Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Mark-Jan Fledderus stopt direct als amateur na klap in gezicht tegenstander

Laatste update:

Mark-Jan Fledderus stopt per direct als amateurvoetballer, zo is maandag duidelijk geworden. De voormalig technisch directeur van FC Groningen (41) liet zich afgelopen weekeinde in zijn debuutwedstrijd voor de Groningse amateurclub HSC provoceren en gaf tegenstander Tijs Welfing van ODV een klap in het gezicht.

Fledderus, tegenwoordig technisch manager van de Eredivisie CV, moest maandagochtend direct op het matje komen bij Jan de Jong, directeur van de KNVB. "Mark-Jan is er vanochtend direct op aangesproken. Hij toont zich schuldbewust, gaat ook niet meer voetballen", zo luidt de reactie aan De Telegraaf.

"Over de inhoud van het gesprek doen we verder geen mededelingen. Dat is iets tussen werkgever en werknemer. Maar blij zijn we er natuurlijk niet mee", voegt De Jong daaraan toe.

De klap in het gezicht kwam Fledderus niet op een rode kaart te staan, simpelweg omdat de scheidsrechter van dienst het voorval niet had gezien. Desondanks heeft het incident verstrekkende gevolgen voor de oud-voetballer, daar er snel aandacht kwam in de regionale en landelijke media.

Fledderus
"Ja, ik had rood moeten hebben. Het was dom", was Fledderus zondag direct na afloop schuldbewust in gesprek met RTV Noord. "De speler van ODV gaf me een duwtje bij het teruglopen. Ik vond hem heel irritant en gaf hem een duw in het gezicht terug. Daarna denk ik: wat doe je nou weer sukkel? Het temperament zit er nog steeds in, daar baal ik van."

Fledderus was door Hans Nijland naar HSC gehaald. De voormalig algemeen directeur van FC Groningen is voorzitter van de Groningse vierdeklasser en wilde de selectie van een impuls voorzien in de strijd tegen degradatie. Nijland kent Fledderus goed uit hun gezamenlijke tijd bij de Trots van het Noorden, waardoor snel overeenstemming werd bereikt.

Dat Fledderus al na een duel afhaakt, is een flinke domper voor Nijland. "Dit had natuurlijk nooit mogen gebeuren. Het leek een mooie middag te worden voor ons amateurclubje en dan gebeurt dit en is het een en al droefenis. Zoiets maakt heel veel los. Dat is in deze tijd nu eenmaal zo met social media en filmpjes en weet ik allemaal nog meer", treurt de voorzitter in gesprek met De Telegraaf.

"Mark-Jan is de eerste om te zeggen dat het oliedom is geweest, dat hem dit is overkomen. Ik voel me als voorzitter hier ook enorm verantwoordelijk voor. Het is niet goed voor Mark-Jan, maar het is ook hartstikke slecht voor mijn vereniging. Dit voelt ook als een dreun op mijn smoel, maar dan moet je een flinke jongen zijn en het accepteren", aldus de strijdvaardige Nijland, die al contact heeft gehad met ODV.

"Ik heb vanochtend met de voorzitter van ODV gebeld en mijn excuses aangeboden. Hij accepteerde dat gelukkig. Hij zei: 'Je hebt de pech dat er camera’s bij zijn.' Dit soort dingen gebeuren inderdaad vaker op de velden, zonder dat ik dat wil goedpraten, maar het is nu extra groot geworden doordat het gefilmd is." Nijland en Fledderus zullen op korte termijn ook contact opnemen met Welfing, die de klap kreeg uitgedeeld.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties
29 januari 2024 om 14:07

Wat die Hans Nijland zegt vind ik nog bijna net zo erg. Hij zegt dat het Fledderus is overkomen. Iemand een tik in zn gezicht geven overkomt je niet... Dat is echt hoe een kleuter reageert.

29 januari 2024 om 14:24

Het gaat er natuurlijk om dat de speler die de klap kreeg, de boel heeft opgenaaid. Dan is een reactie als deze nog niet goed te praten, maarr misschien wel iets beter te begrijpen.

29 januari 2024 om 14:25

Althans Fledderus vond hem irritant. Dus er zal vast meer gebeurd zijn gedurende de wedstrijd, dit duwtje was de druppel, wat natuurlijk deze reactie nog niet goed praat.

29 januari 2024 om 14:35

Plus het is een duw, geen klap. Het valt allemaal wel erg mee hoor. Die gast die het slachtoffer is, lijkt er ook niet erg van onder de indruk. Dom. Maar ook weer niet zo dom dat je meteen moet stoppen met voetballen.

29 januari 2024 om 14:35

Geweld is natuurlijk nooit goed te praten, maar ik kan me wel indenken dat de handjes ooit jeuken. Afgelopen weekend voor de zoveelste keer genaa*d door de scheidsrechter. Spelen het laagste van het laagste, gaat helemaal nergens om, maar als er dan een clown in een geel pakje tussenloopt die de boel aan het verzieken is, dan kan de frustratie ooit hoog oplopen.

29 januari 2024 om 14:50

Ik zou Fledderus en eenieder die zich in zijn priveleven geneigd voelt om eens goed van zich af te slaan vanwege dit soort kleine irritaties kunnen aanraden om te gaan (kick)boksen. Een, twee of zelfs drie keer per week even lekker stoom afblazen, alle kleine frustraties eruit rammen, zodat je daarbuiten makkelijker tot tien kan tellen en dit soort irritaties lekker van je af kan laten glijden

29 januari 2024 om 15:04

Het valt niet mee als je een topfunctie binnen de Eredivisie CV vervult.

29 januari 2024 om 15:41

Goed advies, dan had hij hem in ieder geval een goede hoek gegeven in plaats van zo'n bitch-slap.

29 januari 2024 om 15:27

Ik zie op zondag als ik voetbal nog wel oudere mannen die zich zo gedragen.

Je komt wat tegen op de amateur velden.

Dacht als manager bij de Eredivsie CV. Kan niet de bedoeling zijn dat je iemand daar hebt zitten die dit doet op de amateurvelden.

29 januari 2024 om 18:17

Wie je bent en wat je beroep is boeit niet, het hoort gewoon niet. Maakt echt niks uit wat voor beroep je hebt. Zidane heeft ook ooit eens een beste kopstoot gegeven, kan die dan ook nergens meer (bond)scoach zijn dan?Moet Nigel de Jong ook maar meteen worden ontslagen bij de KNVB? Heeft ook erg smerige overtredingen gemaakt als speler, met als diepte punt de karate trap .Het hoort niet, en als hij wel door wou voetballen verdiend hij een beste schorsing meer niet..

Agressie in het voetbal heb ik per definitie geen begrip voor. Dat daarnaast deze meneer in een voorbeeldfunctie dit doet, zou wat mij betreft meteen een schorsing moeten opleveren. Ik hoop dat de KNVB hier nog wat mee gaat doen.

Dan ben je zo een ervaren oud prof en dan geef je bij je debuut een tegenstander gelijk een poffert in zijn gezicht...

29 januari 2024 om 14:12

Nou, nou. Hij heeft hem alleen in zijn gezicht "geduwd", aldus Mark-Jan.

29 januari 2024 om 15:43

Dit kan je geen poffert noemen denk ik hoor, beetje overdreven allemaal. Tuurlijk, het is niet netjes, niet slim.. Maar het is niet alsof hij die gozer z'n tanden uit zn muil slaat.

Echt een koekwous die Fledderus

Niets menselijks is ons vreemd 😊. Verstandig dat ie stopt.

Dom van Fledderus, maar ik vind het ook wel weer heel treurig als je van die tweetjes @knvb ziet hoor.. “Kijken jullie mee KNVB??”.. Dat heeft ook wel iets zieligs hoor

29 januari 2024 om 13:59

Ja mensen willen graag dingen aan de kaakstellen en de 'primeur hebben'. Heel vervelend. Zo heb je heel veel mensen die de hele avond TV kijken tot ze iets vinden dat mogelijk kwetsend is en dan lekker aandacht zoeken op Twitter. Heel triest.

Een aantal jaar terug op mijn vorige werk was er een dude die iedere middag rond half vijf de verkeersinfo ging kijken en vervolgens een rondje kantoor ging maken om met een vervelende grijns iedere persoon afzonderlijk te vertellen hoe lang ze een file zouden hebben.

29 januari 2024 om 14:23

@yoeri: Als dit "gewoon" een voetballer was geweest, dan zou ik het met je eens zijn. Maar we hebben het hier over de technisch manager van de Eredivisie CV. Dan mag je de KNVB er van mij wel even op wijzen.

Zo dat was een beste ‘duw’ dan als je de inslag op beeld nog kon horen.

Nou Nou wat een klap. Die andere gast moet ook met zijn poten van hem afblijven.
Je ziet hem ook het een en ander zeggen tegen Fledderus .

29 januari 2024 om 14:48

Stel je voor dat iemand het een en ander tegen je zegt op het veld. Ooit gevoetbald?

29 januari 2024 om 14:52

Idd, ik vind het ook meevallen. Meer een duw in het gezicht. Moet natuurlijk wel met rood bestraft worden.

29 januari 2024 om 16:01

Het is ook een rode kaart, maar we doen nu alsof die een gebroken neus en een blauwe oog heeft. Het hoort er een beetje bij.

Deze man zou de klappen van de zweep moeten kennen (gezien zijn ervaring). Echter geeft die als klap op de vuurpijl de tegenstander een klap. Die heeft echt een klap van de molen gekregen.

29 januari 2024 om 14:16

Van deze poging ga ik nog niet meteen klappen

29 januari 2024 om 14:54

Nee, qua humor slaat dit de plank behoorlijk mis.

Prima debuut, toch aantal wel een aardige linker gehad. Wat een treurige, heetgebakerde gast is dit zeg. Een 'foutje' is zo gemaakt in een split second, mits je brein al niet zo snel werkt, maar hij loopt ook echt even terug om 'm even een tikkie te geven.

Nu ben ik geen rechter en oordeel ik niet over de zwaarte van vergrijpen, maar in het rijtje Rubiales en Overmars vind ik 'stoppen als amateurvoetballer' magertjes.. Op die leeftijd en met zoveel ervaring moet hij beter weten. Temprament is wat anders dan domme agressie.

29 januari 2024 om 17:43

Een belangrijk verschil is hier wel dat Overmars en Rubiales hun wandaden in uitvoering van hun functie pleegden. Dat is bij Fledderus niet het geval. En als die eerste twee meteen waren opgestapt dan had het ook tot minder escalatie geleid.

Daarnaast is hier geen sprake van een machtspositie, wat de zaak ook anders maakt. Maar dat hier sprake is van domme agressie uiteraard eens. Echt oerdom.

Nare man. Als prof had hij ook dit soort trekjes. Je ziet hem naar de scheidsrechter kijken, de klap uitdelen, en weer kijken naar de scheids: even checken of het echt niet gezien is. 41 jaar... En dan zo als een kleuter gedragen....

Je hebt de pech dat er camera's bij waren... Wat een reactie vanuit een instantie waar respect hoog in het vaandel zou moeten staan.

Ik kan me nog een wedstrijd herinneren waarin hij als speler van Heracles ook als complete idioot gedroeg in een voorbereidingswedstrijd tegen amateurs. Doordat je op dat moment niet in een stadion voetbalt, kon je horen wat voor bizarre teksen hij uitkraamde.

Ken de beste man niet op persoonlijk vlak en kan zijn inhoudelijke kwaliteiten als technisch manager buiten het veld niet beoordelen, maar dit soort gedrag zegt wel wat over zijn karakter.

Als je hierom al moet stoppen dan denk ik dat ik vanmiddag maar eens een collega over z'n bolletje veeg. Wat een onzin zeg

29 januari 2024 om 13:52

In geen enkele baan waarbij je belasting over je salaris betaalt kom je hiermee weg.

Haha wij Nederlanders zo goed in het bagatelliseren. Een duw in het gezicht bij een klap, geen actieve herinnering hebben bij liegen, enz.

Ik ken de beste man verder niet goed maar dit is een pets, geen klap. Die andere lijkt er ook weinig hinder van te ondervinden. Het is niet chique, maar hij hoekt hem niet neer.

Haha dan ben je een oud-prof en dan laat je je bij een wedstrijd in de vierde klasse gaan, dat is wel echt treurnis ten top.

Wat een sukkel zeg. Hij heeft geluk dat die andere speler geen hoek terug geeft. Ik weet niet of ik zo kalm was gebleven. Ik ben nooit voor agressie maar je hoeft niet zomaar te laten slaan.

29 januari 2024 om 13:57

Eerstvolgende duel was hij de sjaak geweest

Echt kansloos gedrag dit.
Hij probeert zich dan nog wat te verstoppen achter de bewering dat de tegenstander hem een duwtje gaf.
Moet je er wel even bij vertellen dat Fledderus als een opgefokte stier loopt in de richting van de tegenstander, en die geeft hem een klein zetje mee omdat Fledderus nota bene zelf in zijn baan loopt. Die jongen wil niet zomaar aan de kant gaan en dáárom geeft hij hem een zetje.

Wat is dit dan? Gewoon club voor een seizoen schorsen. De KNVB zou hard optreden bij het amateurvoetbal en hoop dat ze niet met twee maten gaan meten hier omdat het om een oud technisch directeur gaat. Gewoon volledige club schorsen hoe ze dat altijd doen.

29 januari 2024 om 13:57

Ja doen ze dat altijd? Of doen ze dat bij bepaalde clubs waar het iedere week gedonder is?

29 januari 2024 om 14:15

Altijd doen ja? Volgens mij gebeurt het in (de krochten van) het amateurvoetbal vrij regelmatig dat er een klap uitgedeeld wordt of een ruzie ontstaat. Ik kan me geen situaties heugen waar er clubs gelijk geschorst wordt of uit de competitie gezet wordt ofzo. Gebeurt dat weleens ja?

29 januari 2024 om 15:21

De gehele club een seizoen schorsen voor zoiets? Moet dat dan ook bij een doodschop of bij het spugen naar een tegenstander? Ik noem maar even wat voorbeelden die niet thuishoren op het voetbalveld. Ik heb nog nooit gehoord dat een hele club wordt geschorst voor een vergrijp van deze orde.

29 januari 2024 om 17:31

ja toevallig mijn club voor het spugen op de scheidsrechter. Werden een seizoen geschorst met de hele club.alle teams mochten in de laagste klasse beginnen. Vandaar dat ik dit weet.

Eerlijk komt die nog goed weg hiermee, op veel velden wordt je 5 minuten later van het veld geveegd met een benenbreker voor dit soort onzin.

Misschien kan hij solliciteren naar een plek bij de tuchtcommissie :D

Domme actie, maar dit wordt ook weer lekker veel te groot gemaakt.

Wat een clown zeg , als je hierom al iemand in zijn gezicht moet slaan. En zo'n persoon met dat temperament werkt als manager bij de Knvb.

Technisch manager van de eredivisie, en je dan zo laten gaan, bij defensie hadden ze voorheen 2 van die vakjes bij hem zou het vakje ongeschikt aangevinkt worden.
Wat een mafketel, en dan ook nog zeggen dat je hem een duw gaf, kerel echt????

Hij voelt zich dom omdat het op film staat.. als dat er niet was geweest had hij 0 spijt gehad

Weet je, je hebt wel eens van die tegenstanders die je het bloed onder de nagels vandaan halen. En ja, dan is de verleiding groot om even een goeie tik uit te delen, maar als je op 41-jarige leeftijd nog niet doorhebt dat je gewoon even inhouden de enige juiste oplossing is heb je toch echt wel een steekje los in de bovenkamer.

Neem aan dat hij nu ook zijn functie bij de KNVB kwijt is? Dat kan echt niet. Ook als hij niet bij de KNVB zou werken.

29 januari 2024 om 18:21

Waarom? Wat een onzin. Wat hij doet hoort niet,en daarin maakt het niet uit wat je beroep is. Wat Overmars deed was vele malen erger en is ook nog werkzaam in het voetbal. Nigel de Jong is als speler ook een aantal keer hard over de grens gegleden, die mag dus ook niet meer werkzaam zijn bij de KNVB?

29 januari 2024 om 23:22

De KNVB die al meerdere campagnes voert om onder andere geweld op de amateur velden tegen te gaan heeft een werknemer die zich zelf niet aan de regels houdt. Nee moet kunnen inderdaad.

Het schijnt dat zijn tegenstander iets riep over FC Groningen dat op het 2e niveau speelt en dat Fledderus daarom een klap uitdeelde. Een vergelijkbare situatie als die van Materazzi en Zidane in WK-finale waar Materazzi ook iets gevoeligs tegen Zidane zei en Zidane zich niet kon beheersen.

Duw in zijn gezicht 🥴

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren