Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City zet titel kracht bij met overwinning tegen Chelsea

Laatste update:

Manchester City gaat het titelfeest in met een minimale overwinning. Het elftal van Josep Guardiola werd zaterdag al kampioen door de nederlaag van Arsenal tegen Nottingham Forest (1-0) en rekende zondag af met Chelsea. Dankzij een doelpunt van Julian Álvarez werd het 1-0. Manchester City gaat zijn negende landkampioenschap na het duel vieren in het eigen Etihad Stadium. De club had veel stewards opgetrommeld om een pitch invasion van de fans te voorkomen, maar slaagde daar niet in. De spelers maakten zich razendsnel uit de voeten.

Voor beide ploegen stond niets meer op het spel. Guardiola koos bij Manchester City voor tal van namen die niet vaak op het wedstrijdformulier staan, zoals doelman Stefan Ortega, Sergio Gómez, Rico Lewis, Kalvin Phillips, Phil Foden en Cole Palmer. Bij Chelsea waren vijf wijzigingen te ontdekken ten opzichte van het duel met Nottingham Forest (2-2). Kepa Arrizabalaga keerde terug in de goal, terwijl Kai Havertz voorin de kans kreeg naast Raheem Sterling.

City begon dominant aan de wedstrijd en kwam in de twaalfde minuut op voorsprong. Álvarez werd op zestien meter van het doel gevonden door Palmer, waarna de Argentijn simpel binnenschoot: 1-0. Even later brak Palmer door na goed samenspel met Foden. Het schot van eerstgenoemde werd miraculeus van de lijn gehaald door Trevoh Chalobah. Ook Foden kreeg een enorme kans een-op-een met Kepa, maar de middenvelder zag zijn lob naast eindigen.

Chelsea kwam naarmate de eerste helft vorderde beter in de wedstrijd en creëerde na ruim een half uur twee grote kansen achter elkaar. Sterling, die jarenlang bij City onder contract stond, werd gelanceerd door Havertz, maar kreeg de bal niet voorbij het uitgestoken been van Ortega. Conor Gallagher kopte uit een voorzet van Lewis Hall op de paal. In de tweede helft overkwam Phillips hetzelfde: de kopbal van de middenvelder van City uit een vrije trap van Riyad Mahrez spatte op de paal uiteen.

Sterling kwam in de 65ste minuut heel dicht bij de openingstreffer. De aanvaller zette Kyle Walker op het verkeerde been en schoot de bal onder Ortega door. John Stones haalde de bal van de doellijn. Zes minuten later dacht City te scoren, toen Mahrez doorbrak en via een breedtebal een intikker schonk aan Álvarez. Mahrez bleek echter hands te hebben gemaakt en na een VAR-ingreep werd de treffer geannuleerd. Onder meer Erling Braut Haaland en Kevin De Bruyne kwamen nog in de ploeg, maar City maakte weinig aanstalten om een tweede treffer te forceren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuk om spelers als Palmer, Gomez en Phillips vandaag aan het werk te zien. Met name Palmer sprong er wel bovenuit en Gomez viel toch wat tegen.

Bij Chelsea vond ik Havertz de beste en Sterling erg tegenvallen. Het lijkt erop dat Man City op het perfecte moment Raheem Sterling heeft verkocht aan Chelsea voor 57 miljoen euro. Dat is echt wel een van de beste verkopen die Man City sinds tijd heeft gedaan samen met Ferran Torres voor 55 miljoen aan Barcelona.

Zo’n Havertz zie ik, als hij juist wordt gebruikt als nummer 10, echt excelleren bij Chelsea. Hij wordt nu teveel misbruikt als spits, waar gewoon niet z’n kracht ligt. Met Lukaku of Osimhen in de spits en Madeuke, Sterling of Mudryck op de vleugels zie ik Havertz uitblinken in dit Chelsea en uitgroeien tot een van de beste middenvelders in de Premier League. Havertz heeft enorm veel potentie als hij juist wordt gebruikt.

Verder is het een geweldige prestatie van Manchester City om nu voor de vijfde keer landskampioen te worden onder het bewind van Pep Guardiola! Het enige seizoen dat Pep Guardiola geen landskampioen werd, was in seizoen 2019/20. Zelfs in de toen niet super goede jaar, haalde hij liefst 83 punten binnen. Dit bewijst alleen maar dat hij aan iets super unieks bezig met Man City. Hij kan op 10 Juni zelfs de eerste trainer worden die twee keer de treble weet te winnen in z’n gehele carrière. (eigenlijk drie keer als je de nationale treble van 2018/19 meeneemt) Wat mij betreft is hij daarom de beste trainer die ooit bestaan heeft. Niemand kan grofweg evenaren wat hij bereikt heeft in z’n trainers carrière. Z’n voorgangers als Mancini en Pellegrini deden het bijvoorbeeld veel slechter bij Manchester City. Pellegrini werd in het seizoen voordat Guardiola kwam (2015/16), ternauwernood 4e met slechts 66! punten. Die transformatie die Guardiola begaan heeft bij Manchester City na Pellegrini en Mancini is buitengewoon uniek te noemen.

Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren met B. Silva, Gündogan en Laporte. Het schijnt zo te zijn dat deze spelers in nominatie staan om te vertrekken. Ik ben benieuwd wie deze gaan vervangen. Ik zelf zou Paqueta of Kovacic o.a. wel een interessante optie vinden om Gundogan/b. Silva te vervangen. Voor Laporte zie ik niet zo snel een vervanger nodig.

Mensen die trouwens beginnen over ongelimiteerd budget of ongelimiteerd geld spenderen of met termen komen als: ‘met zoveel uitgaves kan iedereen wel zoveel prijzen pakken met Man City’, kijk maar eens naar de harde feiten op transfermarkt.nl. Dan zie je dat het pure onzin is om te zeggen dat Guardiola en Man City een ongelimiteerd budget heeft. Daar zie je duidelijk staan dat Manchester City op plek 13 staat qua netto gespendeerde uitgaves (netto = transferuitgaven - transferinkomsten) van alle clubs over periode van de de laatste 4 jaar. Zelfs onder Liverpool, AC Milan, Tottenham Hotspur, Juventus, Arsenal, West Ham United en Aston Villa. Ook Viaplay liet in de voorbeschouwing van deze wedstrijd toen Frank de Boer aan het woord was, hier een tabel van zien. Hieronder kun je de bron vinden van transfermarkt waarin je ziet dat Man City 13e staat qua transferbalans van afgelopen 4 jaar:

htt ps : / /ww w. transfe rmarkt. nl /tra nsfers /einnah menausgaben/sta tistik/plu s/0? id s=a& sa=&sai son_id=2018 &saison_id_bis=20 23 & la nd_id=&nat=&kontinent_id=& pos=&altersklasse=& w_s=&lei he=&intern=0&plus=0

De spaties moet je even weghalen in de bron hierboven. Anders kan ik de link niet delen op VZ.

Verder wil ik ook nog benadrukken dat Manchester City sinds 2015 financieel alleen maar winst heeft geboekt (behalve het covid jaar van 2020). En het is samen met Leeds United, Wolverhampton, en Sheffield United de enige club in Engeland die in het seizoen 2021/2022 winst heeft geboekt. Deze cijfers kun je allemaal vinden bij Swiss Ramble profiel op Twitter. Daar staan allemaal foto’s van profit / loss cijfers van clubs vermeldt. Ik ga hier later nog wel een uitgebreidere verslag van typen.

21 mei 2023 om 19:05

Op de prestatie hoef ik niet in te gaan, want die spreekt voor zich. Geweldig voetbal en een knappe inhaalrace, dus de terechte kampioen.

Daarna wordt het echter wel schrijnend. Die netto-cijfers zijn puur subjectief en ze zijn er enkel om de boel mooier te maken dan het is. Als je tig miskopen doet en ze na een seizoen voor een vergelijkbaar bedrag verkoopt, doet dat niets af aan datgene wat je uitgeeft. Het lijkt me duidelijk dat City ook duur verkoopt en niet enkel duur aankoopt.

Onderaan de streep geeft enkel Manchester United meer uit als ik het goed heb. De twee clubs zijn momenteel een voorbeeld van hoe je veel geld goed uitgeeft en hoe juist niet, maar je maakt het allemaal wel heel subjectief op deze manier. City heeft gewoon een peperdure selectie en de 'backing' van een staat. Dat ga je echt niet recht lullen met subjectieve cijfers die enkel worden gebruikt om iets enigszins te ontkrachten...

21 mei 2023 om 19:24

Heeft niks met subjectiviteit te maken, maar met de feiten. Jij zit juist iets krom te lullen om Man City maar te kunnen neerhalen. Het klopt gewoon niet dat alleen Man Utd meer heeft uitgeven dan City, tenzij je de laatste 10 jaar meeweegt. Maar ik heb het hier over de laatste 4/5 jaar en dan staat City gewoon buiten de top 10 qua net spend.

21 mei 2023 om 19:43

Wat een onzin. Guardiola heeft sinds zijn komst voor €1.23miljard aan spelers gekocht. Dat er daarvoor al een legertje spelers waren gekocht en dus later weer verkocht werden doet daar niets van af. En je hebt nog meer dan 100 aanklachten aan je broek hangen. Een selectief aantal jaren om je punt te maken is lachwekkend. United heeft ook een hoop verspeeld maar doet het op eigen kracht tot nu toe.

23 mei 2023 om 12:26

@zermatt_person - Nee hoor. Jij haalt een manier van analyseren aan dat enkel City uitkomt. 1 van de clubs die de opleiding veelal als een manier ziet om geld te verdienen en aankopen makkelijker slijt dan iedere andere club ter wereld.

Vervolgens kom je met 'netto-cijfers' aanzetten. De enige manier om City niet in de buurt van plaats 1 van een ranglijst over spendeergedrag te posteren. City heeft gewoon een duizelingwekkend bedrag uitgegeven aan z'n selectie. Het enige verschil met United is dat City weet wanneer een speler niet werkt en hoe je een ploeg met een visie samenstelt. Dat neemt niet weg dat het gewoon een koopclub is die volledig afhankelijk is van de centen van een staat, in tegenstelling tot United overigens. Dat dan wel weer.

21 mei 2023 om 19:07

Je kan wel een heel verhaal beginnen over de transferuitgaven maar hier worden de salarissen niet in meegenomen dus het slaat nergens op. Daarbij hebben ze een voorsprong opgebouwd met oliegeld, walgelijk is het en dat jij dit weet te verdedigen is net zo triest.

21 mei 2023 om 19:15

De feiten zeggen iets heel anders. En je telt nooit salarissen op. Maarja iedereen heeft zo een afgunst tegen man city maar zijn ze al 5 jaar een van de beste clubs in Europa.

21 mei 2023 om 19:33

City is al 5 jaar een van de beste clubs in de Premier League ja, niet in Europa…

22 mei 2023 om 00:00

Dit ze een voorsprong hebben opgebouwwd en groot zijn geworden dankzij geld uit VAE ben ik volledig met je eens. Zonder Abu Dabhi stond Man City niet waar ze nu staan. Ik kan ook best begrijpen dat mensen dittriest vinden. Meningen zijn echter altijd wel verdeeld hierover.

Dat neemt echter niet weg dat de laatate jarenhet beleid uitstekend is bij City en dat het onzin is om de zeggen dat Guardiola een ongelimiteerd budget heeft en iedereen kan kopen. Hij staat gewoon op plek 13 qua netto spend en dat mag gewoon benoemd worden.

23 mei 2023 om 12:27

Op plek 13 qua netto-spend, op plaats 2 qua uitgavepatroon. Zeker als je het salarishuis ook in acht neemt.

21 mei 2023 om 19:13

Sorry, maar met Kovacic of Paqueta ga je er gigantisch op achteruit. Die gaat Pep echt niet halen. Wat een armoe zou dat zijn

21 mei 2023 om 19:21

Met Guardiola weet je het nooit. Hij kan echt spelers beter maken. In WHU of Chelsea is ook veel moeilijker presteren dan bij Man City. Zie Akanji. Was middelmaat bij Dortmund, maar doet het uitstekend bij City.

22 mei 2023 om 11:57

Akanji heeft zich goed aangepast en doet het goed bij city. Echter is hij gehaald als extra optie op CV. Wanneer je een gundogan weggaat valt er een enorm gaat op het middenveld. Hij heeft niet alleen bijzondere kwaliteiten, maar ook is hij tactische norm sterk als speler. Hij loopt en staat altijd goed, daarnaast scoort hij enorm belangrijke goals. Een speler als gundogan moet vervangen worden door een speler met buitengewone kwaliteiten. Ik schat Kovacic en Pacqueta daar niet onder.

21 mei 2023 om 19:16

Mooie bijdrage dank daarvoor!

Allereerst gefeliciteerd met het kampioenschap dik en dik verdiend. Pep heeft het team aardig opd de rails gekregen. Verder klopt het inderdaad wat je zegt. Qua uitgaven valt het inderdaad wel mee bij Man City. Ik snap ook niet waarom die haat zo komt jegens City. Ik vind City alleen maar mooi om te zien en ik vind ze een aanwinst voor het voetbal.

Pas op overigens met de lengte van je reacties, de regels van Voetbalzone zijn dat je een reactie niet te lang mag maken.

21 mei 2023 om 19:20

Natuurlijk vind je het niet erg, je weet dat je club nog smeriger is met het uitgeven van geld.

21 mei 2023 om 19:47

Wat denk je van salarissen en tekengeld dan slimmerd. Daarnaast is Pep en City al langer dan 4 jaar geleden begonnen met bouwen en enorm veel geld uit te geven. En het rijtje miskopen is ook aardig groot.

22 mei 2023 om 00:43

Zermatt probeert het niet zoals je zegt te verbloemen door de grootste investeringsperiode van deze selectie buiten beschouwing te laten. Het is echter wel zo dat City relatief weinig miskopen heeft gedaan. Zeker als je dat vergelijkt met sommige andere topclubs (United en Chwesea bijvoorbeeld). Pep rouleert veel en de meeste spelers zijn echt wel van meerwaarde geweest

22 mei 2023 om 00:49

Gefeliciteerd met de titel! Enige puntje wat ik wilde weerleggen is dat je blijkbaar 4 jaar wilt aanhouden voor de stats, terwijl Pep er sinds 2016 zit?

Maar ik deel wel je lof over hem. Niet bij mijn Barca of jouw City. Maar in het bijzonder zijn periode bij Bayern. Altijd maar die kritiek over behaalde champions leagues en dat dus andere coaches het beter deden bij Bayern. Maar zijn periode daar was de enige tijd dat ik echt genoot van Bayern. Zoveel formatie wisselingen. Een enorme tactiek switch gericht op balbezit. Het ‘creeeren’ van wereldspelers als Kimmich.

Guardiola is een speciale coach. Ook een geluksvogel dat hij of geweldige selecties had of geweldige spelers mocht aantrekken. Maar zijn ploegen domineren competities!

Het is goed om te zien dat je met je B-keuze ook aardig kunt spelen en gewoon met de C-keuze van City mee kan.. Nee, alle gekheid op een stokje: je geeft de wedstrijd weer weg door een raar moment van Fofana en maakt zelf je kansen niet af. Ik vond Sterling erg gepassioneerd en gedreven spelen. Ergens probeert hij het nog wel en dat is hoopgevend voor volgend seizoen.. Nog maar 2 wedstrijden en dan is het klaar! Whoop whoop!

P.S. weer geen goal van Haaland tegen gehad! Hij staat al 4 wedstrijden droog tegen Chelsea.

City steekt er met kop en schouders bovenuit en wordt terecht kampioen. Het veldspel is ook veel beter dan de rest. Wat mij verbaast is dat United en Chelsea niet minder hebben uitgegeven dan City en er niets van bakken. Het heeft allemaal dus met beleid te maken.

21 mei 2023 om 20:44

Kampioen van de armoede is City toch zei je?

21 mei 2023 om 21:26

De rest van de EPL is wel heel matig natuurlijk, Premier League onwaardig. City is het enige echte topteam dat zich kan meten met de grootste clubs op aarde.

22 mei 2023 om 00:45

Liverpool, Spurs en Chelsea hadden een dramatisch seizoen. Toen Liverpool zoveel punten verspilde was ik toch stiekem al een beetje aam het juichen. Arsenal zou het toch niet vol kunnen houden dacht ik. Ze hebben het wel langer volgehouden dan ik had verwacht

Wat is stefan ortega een fantastische keeper zeg wauw! Dankzij hem heeft city geluk gehad dat chelsea niet de wrdstrijd heeft omgedraait

21 mei 2023 om 19:50

Stefan is een geweldige keeper. Mag van mij volgend seizoen vaker starten.

Mooie momenten van het tweede elftal gezien van City. En dan bedoel ik natuurlijk voornamelijk de spelers die normaal gesproken nooit spelen want Foden is een speler van grote klasse.bik hoop dat Cole Palmer ooit gaat doorbreken. Hij heeft het talent, maar vaak niet het overzicht. Vandaag ging dat al een stuk beter

Dit city is door niemand te stoppen. Tuurlijk hebben ze een paar 100 miljoen uitgegeven maar ze staan eindelijk waar ze willen. Gaan dit seizoen de treble pakken

Gefeliciteerd aan alle City fans hier. Terechte winnaars helaas.
Seizoen duurde iets te lang voor Arsenal, helaas

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren