Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Maniakale’ Weghorst kijkt terug op tijd bij NEO: ‘Dat was de hel soms, huilen’

Laatste update:

Wout Weghorst kwam via FC Emmen bij Heracles Almelo terecht en mag zich vandaag de dag aanvoerder van AZ noemen. De 25-jarige aanvaller is niet snel tevreden en wil altijd meer. Zo hoopt de spits ooit het shirt van Oranje te dragen. Weghorst is enorm fanatiek en hoewel zijn fanatisme hem ver heeft gebracht, erkent hij dat het soms ook zijn achilleshiel is.

Het fanatisme zat er al vroeg in bij Weghorst. Daar weten ze bij zijn voormalige amateurclub NEO alles van. "Dat was de hel soms. Huilen", aldus Weghorst in gesprek met de Volkskrant. “Ik was zo fanatiek. Ik kon niet begrijpen dat sommige jongens niet alles deden voor de overwinning. Nu bij AZ heb ik dat fanatieke nog steeds. Ik weet dat mijn weg niet de gemakkelijkste weg is. Ik ben een beetje... maniakaal, is weleens gezegd. Ik beleef mijn voetbal best op een extreme manier. En als ze het nu bij AZ al raar vinden soms, kun je nagaan hoe ze dat vroeger bij de amateurs vonden. Dat was soms verschrikkelijk en eenzaam.”

Weghorst werd door zijn goede prestaties bij AZ al regelmatig in verband gebracht met het Nederlands elftal. Ex-bondscoach Dick Advocaat liet de aanvaller weten dat hij hem niet had opgeroepen omdat Weghorst er nog niet klaar voor zou zijn. De aanvaller hoopt dat Ronald Koeman hem op een dag wel uitnodigt. “Als ik daaraan denk, word ik gek. Dat is mijn alles. Ik weet dat genoeg dingen beter kunnen en misschien wel moeten bij mij. Maar ik weet ook dat ik ongelooflijk trots zou zijn om voor het Nederlands elftal uit te komen.”

Wout Weghorst is goed genoeg voor Oranje

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij komt er wel, op dit moment i hij echter niet beter dan zijn concurrentie

In principe (nog) niet goed genoeg voor Oranje. Maar in ieder geval beter dan Vincent Janssen. Met het oog op de toekomst zou ik nu Locadia in de spits zettten. Locadia - depay - berghuis (of promes) ... toch een redelijke aanval.

3 maart 2018 om 09:48

Houd toch op man. Weghorst zal nooit goed genoeg zijn voor Oranje.

3 maart 2018 om 09:58

Weet je nooit hoor hoe een speler zich nog kan ontwikkelen . Huntelaar speelde op die leeftijd nog bij Heerenveen . Zeker aangezien Oranje momenteel eigenlijk geen spits heeft. Ik denk het ook niet , maar
Zeg nooit nooit.

3 maart 2018 om 10:16

@Pieter, op 25 jarige leeftijd speelde Huntelaar al bij Real Madrid, dat lijkt me toch wel iets anders als Az

3 maart 2018 om 10:16

Weghorst kan best een nuttige kracht zijn en weet altijd op een hoger niveau aan te haken. Vooral dit laatste is enorm knap. Weghorst is bijna twee meter en oersterk, dit gecombineert met een enorme drive, inzet en agressie kan hem nog ver brengen. Het NL elftal heeft hier misschien ook nog wat aan om iets te forceren het laatste halfuur.

3 maart 2018 om 10:31

Moet je ze wel hebben, die goede spitsen...wie is momenteel die fijnbesnaarde topspits die in oranje moet?

5 maart 2018 om 09:56

Er bestaat best een kans dat Weghorst geselecteerd gaat worden, maar dan vooral omdat Vincent Janssen en Bas Dost geblesseerd zijn nu. Maar laten we nou toch eens eerlijk zijn, dit is toch hét bewijs van hoe laag we inmiddels gezakt zijn qua niveau als de Cees van Kooten van onze moderne tijd inmiddels al in aanmerking komt voor oranje?

Want in de periode dat Van Kooten voor oranje speelde, dat was precies ook de vorige periode waarin ons vaderlandse voetbal zo ver weggezakt was als nu het geval is.

Voor AZ een goede speler en ook een goede voor in je team. Maar eerlijk gezegd mist hij toch wel het voetballende niveau voor oranje. Zo jong is hij ook niet meer. Dost in principe hetzelfde type maar dan van een paar treetjes hoger. Misschien hooguit als stormram dat hij ooit eens als 3e spits mee mag. Maar eerlijk gezegd lijkt me dit niet het niveau waar we naar toe moeten. Ookal heeft hij een topinstelling, tot vervelends aan toe.

3 maart 2018 om 10:02

Het Nederlands elftal op dit moment mist juist het karakter van bijvoorbeeld een Weghorst. Wat mij betreft mag hij achter Dost aansluiten in de pikorde. Janssen wil ik daarentegen nooit meer zien in oranje.

3 maart 2018 om 10:15

Helemaal mee eens. Locadia zie ik nog het meeste potentieel in. Weghorst mag dan geen wereld topper zijn , het is qua spitsen helaas momenteel het niveau waar we naar moeten kijken en ik zou hem dan ook nu in ieder geval eens bij de selectie nemen. Het komend jaar spelen we bijna alleen oefenwedstrijden dus een mooie gelegenheid te kijken hoe hij zich houdt op in ieder geval de trainingen .

3 maart 2018 om 14:12

Goede instelling is niet belangrijker als goed voetballen. Je hebt beide nodig.

Aan instelling ligt het in ieder geval niet en ook nog iemand die met hart en ziel voor Nederland wil uit komen. Zou denk ik eerst een stap omhoog moeten doen, maar misschien meer kans geven.

Ik zou hem nu lekker oproepen. Hij heeft een geweldige inzet en tilt AZ echt naar een hoger niveau. Echter zit hij wel op de top van zijn kunnen maar met de blessures van Janssen, Dost (hij speelde gisteren niet) en Locadia die pas net 2 wedstrijden heeft gespeeld, zal ik hem meenemen als is het als 2e of 3e spits.

Wat kan ik toch genieten van Woutje Weghorst. Bloedirritant, maar alles voor de overwinning. Waren er in Nederland maar een hele hoop meer van dit soort spelers. Er zijn zoveel meer spitsen die waarschijnlijk meer talent in hun linkerteen hadden dan Weghorst in zijn hele lichaam, maar niet spelen op het niveau van Weghorst nu. Een goed voorbeeld voor de jeugd (niet met alles dat die doet uiteraard). En ook mooi om te horen hoe hij over Oranje praat.

Ondanks dat die ontzettend veel kansen mist, ben ik toch wel gecharmeerd van hem. In moeilijke wedstrijden is hij door zijn inzet een van de belangrijkste factoren waardoor toch de drie punten gepakt worden. Ik hoop dan ook dat we nog een jaartje van hem kunnen genieten in Alkmaar, en misschien zit er dan ook nog wel een oproep voor Oranje in.

Alleen al voor dit interview zou ik hem als Ronald Koeman zijnde in ieder geval een Oranje shirt opsturen zodat hij er thuis al in kan slapen en verder kan en mag dromen in de hoop een keer uitgenodigd te worden.
Weghorst is volgens mij al tevreden als hij überhaupt een keer mee mag trainen.
Als voetballer nog verre van een uitnodiging denk ik, maar qua mentaliteit en gevoel van trots staat hij in de top 3 dacht ik zo.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren