Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City pakt vierde landstitel in clubhistorie

Laatste update:

Manchester City is voor de vierde keer kampioen van Engeland geworden. De ploeg van manager Manuel Pellegrini keek in de Premier League lang tegen een puntenachterstand aan, maar dat kwam vooral door een drietal inhaalwedstrijden die de miljoenenploeg nog moest spelen. Terwijl Liverpool de voorbije weken punten liet liggen tegen Chelsea (0-2) en Crystal Palace (3-3), bleef Man City winnen en winnen. Zondag pakten the Citizens de titel door met 2-0 te zegevieren over West Ham United.

/

Manchester City - West Ham United 2-0
Het leek op voorhand al geen eerlijke strijd. Het met sterren overladen Manchester City scoort aan de lopende band en met name in eigen huis is de ploeg van Pellegrini niet te kloppen. Om Liverpool van dienst te zijn moest West Ham United winnen, maar dat zat er eigenlijk geen moment in. De thuisploeg stapelde aanval op aanval en het duurde tot circa vijf minuten voor rust voordat de ban werd gebroken. Het was een prima treffer van Samir Nasri, die de bal van een meter of 25 via de paal tegen de touwen ramde. Direct na rust was het game over wat betreft de wedstrijd en wat betreft de titelstrijd. Na een corner belandde de bal voor de voeten van Vincent Kompany en de aanvoerder ramde keihard binnen (2-0).

Vanaf dat moment was het feest in het Etihad Stadium: Manchester City zou het niet meer uit handen geven en bovendien stond Liverpool op dat moment nog achter tegen Newcastle United. Manchester City nam de voet van het gaspedaal, liet het onmachtige West Ham United komen en maakte zich alvast op voor de douche van bier en champagne die het te wachten stond. Voor de vierde keer in de historie, na 1937, 1968 en 2012, pakte Manchester City de belangrijke prijs die er maar te pakken is in Engeland.

/

Liverpool - Newcastle United 2-1
Meer dan hopen op een goed resultaat van West Ham United bij Manchester City kon Liverpool eigenlijk niet doen. Het moest uiteraard wel zelf winnen van Newcastle United, maar de verwachting was dat dat wel zou lukken. The Reds hadden het echter bijzonder moeilijk met de kwakkelende opponent van manager Alan Pardew. Het had anders kunnen lopen, als de werkelijk fenomenale vrije trap van Luis Suárez niet was afgekeurd. Na een dik kwartier schilderde Suárez de bal van grote afstand met buitenkant voet in de bovenhoek, maar de arbitrage vond dat de snel genomen vrije trap té snel was genomen. Een paar minuten later was het 0-1: Martin Skrtel tekende voor een record in de Premier League door voor de vierde keer in een seizoen zijn eigen keeper te verschalken.

In totaal heeft Skrtel dit seizoen elf doelpunten gemaakt in de Premier League. Een prima aantal, maar daarvan waren er slechts zeven voor Liverpool. De thuisclub kwam niet lang na de openingstreffer goed weg voor de 0-2. Yoan Gouffran kreeg vrije doortocht richting Simon Mignolet, ware het niet dat hij de keeper niet de baas was. Diep in de tweede helft draaide Liverpool de score helemaal om. Daniel Agger tekende met een acrobatische inzet voor de gelijkmaker (1-1), Daniel Sturridge was er na een vrije trap van Steven Gerrard als de kippen bij om ook te scoren (2-1). Newcastle United beëindigde het duel met negen man: eerst kreeg Shola Ameobi rood na een opmerking richting scheidsrechter Phil Dowd, vervolgens mocht ook Paul Dummett douchen.

/

Cardiff City - Chelsea 1-2
Chelsea was uitgeschakeld in de strijd om de landstitel, maar de ploeg van manager José Mourinho kon nog wel voor plek twee gaan. Men leek er tegen het al gedegradeerde Cardiff City ook wel zin in te hebben, maar Oscar had de pech dat hij geen strafschop kreeg en Fernando Torres miste voor open goal. Na een kwartier knalde Craig Bellamy van afstand raak voor de ploeg uit Wales en dat was al zijn zesde doelpunt ooit tegen Chelsea. Tegen geen enkele andere club scoorde hij vaker in de Premier League. Omdat Mohamed Salah en Oscar grote kansen op de gelijkmaker misten, gingen beide partijen rusten met een 1-0 stand.

Het moest van Eden Hazard komen, maar de Belg had zijn dag niet en pas na de entree van een andere creatieveling begon het te lopen bij Chelsea. André Schürrle kwam twintig minuten voor tijd binnen de lijnen voor Jon Obi Mikel (die zijn laatste wedstrijd voor Chelsea speelde?) en de Duitser was direct betrokken bij twee doelpunten. César Azpilicueta kreeg de bal in twee instanties niet langs de felbegeerde keeper David Marshall; Schürrle slaagde wel in die opdracht. Niet veel later bezorgde hij de bal met zijn hoofd bij Torres, die voor de verandering wél raad wist met een buitenkansje.

/

Sunderland - Swansea City 1-3
Marvin Emnes maakte zondag zijn eerste doelpunt voor Swansea City sinds zijn terugkeer bij de club. De Nederlander kreeg van Garry Monk een basisplaats tegen Sunderland en maakte na een kwartier spelen op aangeven van Wilfried Bony de 0-2, nadat Nathan Dyer de score al vroeg in de wedstrijd had geopend. Bony scoorde zelf ook: tien minuten na rust maakte hij zijn zestiende doelpunt van het seizoen en dat betekende de 1-3, want even daarvoor had Fabio Borini de spanning nog terug in de wedstrijd gebracht met de aansluitingstreffer. Swansea klom door de overwinning nog over West Ham United heen en eindigt zodoende als twaalfde in de Premier League. Sunderland finisht twee plaatsen lager, als veertiende, na een merkwaardige ontsnapping in de degradatiestrijd.

West Bromwich Albion - Stoke City 1-2
West Bromwich Albion scoorde in de thuiswedstrijd tegen Stoke City twee keer, maar ging toch met 1-2 onderuit. Gareth McAuley maakte na twintig minuten spelen immers een eigen doelpunt: hij wist een voorzet van Marko Arnautovic niet op de juiste wijze te onderscheppen. Stoke (met Erik Pieters overigens op de bank) kwam dus gelukkig op voorsprong, maar gaf deze tien minuten na rust uit handen, toen Stéphane Sessegnon de gelijkmaker binnen schoot. Beide ploegen raakten hierna nog de paal: namens Stoke was Arnautovic net niet gelukkig genoeg en namens WBA raakte Youssouf Mulumbu het aluminium. Het leek hierdoor bij 1-1 te gaan blijven, maar kort voor het einde zorgde Charlie Adam ervoor dat Stoke toch nog de volle buit pakte: 1-2.

Manchester City is de terechte kampioen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Pellegrini heeft het goed gedaan dit seizoen. Al vind ik dat Mourinho ook heel goed heeft gedaan zonder grote aankopen super seizoen

Het ergste vind ik voor Liverpool wat had ik Gerrard deze landstitel gegund heel domme fout met crystal Palace, zo dichtbij en dan toch weer niet gelukt. Ik denk dat de kans op landstitel voor Liverpool nu nog moeilijker gaat worden aangezien Chelsea ook gaat investeren.

Manchester United krijgt een nieuwe coach die het heel goed gaat doen waarschijnlijk en Manchester City blijft aankopen doen zoals ze wensen met een fantastische trainer.

11 mei 2014 om 17:58

Mourinho kon het beter gedaan hebben, heeft het echt weggegeven in knullige situaties. Achja kampioenen!

We are city super city from maine road !

11 mei 2014 om 18:01

Ben ik helemaal met je eens maar Mourinho zelf zegt altijd dat zijn 2e jaar bij een club altijd de beste jaar is. En feitelijk gezien de cijfers en trofee's is het ook zo.

City moet zich enkel nog versterken in de champions league.

11 mei 2014 om 19:35

Mourinho heeft het goed gedaan vergeleken met Chelsea van afgelopen jaren in competitie. In CL worden we meer serieus genomen dus volgend jaar gaan we vlammen. Ja.. We..

11 mei 2014 om 17:58

Ik had graag Liverpool kampioen zien worden, had vroeger wel sympathie voor City maar dat is totaal weg door die Sjeik. Maar al met al wel verdiend, Gefeliciteerd.

11 mei 2014 om 18:06

Ik had ook gehoopt dat liverpool de titel zou pakken maar helaas. Ze konden de druk niet aan. Een hele grote fout wat betreft Crystal Palace, Liverpool zou dit als beste moeten weten gezien ze de champions league finale tegen ac milan van 3-0 achterstand naar 3-3 brachten.

Heel jammer, ik zie liverpool niet meer voor de titel gaan de komende jaren. Suarez was ook heel goed op dreef ik hoop dat hij die vorm blijft vasthouden.

11 mei 2014 om 17:59

Schurlle, Matic en Salah zijn geen toppers?

11 mei 2014 om 18:04

Dat zie je nergens staan toch ? Ik zeg enkel dat ze niet al te grote aankopen hebben gedaan.

11 mei 2014 om 18:11

Salah zeker niet nee. Wat heeft die jongen precies bewezen? Ook Schurle en Matic waren geen toppers die zich in de absolute top bewezen hebben. Dit deden zij echter wel net daaronder. Doe dus niet alsof er wereldtoppers zijn binnen gehaald.

11 mei 2014 om 18:14

Schurrle is zeker wel een topper, matic ook, kijk alleen al naar vandaag..

11 mei 2014 om 18:21

Willian, schurlle? Neeee... geen grote aankopen

11 mei 2014 om 18:39

De manier hoe jij het formuleert suggereert dat voor goede spelers altijd grote bedragen neer geteld moeten worden.

11 mei 2014 om 18:04

Vreemd dat je Rodgers niet complimenteerd, in mijn ogen de verwachtingen het meest overtroffen.

11 mei 2014 om 18:20

Ook al hadden ze van Palace gewonnen, dan nog waren ze geen kampioen geworden. Tegen Chelsea moesten ze op z'n minst gelijk spelen. Jammer dit. Wellicht koopt Chelsea volgend jaar de titel. Of de sjeiks gaan weer met Dirhams strooien.

11 mei 2014 om 18:53

De sjeiks komen uit het Midden-Oosten en niet van Marokko dus ik snap niet waarom je het woord 'dirhams' gebruikt

11 mei 2014 om 20:38

In Midden-Oosten wordt ook betaald met Dirhams. In Verenigd Arabische Emiraten en de Westerse Sahara om precies te zijn

11 mei 2014 om 18:42

Schurle, Willian, Matic en Salah. Alleen al Willian was 30 miljoen euro, noemen we dat geen grote aankoop meer tegenwoordig? Mourinho heeft het echt niet goed gedaan. Nul prijzen en slecht voetbal.

mooi en terecht
hopelijk hebben ze volgend seizoen wat meer geluk in de CL

11 mei 2014 om 20:31

Hoezo geluk?
Atletico heeft toch ook afgerekend met Barcelona en Chelsea.
Als je bij de beste van europa wilt horen niet je ook de beste kunnen verslaan!

Gefeliciteerd city fans, dik verdiend

Was te verwachten, maar zonde voor Liverpool.

11 mei 2014 om 20:31

Ze hebben het zelf (onnodig) weg gegeven.
Toch de druk?

Wat was dit een heerlijk siezoen, met dank aan Manuel Pellegrini. Een verademing ten opzichte van Mancini, prachtig voetbal en altijd uitgaan van eigen kracht. Gelukkig wint het aanallende voetbal van het verdedigende voetbal van Mou. Hier heeft Touré onder andere zijn 20 doelpunten aan te danken. Voor mij de speler van het seizoen. Ongelofelijk!

Na die zure nederlaag op Anfield gaven veel mensen er geen stuiver meer voor, maar de woorden van Pellegrini kwamen uit. "concurrentie gaat nog morsen". We zijn gewoon kampioen en in mijn ogen is dat meer dan verdiend ,102 goals gemaakt en maar 37 tegen… een prachtige prestatie. Bedankt Pellegrini en spelers voor dit geweldige seizoen. Ik heb echt genoten!

WE ARE THE Champions!

11 mei 2014 om 18:00

Jullie mochten ook wel kampioen worden, na pakweg 100 miljoen te investeren in de zomer

Gefeliciteerd.

11 mei 2014 om 18:07

Ja natuurlijk heeft City een brede selectie en veel uitgegeven aan transfers, maar ploegen als Chelsea/ Spurs hebben ook aardig wat uitgegeven, maar die hebben beide geen prijs gepakt en City heeft er twee. Pellegrini heeft veel goede spelers tot zijn beschikking, maar hij heeft er dan ook wel heel wat moois van gekneed.

11 mei 2014 om 18:10

Hoeveel gaf Spurs ook alweer uit deze zomer? En waar staan ze nu?

11 mei 2014 om 18:16

Spurs geeft altijd onnodig geld uit, waardoor het lijkt alsof ze ook echt investeren. City geeft ook onnodig veel geld uit, maar haalt tenminste spelers die daadwerkelijk wat toevoegen. Dat is het verschil. Ik kon namelijk van te voren al zeggen dat Lamela Bale niet kon vervangen en dat Soldado er geen pepernoot zou raken. Lamela had nog niets bewezen en komt fysiek gezien, niet alleen qua kracht, veel te kort voor de PL. Soldado heeft mij nooit echt kunnen overtuigen tegen sterkere teams, dus ik verwachtte ook niet veel goals van hem. City heeft echter wel goed werk verricht met het aantrekken van spelerd als Aguero en Toure bijvoorbeeld.

11 mei 2014 om 23:59

@silvacity Niemand zegt dat dat wel goed is. Maar met het team van City had er veel meer in gezeten dit seizoen. Vooral europees.

11 mei 2014 om 18:04

Met dank aan Pellegrini? Met dank aan de Sjeik bedoel je. Hij negeerde de Ffp, en dat bezorgd jullie een prijs. Andere clubs houden zich gewoon aan de regels. Als de andere topclubs ook zoveel hadden geïnvesteerd, dan had City niet gewonnen. Verdiend is het wel.

11 mei 2014 om 18:13

Spurs hebben miljoenen uitgegeven, Chelsea net zo goed. Arsenal trok 50 miljoen uit. En hebben die een prijs? Behalve Arsenal de FA Cup waarschijnlijk, nee! Het is ook de verdienste van Pellegrini, die wist er een goed collectief van te maken

Bovendien flikken Psg, Real Madrid en Chelsea dit net zo goed..

11 mei 2014 om 18:13

Ha ga niet doen alsof wij de enige zijn met een rijke eigenaar face it PSG Chelsea en nog meer clubs hebben die. Wij hebben dit seizoen hard gevochten en het mooiste Voetbal gespeelt.

City, City ,Cityy til we die!!!!

11 mei 2014 om 18:14

Natuurlijk ook dankzij Mansour, maar je kan nog wel zulke goeie spelers hebben, je moet hun kwaliteiten wel benutten. Pellegrini heeft gewoon geweldig werk geleverd om zijn spelers zo goed te benutten. Prachtig aanvallend voetbal gespeeld het hele seizoen, en ook verdedigend stond het goed. Gewoon een mooie prestatie van heel de club City, en het gaat steeds beter met de financiën van City, ieder jaar neemt de omzet toe en daalt het verlies.

11 mei 2014 om 18:21

Daar gaat het niet om. Ieder ploeg geeft miljoenen uit, maar ze houden zich wel aan de regels,zo ver ik het weet.

Mwa, City was al een collectief, ook onder Mancini...alleen waren ze minder aanvallend ingesteld Sterker nog, onder Mancini (kampioens jaar) hebben ze alle topclubs weggespeeld en geen 1 thuis match verloren! Dit City heeft niks gepresteerd tegen Liverpool, Cfc. Het is wel verdiend deze titel, maar met de selectie die ze hebben moet het ook wel.

Ze hebben 4 super spitsen terwijl Arsenal en Cfc geen 1 heeft.. En ga zo maar door.

11 mei 2014 om 18:26

ja haha, Waarom koopt Chelsea dan Demba Ba en Eto'o en verhuurt het Lukaku, dat is gewoon dom. Kampioensjaar onder Mancini was inderdaad geweldig, maar dit seizoen was beter, ook al verliezen we twee keer van Cfc.

11 mei 2014 om 18:04

Mensen onderschatten de revolutie die city heeft doorgemaakt op tactisch niveau. Van ultra defensief naar zeer aanvallend, en dan gelijk kampioen worden... Knap hoor.

11 mei 2014 om 18:07

Pellegrini is een beter coach, maar dat City ultra defensief noemen is toch wat overdreven. City onder Mancini speelde Cfc compleet van de mat en met aanvallend voetbal. Alleen maar tegen Arsenal en in de CL koos Mancini voor een behoudend tactiek.

Dit City heeft ook betere spelers dan vorig seizoen.

11 mei 2014 om 18:17

Ach wel nee. Hij stelde altijd 2 en het liefst 3 defensieve middenvelders op. Zijn verdedigers mochten niet uit de zestien en de backs niet over de middellijn. Nu wordt er gespeeld met 3 zeer dynamische middenvelders en ver van de goal.

11 mei 2014 om 18:25

Dit komt omdat City Fernandinho heeft gehaald. Hij geeft geweldige rugdekking. En dit staat Yaya Toure toe om meer als een b2b te functioneren. Met Barry kan dit gewoon niet want hij is te traag.

Pellegrini is over het algemeen een aanvallendere coach natuurlijk, maar ultra defensief vond ik City onder Mancini niet.

11 mei 2014 om 18:40

Ik ben absoluut geen fan van Mancini en Pellegrini speelt aanvallend voetbal, maar Mancini speelde niet zo extreem defensief. Vind Mourinho erger. City speelde onder Mancini met:
Hart
Zabaleta - Kompany - Lescott/nastasic - Glichy
Toure - Barry
Silva - Aguero - Nasri
Tevez

Met Pellegrini gaan de combinaties sneller en wordt er eindelijk op de bal gejaagd door City.

11 mei 2014 om 18:11

Door dat aanvallende voetbal krijgt deze titel extra glans. Ik ben ook hartstikke blij met Pellegrini, wat een verademing t.o.v. Mancini. Van een elftal vol wereldklasse een hecht collectief maken die attractief voetbal hanteren; het is voor weinig manager weggelegd.

En Toure: wat kunnen we nog zeggen over hem? De eindbaas der eindbazen! Wat een ongelofelijk seizoen heeft hij gedraaid. Goals, assists, belangrijk in het spel. 20 goals voor een oorspronkelijke Cvm, 20! Niet normaal. Speler van het seizoen idd.

Gefeliciteerd Man City, de terechte kampioen.

11 mei 2014 om 18:23

Ik vind van niet. Ze speelden bij vlagen echt fantastisch voetbal, maar een terechte kampioen is een ploeg die lange tijd aan de leiding heeft gestaan. Arsenal stond er ongeveer 50% van de tijd, Liverpool en Chelsea elk 25%. City verdient dit eigenlijk niet.

Al moet ik er wel bij zeggen dat ze in 2014 lange tijd achterstonden omdat ze 2 matchen minder hadden gespeeld. Maar toch.

11 mei 2014 om 18:24

Ik vind dat zelf nergens op slaan, wie aan het eind van de rit de meeste punten heeft, heeft verdiend gewonnen. En City stond steeds een wedstrijd of 2 achter, daardoor konden ze vaak niet bovenaan staan.

11 mei 2014 om 18:32

Dat geef ik ook aan, maar dat was pas in 2014. En ik vind dat juist logisch, als je gedurende maanden de beste bent, verdien je het aan het eind.
Ik ben een Club Brugge fan en hoop uiteraard dat zij kampioen worden. Maar Standard stond het hele jaar aan de leiding in België en zij verdienen het meest van alle ploegen.

11 mei 2014 om 20:17

Wat als city nou aan het eind tegen alle kleintjes had gemoeten? Slaat nergens op natuurlijk. Als jij de meeste punten verzameld, ben je verdiend kampioen. Geen discussie mogelijk. Pec heeft in de eredivisie langer bovenaan gestaan dan Feyenoord. Verdienden zij de titel dus meer dan Feyenoord? Ik dacht het niet.

Daar komt nog bij dat City op een gegeven moment 3(!) matchen minder had gespeeld... Ja, dan is het lastig om bovenaan te staan he...

Jammer voor Liverpool maar Man City is toch de terechte kampioen! Gefeliciteerd en ik denk eerlijk gezegd niet dat Liverpool volgend jaar nog meedoet om de titel. Dit jaar lieten o.a. Chelsea, Arsenal en zeker Man United veel te veel punten liggen.

11 mei 2014 om 20:21

Ik heb ook zo'n gevoel dat Liverpool een one season wonder gaat worden en volgend jaar buiten de CL boot valt of op zijn Arsenal's ternauwernood 4e worden.

Toch een verrassend einde van de competitie. Eerst Arsenal heel lang, toen Chelsea een poosje, daarna Liverpool en uiteindelijk City dat er mee vandoor gaat. Al is het natuurlijk een half seizoen lang een vertekende stand geweest door nog in te halen wedstrijden.

Al met al was City wel de beste ploeg het afgelopen seizoen.

Zo pakt Pellegrini toch 2 prijzen in zijn eerste jaar.

Gefeliciteerd Man. City! Het is meer dan verdient, geweldig gespeeld en alles gegeven om kampioen te worden.

Geen slechte wedstrijd van Chelsea, jammer dat de spelers nog steeds moeite hebben met scoren. Grote kansen gehad, maar die werden niet af gemaakt. Al met al een goeie afsluiting van het seizoen.

The Blue Citizens!!!

Heerlijk, kampioenen! Meer dan terecht, Pellegrini heeft van dit wereldklasse elftal een goed collectief gemaakt, die uitgaan van eigen kracht en attractief voetbal spelen. Dat geeft deze titel extra glans. Hopelijk volgend jaar weer!! Kampioennn!

Uitblinkers deze match: Toure, Silva en Kompany. Vooral eerstgenoemde stond weer met passes rond te strooien zonder enige moeite, hoe doet ie het? Dat wil ik ook kunnen. Voor mij de absolute ster van het seizoen. 20 goals omg..

11 mei 2014 om 18:07

Hij is na Lampard pas de 2de centrale middenvelder die aan minimaal 20 goals komt. Voor die prestatie al moest hij Speler van het Jaar worden, maar ik heb er vertrouwen in dat het expertenpanel van de Barcalays PL hem als beste speler zal verkiezen.

Tweede.... SO so close.....

Toch ontzettend blij met de eindrangschikking. Wat een geweldig seizoen hebben we gehad; superspannende wedstrijden, vele prachtige goals, onvoorstelbare uitslagen in top affiches en het hele seizoen lang geweldig combinatiespel gekeken met dank aan Rodgers.

It wasn't meant to be. Uiteindelijk maar 2 punten achter de verdiende kampioen: Manchester City.

Gefeliciteerd

Trots op dit Liverpool! Niemand had verwacht dat we 2e zouden worden en dat we zelfs op een gegeven moment favoriet voor de titel waren. Jammer dat we geen kampioen zijn maar City is terecht de kampioen al waren we natuurlijk ongelofelijk dichtbij. Komende zomer een aantal goede aankopen en we kunnen weer meedoen en we spelen weer in de CL. Daar mogen we trots op zijn, het was een heel mooi seizoen!

11 mei 2014 om 18:03

Inderdaad, ik snap dat jullie teleurgesteld zijn maar de 2e plaats in zo'n competitie is bijzonder knap. Volgend jaar weer een nieuwe kans, ik gun Liverpool iig de titel!

Gefeliciteerd City fans. Jullie waren dit seizoen de favoriet omdat jullie de beste selectie van Engeland hebben maar jullie hebben het wel mooi waargemaakt. De overwinning van Chelsea op Liverpool was cruciaal dus jullie mogen Chelsea dankbaar zijn. Ik ben ervan overtuigd dat het volgend seizoen tussen Chelsea en City gaat.

11 mei 2014 om 18:02

Ik vind de chelsea selectie beter. City heeft misschien de betere 11. Daar komt bij dat chelsea echt het minste last van blessures enzo had.

11 mei 2014 om 18:18

@zizoufan

Chelsea's defensie is sterker maar Chelsea heeft geen spelers als Toure en Fernandinho op het middenveld en daarnaast heeft City veel betere spitsen. Ook zijn jongens zoals Nasri en Silva stukken beter dan bijv. een Oscar. Alleen Hazard is offensief gezien iemand die in de basis zou staan bij city en misschien ook een Willian maar City heeft ook genoeg opties op de bank. Wat te denken van Spaans international Navas.

11 mei 2014 om 18:33

De selectie van City is zoveel malen sterker hoor.. Fernandinho, Toure, Aguero, Dzeko, Negredo, Zabaleta, Jovetic, Kompany, Silva, Navas, enzovoorts, wauw! De beste selectie van de Bpl. By far ook.

Cfc had het minst last van blessure, maar als Hazard geblesseerd raakt, kan niemand hem vervangen. Als Aguero geblesseerd raakt, dan kunnen Dzeko, Negredo en Jovetic het wel doen in z'n drieën.

De enige reden waarom de defensie van Cfc beter is: komt omdat Mourinho voor een stabiele verdediging heeft gezorgd want op papier is die van City gewoon superieur. Vorig seizoen moest Cahill verkocht worden omdat hij te groen zou zijn voor een top club als Cfc. Terry speelde niet eens, omdat hij te oud was en weet ik veel allemaal. Toen hoorde je dat City onder Mancini de beste verdediging heeft. Nou, dit City heeft zelfs een betere achterhoede dan onder Mancini, dus hoezo is die van Cfc beter?

11 mei 2014 om 18:43

Dit vind ik echt selectieve flauwekul Blink182. Dzeko en Negredo kan je voor elkaar inruilen, maar Aguero is net zo onvervangbaar als Hazard. Dan zijn Touré, Silva en Kompany ook nog geblesseerd geweest... 2 spelers die niet te vervangen zijn.

Chelsea had gewoon Mata, Schurlle, Willian, De Bruyne, Oscar en Salah ter beschikken als aanvallend ingestelde spelers achter of naast de spitsen.

Ik vind City de beste 11 hebben, maar zij kunnen Silva, Toure, Aguero en Kompany niet vervangen. Ieder alternatief is vele klasses minder.

Chelsea heeft iedere positie minimaal dubbel bezet met bijna gelijkwaardige spelers. Alleen is hun eerste 11 minder omdat de spitsen echt matig zijn.

Arsenal heeft een nog slechtere aanval, en echt abnormaal veel meer blessures (waren ook wel kampioen zonder die blessures), en die eindigen maar 3 achter Chelsea.

11 mei 2014 om 20:18

Dat het verschil tussen Silva en vervanger Nasri groot is zegt nog niet dat de selectie van Chelsea beter is, omdat de spelers daar gelijkwaardiger zijn. Ik zie nog altijd liever Nasri dan Oscar (met alle respect, want Oscar is een goede speler en ik zie hem veel spelen).

Toure kan op worden gevangen door Fernandinho in de aanvallende rol en Aguero door Jovetic

Dit is het B elftal van City:
Pantillimon
Richards - Lescott - Nastasic - Glichy
Garcia - Rodwell
Milner - Jovetic - Lopes
Dzeko

Gefeliciteerd City, jullie hebben het verdiend!

Terechte winnaar, kan niet anders zeggen. Er zit nog een hoop rek in city, chelsea en arsenal...dat belooft wat volgend jaar.

City fans gefeliciteerd!!

Och ramsey, if only....

Giroud speelde goed vandaag, mag gezegd worden. Nu klaarstomen voor volgende week.

11 mei 2014 om 18:45

Uhmm ik wil niet weer de boeman uithangen, maar ook volgend jaar gaat Arsenal niet meedoen. Althans, niet tot het eind. Of er moet echt vuurwerk komen, de komende periode. Echter verwacht ik dat niet en denk ik dat Arsenal gewoon als vanouds voortijdig af zal haken..

11 mei 2014 om 18:50

Je weet donders goed dat er een pak meer punten behaald zouden zijn wanneer er niet zo achterlijk veel blessures waren. Nu waren we dichtbij, hadden we de belangrijkste spelers fit gehouden, dan waren we sowieso over Chelsea heen gegaan.

Of denk je niet dat Walcott, Ozil en Ramsey voor 4 punten meer hadden gezorgd?

Er moet gewoon iets rigoureus veranderen mbt de medische kennis bij Arsenal, want het gaat werkelijk nergens meer over. Het schijnt bijvoorbeeld dat Ramsey een terugval had door de fitnesscoach... nu hadden we met hem erbij vast wel verloren van Liverpool en Chelsea, maar we hadden wel meer punten gehaald tegen Swansea, Soton, Everton en Stoke.

Een goede aanvaller zou ook helpen trouwens, Chelsea had ook 3 klote spitsen, maar ze hoefden er iig geen overbelasten waardoor ze nog slechter worden

11 mei 2014 om 18:55

Tja als als als...

t Grappige is dat ik nu al bijna 10 jaar hetzelfde hoor: "als de blessures..."

Ik kan je nu al garanderen dat Arsenal ook volgend jaar deze blessures zal kennen, maar is het dan gerechtvaardigd om ook volgend seizoen te roepen dat "als er geen blessures waren geweest, dan..."??

Nee, na een paar keer houdt het op.

Arsenal moet er nu vooral voor zorgen dat Liverpool niet op ze uit gaat lopen. Rodgers heeft wel bewezen dat je geen 10 jaar en 200 mil. nodig hebt om tot het eind mee te doen.

En welke spits heb jij voor ogen dan volgend seizoen? Ik hoor vaak Benzema, maar dat zie ik niet geberuen. Mss Mandzukic?

Gelukkig heeft Chelsea zijn doelpunten record van 103 goals nog steeds :D

11 mei 2014 om 18:10

Is tenminste nog iets dan he. Trieste club. Zoveel geld en zulk lelijk voetbal. Resultaat: 0 prijzen! Misschien de trainer er maar eens uitgooien? Dat werkt vaak goed daar

11 mei 2014 om 18:39

Precies! Trainer die de CL eindelijk wint eruit gooien, trainer die niks wint 'the special one' noemen.

11 mei 2014 om 19:09

Trainer die niks wint? Mourinho was er 9 jaar geleden ook en toen had hij genoeg gewonnen, vandaar dat hij die naam heeft dus ik snap je commentaar niet echt. En inderdaad met Di Matteo won Chelsea eindelijk de CL, maar toen het nieuwe seizoen daarna begon was Chelsea al snel afgehaakt in de PL en kwamen ze niet eens verder dan de groepsfase van de CL. Nu deed Chelsea tot het eind mee op de PL en halve finale CL dat is wel een verschil.

12 mei 2014 om 16:13

Mourinho heeft niks gewonnen dit seizoen, en als ze bij Chelsea een beetje willen doen zoals ze het de afgelopen jaren hebben gedaan, hadden ze hem al lang ontslagen. Maar mensen die een naam hebben krijgen kennelijk voorrang.

Ook is het zielig dat Mourinho zeurt om extra middenvelders, want volgens mij heeft hij er genoeg: Lampard, Oscar, Matic, David Luiz, Mikel, Ramires, Willian, Hazard, Van Ginkel, Salah. Jammer dat hij dan er dan nog meer wil, want volgens mij had hij makkelijk kampioen kunnen worden.

City heeft het verdiend. Samen met Liverpool hebben ze voor spectaculaire wedstrijden gezorgd. Liverpool was er dichtbij maar iig spelen ze volgend jaar weer Champions League.

Kampioenen!! League cup en Premier League title met prachtig voetbal en een sympathieke coach die de spelers laat schitteren en genieten op het veld. Het was weer een geweldig seizoen en volgend jaar gaan we weer meedoen om de titel en halve finale CL zou mooi zijn.

Liverpool , een geweldig team dat mooi voetbal speelt is terug in de CL. Everton en Spurs de EL in. Helaas moeten we United Europees gezien missen.

Gefeliciteerd City fans! Verdiende titel, hopelijk wordt er volgend seizoen ook Europees eens wat gepresteerd.

Grotendeels danken aan de geweldige Argentijn Agüero wat een heerlijke voetballer is het toch. City is naar mijn mening verdiend kampioen, hebben heerlijk voetbal gespeeld en hebben net wat meer kwaliteit dan Liverpool.

Agüero hopelijk maakt hij Argentinie wereldkampioen!

11 mei 2014 om 18:07

Ik vond dat Toure belangrijker was. Die man heeft werkelijk alles. Fysieke kracht, loopvermogen, spelinzicht, een goed schot.. Wat kan hij niet? Hij heeft er 20 gemaakt dit seizoen. 20! Voor een CVM is dat werkelijk niet normaal.

Aguero is een geweldige voetballer, maar Toure was belangrijker dit seizoen.

11 mei 2014 om 18:13

Toure is wel vervangbaar. Natuurlijk is het een geweldenaar, maar ik geniet toch meer van voetballers die specifieke kwaliteiten hebben. Toure doet vooral alles op kracht. Dan vind ik Aguero toch specialer. Technisch fenomenaal, snel en heel behendig.

Maar dat is nou eenmaal smaak. De een geniet van een fysieke speler met loopvermogen en de ander van een technicus.

11 mei 2014 om 18:38

Tuurlijk, de kracht van Toure is zijn specifieke kwaliteit, maar hij moet ook zeker techniek hebben, want op kracht scoor je niet.

Bij Aguero valt de techniek veel meer op, omdat hij zo klein is.

11 mei 2014 om 18:41

Toure is alles behalve een Cvm.

11 mei 2014 om 18:41

Aguero specialer?. Begrijp me niet verkeerd hoor, Aguero hoort bij mijn favoriete voetballers maar Toure was dit seizoen toch echt een klasse of 2 beter dan Aguero. Hij doet zeker niet alles op kracht. Tactisch is hij superieur, heeft een accuraat schot en techniek heeft hij ook wel hoor.

11 mei 2014 om 18:54

@ mensen hierboven.

Natuurlijk heeft Toure ook techniek... maar het lijkt mij gewoon een feit dat Agüero een stuk verfijnder is in zijn acties en bewegingen.

Hopelijk maakt hij Argentina wereldkampioen!

We waren zo dichtbij, zo dichtbij, het zou het eerste kampioenschap geweest zijn dat ik meegemaakt heb. Doodzonde. Volgend jaar champions league, met BR aan het roer zie ik ons volgend jaar weer meedoen om de prijzen.
Come on you Reds! We go again! Ynwa!

Gefeliciteerd City en City-fans. De degene die aan het einde 1ste staat is altijd de verdiende kampioen.

Geweldig seizoen, jammer dat we geen kampioen zijn geworden. City fans gefeliciteerd met jullie prijs, eindelijk een trainer die voetbalt met zo een selectie.

Waar is meneer "ik spreek je in mei wel" nu?
Hahaha!

Yeah alweer kampioen !! Verdiende titel met yaya Touré als beste speler van city . Vorige jaar vierde ik de titel in Manchester in het rooie shirt , dit seizoen in het blauwe . City champions !

Gefeliciteerd Citienzens

City dik en dik verdiend ze waren door het seizoen heen het constanst van allemaal , Pelligrini heeft hier een machine van gemaakt gerichte aankopen Fernandinho , J.Navas en Negredo hadden een belangrijk aandeel en de supersterren van de vorige seizoenen Y.Toure , Silva en Aguero. City hoeft zich in mijn ogen alleen Mangala te kopen voor de rest is het een team dat voor alle prijzen speelt

Kompany plus Touré in één team, dan ben je als trainer toch wel even in de zevende hemel volgens mij. En je kan dan gaan klagen over sjeiks en wat al niet, maar Manchester City heeft gewoon heel goed voetbal gespeeld, verdiende kampioen volgens mij.

Zeker terecht. Hebben over het algemeen gezien gewoon het minst fouten gemaakt. Chelsea verdiende het op basis van onderlinge duels, maar lieten het afweten tegen mindere ploegen (onderschatting?).
Liverpool verdiende het ook, maar konden het net niet lang genoeg volhouden: 2-0 tegen Chelsea, 3-3 Palace.

Ik gunde het Liverpool natuurlijk wel het meest, zo lang uitgelachen, en dan bijna kampioen...
Jammer, maar wel Liverpool weer in de Cl!
Helaas geen United, blijft toch 1 van de beste clubs van de wereld.

Van harte City fans, dik verdiend en van harte gegund ook, met name City fans in de volkswijken van Manchester die altijd trouw aan hun club zijn gebleven, natuurlijk kan je altijd over het grote geld vanuit Arabie en talloze aankopen discuseren maar voor de gewone City fan maakt het allemaal niks uit, hun tijd is gekomen en wat de rest van vindt is niet zo interessant.

Weer een klap voor het voetbal en een overwinning voor het criminele geld!

Gefeliciteerd City!!
Terecht kampioen.
Heel erg jammer voor Liverpool, ik had het ze wel gegund.
Volgend seizoen wordt het anders, zeker gezien United geen Europees voetbal heeft behaalt.
Suarez is topscoorder (31) van de PL en heeft heeft ook de meeste assists (12) achter zijn naam staan.

De best voetballende ploeg van Engeland heeft uiteindelijk gewonnen. Ik ben al langer een fan van Pellegrini en van een aantal spelers van City. Voornamelijk Kun Aguero, hoop dat ie de overstap zal maken naar Real Madrid, maar dat zal moeilijk worden
Nogmaals gefeliciteerd City-supporters!

doet altijd pijn als zo'n opgekocht club kampioen wordt...lelijk!

11 mei 2014 om 20:22

Het doet mij pijn als een club dat voetbal speelt als Man United kampioen zou worden. Dan zie je toch liever het aanvallende voetbal van City.

Genoeg over dat geld. Al koop je de beste, je moet het nog wel kunnen laten draaien. En dat hebben zij 2 maal in korte periode laten zien. Gefeliciteerd.

Mancity, proficiat met jullie titel. Meeste goals en goed spel. In mijn ogen de terechte winnaar!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren