Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester United rondt intern onderzoek af en neemt afscheid van Greenwood

Laatste update:

Manchester United heeft het interne onderzoek naar Mason Greenwood afgerond en in samenspraak met de Engelsman zelf besloten dat hij zijn carrière elders gaat voortzetten. Dat maken the Red Devils bekend via de officiële kanalen. De club gaat meewerken aan het vertrek van het voormalig toptalent, die zijn laatste wedstrijd voor United in januari 2022 speelde.

Greenwood werd begin vorig jaar opgepakt en geschorst vanwege beschuldigingen van verkrachting en mishandeling van zijn vriendin, met wie hij inmiddels een kind heeft gekregen. Afgelopen februari werden alle aanklachten ingetrokken. United voerde zelf een intern onderzoek uit, waarbij het toegang had tot ‘bewijs dat niet toegangelijk was voor het publiek’. De club van manager Erik ten Hag legt in een uitgebreid statement uit hoe het tot de beslissing is gekomen om afscheid te nemen van Greenwood.

“Ons proces begon in februari 2023, nadat alle aanklachten tegen Mason waren ingetrokken. Gedurende het hele proces hebben we rekening gehouden met de wensen, rechten en het perspectief van het vermeende slachtoffer, samen met de normen en waarden van de club, en hebben we geprobeerd om zoveel mogelijk informatie en context te verzamelen”, aldus de club. “Dit heeft ons genoodzaakt om voorzichtig te werk te gaan bij het verkrijgen van bewijs dat niet openbaar is, inclusief van mensen met directe kennis van de zaak.”

“Op basis van het beschikbare bewijs hebben we geconcludeerd dat het online geplaatste materiaal geen volledig beeld gaf en dat Mason de strafbare feiten waarvoor hij oorspronkelijk werd aangeklaagd, niet heeft gepleegd. Dat gezegd hebbende heeft Mason, zoals hij vandaag publiekelijk erkent, fouten gemaakt waarvoor hij verantwoordelijkheid neemt”, vervolgt United. “Alle betrokkenen, inclusief Mason, erkennen dat het moeilijk voor hem is om zijn carrière bij Manchester United te hervatten. Daarom is wederzijds overeengekomen dat het voor hem het beste zou zijn om dat buiten Old Trafford te doen, en we zullen nu met Mason samenwerken om dat te realiseren."

Reactie Greenwood
Ook Greenwood zelf heeft gereageerd op zijn situatie en zijn vertrek bij United. “Ik wil beginnen met te zeggen dat ik begrijp dat mensen me zullen veroordelen vanwege wat ze hebben gezien en gehoord op sociale media. Ik weet dat mensen het ergste zullen denken. Ik ben opgevoed om te weten dat geweld of misbruik in elke relatie verkeerd is. Ik heb de dingen waarvan ik beschuldigd werd niet gedaan en in februari ben ik vrijgesproken van alle aanklachten. Ik accepteer echter volledig dat ik fouten heb gemaakt in mijn relatie en ik neem mijn deel van de verantwoordelijkheid voor de situaties die hebben geleid tot het bericht op sociale media.”

“Ik leer mijn verantwoordelijkheden te begrijpen om een goed voorbeeld te geven als profvoetballer en ik richt me op de grote verantwoordelijkheid om een vader te zijn en een goede partner”, vervolgt de Engelsman. “De beslissing van vandaag is onderdeel geweest van een samenwerkingsproces tussen Manchester United, mijn familie en mij. De beste beslissing voor ons allemaal is dat ik mijn voetbalcarrière voortzet buiten Old Trafford, waar mijn aanwezigheid geen afleiding zal zijn voor de club.”

“Ik bedank de club voor hun steun sinds ik zeven jaar oud was”, aldus Greenwood. “Een deel van mij zal altijd United zijn. Ik ben mijn familie en al mijn dierbaren enorm dankbaar voor hun steun en het is nu aan mij om het vertrouwen dat de mensen om mij heen hebben getoond terug te betalen. Ik ben van plan om een betere voetballer te worden, maar bovenal een goede vader, een beter mens, en om mijn talenten op een positieve manier te gebruiken op en naast het veld."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ben benieuwd waar hij heen gaat en wat hij nu nog gaat kosten dan.

Goede zet van ze! Zo’n speler wil je niet bij je club

21 augustus 2023 om 16:17

Wat heeft hij gedaan?

21 augustus 2023 om 16:18

Misschien even wat tapes luisteren en wat foto’s bekijken? Dat zegt meer dan genoeg

21 augustus 2023 om 16:18

Zoek maar eens de opnames en foto’s op, staan gewoon online. Zaak is dan wel niet doorgezet maar betekent niet dat hij onschuldig is. Heeft gewoon iets van een schikking plaatsgevonden. Enige juiste beslissing van United

21 augustus 2023 om 16:23

@shash

Oordeel zelf obv onderstaande quotes uit een fragment wat gewoon online vindbaar is.

Mason: Move your f*cking legs up!

Harriet: No! I don't want to have s*x!

M: I don't give a f*ck what you want, you little sh*t.

H: Mason!

M: Shut up. Stop talking to me. Stop!

H: Stop putting your d*ck near me.

M: I'm going to f*ck you, you twat!

H: I don't want to have s*x with you!

M: I don't care if you don't want f*cking s*x with me, do you hear me?

H: Why do you have to do this, though?

M: Cause I asked you politely and you wouldn't do it!

H: (inaudible. Something about s*x with other people?)

M: I asked you politely and you wouldn't do it so what else do you want me to do?

H: Then go and f*ck someone else.

M: I don't want to f*ck someone else!

H: You do.

M: No I don't.

M: Push me again one more time and watch what happens to you.

H: No.

M: Well, you will actually

21 augustus 2023 om 16:24

Hoe weet je dat er "gewoon iets van een schikking" heeft plaatsgevonden?

21 augustus 2023 om 17:07

Omdat het anders niet te begrijpen is dat dit niet is doorgezet. Die vrouw (meisje) heeft 0 eigenwaarde. Gewoon weer teruggaan bij deze guy en er lekker zwanger van worden

21 augustus 2023 om 17:12

Real Amsterdam, ooit gehoord van Stockholm syndroom en narcisme? Daarnaast heeft de familie van de dame ook de kant gekozen van greenwood ivm geld.

21 augustus 2023 om 17:22

@Arsenal890 Ben je zelf de diagnose gaan stellen ? Lul niet zo als je net als ons weinig weet.

21 augustus 2023 om 17:27

Je kunt toch gewoon naar de omstandigheden kijken? Dan gaat het wel die richting op. Dat kun je zelf ook concluderen als je niet door een gekleurde bril gaat kijken.

21 augustus 2023 om 17:28

Zowel de politie, zijn werkgever en het zogenaamde slachtoffer zijn na uitgebreid onderzoek het er blijkbaar toch over eens dat hij niet schuldig was aan de dingen waarvan hij beschuldigd werd. Daar kunnen wij allemaal wel wat van vinden, maar wij kennen niet alle feiten.

21 augustus 2023 om 17:30

Kijk dan zelf ook niet door een gekleurde bril.

21 augustus 2023 om 17:37

Waarom zou ik door een gekleurde bril kijken? Je kunt gewoon objectief concluderen dat het wel die richting op gaat.

21 augustus 2023 om 17:38

@tilburg013, lees ff het artikel op de site van de VI. Daar komt de directeur van Man U aan het woord en wordt er gesproken over het bewijs wat is beoordeeld door hen

21 augustus 2023 om 19:23

Bruine Kevin, er zijn genoeg voorbeelden te vinden van huiselijk geweld waarbij het slachtoffer gewoon samen blijft met de dader. En dat is dan vaak niet in gevallen waarbij de dader miljoenen per jaar verdiend.

21 augustus 2023 om 16:23

Wat is precies een goede zet van ze? Als je een aangifte doet gaat de politie onderzoek doen. Als ze bewijs voor iets strafbaars vinden dan gaan ze gewoon door, ook al is de aangifte ingetrokken.

Maar de politie is ook al gestopt met het onderzoek. Dan vind ik het vreemd dat een club zelf nog een onderzoek gaat instellen. Zeker als dat gebeurd op basis van bewijs dat niet voor het publiek toegankelijk is. Is dat niet achterhouden van bewijsmateriaal?

En wat voor een speler wil je niet bij de club? De man is voor niets veroordeeld.

21 augustus 2023 om 16:24

De beschuldigingen zijn ingetrokken.. dan valt er weinig te onderzoeken natuurlijk.

21 augustus 2023 om 16:30

Luister de tapes en kom dan terug. Zijn gedrag alleen al is een reden om hem weg te sturen. Veroordeling of niet.

21 augustus 2023 om 16:30

In Nederland, dat zeg ik er even bij, omdat ik niet weet hoe het in Engeland zit. Maar in Nederland, als je daar aangifte doet tegen iemand voor mishandeling en de politie vind bewijs, stopt het onderzoek niet wanneer de aangifte wordt in getrokken.

Dat was ook al een beetje mijn hele punt in mijn vorige reactie, maar wellicht komt het na 2 keer wel goed over.

21 augustus 2023 om 16:41

Kom op zeg. Leef niet zo onder een steen. De politie kon onderzoek doen met hun belangrijkste getuige, de vriendin. Greenwood heeft op haar ingepraat en daarom durfde ze niet meer te getuigen. Omdat de politie hun belangrijkste getuige verloor ging de zaak verloren. De tapes en foto’s mogen niet gebruikt worden als bewijs omdat het op een onrechtmatige manier verkregen was. Dat is dus niet onschuldig.

Iedereen weet wat voor persoon greenwood is, als je de tapes en foto’s gezien hebt. Dan hoef je niet veroordeeld te zijn

21 augustus 2023 om 16:49

Zijn vriendin durfde zelfs niet meer te getuigen? Wel raar dat de 2 dan later toch nog minimaal 1 keer seks moeten hebben gehad, gezien de geboorte van hun kind?

Dus durfde ze niet te getuigen, of heeft ze daar vrijwillig van afgezien? En de beelden staan op internet toch? Dus hoe kan de politie op een onrechtmatige manier aan dat bewijs zijn gekomen?

21 augustus 2023 om 16:52

Ooit gehoord van een narcist die op mensen inpraat?

Ze heeft afgezien van het getuigen, greenwood heeft meerdere regels verbroken om met haar in contact te komen, oa het contactverbod. Dus ja hij heeft op haar ingepraat.

Ik ben geen specialist maar het bewijs kon niet gebruikt worden. Daar zijn dus verschillende regels voor.

Al met al kun je dus prima concluderen wat voor persoon hij is

21 augustus 2023 om 16:59

Ik praat niets goed, laat ik dat alvast zeggen.

Maar jij beoordeelt alles op 1 ernstig voorval.

Je kunt niet altijd beoordelen hoe iemand is, op basis van 1 geval.

Ik ben ook geen specialist, maar blijf het raar vinden dat bewijs dat op internet staat, niet gebruikt kan worden.

21 augustus 2023 om 17:05

Waarom kun je hem niet beoordelen op 1 geval?

21 augustus 2023 om 17:05

@paulr,

Stockholm syndroom is natuurlijk niet 100% van toepassing, maar het komt vaker voor dan je denkt dat zo iemand toch blijft, ondanks dat er werkelijk geen vlag niet rood meer is.

Psychologisch misbruik is een heel verfijnde valkuil. Daarom mag je zijn invloed niet onderschatten door te veronderstellen dat het slachtoffer blind, naïef of besluiteloos is wanneer ze in een relatie van misbruik blijven. De controlerende persoon gebruikt immers tactieken die subtiel en volhardend zijn. Het is dus niet gemakkelijk om zomaar op te staan en weg te gaan.

Van de een op de andere dag was alles weer koek en ei. Geloof je het zelf? Die fragmenten en foto's spreken voor zich helaas..

21 augustus 2023 om 17:12

@arsenal en Woenselaar:

Ik zeg niet dat jullie perse ongelijk hebben. En het Stockholm Syndroom is mij bekend.

Maar we hebben nu een voorval van Greenwood gezien, een ernstig voorval. Maar wij 3en zijn denk ik alle 3 niet zo gespecialiseerd in de materie om te oordelen of Greenwood nu wel of geen narcist is die zijn vriendin/vrouw stelselmatig onderdrukt. En al waren we dat wel, dan denk ik dat we zelf veel meer persoonlijk contact met Greenwood zouden moeten hebben om oprecht een juist oordeel te kunnen vellen.

21 augustus 2023 om 17:15

Klopt wij zijn allen niet gespecialiseerd om dat te benoemen. Echter als je kijkt naar de omstandigheden dan moet het wel die bepaalde richting op, anders kan het niet.

21 augustus 2023 om 17:16

Ten behoeve van zijn vriendin hoop ik dat hij een keer de mist in is gegaan en dat hij de rest van zijn leven er alles aan doet om zijn leven te beteren en haar op de juiste manier te behandelen.

Hoop is echter vaak uitgestelde teleurstelling.

21 augustus 2023 om 17:56

En wat gaat zij doen om haar leven te beteren en hem op de juiste manier te behandelen? Want we weten niet wat er verder nog heeft plaatsgevonden. Dat het bewijsmateriaal niet kloppend blijkt te zijn en hij dus vrij is gepleit, kun je ook voorstellen dat er aan de andere kant ook wat speelde. Wat, dat is de vraag. Maar omdat mannen fysiek hun boekje te buiten gaan, hoeven we niet weg te kijken van het mentale geweld van vrouwen.Note: waarmee ik niet wil zeggen dat hij niet verantwoordelijk is voor zijn eigen gedrag en dat zij daadwerkelijk schuld heeft, want dat weer ik simpelweg niet.

21 augustus 2023 om 19:24

De aangifte is niet ingetrokken. Het slachtoffer weigerde mee te werken. Dat is iets heel anders helaas.

21 augustus 2023 om 19:24

HIJ IS NIET Vrijgepleit. De rechtszaak is niet verder gegaan omdat het slachtoffer niet meer mee wilde werken.

21 augustus 2023 om 22:55

Hij heeft de strafbare feiten niet gepleegd, staat er. Hoezo is dat geen vrijpleiten? Omdat er wel andere dingen zijn gebeurd? Beide partijen zijn in ieder geval verliezers.

22 augustus 2023 om 12:24

Hoe is Greenwood hier de verliezer? Hij verpest het voor zichzelf. Als hij nou gewoon zijn handen en piemel thuis zou kunnen houden had hij nog gewoon bij United gespeeld.

Want, eerlijk, Stel hij heeft het niet gedaan, waarom zou hij dan nog samen zijn met de vrouw die zijn carriere zwaar beschadigd heeft? En waarom bied hij excuses aan voor iets wat hij naar eigen woorden niet gedaan heeft?

De beelden en audio liegen niet.

En een zaak die ingetrokken is omdat het slachtoffer, wat op dat moment zwanger was van een kind van deze klootzak, niet meer mee wilde werken, niet omdat er bewijs was dat hij het niet heeft gedaan.

Good riddance, zoals ze daar zeggen. De audio-opname en de foto's van zijn verwonde vriendin zijn afschuwelijk. Ik heb medelijden met zijn kind.

21 augustus 2023 om 16:12

Idd echt vreselijk die opname. Zij leeft samen met een narcist. Die weten heel goed hoe ze hun vriendin/vrouw weer helemaal in kunnen palmen en hen zich schuldig laten voelen. En dan zijn er nog mensen die denken oh aanklacht ingetrokken.....niks aan de hand. Koekoek.....die opnames waren echt niet te doen krankzinnig.

21 augustus 2023 om 16:47

Het is toch gewoon een ronduit raar verhaal? Manchester United laat in dit onderzoek nu ook weten dat Greenwood in feite onschuldig is aan de aanklachten, de politie is hun onderzoek gestopt en het slachtoffer is weer terug bij hem EN heeft
een kind samen. Die opnames waren bizar idd, maar echt een duidelijk verhaal is ook niet.

21 augustus 2023 om 17:14

Als Mason niks misdaan zou hebben zou hij er wel alles aan doen om z’n naam te zuiveren nu, maar hij vindt het wel prima zo. Het is inderdaad een voor ons wat onduidelijk verhaal, maar het staat als een paal boven water dat hij een smeerlap is.

21 augustus 2023 om 16:13

Is hij schuldig bevonden?

21 augustus 2023 om 16:17

Soms hoeft iemand niet per se schuldig te worden bevonden om te kunnen constateren dat diegene gewoon een loser is...

21 augustus 2023 om 16:20

Volgens ManU en hun intern onderzoek schijnbaar wel. Er is juridisch geen zaak geweest, dus van schuldig / onschuldig in die context is dan ook geen sprake.

21 augustus 2023 om 16:21

Dat maakt helemaal niets uit. Soccerfan beschrijft het zeer goed. Dit soort types zijn gewoon giftig en weten het maar al te vaak om te draaien alsof ze zelf het slachtoffer zijn. Goed gedaan van M United, al duurde het nog vrij lang om tot deze goede beslissing te komen. Hoop ook dat dit joch in elk stadion leuke liedjes te horen krijgt, dat verdient hij wel.

21 augustus 2023 om 16:48

ManU geeft toch aan dat ze Mason juist niet schuldig achten van de aanklacht?

Terecht hoor, daar niet van.

Al heb ik wel het gevoel dat ManU hem had behouden, als de publieke opinie milder was geweest.

21 augustus 2023 om 16:31

Daar lijkt het wel op inderdaad. Een paar ballonnetjes opgooien om te kijken wat de reactie was. Gelukkig hebben genoeg fans van zich laten horen

21 augustus 2023 om 17:10

Vorige week idd al iets naar buiten laten komen dslat United waarschijnlijk Greenwood willen behouden.

Maar dit is niet alleen met Greenwood maar met alle andere dingen die spelen bij United. De kacht van social media is groter dan we denken

21 augustus 2023 om 19:30

Absoluut. Vorige week wilde United hem nog houden, totdat Adam Crafton zijn artikel publiceerde. Toen zijn er dingen gebeurd die United gewoon niet had verwacht. Als parlementsleden, je eigen fans, goede doelen die te maken hebben met huiselijk geweld en verkrachting je allemaal persoonlijk aanspreken als club zou je moeten weten dat je niet op het goede pad zit.

Om verder te gaan: Crafton heeft gesproken met mensen die voor de club werken, en ook daar waren er veel mensen die bereid waren ontslag te nemen als Greenwood terug zou komen.

United is in crisisberaad gegaan omdat ze qua PR niet zoveel tegenstand verwacht hadden, en hebben besloten het roer rigoureus om te gooien en hem toch niet terug te laten komen.

21 augustus 2023 om 20:10

Dat denk ik eerlijk gezegd ook. Maar de juiste beslissing ook voor Greenwood zelf. Zal lastig worden maar misschien kan hij in relatieve luwte ergens anders verder aan zichzelf en zn cariere werken. Edit: vind het wel.bizar dat ze dergelijke conclusies trekken en naar buiten brengen.

benieuwd of die nog op niveau komt.

Gelukkig maar, als je andere forums leest waar Manu fans inzitten was het ook echt niet goed gevallen als hij bleef. Ik had het gevoel dat ze dan allemaal spontaan blauw gingen dragen haha.

Benieuwd wat dit alles met z’n voetbalkwaliteiten heeft gedaan. Heeft toch een belangrijke fase in z’n ontwikkeling gemist. Was/is wel echt een toptalent, benieuwd wie het aan gaat durven met alles wat er bij komt..

21 augustus 2023 om 16:12

Het filmpje wat ik heb gezien waar hij aan het trainen was zag er echt niet uit..

21 augustus 2023 om 16:14

@martijn

Klopt helemaal als hij niet zoveel problemen had en echt voor de sport leefde. had ten hag ook geen probleem met de spits positie gehad.

Ik zag laatst filmpjes dat hij aan het afronden was ergens in een parkje. Zag eruit alsof een amateur bezig was. Ik ben benieuwd welke club ze hieraan gaat branden. Buiten dat hij al enige tijd stil staat, haal je ook de nodige discussie mee op de hals.

Logische beslissing, bespaart ze ook een hoop gezeik wat er zeker gekomen was als ze hem in genade aangenomen hadden. En nu kunnen ze zich volledig richten op de case Antony

Kom op Almere zet je slag

Zal je zien dat hij potten gaat breken bij de club waar hij terecht komt. Eigenlijk de ideale speler dat United nu zo goed kan gebruiken. Technisch, 2 benig, gaat zijn directe tegenstander voorbij, doel gericht..
Jammer, maar het zij zo..

21 augustus 2023 om 16:14

Je doet nu net alsof het een wereldtopper is..

21 augustus 2023 om 16:17



@rutgerrr

Hij was\ kon in potentie echt een wereldtopper worden. had eigenlijk alles wel wat een spits nodig heeft. en heeft zelfs een tijdje als rechtsbuiten gespeeld onder solskjaer.

21 augustus 2023 om 16:19

Nou.. vergeleken met wat er op rechts loopt bij United, is hij zeker een wereldtopper! 😂

21 augustus 2023 om 16:20

In potentie zeker! Maar niet de speler die United nu kon gebruiken. Althans, dat vind ik.

21 augustus 2023 om 16:34

@rutgerrr

Ja nu niet inderdaad helemaal mee eens. er loopt momenteel nu niet echt een hele goeie spits rond die je voor goedkoop kan ophalen. Rashford zou er opzich kunnen spelen maar speelt veel liever via de linkerflank net als mbappe een beetje.

21 augustus 2023 om 16:18

En 2 jaar niet gevoetbald. Je ziet aan iemand als Ihattaren wat dat met de ontwikkeling van een speler kan doen.

21 augustus 2023 om 16:24

Vond Ihattaren anders uitstekend bij Ajax / Jong Ajax.

21 augustus 2023 om 16:28

En nu op zn 21ste clubloos. Dat lijkt me niet bepaald de carrière die hij zich had voorgesteld.

21 augustus 2023 om 17:51

In tegenstelling tot Ihattaren is Greenwood wel gewoon afgetraind. En niet dagelijks bij de plaatselijke Burger King te vinden. Al zouden clubs slim zijn om met beide niet meer in zee te gaan.

Tsja. Heel apart verhaal. Lijkt veel van te kloppen, maar alsnog is alles ingetrokken en is hij opeens verloofd met de beste meid. En volgens mij ook een kindje zelfs.

Vervolgens gaat duurt het ellenlang en gaat hij transfervrij nu weg bij United...

Zag laatst een filmpje van hem, dat zag voor de meter niet uit natuurlijk.

Benieuwd welke Engelse club zijn handen aan hem gaat branden.

Op de één of andere manier heb ik zo'n vermoeden dat een Crystal Palace zich wel eens kan gaan melden voor hem. Engels, multi inzetbaar. Zaha die weg is.

21 augustus 2023 om 16:13

Als je even goed nadenkt over hoe een narcist te werk kan gaan dan kan je snappen waarom alles weer is ingetrokken.

21 augustus 2023 om 16:21

Ik snap heus wel hoe het werkt hoor. Maar ik blijf het toch vrij naar en apart vinden. Die meid heeft ook nul zelfrespect dan. Als je zoiets uitbrengt, ga er dan ook volledig mee door (is mijn mening hé).

Maar goed. AL met al is het nu ''afgerond''.

Benieuwd wat Mason nog van zijn carriere kan gana maken en welke club het aandurft.

21 augustus 2023 om 16:23

Je blijft narcist roepen, maar heb je hier bewijs van? Ik heb zelf in de psychiatrie gewerkt dus ik weet hoe heftig jouw uitspraken zijn, helemaal als ze ongegrond zijn.

21 augustus 2023 om 17:02

@Glenn. Je zegt dat je ‘heus wel snapt hoe het werkt hoor’ om dan alsnog aan te geven dat je dus juist helemaal niet snapt hoe zo iets werkt…

Goede zet van united. zon speler wil je niet in je club hebben die alleen maar voor chaos zorgt. aan de ene kant wel jammer hoe het met hem is afgelopen was een veelbelovend talent.

Pff zonde voor United, maar is ook maar de vraag hoe sterk die jongen terug komt. Benieuwd waar die heen gaat/

"de club gaat meewerken aan zijn vertrek". No shit Sherlock.

Ik weet niet hoe goed hij nog is, maar zeker een mooie speler voor een kleinere club om je aan te wagen.
Politie heeft de onderzoeken en vervolging gestopt, omdat er geen bewijs was.
Er is een audio-tape, waar ze niet konden bewijzen dat hij dit was. Tegenwoordig zijn er genoeg tools om een stem te vergelijken, dus ik twijfel of hij het wel was.

21 augustus 2023 om 16:25

Je twijfelt of hij het wel was? Ben je serieus?? Heb je na het luisteren van de audio-tape je internet stopgezet en nooit meer iets hierover gelezen?

De gemengde reacties en langdurig "onderzoek"komt natuurlijk omdat Greenwood een veelbelovende voetballer is. Had hij het talent van een dertien in een dozijn voetballer dan was hij al lang op staande voet ontslagen en heeft niemand er nog over.

In principe de enige juiste beslissing voor het merk Manchester United. Als club moet je ergens voor staan, en dit is de grens die ze trekken.

Alle credits voor degenen die de laatste weken het hele proces binnen United inzake deze beslissing gelekt hebben. Daardoor is uiteindelijk de druk te hoog geworden van buitenaf om hem aan te houden, iets dat ze bij United, inclusief Ten Hag maar al te graag wilden.

Dat er serieus nog figuren zijn die Greenwood verdedigen, man man man...

21 augustus 2023 om 17:20

Haha ja het moreelcompas van de helft van dit forum is echt fantastisch.

21 augustus 2023 om 19:03

Wat is een compas?

21 augustus 2023 om 19:40

Zeg maar gerust driekwart. Beetje incelzone hier.

Greenwoord is in de ogen van de wet ''onschuldig''. Als dat het geval is dan moeten wij als samenleving ermee dealen en hem een 2e kans geven. Als we dat niet doen dan gaan we naar een samenleving waar je voor eigen rechter kan spelen. En het zorgt ervoor dat de mensen die onschuldig verklaard zijn ook echt onschuldig zijn. Dat mensen zoals hij er makkelijk van af komen, tsjah. Misschien moeten we manieren verzinnen om ze te veroordelen makkelijker makken met minder bewijs of nieuwe onderzoekstactieken bij de politie. Geen idee verder, heb er weinig verstand van. Maar ik had het wel begrepen als United hem een 2e kans gaf.

21 augustus 2023 om 16:45

Iedereen heeft recht op 2e kansen inderdaad. Dagelijks worden de ergste criminelen vrijgelaten en komen terug in de samenleving. Die 2e kans hoeft alleen niet bij United te zijn. Daarvoor is te veel gebeurd en zijn terugkeer zou enorm afleiden. Er zijn vast wel een club zijn die zijn vingers aan hem wil branden.

21 augustus 2023 om 16:58

Je hebt wel een punt dat het misschien beter is om bij United te vertrekken. Geen goede omgeving om opnieuw te beginnen dat klopt inderdaad.

21 augustus 2023 om 16:48

Dat vind ik wel erg kort door de bocht. Ik ben het zo vaak niet eens met wetgeving en beslissingen van justitie omtrent zaken, maar dat wil absoluut niet zeggen dat ik voor eigen rechter speel. Ik heb immers niet de beschikking over de kennis en informatie die justitie en beleidsbepalers hebben omtrent die zaken. Echter hoef ik met betrekking tot m'n mening niet mee te gaan in wat anderen concluderen of uitspreken.

21 augustus 2023 om 16:57

@sirius
Gaat er mij meer om dat mannen in de toekomst die vrij gepleit worden makkelijk in de maatschappij weer re-integreren. Stel je bent daadwerkelijk onschuldig voor verkrachting en mensen in je omgeving willen niets met je te maken hebben?

21 augustus 2023 om 21:23

@somagunner - Maar daar hebben we statistieken en onderzoeken voor. Tot nog toe blijkt wel dat hoe zwaarder het misdrijf en hoe vaker een persoon zich betrekt binnen het misdrijf, des te kleiner de kans is op succesvolle reintegratie.

Ik ben volledig voor reintegratie en tweede kansen hoor, maar wel aan mensen die het verdienen. Nou ben ik enkel mijn mening aan het spuwen hoor, maar soms doe je als mens dingen waarbij je geen tweede kans verdient. Dat is dan weer de andere kant van de medaille.

Maar om even terug te vallen op jouw betoog: Waar het mij om gaat is de lijn tussen wat men kan bewijzen en datgene dat bekend is. Het beeldmateriaal en de audio spreken voor zich. Als je daar het minimale bij denkt, gaat Greenwood nog steeds veel te ver. Dat hij dus wettelijk onschuldig is verklaard voor bepaalde feiten, maakt hem niet per definitie onschuldig op ethisch vlak.

21 augustus 2023 om 17:17

Greenwood is niet onschuldig verklaard. Zijn aanklacht is alleen ingetrokken omdat getuigenis is ingetrokken waardoor hij dus niet meer vervolgd kan worden. Dat is heel wat anders dan dat de rechter bepaald heeft dat hij onschuldig is en dus geen strafbaarfeit heeft begaan.

Intern onderzoek heeft er nu toe geleid dat Greenwood zich waarschijnlijk niet aan verkrachting schuldig heeft gemaakt, maar waarschijnlijk wel huiselijk geweld. Hij heeft in ieder geval een schuldenbekentenis afgegeven dat dus in ieder geval in de ogen van de club niet door de beugel kan en haaks staat tegen de normen en waarden van de club. Dus dan is afscheid nemen de enige keus.

Natuurlijk verdient hij een tweede kans, maar niet bij United die duidelijk een grens hebben getrokken. Elke andere club met andere normen en waarden staat vrij om hem aan te trekken. Maar verwacht niet dat de publieke opinie zomaar gaat draaien. Hij blijft voor altijd die stempel van vrouwenmishandelaar met zich mee dragen.

21 augustus 2023 om 17:21

Thanks voor de toelichting! Ik snap nu iets beter wat er gaande is.

21 augustus 2023 om 19:32

In de ogen van de wet is hij niet onschuldig. De rechtzaak is niet doorgegaan omdat het slachtoffer weigerde mee te werken, toevallig omdat ze, ondanks het contactverbod, zwanger was van een kind waarvan Greenwood de vader is (en denk daar eens verder over na, hij heeft haar eerder verkracht dus wie zegt dat dit kind ook geen resultaat is van verkrachting). Hij is niet onschuldig verklaard.

Ik snap niet helemaal waarom audio- en beeldmateriaal ineens wordt weggewuifd. Misschien is het allemaal minder erg dan werd gesteld (al spreken de fragmenten voor zich), maar er is duidelijk iets gebeurd.

Verder is het ethisch verantwoord van Manchester United, maar je zult zien dat er genoeg clubs zijn die er toch mee in zee gaan vanwege z'n talent. Natuurlijk verdienen mensen een tweede kans (mits ze ervan leren!!!), maar het is op deze manier wel een vreemde situatie.

Los van heel het verhaal, zie ik hem gewoon in een Turkse competitie of dergelijke verder spelen. Je mag dan al het talent hebben maar zie hem voorlopig niet in een topcompetitie spelen.

Weet iemand of hij transfervrij weg mag?
Zo ja zie ik hem makkelijk ergens bij een andere topclub terecht komen .

Goede zaak dit. Goed om te zien dat dit soort acties altijd consequenties hebben tegenwoordig. Vroeger werd zoiets toch nog in de doofpot gestopt.

Hij is vrijgesproken toch? Dan gaan de mensen hem maar veroordelen?

21 augustus 2023 om 17:05

Nog maar eens: hij is helemaal niet vrijgesproken. Sterker nog, OM wilde door, maar had door intrekken getuigenis niet genoeg om hem toch te vervolgen. Dat is precies wat ze naar buiten hebben gebracht. Niet dat er geen bewijs was of omdat ze dachten dat het verhaal niet waar was.

21 augustus 2023 om 17:23

Dus wel een gebrek aan bewijs nadat de aanklacht werd ingetrokken.

21 augustus 2023 om 18:56

Het ging helemaal niet om de hoeveelheid bewijs. Die vrouw is weer samen met hem en heeft de aanklacht ingetrokken. Betekent nog steeds niet dat hij onschuldig is. Hij krijgt er alleen geen straf voor.

21 augustus 2023 om 17:15

Niet vrijgesproken en ja, je werkgever mag je dan alsnog ontslaan. Bijvoorbeeld door een schendig van een gedragscode.

Bye bye! Zonde dat sommige getalenteerde mensen het verstand van een spliterwt bezitten.

Ik heb ook de verklaring van Richard Arnold, CEO van Man Utd gelezen. Daar krijg ik toch een dubbel gevoel bij. Ik ben altijd duidelijk geweest dat ik Greenwood niet meer terug wilde. Maar de verklaring van Arnold geeft toch heel duidelijk aan dat de audio een gedeelte is uit een veel langere opname en uit context is. Ook zijn er klaarblijkelijk verklaringen over en voor de verwondingen van zijn vriendin. Natuurlijk kunnen die verklaringen aangepast zijn, maar het kan natuurlijk ook andersom zijn: dit is de waarheid en de aanklacht was vals. Helaas dus geen duidelijkheid gekomen wat dat betreft. Wel ben ik het volledig eens met de rest van de verklaring: er is geen mogelijkheid dat Greenwood bij United kan blijven.

"Op basis van het beschikbare bewijs hebben we geconcludeerd dat het online geplaatste materiaal geen volledig beeld gaf en dat Mason de strafbare feiten waarvoor hij oorspronkelijk werd aangeklaagd, niet heeft gepleegd.

Ik heb de dingen waarvan ik beschuldigd werd niet gedaan en in februari ben ik vrijgesproken van alle aanklachten.

Deze twee zinnen vond ik wel heel opmerkelijk. Zijn beide partijen nou de geluidsfragmenten aan het ontkennen????

21 augustus 2023 om 18:06

Nee, in de verklaring van Arnold, CEO van United, wordt er gezegd dat het een fragment is uit een veel langere opname. Tevens geeft deze verklaring aan dat er andere redenen zouden zijn voor de verwondingen van zijn vriendin.

22 augustus 2023 om 09:54

De grap van mensen die zeiken over woke cultuur is dat ze altijd zeuren over dat je "tegenwoordig niks meer mag", maar niet door hebben dat ze zelf harder zeiken dan wie dan ook zodra iemand die wat heeft misdaan wat consequenties mag ondervinden. "vroegah" kreeg een persoon die wat verkeerds deed gewoon een straf en gingen we verder met ons leven, maar tegenwoordig heb je van die kleuters die dan dom "woke" gaan lopen roepen omdat ze teveel hebben geluisterd naar Andrew Tate of The Great Reset of nog meer van dat soort dom gebrabbel.

Greenwood liegt hier in zijn eigen statement. Hij is niet onschuldig verklaard. De rechtzaak is niet doorgegaan omdat Harriet niet mee wilde werken, niet omdat hij het niet heeft gedaan.

Zou onze toekomstige spits moeten worden, maar helaas is dit anders uitgevallen. Wel een goede keuze van United, zo iemand heb je liever niet lopen in je club.

Hahahahahaha, ze hadden daar bij United een heel plan om Greenwood terug te halen, dat lekt uit, er is meer dan terecht heel veel gedoe daarover en nu besluiten ze om te doen wat ze al heel lang geleden hadden moeten doen; Greenwood dumpen. Alleen dat niet omdat het hoort, maar omdat het ze meer gaat kosten dan gaat opleveren door hem te behouden.

Het is schandalig, maar dat soort praktijken zie je niet alleen bij Manchester United. Zowat elke club zou hetzelfde doen, mijn club gaat voor het tweede seizoen op rij spelen met Thomas Partey omdat die toestemming heeft gekregen om op borgtocht vrij te zijn. Voetbal is een zieke sport. Waarschijnlijk krijgt Greenwood ergens anders wel een dik contract, die gaat er niet onder lijden.

22 augustus 2023 om 12:28

Het grote verschil is dat A. Partey niet en plein publiek benoemd is en B. dat er bij Partey geen vergelijkbare beelden en audio is. Als dat er wel was geweest had ook Arsenal geen keuze gehad. In het geval van Partey is nog enorm veel onduidelijkheid over wat er is gebeurd, bij Greenwood is die er niet. En ik denk niet dat je moet willen dat een beschuldiging genoeg is om een speler weg te sturen bij een club, want je hebt helaas mensen die ziek genoeg zijn om dan bij een rivaal alle spelers te beschuldigen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren