Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maradona stellig: 'Messi heeft geen persoonlijkheid'

Laatste update:
/

Diego Maradona heeft zich donderdag tijdens een sponsorevent in Parijs uitgesproken over Lionel Messi. De Argentijnse superster werd door de Braziliaanse legende Pelé gevraagd naar zijn mening over aanvaller van Barcelona en nam geen blad voor de mond. Maradona wist echter niet dat het gesprek zou worden opgenomen.

Zowel Pelé als Maradona had namelijk niet door dat de microfoon nog open stond. Op de vraag van eerstgenoemde aan Pluisje of Messi een goed mens is, antwoordde Maradona positief. “Hij is een zeer goed mens, maar hij heeft geen persoonlijkheid. Hij heeft niet het karakter om een elftal te leiden.” Daarop zei Pelé: “Ah, ik snap het. Hij is niet zo als wij vroeger.” Dat werd door Maradona bevestigd.

Volgens Pelé zijn elftallen tegenwoordig sowieso te veel afhankelijk van een paar individuele sterren. “In de jaren zeventig hadden wij geweldige spelers bij Brazilië, zoals Rivelino, Gerson, Tostoa. Niet zoals Argentinië nu, dat is volledig afhankelijk van Messi.”


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Toch heeft Messi Barcelona al aan veel prijzen geholpen, hij heeft inderdaad niet de uitstraling van een diva (al probeert hij dat wel met die gekke tattoo's) maar hij laat het ondertussen al heel wat jaren zien op het veld.

9 juni 2016 om 16:03

Precies. Die jongen spreekt met z'n voeten!

9 juni 2016 om 16:25

Maradonna en Pele bezigen al jaren dit soort teksten om het publiek te laten geloven dat Messi minder is dan zij. Het wordt nu alleen echt ontzettend sneu.

Maradonna is als een dikke vrouw die modellen gaat afkraken om zich zelf goed te voelen, maar die diep van binnen weet dat ze ongelukkig is.

9 juni 2016 om 16:32

Wat hebben anorexia modellen hiermee te maken?

9 juni 2016 om 16:43

het is gewoon een voorbeeld hoor

9 juni 2016 om 16:59

Wel een dom voorbeeld want Maradona was in deze vergelijking ook een topmodel

9 juni 2016 om 16:59

Slecht voorbeeld dan

9 juni 2016 om 17:15

Voorbeeld slaat op zijn gedrag, niet op zijn voetballende vermogen. Prima voorbeeld dus.

9 juni 2016 om 17:16

Voorbeeld=vergelijking

9 juni 2016 om 17:35

Dit zijn gewoon twee ouwe knarren die lopen te zeiken dat vroeger alles beter was. Zeker onderling word dit zo gedaan en volkomen logisch, of iets waar is of niet maakt toch ook geen donder uit

9 juni 2016 om 17:39

Maradona is heeft hierdoor ook geen persoonlijkheid door schijnheilig, als de microfoons uit staan, zijn mening te geven...

9 juni 2016 om 20:19

Jongens wat een gezeur zeg, als je zn zin met een normaal nederlands boeren verstand leest snap je dondersgoed wat die bedoeld.. Dit is gewoon zeuren om het zeuren.. Zijn de vrouwtjes een beetje lief delaatste dagen? Dat jullie zin hebben om te zuren?? Ik kan zo slecht tegen die zielige kinderachtige reactie terwijl hij een prima voorbeeld geeft. Nog goed bedacht ook.

9 juni 2016 om 20:21

Ik had hetover Nick-name en zn opmerking over de modelletjes trouwens

9 juni 2016 om 21:24

Ja hij is een belangrijk onderdeel, maar geen leider die zijn ploeg op sleeptouw neemt. Het is geen rare uitspraak dat hij geen persoonlijkheid heeft. Hij is erg bescheiden en timide. Daar is ook niks mis mee.

9 juni 2016 om 16:05

wat heeft een diva te maken met geen karakter hebben, en wat hebben tattoo's daar mee te maken?

9 juni 2016 om 16:06

Persoonlijkheid betekent niet gelijk een diva zijn. Kijk spelers als Lampard, Gerrard, Pirlo etc. Die hebben een aardig grote persoonlijkheid, maar zijn niet bepaald diva's (voor zover je kan oordelen).

9 juni 2016 om 16:23

Juist. Robben is dat ook niet. Maar nam wel overduidelijk het NL elftal aan de hand tijdens het laatste WK. Natural leaders zijn dat.

9 juni 2016 om 17:23

Lampard, Xabi, Pirlo hebben dan ook weer een heel andere uitstraling dan bijvoorbeeld Ronaldo, Ibrahimovic, Neymar.

Overigens hebben Tattoos niet perse iets met karakter te maken maar zeker wel met uitstraling.

9 juni 2016 om 16:12

Haha iemand hier is niks gewoon. Tattoo is gelijk aan persoonlijkheid? Of een poging tot? Doe normaal hha

9 juni 2016 om 17:13

In sommige gevallen wel, zo kan ik dit ook bij Messi zien

9 juni 2016 om 17:20

Dat slaat helemaal nergens op. Zijn tattoos staan in teken van zijn zoontje en levensweg. Heeft helemaal niets met poging tot persoonlijkheid te creëren te maken. Jeetje, als we nu ook al om tattoos gaan zeiken.

9 juni 2016 om 17:56

Wat een onzin. Ik heb zelf ook tattoos. Een paar hebben betekenis een paar niet. Dat is echt niet om uitstraling of iets te creëren. Maar puur omdat ik het mooi vind. En ik verwacht niet dat dat bij Messi anders is

9 juni 2016 om 16:16

Ja als het loopt kan hij wat leuks doen.

Maar als het tegen zit dan zie je pas dat hij zijn team niet op sleeptouw kan nemen en je ziet gewoon dat hij geen persoonlijkheid heeft het is eenmaal geen leiders figuur.

Het is eenmaal een stille verlegen jongen zonder charisma..

9 juni 2016 om 16:28

"Als het loopt kan hij wat leuks doen"???? Je meent dit?? Oké hij is misschien stil.. Of op z'n minst media schuw.. Maar Messi op deze lachwekkende manier afschilderen is totaal niet serieus te nemen... Daarnaast heeft Argentinië volgens mij toch best wel wat aardige voetballers lopen.. Achterin is het niet al te best maar alleen Messi?!!

9 juni 2016 om 16:55

Wat zij zegt klopt niet .
Hij neemt het team supervaak op sleeptouw en is altijd besslisend.
Neem als voorbeeld de wedstrijd tegen Bayern waar het eigenlijk totaal niet liep tot aan de goal van Messi.
Ook bij Argentinië op het WK..Als je als zijn goals, dribbels en assists niet zou meetellen zou Argentinie niks voorstellen .

9 juni 2016 om 16:55

Jij*

9 juni 2016 om 17:59

Di Maria zat toen beter in het toernooi. Als hij niet geblesseerd zou raken was hij de man van Argentinie

9 juni 2016 om 18:06

Omdat messi constant door 3 man gedekt wordt. Ja, dan komt er idd wat ruimte voor anderen

9 juni 2016 om 16:33

Dat hij Barcelona aan prijzen heeft geholpen wil niet automatisch zeggen dat hij een leider is. In de kleedkamer zijn jongens als Alves, Busquets de baas, dat bedoelt Maradona. Messi is niet iemand die je in de rust bij de lurven pakt en je de huid vol scheldt omdat je die bal niet afspeelde.

9 juni 2016 om 16:56

Juist dat is het toch het mooie aan messi? Een beetje een schuw, nuchter ventje en ondanks hoe goed hij is, blijft hij gewoon zichzelf. En 'jochie' dat zijn voeten wil laten spreken en gewoon zichzelf blijft. Het is niet snel goed, als mensen zich anders gaan gedragen krijgen ze kritiek en als ze zichzelf blijven ook. Hypocrisie ten top.

9 juni 2016 om 16:36

Neemt niet weg dat Maradona wel gelijk heeft ! Messi heeft vaak genoeg zijn voeten laten spreken bij Barca en is de afgelopen jaren steeds meer het mannetje geworden. Maar een geboren leider die zijn elftal bij de hand neemt is hem nooit gelukt. Dan noem ik voorbeelden van wereld voetballers als Ronaldinho, Ronaldo en Zidane die dat wel konde in hun tijd. Begrijp me niet verkeerd hij is de beste voetballer van zijn generatie, maar mist zoals don diego zegt de persoonlijkheid om een team te leiden in de moeilijkste wedstrijden.

9 juni 2016 om 16:50

Ronaldinho had dat ook niet, die deed/ doet alles met een lach. Maar ook dat was geen speler a la Puyol die spelers in de rust op de klote gaf net zo min als Messi dat is.

9 juni 2016 om 17:59

Wat is nou mooier door zonder je medespelers aan te hoeven pakken gewoon een doelpunt zelf creëren en daardoor je team te leiden. In minn ogen ben je dan de beste soort van leider die er rond loopt.

9 juni 2016 om 17:59

Dan door

9 juni 2016 om 18:59

Wauw, je legt het echt perfect uit. Iedereen die hierop heeft gereageerd denkt dat "je medespelers de huid volschelden als het niet loop" gelijk staat aan "een leider zijn". Messi doet het inderdaad op zijn eigen manier

Ik zou niet zeggen dat hij geen persoonlijkheid heeft maar het lijkt mij in ieder geval geen dominante persoonlijkheid. Het is duidelijk geen leider. Daar is trouwens ook niets mis mee. Het is wel een fenomenale speler en wat mij betreft met afstand de beste van dit tijdperk.

9 juni 2016 om 17:05

Messi is overduidelijk een introvert en heel passief. Hier is uiteraard helemaal niks mis mee maar dit is wel nodig bij Argentinië. Die missen een leider en het hele land kijkt naar Messi om deze positie in te vullen. Bij Barca had je altijd Puyol en Xavi die deze rollen innamen, hierdoor hoefde Messi zich alleen maar op voetbal te focussen. (Wat hij ook geweldig heeft gedaan ofcourse)

9 juni 2016 om 17:45

Ik ben het helemaal met je eens. Het leiderschap moet ook wel een beetje in je zitten natuurlijk. Messi is gewoon zichzelf en dat moet hij ook vooral zo houden. Wanneer hij geforceerd de leider uit zou gaan lopen hangen zou dat waarschijnlijk alleen maar ten koste van zijn spel gaan.

9 juni 2016 om 18:46

Ik denk dat messi zonder veel te zeggen heel erg duidelijk kan zijn naar zijn teamgenoten. Hij laat het niet merken als het niet loopt. Hij weet ook dat er een bepaald niveau is gevraagd en een bepaalde vechtlust. Soms zie je messi niet hij verdwijnt om vervolgwns met 4 5 of 6 momenten de wedstrijd helemaal om te draaien. Scoort zelf.. loopt slim tussen de linies en strooit met geweldige passes. Iedereen weet dat messi met de bal aan de voet niet te verdedigen is. Alle teams worden haast handbalteams ze durven messi vaak ook niet keihard aan te pakke behalve op de copa. Meestal is het alleen maar zone dekking

Niks geks aan zijn opmerkingen. Waarschijnlijk is het ook zo. Verder nog nieuws?

9 juni 2016 om 19:08

Ik vind dit anders wel vreemd. Als Maradona dit zegt, waarom maakte hij hem dan 2e captain achter Mascherano? Was een Demichelis of Heinze niet veel geschikter, laat staan Cambiasso of Zanetti, die beiden werden thuisgelaten?

Als de huidige teams alleen maat afhankelijk zijn van sterren als Messi en Ronaldo dan is het toch knapper wat ze presteren in vergelijking tot het Brazilië van Pele.

9 juni 2016 om 17:03

Ze presteren beide niet bij hun nationale elftallen. Maradonna en Pele hebben dit beide wel gedaan, waarschijnlijk hebben ze het ook hier over. (Met de Copa en EK in gedachte)

9 juni 2016 om 21:08

Knapper wat ze presteren in vegelijking tot het Brazilië van Pele? Het Brazilië van Pele , was een paar keer wereldkampioen ?

Argentinie moest juist leren om niet afhankelijk te zijn van Messi want wat heeft ze dat opgeleverd?Geen 1 prijs alleen maar verdriet.

9 juni 2016 om 16:10

Uefacl, idd! Ik zie een belangrijke rol voor Angel Di Maria dit toernooi

9 juni 2016 om 16:17

Als die trainer nou gewoon een keer een normale opstelling maakt en iedereen voor elkaar wil werken dan winnen ze gewoon die Copa. Het WK had veel meer ingezeten als het een beter collectief was geweest en niet alle ballen inleveren bij Messi en dan maar kijken.

9 juni 2016 om 16:23

Inderdaad Di Maria is de gene die altijd op staat in de grote wedstrijden bij Argentinie.
In de finale tegen Duitsland speelde Dima niet maar Messi wel.
Duitsland won de finale.
Paar weken later precies zelfde opstelling behalve Messi die er niet bij was en Dima wel.
Toen won Argentinie vrij eenvoudig van Duitsland.
Tegen Chili precies het zelfde.
Messi erbij Dima niet Chili wint de finale.
Pas nog speelde Argentinie tegen Chili zonder Messi maar met Dima en Argentinie wint weer eenvoudig.
Toeval?
Nee denk het niet..

9 juni 2016 om 16:26

Ja want messi had higuain maar twee hele grote kansen gegeven die er zeker moesten inzitten.

9 juni 2016 om 16:31

Die wedstrijd tegen Duitsland gaf Di Maria ook nog 3 assits. Tegen Chili scoorde hij in de kwalificatie ook en nu in de copa geeft hij een assist en maakt een goal.

9 juni 2016 om 16:38

Jezus man uefacl

Jij begint echt meer en meer onzin te praten.

Een wk-finale vergelijken met een oefenpotje...

Ga zo door.

9 juni 2016 om 16:52

Oefen pot of een finale Di Maria is een big game player.
Dat heeft hij bij Argentinie vaak laten zien.
Ik vergelijk ze trouwens niet ik vind het wel opvallend.

9 juni 2016 om 18:51

Eufacl

Kun je niet gewoon eens je mond houden messi die higuain een niet te missen kans geeff in de copa america finale in dr laatste minut?? Dat argentinie de finale niet won lag puur en alleen aan argentinie zelf. Messi kans. Higuain met de grootste kans ooot. Lavessi... onbegrijpelijk ik wordt er soms wakker van snacbts als ik eraan terug denk. Ze hebben toen de kans gehad en het zal heel veel moeite kosten om ooit weer daar te komen staan. Iets wat messi in ieder geval al eens gedaan heeft. Beter er hebben gestaan dan nooit ee hebben gestaan soms win je en soms leer je. Denk dat dit team alleen maar heeft geleerd door de jaren heen. En dat messi en co echt nog wel eens een prijs gaan winnen anders kun je welnspreken van een weg gegooide kans

9 juni 2016 om 16:21

Dat zien we in de kwalificatiereeks:

1 punt in 2 wedstrijden zonder Messi, 6 punten in 2 wedstrijden met Messi.

9 juni 2016 om 16:28

Tegen Brazilie was Di Maria trouwens ook gewoon de beste speler bij Argentinië. Bekijk de samenvatting maar terug. Alleen kun je tegen Brazilie gelijkspelen.

9 juni 2016 om 16:51

En die weergaloze wedstrijd en goal van Messi tegen Brazilie ben je natuurlijk vergeten, iets met selectief geheugen!

9 juni 2016 om 17:24

Gast wat bazel je nu eigenlijk? Ik heb het over Di Maria die belangrijk is voor Argentinië.

"iets met selectief geheugen"

Weer reageer je irrationeel. Ik heb het daar niet eens over. Ik heb het niet over Messi. Maar ja we kunnen jou ook niet serieus nemen, was wel te verwachten van een barca fan. Hier met jou verder praten heeft geen enkele zin.

9 juni 2016 om 18:52

Ricardo

Stopt.met woorden als irrationeel. Doe eens normaal. Je hebt ook een erg selectoef geheugen. Noem direct alles en niet 1 ding

9 juni 2016 om 22:14

Jij reageert precies hetzelfde maar ik snap het hoor. Beetje kritisch op jouw heldje en gelijk op je teentjes getrapt. Messi is niet heilig, doe je bril maar af. Dat zien we bij Argentinië. Maar goed daar had ik het niet over. Maar dat wou ik nu even mededelen omdat jij niet objectief kan reageren en gelijk begint te stressen.

Je had het over onwetenheid. Maar jij die ik wordt met dt schrijft zegt al genoeg.

Hij zegt toch niks geks? Messi is een geweldenaar maar zal geen spelers beter laten spelen.

9 juni 2016 om 16:10

Dat hoeft in principe ook niet, hij is het eindstation. En als eindstation verzilverd hij de kwaliteiten van de aangevers zoals niemand dat kan. Of denk je dat die anderen van Barcelona zo hoog aangeschreven zouden staan met een Giroud in de spits? Je ziet wat het verschil met een aangever kan doen, zie Ozil. Ook vorig jaar bergen met kansen gecreeerd, maar toen werden ze veel minder afgemaakt.

9 juni 2016 om 16:13

Cocoafc als je nog nooit een wedstrijd van Barcelona hebt gezien gelieve dan gewoon te zwijgen. Messi eindstation? Dan weet je letterlijk niks van voetbal

9 juni 2016 om 16:11

Sorry? Heb je ooit weleens een wedstrijd van Barca gezien en de rol van Messi daarin? Dat hij geen natuurlijke leider daar kan ik me nog iets bij voorstellen, maar hij laat absoluut wel spelers beter spelen. Hij kan namelijk als geen ander anticiperen op loopacties van anderen en de bal krijgen waar hij wil. Kijk maar eens hoe vaak hij Neymar en Suarez vrij voor de goal zet en laat scoren, dan laat hij ze toch beter spelen? Dat hoeft niet altijd met schreeuwen en wijzen zoals anderen dat doen.

9 juni 2016 om 16:58

Ik had erg veel moeite om mijn lachen in te houden toen ik de volgende opmerking van zooman las. "messi is een geweldenaar maar zal geen spelers beter laten spelen." Het is mij dan ook niet gelukt om niet te lachen

Haha kijk die twee vergeten sterren elkaars ego opkrikken. Zielig man. Allebei weten ze dat Messi straks hun titels afpakt, Beste speler ooit, Beste Argentijnse speler ooit, dus doen ze er alles aan om hem naar beneden te halen.

9 juni 2016 om 16:11

Beste Argentijnse speler ooit.... hmmm dat weet ik niet. Ik wil Maradona niet beter noemen dan Messi, maar ik wil Messi ook niet beter noemen dan Maradona. Beide geweldenaars! Als voetballer wel te verstaan.

9 juni 2016 om 16:16

Als je ziet welke prijzen Messi collectief en individueel heeft gewonnen dan kan niemand daar tegenop. Dan kan Maradona wel met die wereldtitel zwaaien, maar zonder de hand van god was die er mogelijk niet eens geweest. Als je dan ziet welke prijzen Messi allemaal op zijn schoorsteenmantel heeft staan en hoe belangrijk hij bij alle prijzen is geweest dan is het voor mij wel duidelijk. En ja ik heb beide zien spelen.

9 juni 2016 om 16:33

En Maradona maakt Napoli ook kampioen. Messi kan alleen met goede spelers uitblinken. Xavi Iniesta en Neymar Suarez.

9 juni 2016 om 16:45

Ja maar wat heeft Diego Europees laten zien tegen topploegen dan?

En jij bent niet serieus te nemen met je Messi kan alleen met goede spelers uitblinken, maar ja dat is te verwachten van een Real fan. Hier met jou verder over praten heeft dan ook geen enkele zin.

9 juni 2016 om 16:45

Ik snap eerlijk gezegd ook niet dat iemand die beweert dat hij beide heeft zien spelen (ik neem aan op hun top) direct over dat WK begint. Hoewel Maradona op dat WK geweldig was, was zijn prestatie om met Napoli kampioen van de Serie A te worden eigenlijk nog veel groter. Zo'n beetje de hele wereldtop speelde op dat moment in de Serie A en het lukte hem om een relatief matig elftal als Napoli kampioen te maken. Ik heb veel goede spelers gezien sinds het begin van de jaren tachtig maar Maradona op zijn top was duidelijk de beste van allemaal.

9 juni 2016 om 16:54

Nee ik reageer alleen bij topics waar ik interesse in heb, in tegenstelling tot sommige anderen die overal maar wat roepen alsof ze er verstand van hebben. Mooi dat je me helemaal niet kent, geen idee hebt hoe lang ik al supporter van Barca ben en hoeveel wedstrijden ik live heb gezien. Maar blijf vooral zogenaamde Barca fan roepen, want ja dat is de standaard reactie van een Real supporter, je moet toch wat zeggen he.

9 juni 2016 om 19:03

Ricardo

We leven niet meer in de jaren 70 en 80. Je doet alsof vroeger alles beter was. Messi speelt bij barcelona in een geweldig team maar vraagbje zelf af of barcelona al die prijzen had gewonnen zonder messi?? Ik ben er stellig van overtuigd van niet. Blijkbaar denk jij van wel. Ik weet 100% zeker dat madrid net zoveel prijzen had gewonnen of misschiennnognwel meer zonder ronaldo. Messi had zomaar het wk en copa 2 of 3x op zijn naam kunnen zettennmaar dat lag nooit aan messi dat lag puur en alleen aan di maria of een higuain. Prijzen win je als team en messi weet dit hij weet dat hij de man is waar alle druk op staat.

9 juni 2016 om 20:26

Hoezo lag het alleen aan Di Maria of Higuain??
Messi zelf schitterde op dat WK vanaf de kwartfinale voornamelijk in afwezigheid en heeft nog nooit een doelpunt weten te maken in de knock-out fase van een Wk.
Met een moyenne van (slechts) 1 doelpunt per 335 minuten op de eindtoernooien zal je zelfs als Messi fan moeten in zien dat het niet alleen door deze 2 spelers kwam. Messi heeft het op de beslissende momenten ook te vaak laten afweten.

Als je tegenwoordig bescheiden bent, wordt je uitgemaakt voor iemand die geen persoonlijkheid heeft.. Wat een onzin, deze man laat zijn voeten spreken. Hij straalt enorm veel autoriteit uit. Alle grote spelers leveren zo de bal bij hem in. Maradona blijf van de alcohol af!

9 juni 2016 om 16:38

Je kunt zeggen wat je wilt, maar Messi is buiten het veld gewoon een schuchtere jongen. Als je interviews ziet komt hij vaak met wat simpele standaardantwoorden. Lijkt ook meestal niet op zijn gemak te zijn tijdens interviews en tijdens van die gala's als hij moet spreken. Geeft natuurlijk niet, maar ik vind dat Maradonna hier gewoon gelijk in heeft.
Uiteraard laat Messi zijn voeten spreken en leveren spelers de bal bij hem in, omdat iedereen weet wat hij kan! Maar daar gaat het nu eventjes een keer niet over.

9 juni 2016 om 16:47

Je interpreteert persoonlijkheid als iemand die extrovert is buiten het veld. Ik ben het daar absoluut niet mee eens. Messi is in het veld iemand die alles opeist en opstaat als het moet, dat is iemand met een persoonlijkheid. Iemand die met tattoo rondloopt en zich gedraagt als filmster is voor mij geen persoonlijkheid maar meer een eenheidsworst. Messi is gewoon zichzelf.

9 juni 2016 om 17:58

Heeft niets met bescheidenheid te maken. Ieiderschap is een zeer belangrijke competentie. Daar beschikt Messi simpelweg niet over. Aan de andere kant heeft Messi autistische trekjes. Waar op zich niets mis mee is. Het zou waardevol zijn voor de acceptatie van autisten als hij daarmee naar buiten zou treden. Dan zouden mensen ook geen leiderschap van hem verwachten.

Het is net hoe je het wilt bekijken. Hij helpt volgens mij barca aan heel wat prijzen, en doet er (op de rechtszaak die loopt) niet veel gekke dingen naast. Als je dan geen persoonlijkheid hebt, prima. Dan maar spelers zonder persoonlijkheden.

Maar volgens mij is Messi binnen barca wel een persoonlijkheid, alleen zal hij dat niet zo maar uiten naar de buitenwacht.

Wat een onzin man, volledig afhankelijk van Messi, Argentinië heeft gewoon hele goede spelers, een Di Maria of Higuain/Aguero kunnen ook makkelijk bepalend zijn

9 juni 2016 om 16:09

En bij Barcelona hetzelfde in de vorm van Suarez/Neymar en zelfs Rakitic/Iniesta

Dit is gewoon de waarheid wat Maradonna zegt. Messi is supergoed daar is geen discussie over mogelijk. Maar van een sterk karakter kun je hem niet beschuldigen. Zidane is in mijn ogen de laatste echte leider. Bij Frankrijk leidde hij gewoon al die sterke persoonlijkheden in zijn elftal.

9 juni 2016 om 16:30

Pirlo was ook een leider bij Italië de laatste jaren, dus Zidane was niet de laatste echte leider puyol natuurlijk ook om niet te vergeten.

9 juni 2016 om 18:51

Vandaar die kopstoot, wat een karakter!

Messi is een leider in de zin dat hij altijd een voorbeeld geeft, hij leidt door zijn manier van spelen. Hij heeft inderdaad niet de persoonlijkheid waarbij hij erg veel praat of schreeuwt tegen zijn teamgenoten. Maar je kan in mijn optiek op meerdere manieren je team leiden, alleen dominant zijn wil niet zeggen dat je een leider bent ook al denken veel mensen dat wel waarschijnlijk.

Kijk naar de Copa-fnale en naar Andrés Iniesta, ook hij heeft een vrij introverte persoonlijkheid en is dus niet altijd heel vocaal aanwezig, maar ook hij leidt door zijn spel in de wedstrijd. Ben het dus niet helemaal eens met Maradona.

Ow pluisje:

Gelukkig beoordelen we voetballers niet op persoonlijkheid want anders stond je er laag op het lijstje.

Messi is wat mij betreft het beste voetbal product ooit. En dat voor iemand die de uitstraling heeft van een Skoda automonteur

Afhankelijk vam messi? Laatste wedstrijd niet gezien?

Niets geks. Is ook mijn oordeel vanuit de huiskamer. En hij heeft dat blijkbaar ook niet nodig. Toch maakt het zijn prestaties in mijn ogen minder spectaculair. Maradonna, Zidane, Guillit, Dinho, Ronaldo... etc. Hadden allen een verhaal ups and dows, waardoor je meer genoot van de pieken. Messi is zo constant dat het minder spectaculair binnenkomt. Tis wat het is .. hij presteert ongelofelijk dat blijft een feit.

Ik dacht dat Pele en Maradona elkaar niet konden aanzien. Verder ben ik het wel met ze eens.

9 juni 2016 om 16:43

Dat is gewoon van de vele media-verzinsels waarmee de zogenaamde journalistiek makkelijk kan scoren. De helft van dergelijke berichten zijn verzonnen of "verkeerd vertaald".

Hij heeft opzich een punt over de leiderscapaciteiten van Messi, al ben ik het niet eens dat Messi geen spelers beter laat voetballen. Hij heeft naast zijn dribbels ook een geweldig overzicht en brengt spelers ook best vaak in stelling. Verder irriteer ik me mateloos aan de arrogantie van een aantal oud-profvoetballers, alsof het niveau en het tempo van nu te vergelijken is met dat van vroeger.

Opmerking boven mij van @ronaldo1234 zegt het ook al. Zo'n groot voorbeeld is Maradona ook niet en kan het beter niet over gedragsproblemen hebben als je zelf aan de cocaine zat/zit en alcoholverslaafd was/bent.

ik zie niet in waarom dit raar is, Messi is nooit een leider geweest want dat was ook bij Bacelona niet zijn rol, de beste is niet gelijk ook de leider van de groep.
Bij Barcelona is bijvoorbeeld altijd een Xavi de leider geweest omdat hij dat ook was, die moet hele ander eigenschappen beschikken die niet zo zeer met de kwalriet van je voetbal te maken hebben (wat Xavi natuurlijk wel had).
Dus dat de beste voetballer geel leider is, is geen ramp en niet bepalend voor prestaties.
En Messi laat zeker wel mensen beter voetballen, maar ook dat heeft niet met leiding te maken.

En deze twee zijn nooit grote vrienden geweest...

tja...wat is persoonlijkheid. Een verbale leider is messi idd niet lijkt me. Maar hij laat zn voeten spreken en staat al heel lang aan de top. Ben je een persoonlijkheid als je niet van de drugs kunt afblijven? Heb je dan karakter?

En Argentinie heeft volgens mij nog veel meer goede aanvallers, maar Messi steekt er idd nog boven uit.

Twee oudjes zijn op hun pikkie getrapt omdat ze nu niet meer 'de beste ooit' zijn.
Altijd als ik deze twee mannen hoor praten dan gaat het over 'in onze tijd had je geweldige spelers' en 'de jaren 70 was voetbal beter'.
sorry hoor maar het voetbal nu is zoveel beter dan toen en Maradona plus Pelé waren geweldige spelers maar ze hebben geluk dat ze in de jaren 70 voetbalde want ze kunnen beiden niet tippen aan Messi en Ronaldo, de topspelers van onze tijd.

9 juni 2016 om 16:49

Maradonna was jaren '80. En als Pele en Maradonna nu zouden voetballen waren ze even groot geweest ook al is het voetbal nu iets anders.

9 juni 2016 om 17:30

Dat kun je niet zeggen en is ook heel lastig te vergelijken. Ja, het voetbal is veranderd Maar niet perse moeilijker geworden voor types als Messi. We kunnen toch wel concluderen dat Maradonna en Pele ook gezegend waren met heel veel Talent en waarom zou dat Meer of minder zijn dan het Talent van Messi of Ronaldo? Alleen omdat jij die laatste twee wel hebt zien voetballen en deze heren niet?

Dus Maradona mag geen mening hebben en geen kritische noot over Messi kraken omdat het Messi is die hier wordt neergezet alsof hij God is, alsof hij de ultieme perfectie symboliseert. Als je tegenwoordig iets negatiefs over Messi zegt wordt je afgemaakt alsof mensen er persoonlijk door aangesproken voelen. Zielig

9 juni 2016 om 17:07

Dezelfde man had Messi anders wel als aanvoerder aangewezen. Maar hij is toch geen leider?

Zie eigenlijk niet in wat daar mis mee is. Een aanvoerder is niet per definitie de beste voetballer en de beste voetballer hoeft geen leidersfiguur te zijn. Messi is gewoon een geweldig voetballer die veel voor zijn Team betekent. Dat hij daarnaast geen leidersfiguur is, is wat mij betreft geen enkel probleem en dat kan prima een andere speler oppakken. Daarnaast lijkt Messi me ook niet iemand die bijvoorbeeld de aanvoerdersband op zal eisen en op die Manier graag in de belangstelling Staat. Maradonna genoot veel Meer van de aandacht die hij kreeg en kon niet in de luwte staan terwijl Messi daar volgens mij veel minder behoefte aan heeft. Gewoon een verschil in karakter en misschien ook in tijd aangezie de aandacht nu sowieso veel Meer is dan vroeger.

Pelé en Maradona die een gesprek voeren zonder elkaar te beledigen? Waar gaan we dit opschrijven? Haha legendes! Maar Maradona moet Messi niet afkraken, want hij heeft ons voetbalfans alles gegeven en hoop op een dag dat ie Argentinie wereldkampioen maakt en alle haters hun waffel zouden houden. Ik als Real fan heb heel veel respect voor Messi en voor het voetbal dat Barca jaren speelt. Wie dit niet ziet of zegt, is gewoon een hater, simpel!

Ik sommige vz leden hier niet. Maradonna heeft toch gelijk. Messi is geen leider. hij kan geen elftal op sleeptouw nemen. Bij barca hoeft dat niet. Daar hebben ze neymar of suarez wel voor als het messi niet lukt. Bij Argentinie hebben ze dat niet en lukt het messi ook niet. En maradonna is ook beter dan messi. Messi wordt al jaren omringt door dw beste spelers ter wereld. Tuurlijk win je dan veel CL's.... maradonna heeft napoli eigen hand naar de landstitel gebracht. Zonder andere wereldsterren naast hem. Dat zie ik messi niet doen. EN maradonna heeft zijn land kampioen gemaakt.

Eerlijk is eerlijk: Messi straalt weinig karakter uit en dat kun je van Maradona niet zeggen. Alleen jammer dat Maradona's meest prominente karaktertrekken zijn, dat hij onsympathiek, bot, megalomaan en arrogant is... Je kunt je afvragen wat dan beter is.

Ik vind dat Maradona gelijk heeft. Messi is extreem belangrijk voor zijn team met goals, dribbels, assists, keypasses, maar hij wakkert het vuur in zijn ploeg niet extra aan. Hij mist daarvoor gewoon de uitstraling, persoonlijkheid. Messi kan absoluut inspireren met zijn buitenaardse klasse, maar als capitán een team over het dode punt heen tillen in een Zuid-Amerikaanse veldslag vereist het uitstralen van wat "gezonde agressie", van wat meer passie. Dat mist hij. Absoluut geen schande.

Beetje het sulletje uit de klas die constant negens en tienen haalt. Het introverte type dat geen sociale kring heeft. Volgens mij ziet iedereen dit, want hij straalt het ook uit. Sowieso lijkt het me geen voetballer die zijn ploeg genoten kan aansturen. Geef mij de bal en ik doe het wel. Lichte vorm van arrogantie ook.

9 juni 2016 om 19:24

Die vergelijking maak ik hieronder dus ook. Dat jongetje dat alle antwoorden weet, maar liever niet zijn vinger opsteekt. Laat de test maar uitwijzen dat hij het echt goed weet. Zo lijkt Messi me ook. Op het veld doet hij zijn ding en daarbuiten kan je hem het best gewoon niet belangrijk maken. Maar bij Argentinië wordt hij elke keer belangrijk gemaakt door hem in de as te zetten en regelmatig de aanvoerdersband te laten dragen. Vrijwel elke aanval moet via hem gaan, maar dat is juist tegen zijn natuur in.

Ik kan ze alleen maar gelijk geven. Messi neemt het team niet op sleeptouw. Hij joelt ze niet op om even aan te zetten zoals zon puyol of totti wel kan. Ik vind messi de beste speler maar ik kan me er alleen maar bij aan sluiten dat hij geen leider figuur is

Neem nog een lijntje diego!

Argentinie heeft een geweldige selectie.
Nu nog een manier vinden om het te laten werken.

Ten eerste, iedereen heeft persoonlijkheid, maar niet iedereen heeft de juiste persoonlijkheid om een leider in een team te zijn. Spelers als Cristiano Ronaldo of Messi zijn dit beiden niet, ook al zijn het beide compleet andere persoonlijkheden. Daarom moet je de sturing in een team ook aan anderen over laten.

Messi lijkt me altijd dat stille verlegen jongetje dat voorin in de klas zit en eigenlijk nooit zijn vinger op wil steken, maar vaak wel het goede antwoord weet. Dat jongetje presteert het beste als je hem gewoon zijn ding laat doen en geen extra druk geeft en belangrijk gaat maken in de klas. Messi is onderdeel van een team en laat hem dat zijn. Dan komt hij het beste tot zijn recht. Als je hem als trainer gaat ophemelen en zegt dat ie zich alleen hoeft te focussen op de aanval, dan loopt ie als een dood vogeltje rond en is zijn plezier weg. Maar dan nog krijgt hij het voor elkaar om Argentinië bijna persoonlijk de WK-finale in te schieten en speler van het WK te worden. Zo goed kan hij voetballen.

De fout die men al jaren maakt bij Argentinië, is dat men Messi zo belangrijk maakt, hem in de as op het middenveld zet en hem regelmatig aanvoerder heeft gemaakt. Laat die jongen nou gewoon meedoen met het team en maak die andere spelers belangrijk. Er zitten daar genoeg jongens die zichzelf helemaal geweldig vinden en die rol graag opeisen (tevez had dit bijvoorbeeld wel kunnen doen). Messi is een speler die op instinct voetbalt (en zo vaak meerdere keren per wedstrijd belangrijke acties heeft, passes geeft of openingen creëert en daarbij altijd oog houdt voor zijn medespelers), maar bij Argentinië moet ie tegen zijn natuur in spelen (elke pass moet belangrijk zijn, elke actie moet goed zijn), omdat hij de spil van het hele spelletje is en alles via hem gaat. Had Higuain niet buitenspel gestaan (was niet nodig, want hij had alsnog genoeg ruimte gehad) bij die vrije trap van Messi, dan had niemand het hierover gehad en was het WK naar Argentinië gegaan.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren