Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Manchester United? Ha ha, die naam is al wel vaak gevallen, ja’

Laatste update:

Negen maanden geleden had niemand bedacht dat PEC Zwolle dit seizoen een van de Europese tickets zou opeisen. Ajax verzekerde zich afgelopen weekend echter van een plek bij de beste twee, waardoor de Zwolse club als bekerfinalist zeker is van Europees voetbal. In de eindstrijd tegen de club uit Amsterdam kan men een plek in de playoff-ronde afdwingen.

/

Voor de voetballers van PEC kwam de kwalificatie voor Europa niet helemaal als een verrassing. “Sinds Ajax de tweede halve finale van AZ won, zijn we erover aan het dollen. Manchester United? Ha ha, die naam is al wel vaak gevallen, ja”, knipoogt Bram van Polen in het Algemeen Dagblad. “Een avontuur op Old Trafford zou natuurlijk prachtig zijn. Maar dan in de poulefase.”

Als PEC de bekerfinale verliest, gaat het team van Ron Jans in de tweede kwalificatieronde van start. Bij bekerwinst is een plek in de playoff-ronde een feit. Van Polen weet dat voetbalminnend Nederland vraagtekens zet bij de deelname van PEC aan de Europa League, ook al stelden Feyenoord, Vitesse en FC Utrecht dit seizoen uitermate teleur. “Laat ons het nu maar proberen. Slechter kunnen we het niet doen.”

Het is prachtig dat PEC Zwolle Europa ingaat

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Op zich gun ik het Zwolle wel, met beperkte middelen toch al een paar jaar fris bovenin de middenmoot. Ze zullen het niet heel ver schoppen in Europa, als ze de poulefase halen is dat al een prestatie van formaat natuurlijk.

8 april 2014 om 09:50

"ze zullen het niet heel ver schoppen in Europa."

Ze zullen geen enige vorm van betekenis vormen. Ja opvulling van het programma.

Het is natuurlijk wel mooi voor PEC om een keer zo'n avontuur te mogen meemaken. Hopen voor hen dat ze een mooie (grote) tegenstander loten.

8 april 2014 om 09:52

Nee man. Juist niet. Gewoon tegen onbekende tegenstanders en hopen dat je het tot de groepsfase kan schoppen. Ik weet niet hoe het financieel zit bij Zwolle en of ze dat wel aan kunnen, maar het zou toch fantastisch zijn. Ook al ga je er dan kansloos uit, die gasten krijgen ervaring op dat niveau en zorgen toch voor een grotere stunt dan Vitesse, Utrecht en Feyenoord bij elkaar.

8 april 2014 om 10:15

Mooiste voor de supporter: Europese uitreisjes. Wat is het toch mooi om je club achterna te reizen in Europa. Ok, zolang het niet ergens op de steppes van Kazachstan is natuurlijk ;-)

8 april 2014 om 11:15

@ Martyn7

Denk je serieus dat PEC kans maakt tegen welke club dan ook? de selectie zal wel weer wat uitgedund worden en zie ze niet door de kwalificatie heen komen. Daarom lijkt het me juist mooier als (pec) supporter om een mooi affiche te krijgen. Zoals er wordt vermeld... United e.d. maak je als PEC speler (meest in iede r geval) nooit meer mee.

8 april 2014 om 13:37

Waarom zo negatief? Pec kan t niet slechter doen dan feyenoord of utrecht dusja gun ze t van harte!

8 april 2014 om 13:43

@nabbejh

Noem me maar negatief. Ik noem het reëel. Inderdaad ze kunnen het niet slechter doen dan Feyenoord of Utrecht. Maar ze zijn ook niet beter dan Feyenoord, dus de kans dat ze het beter gaan doen is vrij klein.

Begrijp me niet verkeerd ik hoop voor PEC dat ze zelfs meer dan 2 internationale wedstrijden mogen spelen, ik schat de kans alleen vrij klein in.

Nope, slechter kunnen ze het niet doen...
Mijn benieuwen wanneer we weer een startbewijs kwijtraken

8 april 2014 om 09:54

Dat kan nooit lang meer duren. Ik denk dat AZ ons nog enigszins heeft gered. Als we volgend jaar niet presteren, kunnen we het wel vergeten denk ik.

Daarom hoop ik dat Feyenoord de Europa League in gaat en niet de Champions League. Dit klinkt raar als supporter van Feyenoord, maar ik denk dat ze meer kans maken daar dan in de Champions League. Al zou het financieel schitterend zijn om in de groepsfase van de Champions League terecht te komen. Dan hopen dat je een k*t club in je poule hebt en je derde kan eindigen.

8 april 2014 om 10:03

ik acht Feyenoord eigenlijk volledig kansloos in de CL voorrondes. Als ze op een of andere manier de derde ronde overleven vliegen ze er in de playoff wel uit tegen pak em beet Atletico Madrid, Napoli of Arsenal.

Feyenoord hoort net als eigenlijk de meeste NL clubs ook op Europa League niveau thuis, zo simpel is het gewoon.

8 april 2014 om 10:19

Ja, die play-off acht ik ze ook kansloos. Maar goed, je mag als supporter altijd hopen. En tegen die genoemde ploegen zitten we dus in de laatste kwalificatie ronde waardoor we dan automatisch in de Europa League terecht zullen komen. Ik teken ervoor.

Mooi man! Het hele Nederlandse voetbal in europa stelt toch al jaren niks meer voor (uitzondering daargelaten) laat Zwolle lekker onbevangen Europa in. Niks te verliezen en 200% inzet. Die gasten vechten straks voor elke bal. Beter dan dat slappe hotseknotse voetbal van ons.....

8 april 2014 om 10:09

je hebt gelijk, en slechter als utrecht en vitesse o.a. kan het niet.

Iedere ronde die zij winnen, is al beter dan dit seizoen. Ook al beginnen zij in de tweede voorronde en ze winnen die, vind ik het al knap. Als je ziet waar Zwolle vandaan komt, zou eigenlijk Jans die Rinus Michels award al verdienen. Wat een prestatie zeg om in de bekerfinale te staan en gewoon negende in de competitie.

Ik hoop ook eerlijk gezegd dat ze meteen in die play-off ronde komen en ze mogen van mij zelfs in de groepsfase terecht komen. Natuurlijk hoop ik dat mijn club Feyenoord het ook eens flikt. Maar de gunfactor bij Zwolle is toch wel erg hoog geworden hoor. Ik ben alleen benieuwd wat er gaat gebeuren met een aantal spelers. Lachman gaat natuurlijk weg naar Twente, dus die mis je al achterin. Dan Fernandez niet meer voorin, die voor veel dreiging zorgt. Tenzij ze hem een contract aanbieden, maar tot op heden heb ik niks erover gehoord. Met een Benson kom je eerlijk gezegd niet heel ver denk ik, die mist ook kans op kans.

Ik ga in ieder geval juichen voor Zwolle in Europa. Wat van Polen al zegt, slechter kunnen ze het niet doen. Sowieso zal niemand Zwolle erop aan kijken als ze het niet redden. Dan zeggen we allemaal: 'dat was te verwachten.'

8 april 2014 om 10:07

Fernandez zorgt voor nul dreiging. Benson doet veel maar scoort niet. Fernandez scoort wel maar zet geen stap teveel. Zou blij zijn als we die Fernandez niet meer zien in het PEC shirt. Verprutst iedere balaanname en is te lui (of vindt zichzelf te groot, ik weet het niet) om gaten te trekken of in belang van het team te spelen. Naar verluidt is Zwolle bezig met o.a. Falkenburg en Klich lijkt op zeker te vertrekken. Ook wordt de kans klein geacht dat we Mokotjo kunnen behouden, maar de vraagprijzen van Zwolle zijn erg hoog (voor Zwolle begrippen). Dus ik ben benieuwd hoe we dat gaan herinvesteren, want er moet absoluut het één en ander bij. Met Lachman, Klich en Mokotjo zijn de drie belangrijkste spelers weg.

8 april 2014 om 10:17

Falkenburg? Durft hij dat aan na een seizoen bij Go Ahead Eagles? Haha, zou wel een stunt zijn. Is wel iemand die keihard werkt.

Wat je zegt over Fernandez klopt wel, zo was hij bij Feyenoord al. Alleen als je scoort, kan je weinig zeggen. Hij heeft een paar belangrijke doelpunten gemaakt, iets wat Benson vaak heeft nagelaten. Maar ik snap je punt.

Zou verschrikkelijk zijn voor Zwolle om Mokotjo kwijt te raken denk ik. Daar willen ze denk ik zeker drie miljoen voor. Nu is dat normaal gesproken een koopje, maar voor Zwolle begrippen zal dat de hoofdprijs zijn. Waar gaat hij heen? Buitenland of is er binnenlandse interesse?

8 april 2014 om 10:23

Hij wil zelf graag naar het buitenland. Interesse is er vanuit binnen- en buitenland. Er hebben veel clubs uit de Premier League wekelijks op de tribune gezeten, maar ik verwacht dat die eerder voor Klich kwamen omdat hij ook met Polen tegen Engeland gespeeld heeft. West Ham United is een veel geziene gast op de tribune.

Ik moet er niet aan denken, Thomas Klich die Fellaini er makkelijk uitspeelt.. ; p

8 april 2014 om 09:55

Klich. In plaats van dat hij de bal door de benen speelt dribbelt hij door de benen van Fellaini, haha. Zo klein is die jongen.

Nee, maar dat zou toch geweldig zijn. Ik hoop dat ze in de groepsfase tegen Manchester United mogen. Ik denk dat heel Zwolle naar het stadion wilt en misschien zelfs supporters van andere clubs, puur om United te zien.

8 april 2014 om 09:56

ik vraag mij af of hij wel blijft? er is veel interesse in hem en ook bijv. voor van Polen is er interesse en nog wel wat spelers uit die selectie.

Ik denk dat de helft van de basisspelers weg is in het nieuwe seizoen!

8 april 2014 om 09:57

En Fred Benson die Ferdinand even het bos in stuurt haha.

8 april 2014 om 20:22

Zo raar vind ik dat niet, ik heb klich laatst nog op een uitverkocht Wembley zien spelen tegen Gerard en consorten...

Dit is echt dramatisch, waar az punten voor nederland pakt zal zwolle het zo weer wegdonderen.

Ik mag niks zeggen, feyenoord is ook dramatisch in europa maar dat een club als zwolle europa ingaat is gewoon lachwekkend, blij dat die regel snel is veranderd dat een club als zwolle met mazzel lotingen niet meer europa in kan.

8 april 2014 om 09:57

Tja, ik ben ook voor Feyenoord maar als we kijken naar de regels en hoeveel zin Zwolle erin heeft kunnen we niks anders doen dan hopen. Zwolle is wel een ploeg die het bloed- en bloedserieus gaat nemen. Iedere voorronde zullen ze erop klappen en daarom hoop ik dat ze gewoon twee onbekende tegenstanders loten uit Macedonië of Ierland ofzo. Tegen een Shamrock Rovers hebben ze ook gewoon kans, waardoor ze het misschien nog best leuk kunnen doen. Voordat we gaan oordelen, gaan we eerst kijken naar die voorrondes. Als ze daar meteen uit vliegen, hebben ze het nog slechter gedaan dan Feyenoord :D

Het is telkens zo lekker simpel redeneren hoe slecht Feyenoord, Utrecht en Vitesse gedaan hebben, maar veel beter gaat PEC het niet doen.. Daarbij hebben onze grootste troeven de afgelopen jaren (Twente, Ajax en PSV) het ook aardig laten afweten in Europa.. En zijn deze ploegen de grootste oorzaak van het wegzakken op de coefficientie lijst..Laat deze "vaandeldragers" eerst maar eens ff wat punten pakken voordat ze beginnen over de eerder genoemde 3 clubs.. Hypocretie noemt men dat..

8 april 2014 om 11:39

Volgens mij heet dat niet hypocretie maar hypocrisie.

On: Het is PEC gegund en wie weet waar het schip strand. De kans op prestatie is vrij klein maar laten we er maar achter gaan staan als Nederland, wie weet kunnen ze dan boven zichzelf uitstijgen.

Hebben ze nog een kans ook tegen man u!
Maar even serieus, ik denk dat Zwolle meer kans maakt dan PSV of Vitesse.
Zwolle zal met passie en strijd gaan spelen, terwijl de verwende pseudo-vedettes van PSV en Vitesse zichzelf te goed zullen vinden voor de voorronde EL.

Beetje triest vind ik dat PEC Europa ingaat. Helemaal als je ziet welke tegenstanders zij hebben gehad: NEC, Cuijk, Excelsior, Fortuna sittard.

Aan de andere kant voor de supporters vind ik het mooi. Spelen zij ook eens in Europa. Dat blijft toch een machtig gevoel.

Ik gun het ze wel,maar wat gaan ze in Europa doen?

Gun het ze van harte , bijna alle Nederlandse clubs laten het all jaren afweten dus waarom zou Pec dat niet beter kunnen. Leuk avontuur voor die jongens en ook een goeie prestatie van Ron Jans.

PEC Zwolle is typisch zo'n club met een hoge gun factor. Ondanks dat ze dit seizoen ook weet twee van hun beste spelers kwijt raakten, blijven ze leuk en fris voetbal spelen. Ik hoop dat ze het volgend seizoen, met eventueel een paar huurlingen in de gelederen, tot de poulefase schoppen. Zou geweldig zijn voor die club.

PEC - Manchester United , dat zou wat wezen zeg ! Maar ja als we tegen FC Differdange moeten vind ik het ook al geweldig.

8 april 2014 om 10:24

Niet Differdange! Die heeft ons volledig vernederd! Die zijn zo ontzettend goed

Nee, vind het geweldig voor Zwolle. Iedereen zit te piepen om de coefficientie, maar we doen al jaren niet serieus mee in Europa.
De enige die het goed doet is Ajax, en AZ dit seizoen ook leuk gelukkig. Maar er is maar 1 club momenteel die iets kan doen in Europa en dat is nou eenmaal Ajax. Dus afgaande op de kwaliteit van de Eredivisie, hebben we ook helemaal geen recht om met meer dan 1 club in Europa te spelen.

Nou ja slechter kan je het niet doen als je twee keer 4-0 wordt weggetikt sta je ook best wel voor lul.

ps kunstgras in de europa l komt dat voor ? zijn er meer clubs die daar op spelen en mag het überhaupt ?

8 april 2014 om 10:18

Russische ploegen hebben het ook bijna allemaal. Cska Moskou speelt in de Champions League ook op kunstgras. Dus het mag wel.

8 april 2014 om 10:19

Ik kan me herinneren dat Ajax een paar jaar geleden op kunstgras moest uit tegen Spartak Moskou. Toen stond Verhoeven volgensmij zelfs nog op doel haha! Het is dus niet verboden voor zover ik weet.

8 april 2014 om 10:23

@lekke bal
'kunstgras'zat ik ook al aan te denken,engelse clubs walgen van kunstgras. Ben daar ook erg nieuwsgierig nnaar. Verder heeft PEC het gewoon helemaal zelf gedaan die finale halen dus andere teams moeten niet zeuren. De beloning voor een goed jaar in de beker,en wie de tegenstanders waren boeit me niet.

Ik snap de hele commotie niet zo. Het is een regel.
Normaal gesproken komen daar over het algemeen alleen "grote" clubs voor in aanmerking.
Wellicht kan Zwolle nu wat extra spelers aantrekken die wellicht anders voor een andere club hadden gekozen.
Deze regel is juist goed om monopoly tegen te gaan.
Hoop dat ze met volle inzet en beleving gaan spelen.

Een Heracles supporter.

Dit is toch fantastisch man! Voor de stad Zwolle, voor de club, voor de spelers! Ze zullen zich in ieder geval voor 200% inzetten. Zwolle is toch een club die tegen de wat betere teams vaak beter speelt dan tegen de mindere teams. Ajax, PSV en Feyenoord hebben het de laatste jaren toch traditioneel lastig met Pec.

Nu denk ik natuurlijk niet dat PEC het erg ver zal schoppen, maar de bal is rond en bij een gunstige loting is alles mogelijk. Verder natuurlijk ook fantastisch voor Ron Jans. Vriendelijke persoonlijkheid die elke club waar hij als trainer in dienst is geweest leuk heeft laten voetballen.

PEC staat garant aan mooi, Nederlands voetbal.. ik heb liever zo'n cupfighter dan een ploegie die tegen semi-amateurs ongemotiveerd Europa uitvliegen. Ik wens ze ontzettend veel succes en PEC kan alleen maar verrassen!

8 april 2014 om 13:41

Daar heb je zeker een punt, als je zo'n PSV zo ongeïnspireerd ziet ballen in Europa dan is het leuker als een ploeg er echt van geniet en er vol voor gaat.

Mooi, al die vooroordelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren