli nog 2 wedstrijden. De bekerfinale en Ajax- Az om het kampioenschap

31 maart 2020 om 19:42

Ajax-az lijkt me best grappig, maar het is natuurlijk wel raar om het seizoen te stoppen maar wel om het kampioenschap te spelen. De degradatieclubs en clubs die strijden om europees voetbal hadden bijv ook nog een kans. Benieuwd hoe ze het gaan oppakken. Denk meer clubs in de eredivisie aankomend seizoen?

31 maart 2020 om 19:44

Dat gaat niet gebeuren, als het seizoen hervat gaat worden gaat het om het helemaal uitspelen, niet nog een wedstrijd om het kampioenschap of een bekerfinale. Dat scenario gaat nooit gebeuren, er gaat geen beslissingswedstrijd komen.

31 maart 2020 om 19:46

Nee dat is niet voor de hand liggend nee. Waarom wil je 2 ploegen die to-taal niet wedstrijdfit zijn laten opdraven (met alle vertrekkende spelers die al uit hun contract gelopen zijn ook nog) voor 1 cruciaal duel om een kampioenschap wat voor eeuwig in de boeken zal gaan als een niet afgemaakt jaar wat toch niet helemaal écht meetelt? Dit scenario kent enkel verliezers. Gewoon geen kampioen in 19/20, voetbal is even bijzaak nu.

31 maart 2020 om 19:42

De vraag is wanneer ook in de voetbalwereld het kwartje eindelijk gaat vallen. Je kunt niet het restant van de competitie in 1 maand afraffelen, terwijl het ook nog maar de vraag is wanneer er weer kan worden getraind. De huidige maatregelen maken ook trainen volstrekt onmogelijk en het is nog maar de vraag of de maatregelen na 28 april zullen kunnen worden versoepeld. Mij lijkt die kans niet heel groot.

31 maart 2020 om 20:11

Kwartje gaat nog wel vallen alleen zijn ze nog bezig met Rutte zijn teksten zoals; We zijn voorbij de start maar pas aan het eind van het begint Als de bonden deze snappen gaat de stekker eruit.

31 maart 2020 om 20:05

Seizoen is gewoon afgelopen. Daar is eigenlijk geen ontkomen aan. Het is inderdaad allemaal niet ideaal, maar je snapt toch zelf wel dat profvoetbal momenteel totaal niet belangrijk is? Denk je dat de voetballerij veel geld misloopt op die manier? Wat dacht je van de (inter)nationale economie, het bedrijfsleven en noem het allemaal maar op? Het is onmogelijk om dit seizoen nog af te spelen. Je hebt eerst een periode van drie weken nodig om de spelers weer voor te bereiden en tegen die tijd begint de nieuwe voorbereiding alweer bijna. Alles ligt momenteel stil en het duurt even voordat alles weer op volle toeren draait. Bovendien is er nog lang geen zekerheid dat alles weer een beetje normaal is na 1 juni. Misschien duurt het nog veel langer. De enigste reden waarom er zoveel onduidelijkheid is, is omdat de Knvb wacht totdat de overheid de beslissingen voor hun maakt. Op die manier heeft de Knvb geen aansprakelijkheid, kan het dus ook geen enorme blunders maken en is er dus op de Knvb niets te verhalen. De Knvb heeft allang aangetoond dat het met heel veel situaties totaal geen raad weet. Wat een incapabele groep mensen daar...

1 april 2020 om 05:40

@Zermatt_Person.... jij denkt dat spelers die dan ongeveer 2,5 maand amper getraind kunnen hebben binnen een paar dagen 100% fit kunnen zijn om vervolgens in een paar weken al die wedstrijden te kunnen spelen? Wanneer gaan mensen nou eens begrijpen dat het gewoon klaar is voor dit seizoen. Het kan niet en het gaat niet gebeuren. Na 28 april gaat dit hele gedoe gewoon verlengd worden dat snappen mensen toch wel? We zijn hier nog niet vanaf. In het noorden moet er nog een hele vloedgolf komen. Dit is nog lang niet voorbij.

Terechte beslissing. Maar als het aan mij ligt stop het seizoen gewoon. Dit is eind April nog niet klaar verwacht ik. Als voetbalfan is het flink balen om lange tijd niets te kunnen zien,maar veiligheid geld voor ieder.

31 maart 2020 om 19:25

Volgens mij ligt het voetbal tot 1 juni stil. Maar was al een beetje afgehaakt

31 maart 2020 om 19:25

Mark Rutte geeft net ter afsluiting nog aan dat (prof)voetbal valt onder de categorie vergunningsplichtig en daarvoor gelden de maatregelen tot minimaal 1 juni. Oftewel; het voetbalseizoen is bij deze gewoon voorbij, en terecht! Duidelijkheid is nodig en voorzichtigheid en veiligheid voorop.

31 maart 2020 om 20:05

Ja Ik had eerlijk gezegd ook verwacht dat deze maatregel al tot 1 juni zou gaan gelden. Dus lijkt einde verhaal.

Dit kon niet anders. Er zijn nog zoveel vragen en ze weten nog niet eens wanneer de piek nu echt zal komen. Kijken hoe lang men dit vol gaat houden en wat dit gaat doen met de economie. Wel mooi om te zien hoeveel bedrijven nu meewerken aan productie van broodnodige apparatuur. Zou voor mij een mooie stap zijn om genoeg te kunnen testen zodat je daar weer sneller alles kan indammen en creatiever te kunnen worden. Iedereen die nu familie of vrienden heeft die getroffen zijn veel succes en sterkte.

31 maart 2020 om 20:09

Daar sluit ik me volledig bij aan. Volgens mij wordt er echter nog alleen getest op mensen die in de zorg werken. Maar hoe meer je kan testen hoe beter!

Was toch al bekend dat sportevenementen tot 1 juni niet door zouden gaan?

31 maart 2020 om 19:26

Klopt geeft Rutte net ook weer aan dat betaald voetbal tot 1 Juni stil ligt.

Yes, Ajax kampioen. Gefeliciteerd jongens!

31 maart 2020 om 19:19

Zo wilt niemand kampioen worden.. ook Ajax niet lijkt mij

31 maart 2020 om 21:47

Jawel hoor, jij misschien niet, maar kampioen is kampioen.

31 maart 2020 om 23:53

Nee hoor. Zo wil ik geen kampioen worden. We staan weliswaar terecht bovenaan, maar het seizoen was nog niet af. Er is een club waarbij ik hoop dat ze het kampioenschap krijgen en dat is Liverpool.

31 maart 2020 om 19:25

Ga maar lekker een feestje bouwen op het museumplein zonder schaal. Wel anderhalve meter afstand houden he.

31 maart 2020 om 21:20

Of gewoon met een plastic/papieren schaal op het podium staan. Dan heeft Ajax toch nog een trofee om van te juichen en kunnen ze zeggen dat alleen zij een prijs gewonnen hebben.

31 maart 2020 om 23:07

Jij bent in mijn ogen echt de perfecte belichaming van kleinheid. Zelden zo’n verzuurd persoon gezien die intern verteerd lijkt te worden door haat, wat moet het voor jou een hel zijn om Ajax te zien schitteren. Ik kan me wel eens ergeren aan dat soort lui maar bij jou voel ik alleen oprecht medelijden. Sterkte.

31 maart 2020 om 19:59

Lekker samen met alle ajacieden gaan vieren, lekker elkaar omhelzen en hossen met elkaar! Gefeliciteerd met jullie kampioenschap.

Nou UEFA, come in en geef het signaal dat alle competities afgebroken mogen worden. Dan kunnen alle paarden in de wei braaf volgen.

Gewoon lekker dit seizoen schrappen en volgend seizoen met een schone lei beginnen en hopen dat de virus tot die tijd weg is. Er zullen natuurlijk clubs en voetbalfans zijn die zullen balen maar dit zijn situaties die je niet kan voorspellen in het leven en waar je niks tegen kan doen.

Voetbal is bijzaak op dit moment, gezondheid is het belangrijkste en hopelijk in mei kunnen we weer verder met alles.

31 maart 2020 om 23:58

Dat kan je vergeten hoor. Zolang er nog mensen op de IC liggen, doodgaan of besmet raken wil ik geen training of wedstrijd zien. Voetbal is heel erg groot, immens! Maar het blijft voetbal. Er gaan elke dag mensen dood, daar hebben we allemaal vrede mee. Maar zolang er mensen doorgaan door dit virus, wat nu gewoon een wereldwijde ramp is, is het niet gepast om voetbal en andere evenementen te hervatten. Vind ik.

1 april 2020 om 12:24

" Voetbal is bijzaak op dit moment, gezondheid is het belangrijkste en hopelijk in mei kunnen we weer verder met alles ". Er is net een briefing geweest van het Rivm en daarin werd gezegd dat uit grafieken blijkt dat de bezetting van de ic‘s pas half juli weer zakt onder de gebruikelijke capaciteit. Het beleid van het kabinet is er op gericht om de situatie in de ziekenhuizen onder controle te houden, dus ik zou zeggen hoeveel meer duidelijkheid wil je hebben dat er ook in mei en waarschijnlijk ook in juni nog niet gespeeld kan worden?

Ik hoor nu dat het onder de maatregelen tot 1 juni valt..

1 juni mensen. Geen uitzonderingen.

Tm 1 juni geen voetbal

Rutte zegt net: ook zonder publiek is dit vergunningsplichtig en dus niet voor 1 juni.

Rutte zelf zegt dat sportwedstrijden tot 1 juni niet gespeeld zullen worden..

Die is klaar tot 1 juni zegt Rutten net!

Is door Rutte bevestigt dat er zelfs tot 1 juni ook zonder publiek niet wordt gevoetbald.

Verander de titel maar naar 1 juni.. definitief einde competitie

Rutten meld net over het profvoetbal zonder publiek, dat valt onder evenementen dus tot 1 juni gaat dat niet door.duidelijk, Competitie schrappen.

Nee mensen dit is verkeerde informatie. Rutte zegt net heel duidelijk dat voetbal onder de 1 juni maatregelen valt dus tot dan ligt het sowieso stil.

Competitie staat volgens de premier stil tot 1 juni. Dit aangezien het een evenement met vergunningsplicht betreft.

Mark Rutte zegt net dat betaald voetbal ook tot 1 juni stil ligt

Competitie staat volgens de premier stil tot 1 juni. Dit aangezien het een evenement met vergunningsplicht betreft.

Eredivisie en KKD blijven gewoon stil liggen tot 1 juni. Dit zijn namelijk vergunning gerelateerde evenementen dus dit artikel klopt helemaal niet. Premier Rutte bevestigde bovenstaande net zelf.

Minister president gaf zojuist aan, als antwoord op een vraag, dat het betaald voetbal tot 1 juni is stilgelegd.

Rutten zegt net dat het voetbal stil ligt tot juni, niet eind april. Dit is dus klaar.

Geen voetbal dus tot 1 juni, want die vallen wel onder de vergunningplicht (Is net bevestigd door Rutte). Nou Knvb blaas de boel maar af, want dit ga je nooit na die tijd uitspelen.

Rutte geeft net aan tot 1 juni alles eruit voetbal balt onder evenementen en vergunningen aanvraag

Rutte bevestigd net dat het profvoetbal tot 1 juni stil ligt. Gezien de maatschappelijke problemen kan je beter stoppen en de huidige ranglijst als eindstand gebruiken. 2 promovendi en geen degradanten.

Wordt net doorgegeven tot 1 juni 2020 geen voetbal...ook niet zonder publiek

Nou. We gaan heel terecht niet meer voetballen dit seizoen. Geen kampioen en geen bekerwinnaar lijkt me De KNVB mag nu gaan puzzelen met de europese ticketsverdeling. En met wel of niet degraderen promoveren. Wordt nog een interessante en moeilijke zaak

Dat is duidelijk, tot en met 1 juni profvoetbal. Het einde van dit seizoen is in zicht aan het komen, wat natuurlijk triest is maar zat er wel dik aan te komen.

Trek de stekker er nu maar uit. Het is klaar, niet nog kijken of je in Augustus kan hervatten. Maar hopen dat je in juli aan een voorbereiding kan gaan beginnen voor het nieuwe seizoen.

Sws schijnt de "corona-piek" in Nederland verwacht wordt ergens eind juni, zoniet begin juli. (Volgens bepaalde experts).
Ik verwacht persoonlijk dat de competities hervat zullen worden in of na de winter. Tenzij er een vaccin komt voor de winter.

31 maart 2020 om 19:57

Die indruk heb ik ook. Ik voorzie - als alles heel erg meezit - pas in juli/augustus weer een opstart. En realistisch bekeken het najaar of begin volgend jaar. Gezondheid gaat nu voor alles. We hebben gemerkt waar een lichtzinnige houding toe heeft geleid, dus niet weer diezelfde fout maken...

1 april 2020 om 00:35

Juli/augustus zie ik dus echt niet gebeuren. Nadat de piek over is al het misschien gaan stabiliseren, dan heb je nog steeds veel gevallen. Daarna weten we denk ik ook niet hoe snel het gaat dalen. We moeten nu maar hopen dat medicijnen zoals Chloroquine goed bevonden worden en gebruikt kunnen worden. Dat kan misschien de ernstige gevallen dan helpen. Dan is het wachten op een daling en vervolgens een vaccin. Ik zie echt minstens een jaar deze crisis voortduren. Dan heb ik het ook niet eens gehad over verschillende waves.

1 april 2020 om 10:34

Geen speld tussen te krijgen. Ga er maar vanuit dat als het virus niet (tijdelijk) verdwijnt - mits er tijdig werkende vaccins worden geproduceerd - er wel eens een sportloos jaar kan worden ingeboekt. En het kan nog erger...

Laten we nu als bond gewoon daadkrachtig zijn en duidelijkheid verschaffen zoals onz premier! Voetbal is klaar dit jaar! Laat iedereen lekker bezig zijn met volgend seizoen. Geen kampioen en geen degradatie. Voor de rest geldt deze eindstand.

Als men geen creatieve manier gaat vinden om het seizoen 19/20 laten uitspelen dan ga ik er van uit dat de eindstand bekend is. UEFA zal de komende tijd druk vergaderen over hoe nu verder, maar ik voorspel weinig creatieve ideeën. Je zit nou eenmaal ook met een realiteit van contracten. Als je na dertig juni het huidige seizoen nog wil afmaken ga je hoe dan ook veel wrijvingen krijgen tussen zaakwaarnemers/spelers en clubs. Denk niet dat een Raiola ineens flexibel gaat worden. Ik ga er van uit dat men seizoen 19/20 overal gaat schrappen. Laat ik ook eerlijk zeggen, heb net een kort interview gezien met zanger René Karst. Echt, voetbal is een bijzaak. (Het interview staat op de Telegraaf site).

Mensen, blijf gezond!

Het is toch allang al duidelijk dat er niet meer gespeeld gaat worden, om het simpele feit dat de spelers weigeren om te spelen. Ook al worden de wedstrijden zonder publiek gespeeld weigeren ze, omdat er nog genoeg mensen dan in en rondom het veld zich bewegen, en geen van de spelers wil iets mee naar huis nemen.

Helaas, helaas, het seizoen is voorbij door uitspraak van Rutte dat de voetbal tot en met 1 juni verboden is onder verbod van grote evenementen die vergunning benodigd is. Dus hoe het wrang ook is dat voor alle supporters dit seizoen heel raar is geëindigd is. Laten we positief zijn dat in de toekomst weer mooie tijden komen voor het voetbal, als het coronavirus echt onder controle is... moet maar even blijken dat het een tijdje kan duren voor dat een feit is.

Het seizoen was en is al klaar, alleen wil dat maar niet indalen bij de vele bestuurders. Met heel veel geluk kun je juli/augustus weer starten met de voorbereiding van het seizoen 2020/2021. Neem je verlies en handel daarnaar. Geldt overigens ook voor de amateurtak. En ik zeg er nogmaals bij: met heel veel geluk. Anders wordt het dit najaar of begin volgend jaar.

Echt wat een afgang is dit voor de ECV directeur dhr. Manders, clubs en Knvb en de Vvcs. De ECV die volhield dat ze onder de regelingen van 6 april vielen, bellen ze niet naar Den Haag? Een aantal Clubs die niet het voortouw durven te nemen en met de vuist op tafel durven te slaan door te zeggen zo doen we het niet anders, punt uit. en de Knvb die helemaal niet van zich laat horen. Echt beschamend dat Dhr. Rutte duidelijkheid moet verschaffen aan de 'proftak" van het Nederlandse voetbal, waarom zitten al deze bestuurders op hun positie wat doen die daar? je zit daar om beslissingen te nemen en zeker wanneer er om daadkracht gevraagd wordt, is er blijkbaar helemaal niemand binnen het Nederlandse voetbal die opstaat. Echt stuk voor stuk slappelingen. Zelfs een leek als ik op bestuurlijk niveau had 2/3 weken geleden hun al wel kunnen vertellen dat je het uitspelen van Eredivisie en de KKD kon vergeten. wat een stel slappelingen daar stuk voor stuk en zeker ook de clubs.

19/20 lekker afschrijven en dan volgend seizoen gewoon hopen dat je op tijd kunt beginnen. Je moet dit seizoen niet nog af willen spelen, dat slaat nergens op. Dan blijf je achter lopen.

Je kunt alleen maar besluiten en seizoen te laten voor wat het is. Er zij ook landen die wel dicht zijn en die spelers moeten daar blijven. Er zullen incomplete teams zijn als je weer mag trainen en wedstrijden spelen. Gewoon beeindigen dan weet iedereen waar ze aan toe zijn

Stop het seizoen en bepaal de eindstand voor de Europese plekken. Voor ons is het om het even maar az hoeft niet zo gepakt te worden.

Nou gelukkig dat dit dan duidelijk is. Dat scheelt alvast een hoop gedoe met contracten. Nu hopen dat iedereen in groepsbelang wil denken en er een nette verdeling komt van de Europese inkomsten. Volgend seizoen wordt de eerste speelronde een groot feest.

Ik heb niet alle reacties teruggelezen. Maar wat ik wel heb gelezen dat er geopperd wordt om het resterende programma door te schuiven naar de start van volgend seizoen. Dit word lastig als andere landen wel een keuze maken om het seizoen af te maken of wel de Europese tickets verdeeld. Door het door te schuiven kun je dus niet Europees voetballen.

Ik zou zeggen Europese tickets verdelen aan de hand van de huidige stand.

Is de UEFA niet aan het kijken naar de mogelijkheid om de contracten van spelers te bevriezen totdat de competities uitgespeeld worden? Het streven zou zijn om rond mid juli als het lukt zoveel mogelijk de competities uit te spelen heb ik ergens gelezen. Zermatt zegt eindelijk iets heel plausibels wat dat betreft.

Wellicht wat op de zaken vooruitlopend, maar mocht men ervoor kiezen de Europese tickets te verdelen op basis van de huidige stand. Geldt de huidige stand dan ook vanzelfsprekend voor promotie/degradatie?
Je zou zeggen mochten bepaalde keuzes gemaakt worden op basis van het huidige seizoen, dit geldt voor alle clubs in de Eredivisie en KKD.

Ik zou zeggen competitie zo beëindigen zonder kampioen en degradanten maar europese plekken aanwijzen op basis van huidige stand.
Nummer 1 en 2 van kkd promotie geven en volgend seizoen vier laatste clubs dan laten degraderen.

Ben geen VVD man en zeker geen Rutte fan na MH 17...

Maar hoe hij dit aanpakt... top..
Duidelijk, helder en no nonsens

Maakt mij ook geen ene reet meer uit. Ben zeer tevreden over mijn Feyenoord. Toch een goed seizoen gedraaid dankzij wondertrainer Dick Advocaat! Gezondheid is nu het belangrijkste. Ben al precies 1 week thuis. Heb ouders van 80+!

Maak gewoon een eind aan alle twijfel en zet er een definitieve streep doorheen. Dit jaar geen landskampioen en de Europese tickets worden verdeeld op basis van de huidige tussenstand. Ga wat promotie en degradatie betreft voor een tussenweg: alleen de nummer 18 van de eredivisie degradeert en alleen de nummer 1 van de KKD promoveert. Lijkt mij voor iedereen de meest rechtvaardige oplossing.

1 april 2020 om 06:43

"maak gewoon een eind aan alle twijfel en zet er een definitieve streep doorheen. Dit jaar geen landskampioen en de Europese tickets worden verdeeld op basis van de huidige tussenstand. Ga wat promotie en degradatie betreft voor een tussenweg: alleen de nummer 18 van de eredivisie degradeert en alleen de nummer 1 van de KKD promoveert. Lijkt mij voor iedereen de meest rechtvaardige oplossing ". Een dergelijke oplossing heeft niets met eerlijkheid te maken en nog minder met rechtvaardigheid. Die is selectief en vooringenomen. In de politiek noemen ze zoiets een machinatie. Bij voorstellen zoals die van jou wordt de uitkomst als uitgangspunt genomen en worden daar maatregelen bij bedacht. En de belangrijkste uitkomst moet zijn dat Ajax hoe dan ook geen kampioen mag worden. Jouw voorstel is rechtvaardig voor PSV omdat die daarmee verzekerd is van Europees voetbal, maar niet voor Willem II die nog 8 wedstrijden zou hebben gehad om PSV voorbij te steken. Jouw voorstel is rechtvaardig voor Ado, maar niet voor Rkc, en voor Cambuur, maar niet voor De Graafschap. Het belangrijkste echter dat er in jouw voorstel wordt gemarchandeerd en met twee maten maten gemeten omdat je 25 wedstrijden kennelijk niet genoeg vind om een kampioen aan te wijzen, maar wel genoeg om Europese tickets te verdelen en clubs te laten degraderen. Dat is extreem inconsequent. Maar wat nog erger is, is dat je daarmee de reglementen selectief toepast en de spelregels aanpast op de uitkomst terwijl het spel al aan de gang is. Veel Ajacieden zijn trots en willen de titel helemaal niet in de schoot geworpen krijgen, maar die op een eerlijke manier over 34 wedstrijden verdienen. En zouden er geen enkele moeite mee hebben als de uitslagen zouden worden geschrapt. Maar als die uitslagen zouden worden geschrapt, kan je er natuurlijk ook geen consequenties aan verbinden en ze gebruiken om Europese tickets mee uit te delen of clubs te laten degraderen. Dat is inconsequent en manipulatief. Er zijn maar twee opties die consequent zijn en waarbij je geen rekening houdt met de gevolgen en dat zijn de huidige stand als eindstand bepalen of alle uitslagen schrappen met alle gevolgen van dien. Omdat je daarbij geen rekening houd met de gevolgen, kan je daarbij spreken van rechtvaardigheid en eerlijkheid ook al worden er clubs de dupe van en trekken clubs daar voordeel uit. Een oplossing die voor alle clubs even eerlijk en rechtvaardig is, is er niet en daarom is het laatste dat je moet doen met een oplossing komen waarin met twee maten wordt gemeten en die inconsequent is.

1 april 2020 om 09:06

Toelichting dan maar... Ten eerste ben ik niet vooringenomen. Ik zou precies hetzelfde hebben gereageerd als PSV nu eerste had gestaan en ook als PSV nu onder Willem II zou hebben gestaan. Ik ga in mijn reactie sowieso niet meer uit van het scenario dat het nog mogelijk is om de competitie uit te spelen, want daar geloof ik gewoon niet meer in. Dan blijf je dus zitten met alleen de huidige tussenstand. Kun je op basis daarvan een kampioen uitroepen? Nee. Je kunt pas kampioen zijn na 34 wedstrijden. Ajax en AZ hebben niet hetzelfde programma achter de rug, dus zou het onrechtvaardig zijn om een van de twee uit te roepen tot kampioen. Kun je dan wel de Europese tickets verdelen op basis van die stand? Je zult wel moeten. Hoe wil je het anders doen? Op basis van de stand van vorig seizoen? Dat lijkt me zelfs nog onrechtvaardiger (ondanks dat dit dus veel gunstiger zou zijn voor mijn club). En wat promotie/degradatie betreft zul je sowieso nooit een oplossing kunnen bedenken die iedereen rechtvaardig vindt. Laat je niemand promoveren of degraderen, dan voelen de toppers uit de KKD zich benadeeld. Laat je gewoon 2-3 clubs degraderen, dan zullen de huidige nummers 16, 17 en 18 van de eredivisie zich benadeeld voelen. Dan zou ik zeggen: ga voor de tussenweg en kies voor 1 degradant. Dat is wellicht een punt waar over te discussieren valt, maar wat mijn andere punten betreft: ik zie simpelweg geen andere optie. Je moet geen kampioen uit willen roepen op basis van een tussenstand, maar de Europese tickets verdelen is nou eenmaal een noodzaak.

1 april 2020 om 10:08

" Je moet geen kampioen uit willen roepen op basis van een tussenstand, maar de Europese tickets verdelen is nou eenmaal een noodzaak ". Het gaat er om dat je maatregelen neemt die voor iedere club hetzelfde zijn ook al pakken ze per club verschillend uit. En dus niet de ene automobilist een hoger boete geven omdat hij door het rode licht rijdt dan de andere automobilist. Ook niet als de omstandigheden verschillend zijn. Dat betekent dat je de regels consequent toepast en niet de ene club laten degraderen omdat de competitie niet kan worden afgemaakt en de andere niet. En niet de ene club laten promoveren en de andere club die daar net zoveel recht op heeft niet. En niet een club die bovenaan staat het kampioenschap ontzeggen omdat de competitie niet kan worden afgemaakt en op basis daarvan wel Europese tickets uitdelen. Doe je dat wel komt dat neer op marchanderen en het selectief toepassen van de regels. Dus gewoon een besluit nemen zonder naar de consequenties te kijken en de regels voor iedere club op dezelfde manier toepassen. Dus als je van mening bent dat een club geen recht heeft op een kampioenschap omdat die niet is afgemaakt, heeft een club onder die omstandigheden ook geen recht op een Europees ticket en kan je op die onafgemaakte ranglijst ook geen clubs laten degraderen en/of promoveren. Het gevolg is dat de Europese tickets alleen kunnen worden verdeeld op basis van de eindstand van de vorige competitie en dat lijkt wellicht niet eerlijk, maar is wel heel logisch als de huidige competitie ongeldig wordt verklaard omdat hij niet kan worden afgemaakt. Welke beslissing je ook neemt, er zijn altijd clubs de dupe van, dat is onvermijdelijk. Dus kan je alleen een besluit nemen waarin de regels in ieder geval voor iedere club hetzelfde zijn ook al pakken ze voor iedere clubs anders uit. Dus niet de ene club wel een cadeautje uitdelen en de andere club wel, maar de regels zelf laten bepalen hoe die voor een club uitpakken.

1 april 2020 om 13:05

Een kampioen uitroepen is gewoon niet noodzakelijk. Europese tickets uitdelen is wel noodzakelijk, omdat we volgend seizoen volgens mij toch graag weer Europees willen gaan voetballen. Daarin zit 'm het grote verschil. En daarom vind ik dat je in het ene geval niet naar de huidige stand mag kijken en in het andere wel. Vanwege de noodzaak. Wat promotie en degradatie betreft vind ik het wat moeilijker. Er is iets voor te zeggen om gewoon niemand te laten promoveren of degrageren. Al vind ik het dan wel lastig dat een club als Rkc, die zelfs al 14 punten onder de nummer 16 staat, toch nog een jaar eredivisie cadeau krijgt, terwijl er veel betere clubs in de KKD spelen.

1 april 2020 om 13:07

En ik mag hopen dat alle clubs het er wel over eens zijn dat ze onder deze omstandigheden, met een onvoltooide competitie, helemaal geen landstitel willen krijgen.

1 april 2020 om 14:23

" Een kampioen uitroepen is gewoon niet noodzakelijk. Europese tickets uitdelen is wel noodzakelijk, omdat we volgend seizoen volgens mij toch graag weer Europees willen gaan voetballen. Daarin zit 'm het grote verschil ". Het verschil zit hem het feit dat jij de regels selectief wil toepassen. En dat is ook niet nodig en zou de Knvb bovendien volstrekt ongeloofwaardig maken. Ik zou er prima mee kunnen leven als alle uitslagen geschrapt zouden worden en er dus geen schaal wordt uitgereikt. Maar dan moet die regel wel strikt worden toegepast en kunnen die uitslagen dus ook niet gebruikt worden om clubs te laten degraderen of promoveren. En om Europese tickets uit te delen. Doe je dat wel, meet je met twee maten en word je ongeloofwaardig. Als de competitie ongeldig wordt verklaard, betekent dat automatisch dat alles bij het oude blijft en de CL tickets van vorig seizoen gewoon een editie doorschuiven. Het is volstrekte onzin dat die tickets alleen maar zouden kunnen worden verdeeld op basis van de huidige stand. Als Ajax geen aanspraak kan maken op de titel omdat de competitie niet is afgemaakt, geldt dat net zo goed voor Cambuur en De Graafschap en de clubs die op de positie staan die recht geven op Europees voetbal.

1 april 2020 om 16:41

Goed. Hoe wil jij de Europese tickets dan gaan verdelen?

1 april 2020 om 16:44

"het verschil zit hem het feit dat jij de regels selectief wil toepassen." Dan begrijpen we elkaar, want dat is inderdaad wat ik wil. Ik wil dat ze toepast worden waar het wel noodzakelijk is (verdeling Europese tickets) en niet waar het niet noodzakelijk is (uitroepen van een landskampioen). Promotie/degradatie vind ik een twijfelgeval. Dat mag jij willekeur vinden, maar dan ben ik het gewoon niet met je eens.

1 april 2020 om 17:54

Dan begrijpen we elkaar, want dat is inderdaad wat ik wil". Zijn we het daar in ieder geval over eens.

2 april 2020 om 00:50

Lekker selectief lezen om je eigen gelijk te halen...

Ik weet het ook niet meer, hoor. In de Eredivisie lijkt het nog mee te vallen. In Belgie zit je dan nog met de financiele problematiek van Anderlecht..., en die zever vd playoffs in 1e en 2e. Terwijl wat stand betreft het bij ons toch erg duidelijk zou moeten zijn, niet (Brugge 1 en al de rest, who gives a f*"k). Ik ben al 30 jaar een" algemene voetbalfreak", maar nu heb ik er geen zin meer in. Zonet een 12jarige gestorven aan Covid en als je wat vertier zoekt op voetbalsites gaat het wederom over 1 zaak, geld ntl. Vroeger was er de eer van het kampioenschap (en Natuurlijk de kwalificatie voor die specifieke Europese toer). Nu, is er die strijd ntl, voor het al dan niet rechtstreeks plaatsen voor de money league. Die zever is er ni voor de Euroleague (of hoe noemt t tegenwoordig). Waarom is de cup / beker ook al niet meer wat het geweest is? En nu ook, al die financiele zever bij de topclubs: topspelers die worden gevraagd om een deeltje af te geven voor de club, terwijl ze nog een miljoen of 10 op de rekening krijgen gestort. Ik was altijd diegene die het "voor wat hoort wat" steunde, maar nu... Ik weet t echt niet meer. Een Messi die twijfelt (die tot vorige maande van mij zijn loon verdiende, hoor) een Barcelona of Madrid dat steun vraagt, pffff, Echt ?? Terwijl er hier mensen zijn die hun 2 laatste euros geven voor een actie om de verpleegsters te danken. Sorry, jongens, ik weet t niet meer.

Bekerfinale dan maar uitspelen door enkel strafschoppen te nemen. Zo blijft de 1,5m afstand ruim gewaarborgd. Trainen kan ook in je uppie in de achtertuin. Evenals de wedstrijden Utrecht-Ajax en Feyenoord-Az voor bepaling van de eindstand van de competitie. Makkelijk zat. Weinig charme, maar makkelijk zat.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren