Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United stelt teleur in Leeds; héél korte invalbeurt Van de Beek

Laatste update:

Manchester United kende zondagmiddag een tegenvallende generale voor de eerste ontmoeting met AS Roma van donderdag in de halve finale van de Europa League. Manager Ole Gunnar Solskjaer zag zijn elftal punten verspelen op bezoek bij Leeds United: 0-0. Het was overigens de eerste keer sinds 2003 dat the Red Devils in competitieverband op Elland Road speelden. Donny van de Beek begon opnieuw op de bank en de middenvelder werd pas in minuut 89 een invalbeurt gegund door Solsjaer. Bij Leeds kende Pascal Struijk andermaal een sterk optreden in de achterhoede.

Manchester United, dat slechts één keer verloor in de laatste acht uitduels met Leeds, begon met aanvallende intenties. In de tweede minuut vond Bruno Fernandes met een bekeken vrije trap het hoofd van Mason Greenwood. Diens kopbal was echter een makkelijke prooi voor doelman Ilan Meslier. In het vervolg van de eerste helft echter had de formatie van Solskjaer de nodige moeite met Leeds, dat hoog druk zette en Manchester United vaak dwong tot het spelen van de lange bal. Tien minuten voor het rustsignaal kreeg Stuart Dallas de mogelijkheid om de thuisploeg op voorsprong te schieten. Zijn knal in kansrijke positie kon doelman Dean Henderson evenwel niet verontrusten. In de slotminuut maakte Meslier een vrije trap van Marcus Rashford onschadelijk met een katachtige redding.

Vijf minuten na de hervatting smeekte Fernandes na een hoekschop van Luke Shaw om een strafschop. De Portugese spelmaker claimde onderuit te zijn gehaald door Ezgjan Alioski, maar de bal ging desondanks niet op de stip. Diezelfde Fernandes was na bijna een uur spelen het eindstation van een vlotte aanval van Manchester United, maar diens schot vloog naast het doel van het opgeluchte Leeds. Het spel golfde nu op en neer en aan de andere kant ging een inzet van Hélder Costa via Aaron Wan-Bissaka maar net over het doel van de bezoekers. Een kwartier voor tijd maakte Paul Pogba zijn entree, als vervanger van de moegestreden Daniel James. De Fransman moest voor nieuwe impulsen zorgen bij Manchester United.

De invalbeurt van Pogba leverde de nummer twee in de Premier League echter geen overwinning op in de slotfase. Manchester United bleef tot het laatste fluitsignaal vechten voor de drie punten en vier minuten voor tijd werd Rashford nog afgelost door Edinson Cavani. Drie minuten later maakte Fred nog plaats voor Van de Beek. Leeds hield echter stand en trok het verdiende punt over de streep. Manchester United staat na 33 Premier League-duels op 67 punten. Met nog vijf duels voor de boeg in competitieverband is de achterstand op koploper Manchester City tien punten.

De ploeg van manager Josep Guardiola, dat zondag aantreedt tegen Tottenham Hotspur in de finale van de EFL Cup, kan op zaterdag 1 mei een flinke stap zetten naar de landstitel, als er een bezoek wordt gebracht aan Crystal Palace. Mocht men zegevieren in Zuid-Londen en Manchester United een dag later verliezen van Liverpool, dan is het kampioenschap een feit voor de halvefinalist in de Champions League.

Terechte uitslag?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik snap wel waarom Leeds United Tagliafico van Ajax wilt hebben. Leeds speelt enorm aggresief en komt echt soms riskant in. Zo speelt Tagliafico ook bij Ajax. Verder vind ik het spel van Leeds niet echt op voetbal lijken. Het is meer ren je rot en hard inkomen. Nu zeg ik niet dat het schandalig is wat ze doen , ik vind het leuk om naar te kijken, alleen om zoals vele te zeggen dat ik het een voetballende ploeg is vind ik totaal niet. Een voetballende ploeg is Ajax en Leeds lijkt daar niet eens op. Wel respect voor hun prestaties dit seizoen!

25 april 2021 om 17:01

Leeds speelt aanvallend voetbal, niemand heeft gezegd dat Leeds een goed voetballende ploeg is. Maar een leuke ploeg is om te zien vanwege het aanvallende spel. Tuurlijk is Leeds voetballend niet altijd goed, want daarvoor hebben ze de spelers niet. Ik vind Leeds echter wel veel leuker om te zien in plaats van dat eindeloze getik of het inzakken met 11 man in de eigen 16.

25 april 2021 om 17:01

Helemaal eens. Vandaag toonde daarnaast weer eens aan dat beide partijen maar 1 plan hebben. Solskjaer wijkt nooit van z’n blok op het middenveld af, en bij Bielsa zijn wissels is het ook altijd positie voor positie. Vandaag was het allemaal heel hard hun best doen, maar een creatief idee zat er niet bij.

Mag best iets vermelden over de prestatie van de Nederlander die wel speelt, Pascal Struijk. Weer een hele sterke wedstrijd en veel tegengehouden.

25 april 2021 om 16:59

Ben jij toevallig Albert Manting? Idd hij speelde degelijk maar niet echt heel goed ofzo. Om hem nu helemaal de hemel in te prijzen vind ik het overdreven.

Leeds heeft goede reputatie tegen de top 6 met 2× 0-0 en 2× 1-1. MANU heeft een pijnlijke reputatie dat hun topwedstrijden altijd met 0-0 of 1-0 eindigen. Tja dan is dit geen gekke uitkomst

25 april 2021 om 17:04

Of eindigen met 1-6

25 april 2021 om 17:09

Ik zat er serieus aan te denken om een paar euro op een gelijkspel te zetten hier alleen al om die statistieken. Had ik het nou maar gedaan haha. Petje af weer hoor voor Leeds, blijft een verschrikkelijke taaie ploeg.

25 april 2021 om 17:09

Want Leeds - United is een topwedstrijd voor United? Beetje raar argument dat je door gelijke spellen van Man U tegen clubs als Chelsea en Liverpool een 0-0 tegen Leeds zou kunnen verwachten. Daarnaast werd United - Leeds eerder dit seizoen 6-2. Dan is een 0-0 in de return toch iets heel anders.

25 april 2021 om 17:28

Nee maar voor Leeds wel en aangezien voor MANU dus 0-0 of 1-0,0-1 geen vreemde uitslag is, is dit alles bij elkaar geen opmerkelijk uitslag helaas

Zaadpot maar ach, City echt nog inhalen was toch wel een beetje een illusie.
Plek 2 wel weer wat versterkt, al is het maar één punt.

Geen drama, kampioen worden we toch niet meer en CL voetbal is vrijwel zeker al binnen. Nu alle focus naar Roma!

Leeds had toen rond 2000 en heel goede ploeg.
Viduka,Kewell,Ferdinand...
Kan me de wedstrijden tegen Anderlecht nog goed herinneren.
Leeds haalde toen de halve finale van Champions L dacht ik

Eh... Manchester begon met aanvallende intenties?? Gewoon weer dubbele controleur en Pogba op de bank naast vd Beek. Absolute faalhaas is die Solskjaer, maar goed ze staan tweede dus het werkt blijkbaar.
Snel wegwezen zou ik zeggen, zowel Pogba als vdBeek, geen eer te behalen daar. Bovendien hebben ze alles al eens behaald waardoor je altijd id schaduw staat. Prima voor een echte topploeg in een mooi land maar daar??

25 april 2021 om 20:08

Als ik je verhaal lees dan zou ik als onwetende dan je ook nog geloven ook. Rouleren is ook iets waarom Pogba niet speelde. Maar goed dat is lastig. United zette druk vanaf moment één en liet zien dat ze echt wel wilde. Leeds verdedigde heel goed moet ik zeggen en daar heb je misschien wel een punt. In deze wedstrijd zou je eerder met Matic, Pogba/Donny/ Scotty en Bruno kunnen spelen of een Mata. Dat is wel iets wat ik mis bij Ole! Iets meer risico.

25 april 2021 om 22:13

Pogba begreep ik nog. Nog niet zo lang terug van een blessure, maar waarom niet simpelweg Cavani in de spits? Zet naast McTominay iets meer creativiteit of een loper (van de Beek). Ik ben normaal geen voorstander van hem, maar met Fred en McTominay heb je al twee dezelfde spelers. Tegenstander hoeft alleen Bruno vast te zetten en je hebt de hele angel uit het spel.

25 april 2021 om 23:17

Rashford heeft heel de week niet getraind. Die is gewoon niet fit. Maar speelt wel. Als Cavani fit genoeg is voor de bank. Dan moet hij in de basis staan. McFred zijn gewoon niet goed genoeg. Geen initiatief naar voren. Vertragend. Hebben wel good will. Maar dat is gewoon niet genoeg.Denk idd ook dat een vd Beek er meer uit kan halen. Dan een van deze 2. Terwijl je beste middenvelder (Pogba) op de bank zet.En dan hoeven we het over James niet te hebben denk Ben het daarom wel met je eens. Dat er achter Bruno niks goeds zit. Een cvm is echt een must.Zodat de andere middenvelder meer naar voren kanAl met al denk ik dat hij z'n spelers gepaard heeft voor donderdag.Aan de andere kant, kan OGS wel wat eerder wisselen en wat meer rouleren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren