Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Mark-Jan Fledderus gaat in andere functie aan de slag in de Eredivisie

Donderdag, 8 juni 2023 om 17:03Jonathan van Haaster • Laatste update: 17:11

Mark-Jan Fledderus treedt per 1 juli 2023 in dienst bij de Eredivisie CV (ECV). De voormalig middenvelder gaat daar aan de slag als technisch manager. De veertigjarige bestuurder wordt verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de Eredivisie en zijn achttien clubs. In een persbericht laat de Eredivisie CV weten dat de ambitie is uitgesproken om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top zes-positie in Europa te handhaven.

De aanstelling van Fledderus als technisch manager bij de ECV is een primeur. Nooit eerder was daar een technisch manager in dienst. Fledderus, die eerder bij Heracles Almelo en FC Groningen technisch directeur was, gaat zich binnen de Eredivisie richten op beleidsmatige aspecten, zoals de Eredivisie Veranderagenda, sportieve afspraken vanuit het businessplan, het sportieve dataproject en het voorzitten van overleggen met clubs via het technisch platform.

Ook gaat Fledderus zich richten op de verdere ontwikkeling van andere sportief-technische disciplines in het Nederlandse betaald voetbal, zoals de competitieopzet, speeldagenkalender, speelondergrond, jeugdopleidingen, beloftenteams, transferwindows en de voetbalpiramide. Daarnaast moet Fledderus de samenwerking bevorderen met de technische directeuren van de Eredivisie-clubs en wordt hij de aangewezen persoon voor het contact met nationale- en internationale voetbalorganisaties, waaronder de KNVB, UEFA en FIFA.

“Ik heb heel veel zin om te beginnen aan deze nieuwe uitdaging", laat Fledderus weten. "De Eredivisie is een prachtige competitie waar ik als speler en technisch eindverantwoordelijke bij verschillende clubs deel van heb mogen uitmaken. Het is een enorme eer om nu vanuit deze rol een bijdrage te mogen leveren aan de sportief-technische ontwikkeling hiervan. We gaan er alles aan doen om de clubs die de Eredivisie maken zo goed mogelijk te faciliteren op sportief-technisch gebied."

Fledderus kan zodoende het FC Groningen-hoofdstuk definitief afsluiten. In februari 2019 werd hij aangesteld bij de Trots van het Noorden als technisch directeur, nadat hij bij Heracles Almelo uitstekend werk had geleverd als technisch manager. De voormalig profvoetballer diende als opvolger van Ron Jans. Fledderus nam onder meer Frank Wormuth mee uit Almelo, maar zag toe hoe de Duitser geen sportieve successen wist te behalen. Ook onder zijn opvolger Dennis van der Ree bleven de resultaten uit. Begin februari werd Fledderus de sportieve malaise verweten waar de club zich in bevond, waardoor er na een kleine vier jaar een einde kwam aan de samenwerking tussen de partijen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

28 reacties (laatste reactie door strandje larse)

Heeft als technische man toch leuke dingen laten zien dus logisch dat hij weer in een technische functie bij de KNVB door kan gaan.

8 juni 2023 om 17:12

*Eredivisie CV is wat anders dan de knvb namelijk

Op basis van wat? Heeft bij Groningen er een mooie janboel van gemaakt.

8 juni 2023 om 17:51

Dacht het zelfde..
Dus ambitie: "ambitie is uitgesproken om de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top zes-positie in Europa te handhaven." kan beter veranderd worden in zorgen dat NL weer in top 12 komt.

8 juni 2023 om 19:24

Kleine nuance, ik vind namelijk dat Fleddie wel van heel veel de schuld krijgt. Maar besef eens dat Groningen een middelmatige salarishuis betaalde, liever met jeugdspelers speelde en dat het gezond moest zijn, als nagenoeg de enige in Nederland. Van wie moest dit allemaal? Gudde. Als het eerlijke verhaal ooit eens verteld wordt, dan weet je dat Fleddie een onmogelijke klus had en ja hij deed aan vriendjespolitiek. Maar we huurden de 2e keeper van Fortuna. We verkopen in de winter de beste speler aan Feyenoord. De gemiddelde leeftijd was 21 ofzo. Fleddie was ondergeschikt aan een visie. En die visie heeft de club kapot gemaakt. Nu zie je opeens dat v Veen mag komen voor 600.000 euro. Dat is meer dan 10% van de huidige salarishuis. Think about it

8 juni 2023 om 19:49

Oke, je hebt zeker een punt. Het is niet een man aan te rekenen, dat snap ik. Maar hij had zeker zijn verantwoordelijkheden en hij had gewoon een belangrijke rol te vervullen. Het heeft niet goed uitgepakt allemaal. Als dit allemaal moest van Gudde, was Fledderus het of er mee eens, of hij durfde er niks van te zeggen / tegenin te gaan.

Dat zal een succes worden! Wat kan hij hier nu betekenen. De clubs moeten zelf aan de bak. Niet de Knvb.

KNVB gaat verder met hun gestuntel. Iemand die mede verantwoordelijk is voor Groningen zijn degradatie. Ga je toch niet aanstellen op zulke posities. Als hij op technisch vlak zo gefaald heeft.

8 juni 2023 om 17:17

Tja ze zochten gewoon iemand en hij pastte in het profiel. Geen andere kandidaten? Geen idee maar echt een discutabele aanstelling.

8 juni 2023 om 17:21

Dit heeft niet heel veel met de KNVB te maken, neem tenminste niet aan dat de KNVB beslist wie op welke vacature komt bij de Erediviesie CV

8 juni 2023 om 17:23

Ah mijn fout. Dacht dat KNVB dit bestuurde.

De veertigjarige bestuurder wordt verantwoordelijk voor de sportief technische ontwikkeling van de Eredivisie en zijn achttien clubs.

Maat! Hij is net met z'n technische ontwikkeling gedegradeerd! KNVB pakt altijd de kneusjes weg bij clubs die niet presteren. Kap daar eens mee.

8 juni 2023 om 18:38

Dit is niet de knvb, moeilijk zeker dat begrijpend lezen?

8 juni 2023 om 19:36

Rijkaard won de CL en degradeerde als trainer. Het is en blijft een puzzel dat moet passen.

Hahah de samenwerking met andere technisch directeuren bevorderen.. die konden z’n bloed wel drinken. Maar goed, andere functie natuurlijk en wil niet per definitie zeggen dat het niks gaat worden

Beetje hetzelfde verhaal met jan van halst die door ajax is binnengehaald. Goede vertegenwoordigers/verkopers zijn beide heren. Maar beiden hebben niks te zoeken in de functie die ze nu gaan doen.

De Eredivisie start volgend jaar op de 5e plek in de coefficient ranglijst omdat Frankrijk meer punten verliest dan ons. Volgend seizeon gebeurd dat weer, je pakt al 3 jaar op rij meer punten dan nummer 5 Frankrijk. En plek 5 is straks goed voor 3 directe CL tickets, dan zou van mij het wel de doelstelling mogen zijn om die plek te veroveren.

Ik vindt dit een een beetje een vergelijkbare aanstelling als met van Breukelen een aantal jaren terug....
Geeft ook een beetje het visieloze beleid binnen de KNVB aan.
Fledderus heeft Groningen sportief naar de afgrond geleid dus past wel bij de bond zo lijkt het.

8 juni 2023 om 17:33

Dit heeft niets met de KNVB te maken

Wel mooi dat de afvallers bij de Bvo's altijd onderdak kunnen vinden onder de paraplu van de Knvb. Of er dan sprake is van een kwaliteitsinjectie mag sterk worden betwijfeld.

Lachwekkend. Heeft Groningen kapot gemaakt en dan beloond worden met deze functie?
Zie her somber in... Kan meneer Derksen nu al horen praten haha

Wat is dat toch dat de KNVB altijd de kneusjes die mislukt zijn bij clubs binnen haalt voor een functie? Hij is er mede verantwoordelijk voor dat FC Groningen voor het eerst in 23 jaar weer op het 2e niveau moet voetballen. Buiten het feit dat ik zeer twijfel of hij de geschikt is voor de functie is de timing van de KNVB ook altijd erg bijzonder.

Net zoals met VD Looi. Die bracht Willem II tot op de rand van degradatie, maar werd nog geen 3 maanden na zijn vertrek bij de club door de KNVB binnengehaald om Nederlands grootste talenten te gaan coachen.

8 juni 2023 om 18:11

Dit is niet de KNVB, maar de ECV.

Toch onvoorstelbaar dat dit soort types altijd weer ergens weten binnen te wurmen!

En dan als functie de algehele kwaliteit van de competitie te verbeteren en de top zes-positie in Europa te handhaven.

Heeft de hele Fc naar de Kl.... geholpen, mensen binnen als buiten de Fc konden zijn bloed wel drinken.

Geen trainer te krijgen voor de Fc zolang hij er zat, transfers die niet door gingen om dat Fledje Erus plotseling nieuwe eisen op tafel ging leggen. Niet willen luisteren naar anderen en samen werken een straf was voor hem!
En dan bovengenoemde ambtie..

Man hij kon de Fc niet eens in de eredevisie houden kwa selectie beleid. Wat dit moet worden is mij dan ook een raadsel..
Waarschijnlijk weer een grote kruiwagen gehad die hem naar binnen heeft geloodst en verder niets!

Blijft Fledderus in tegenstelling tot Groningen dus wel actief in de Eredivisie.

Nou, zeg maar dag tegen je coefficienten-polonaise. Dat wordt binnen een paar jaar concurreren met Schotland en Servie...

Voor wie nog illusies koestert dat ie misschien toch geschikt is om ook maar iets meer dan een limonadestand te besturen: luister eens naar de podcast van 'kon veel minder', de aflevering met Paul Zweverink van 16 mei

Hoe een baan te verkrijgen bij de KNVB: Maak een puinhoop bij je club en sollicitieer bij de KNVB.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Groningen

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. VerripsKeeper60
R. BalkerVerdediger61
I. MäättäVerdediger61
M. PeersmanVerdediger60
M. RenteVerdediger61
L. BacunaMiddenvelder60
D. IrandustMiddenvelder60
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Groningen.

Nederland
20 fans
Middenvelder, 40 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 9 september
Ajax volgt de verrichtingen van Wesley nauwlettend. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren