Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manuel Pellegrini na 175 miljoen euro aan investeringen op straat gezet

Laatste update:

West Ham United heeft Manuel Pellegrini ontslagen, zo laat de Londense club zaterdagavond weten via de officiële kanalen. De 1-2 nederlaag die West Ham vanavond leed tegen Leicester City is de Chileense manager fataal geworden. Pellegrini stond sinds medio 2018 aan het roer bij the Hammers en investeerde sindsdien circa 175 miljoen euro in nieuwe spelers. Dit seizoen waren de prestaties echter uiterst teleurstellend.

Pellegrini werd anderhalf jaar geleden met hoge verwachtingen gepresenteerd bij West Ham als opvolger van David Moyes. De ervaren Chileen moest met the Hammers de traditionele top zes in Engeland gaan aanvallen en kreeg in zijn eerste transferzomer een riante budget. Pellegrini investeerde direct na zijn komst een slordige 95 miljoen euro en haalde in de zomer van 2018 voor grof geld onder anderen Felipe Anderson, Issa Diop en Andriy Yarmolenko naar de club; Jack Wilshere en Samir Nasri werden beiden transfervrij opgepikt.

Pellegrini, die eerder werkzaam was bij onder meer Real Madrid en Manchester City, kende een sober debuutjaar bij West Ham. Nadat de eerste vier competitiewedstrijden verloren werden, was de druk op de oefenmeester direct hoog, maar West Ham herpakte zich verdienstelijk en eindigde uiteindelijk op een tiende plaats in de Premier League. De Londenaren wonnen hun drie laatste competitiewedstrijden van dat seizoen en investeerden afgelopen zomer opnieuw fors, met de komst van onder anderen Sébastien Haller en Pablo Fornals.

De huidige voetbaljaargang begon vervolgens veelbelovend voor Pellegrini en zijn manschappen. West Ham verzamelde twaalf punten uit de eerste zes duels en was toen terug te vinden op een knappe vijfde plaats. Daarna trad het verval echter in: de laatste dertien competitiewedstrijden leverden slechts twee overwinningen op. Daardoor staat men halverwege het seizoen met slechts negentien punten uit negentien duels teleurstellend zeventiende, met slechts één punt meer dan de nummer achttien Aston Villa. Tussendoor werd West Ham uit de EFL Cup gekegeld door derdedivisionist Oxford United .

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is te verwachten he, veel goede aankopen gedaan maar ja. Als je al zelfs niet kan winnen van een B team van Leicester in eigen huis zegt het al genoeg.

28 december 2019 om 22:13

Goede aankopen? Net niet, lijkt me. Je staat daaronder voor een reden. Voorlopig voldoen de aankopen in ieder geval niet. Maar misschien krijgt een andere trainer het boeltje wel aan de praat. Moet het allemaal nog zien.

28 december 2019 om 22:22

Aankopen is niks mis mee. Als je zo veel goede spelers op de bank zet dan zie je het als manager niet goed

28 december 2019 om 22:23

Fornals,haller, Anderson zijn zeker goeie spelers, daarnaast zijn er ook nog Rice en lanzini die Zeker vele malen beter zouden moeten presteren dan 17e...

29 december 2019 om 00:49

Sorry maar met spelers zoals Yarmolenko, Felipe Anderson en Haller moet je toch meer kunnen doen dan wat West Ham tot nu toe laat zien? Een Declan Rice of Jack Wilshere, waar ze in Engeland een harde plasser van krijgen, is niet zo vreselijk veel maar er zijn echt veel potentiele toppertjes aanwezig bij West Ham..

28 december 2019 om 22:22

Las deze week dat West Ham United van alle ploegen in Engeland het meest wedstrijden heeft verloren.

Zoals verwacht ontslagen en de weg vrij gemaakt voor Moyes. Vind het ook nog steeds jammer dat ze Upton Park hebben verlaten, lekker typisch Brits stadion midden in een woonwijk.

28 december 2019 om 22:15

Ja echt jammer zelfde heb ik bij Ateltico en Arsenal die hadden nooit weg moeten gaan in hun oude stadion,hadden ze het maar net als Liverpool gedaan hun stadion gewoon uitbreiden

28 december 2019 om 23:42

Dat kon daar echt niet, geen ruimte

29 december 2019 om 02:40

Het is wel algemeen bekend dat de club en fans gewoon geen binding met dit stadion hebben.
Schitterend stadion, maar geen echte voetbaltempel helaas. Kan het daarom ook goed begrijpen.

29 december 2019 om 11:39

Moet ook groeien natuurlijk, zo'n binding. Op een gegeven moment worden daar ook mooie momenten gecreëerd en is het allemaal zo slecht niet meer. In het begin leven vooral de herinneringen aan het oude stadion en wordt het gewoon gemist.

28 december 2019 om 22:21

Als ik aan Upton Park denk denk ik aan die gruwelijke volley van Di Canio. Wat hadden ze toen een leuk team met jonkies Ferdinand en Lampard; Kanoute en Foé die helaas het leven liet op het voetbalveld.

28 december 2019 om 22:22

Helemaal mee eens . Upton had een geweldige sfeer

28 december 2019 om 22:25

Klopt heerlijk stadion! Was een paar jaar geleden in de eerste match in het nieuwe stadion (3-1) winst tegen Qarabag in de EL als ik me niet vergis e' het was verrevan nog hetzelfde. Forever blowing bubbles klonk er niet meer als op Upton

29 december 2019 om 00:14

De Boleyn Ground was fantastisch, maar kon gewoon echt niet meer. Er waren geen doorgroeimogelijkheden meer.

Gezien de potentie van het team en de mede daaraan gekoppelde investeringen in de selectie komt er teleurstellend weinig uit. Deze selectie behoort niet in degradatiegevaar te zijn. Dit ontslag is dus niet verrassend.

Blijft toch een aparte wereld... 175 miljoen zou je in potentie half ajax op het veld.moeten hebben staan (ziyech , vd beek , neres , tadic )

En dan nog teleurstellen , geld is niet alles vooral in de pl niet

28 december 2019 om 23:21

In de huidige vorm zouden Tadic en vd Beek op de bank zitten bij The Hammers. Op eredivisieniveau kunnen zij nog steeds boven de rest uitsteken ondanks de matige vorm. Ajax speelt gemiddeld eens per 3 weken een topwedstrijd en dat is wat gemakkelijker opladen om te presteren. De eredivisiewedstrijden wint Ajax over het algemeen op 70%. Als je wekelijks op 100% en soms zelfs 2-wekelijks 100% moet geven, wordt het een ander verhaal. Je kan dit pas vergelijken als Ajax een heel seizoen in de PL speelt.

28 december 2019 om 23:31

Dat is exact het punt waaromdegelijke spelers in NL moeten blijven, leuk hoor WHU maar je knokt tegen degradatie en niemand let op je. Dan heb je alleen salaris en sfeervolle PL over, prima natuurlijk maar aan prijzen of Europees voetbal kom je niet toe. Wel aan kilometer maken want de meeste ploegen kunnen niks temporiseren en rennen zich rot.
Beetje kansloos is t wel

29 december 2019 om 00:17

Wat een gelul zeg, weet je wel wat je zegt? Waarom lijkt het alsof 2 - wekelijks meer is dan wekelijks? On: Waarom doet iedereen alsof de PL een zoveel hoger niveau heeft? Alleen de top 6 zou op dit moment in staat zijn het ajax lastig te maken , de rest voetbalt zonder enig idee. Rennen en vliegen. De grotere namen verbloemen veel. Niet blind op staren.in Engeland regeert over het algemeen het geld, men weet van gekkigheid niet wat ze er mee moeten doen.

29 december 2019 om 01:29

@rinkschippers ik kan me vergissen maar volgens mij speelde Tadic bij Southampton ook niet alles hoor

29 december 2019 om 02:31

Japie , tadic zat daar niet op zn plek, dat was cl 18/19 toch wel duidelijk?

29 december 2019 om 02:44

Tadic heeft daar 4 seizoenen gezeten en heel veel gespeeld. Heeft alleen nooit zoals bij Ajax en Twente zijn stempel kunnen drukken. Puur omdat hij gewoon het niveau van de Premier League niet aan kan. Je weet toch ook wel dat 18/19 bij Tadic alles lukte. En dat Tadic momenteel gewoon zwaar ondermaats speelt. Kan alsnog in onze zwakke competitie prima cijfers weerleggen, maar hij had in deze vorm van afgelopen halfjaar gewoon overal in Engeland op de bank gezeten.

29 december 2019 om 09:51

aan donny wordt nog steeds getrokken door grote clubs zoals real madrid en barca maar zal idd vast banken bij westham de nr 17..
lul nou niet zo slap zeg

29 december 2019 om 13:33

Nec , je ziet toch zelf ook wel in dat Tadic bij een voetballende (niet tegen degradatie strijdend) team moet spelen? Het is niet met elkaar te vergelijken , Zlatan drukte ook nooit zijn stempel bij Zweden, Litmanen niet bij Finland en Gigs niet bij Wales , ook allemaal iconen die bij mindere teams niet presteerden.Tadic komt bij Ajax en drukte zijn stempel nationaal en internationaal (speelt madrid in zn eentje zowaar stuk op momenten in die wedstrijd) Op het wk 2018 was hij ook dominant aanwezig bij Servie.Maar goed , jaloezie van 2018/2019 gaat zn tol eisen en iedereen wil nu zn gelijk.gaan halen.Ajax.staat nog steeds op 1 , speelt nog in de beker en in de EL. Maar er word hier al weken gesproken alsof we overal voor uitgespeeld zijn.Tadic zou bij Arsenal en chelsea gewoon bij de eerste 14 spelers behoren.

Meest overschatte club ooit. Altijd veel verwachtingen, maar nooit wat gepresteerd op het hoogste niveau.

28 december 2019 om 22:17

Nou bij Marseille is het helemaal matig,zo'n grote club hoort elk voor de Champions leauge plaatsen te gaan en misschien stiekem voor het kampioenschap

28 december 2019 om 22:25

Intertoto Cup gewonnen in '99. Wel een Europese prijs.

28 december 2019 om 22:37

Een beetje het Olympique de Marseille van Engeland. Al heeft Olympique door middel van omkoping en valsspelen nog wel wat prijsjes kunnen pakken eind jaren 80/begin jaren 90. Heel toevallig dat sinds de omkoping aan het licht is gekomen ze nog maar 1 fatsoenlijke prijs gepakt hebben.

28 december 2019 om 23:12

Gewoon een grote club met een grote en fanatieke fanbase. Zelfs nu in het nieuwe stadion zit het er vol met zo'n 50.000 man terwijl het niet meer in de wijk zelf ligt. Ze spelen in een van de zwaarste competities ter wereld met clubs als Chelsea, City, United, Arsenal, Liverpool én de Spurs die ze in moeten halen als West Ham zijnde. De topspelers kiezen daarvoor. Leicester en Everton zouden normaal gesproken de concurrenten zijn voor plek 7 tm 9 en daar zijn de Wolves ook nog eens bijgekomen. Neemt niet weg dat Pellegrini terecht op straat is gezet. Met deze stand in de Premier League en deze spelers.

28 december 2019 om 23:29

Weinig eigen filosofie ook, altijd afvallers van topclubs en inkomende spelers worden of slecht gebruikt of slecht gescout. Mooie traditionele club maar ongelofelijk slecht beleid. Scout s vroegtijdig talent ofzo, kies een duidelijke speelwijze, doe iets geks

Dit ontslag komt natuurlijk niet als een hele grote verrassing. West Ham heeft best wel leuke spelers maar Pellegrini heeft er geen goed team van kunnen maken. Welkom David Moyes

28 december 2019 om 22:22

Maar waarom in vredesnaam terugvallen op Moyes?

28 december 2019 om 22:31

Een man die het kan doen:Le Prof Arsene Wenger

28 december 2019 om 23:13

Die heeft toch Marco van Basten zijn baantje nu?

Met Noble , Snodgrass, Reid, Antonio en Zabaleta op de bank doe je het ook niet slim als trainer. Zit veel meer potentie in in deze selectie. Jammer dat Ancelotti al heeft getekend bij Everton. Met deze selectie moet een 10e plaats makkelijk haalbaar zijn. Misschien is Wenger een optie

28 december 2019 om 22:28

Noble is een kind van de club, echter zegt ook wel iets dat hij WHU zijn enige club tot nu toe is geweest...

Er moet een bestuur komen met een investeerder die zich alleen maar bezighouden met het implementeren van Engelse jeugd en het ontwikkelen ervan. Engeland heeft zoveel potentials rondlopen echter krijgen ze geen podium om zich te manifesteren omdat de topclubs zich focussen op prestaties voor de korte termijn middels het halen van volgevreten miljonairs. Geen toeval dat Engelse talenten op de bank wegrotten of de voorkeur geven aan de Buli als voorbeeld. Een club als Rangers, Nottingham Forrest, Alexandra Crewe, Sunderland, Fulham,Bristol Rovers, Portsmouth moet toch in staat zijn om iets opmeten starten. Schijnt dat veel celebs aanhangers zijn van West Ham en Aston Villa.... investeer en geef de jeugd een kans.

Een beetje mijmeren over Upton Park is leuk. Ik doe er graag aan mee. Het was ook mooi. Maar het werd ook te klein, net als White Heart Lane en Highbury. Dan kom je commercieel en vervolgens sportief steeds verder achterop te lopen. West Ham United maakte de keuze mee te willen met de grootsten in plaats van zich te voegen bij het rijtje Fulham, Watford en Qpr. Dat ze met dit materiaal zo laag staan valt m.i. Pellegrini te verwijten.

28 december 2019 om 23:09

Wat heeft Watford met Londen te maken? Noem dan Charlton of Millwall

29 december 2019 om 00:19

Watford ligt gewoon bij Loden hoor... Los daarvan wordt Londen nergens benoemd.

Wat die Engelse clubs presteren met zulke budgetten is echt lachwekkend. Hoe krijgen ze het voor elkaar.

29 december 2019 om 00:31

Geld maakt gewoon minder inventief, kijk maar naar een Brands. Die leverde bij PSV met (relatief) beperkte middelen ook zeer goed werk. Maar sinds hij bij Everton zit valt hij ook gewoon terug op dure spelers met naam, wat tot nu toe ook nog geen succes is.

Ik ben benieuwd wat er veranderd na de Brexit. Als je nu alleen kijkt naar de Championship wat de spelers daar gemiddeld verdienen, laat staan de Premier league plus wat er wordt uitgeven aan transfers.

Zat eraan te komen, is al heel lang los zand daar. Pellegrini zal wel weer een goede baan vinden tho.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren