Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Manchester City deelt nieuw contract met waarde van 76,7 miljoen uit

Laatste update:

John Stones heeft zijn handtekening gezet onder een nieuw contract bij Manchester City, zo maakt de regerend kampioen van Engeland via de officiële kanalen bekend. Het oude contract van de 27-jarige centrumverdediger liep over een jaar af, maar na het ondertekenen van zijn nieuwe verbintenis is hij tot medio 2026 aan the Citizens verbonden. Stones gaat bij Manchester City volgens The Athletic een weeksalaris van 295.000 euro opstrijken.

Het betekent dat Stones op jaarbasis 15,3 miljoen euro gaat verdienen en zich met het ondertekenen van het nieuwe contract tot medio 2026 heeft verzekerd van een bedrag van 76,7 miljoen euro. De contractverlenging betekent een beloning voor een ware revival van Stones, want een jaar geleden leek het er nog op dat hij op weg was naar de uitgang bij Manchester City. Uiteindelijk vormde hij afgelopen seizoen een uitstekend centraal duo met de van Benfica overgekomen Ruben Días.

Na het veroveren van de landstitel met Manchester City maakte Stones eerder deze zomer deel uit van de Engelse selectie die de EK-finale haalde en daarin na het nemen van strafschoppen onderuit ging tegen Italië. Stones miste tijdens het EK slechts elf minuten bij de Engelsen. Door zijn EK-deelname was de 49-voudig Engels international afgelopen weekeinde nog niet van de partij tijdens de wedstrijd om de Community Shield tegen Leicester City. Nathan Aké vormde een centraal duo met Días, maar ging in de slotfase in de fout en leidde daarmee de strafschop in waardoor the Foxes met 1-0 wonnen.

“Ik ben enorm blij met deze contractverlenging. Ik maak met veel liefde deel uit van dit team. Er zijn hier zo veel topspelers en ik weet zeker dat we kunnen doorgaan met het pakken van prijzen. Daar focus ik me op”, zo licht Stones toe op de website van Manchester City. “Werken met deze manager (Josep Guardiola, red.) voelt als een droom die uitkomt. Hij heeft me zo veel geleerd over voetbal en ik leer nog iedere dag nieuwe dingen. Het succes van de afgelopen jaren is geweldig geweest. Voor mij is dit de beste plek om mijn ambities te vervullen.”

Manchester City nam de door Barnsley opgeleide Stones in 2016 voor ruim 55 miljoen euro over van Everton. Sindsdien kwam de verdediger tot 168 optredens voor the Citizens, met wie hij drie keer de Premier League, een FA Cup en vier keer de EFL Cup won. Transferexpert Fabrizio Romano meldt dat Éderson de volgende is die zijn contract bij Manchester City moet verlengen. De Braziliaanse doelman ligt nog tot medio 2025 vast in het Etihad Stadium.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zoals in de tekst aangegeven wordt een opmars gemaakt sinds de komst van zijn maatje Dias. Maar 15,3 miljoen per jaar? Dat is echt gigantisch.

10 augustus 2021 om 11:56

Echt te waanzinnig voor woorden, prima verdediger hoor, die zich afgelopen seizoen goed heeft ontwikkeld. Maar is toch geen top speler en die geef je al zo’n salaris?? Misschien moeten ze ff kijken naar Umtiti bij Barcelona, kunnen ze misschien iets van leren, als je zulke spelers al zo’n salaris geeft, wat moeten de echte topspelers dan gaan verdienen? Verschrikkelijk dat moderne voetbal.

10 augustus 2021 om 12:00

Gaat inderdaad helemaal nergens meer over. Stones is een middelmatige verdediger met een geweldig seizoen achter de rug. Zo'n jonge mag natuurlijk beloond worden. Maar er zijn grenzen, ongeloofelijk.

10 augustus 2021 om 12:25

Same feeling hier, prima verdediger hoor, echt prima gedaan. Maar komt naar mijn inziens totaal niet eens in de buurt van bijv het niveau van Van Dijk en zelfs niet eens dat van Maguire, terwijl ik Maguire ook een logge verdediger vind maar statistisch gezien het wel aardig doet! Maar goed, de lat is op gebied van salaris wel erg hoog gezet nu en zal de verwachtingen waar moeten maken en zo niet... dan is het goed cashen voor een middelmatige (niet uitzonderlijke) verdediger.

10 augustus 2021 om 13:12

Men vergeet dat hij geldt als een home grown speler.

In de Premier League moet in een selectie van 25 man minimaal 17 niet Home grown (in Engeland opgeleid, dus 3 jaar voor je 21e bij een Engelse clubs spelen).

Omdat men dus kwaliteit spelers in de selectie nodig heeft die 'home grown' zijn betaald men vaak meer aan transfergeld, en ook soms salaris om ze vast te houden. Ze zijn wat schaarser dan alle andere voetballers in de wereld. Zo werkt dat helaas.

Vind het persoonlijk ook veel te veel voor kaliber Stones. Ben dan benieuwd hoe ze bij die 15 mln komen. Zal Stones of de zaakwaarnemer gezegd hebben, we willen 15 mln. Of zit City zelf al in deze richting met het aanbod.

Hij verdient nu namelijk ongeveer 6 miljoen per jaar.. Flinke verhoging..

10 augustus 2021 om 13:59

@pango het is natuurlijk maximaal 17 spelers die niet home grown zijn. Maar dat is hier inderdaad het geval. City zit aan zijn max qua 17 buitenlandse/non-home grown spelers en home grown spelers van het kaliber Stones profiteert hier van. Vindt maar eens een home grown CV die beter is als Stones en beschikbaar/betaalbaar is.

10 augustus 2021 om 14:25

Ow typefoutje zie ik... Bedoelde uiteraard maximum 17 spelers, zoals je profielfoto ook weleens zei: "lijkt me logisch"

12 augustus 2021 om 09:46

Inderdaad!

Stones zit in een Luxe positie met de Engelse regels en dat zal zo blijven zolang het niet veranderd.

Altijd interessant om te zien hoe clubs omgaan met spelers die 22 jaar worden en niet homegrown zijn. Tot hun 21ste mogen ze immers op de B lijst staan maar na hun 21ste alleen op de A lijst.

10 augustus 2021 om 12:25

Opzich zijn die bedragen dan begrijpelijk maar voor Stones totaal niet ja. Die heeft nu pas na al die jaren een keer een goed seizoen gedraaid. Belonen ja maar dit bedrag is dan weer belachelijk. Wie weet was het maar 1 seizoen goed presteren bij hem.

10 augustus 2021 om 13:08

Ik snap dat de engelse voetbalclubs veel te besteden hebben en heb net even opgezocht wat de salarissen van Maguire en Van Dijk zijn en die 2 zijn toch echt wel een paar niveaus beter vind ik. Zij verdienen beiden een respectievelijk 11 miljoen per jaar.
Sorry, maar Stones komt daar bij langer na niet in de buurt dat hij 15,3m per jaar zou moeten verdienen, hij is niet buiten gewoon exceptioneel als verdediger zijnde in mijn opinie.
Het is eigenlijk geen "marktcomfort" salaris als je het tegenover het salaris zet van veel betere topverdedigers die toch stabiel en constanter presteren. Chapeau van de zaakwaarnemer van Stones iig!

10 augustus 2021 om 15:14

Vergeet je effe dat verdedigers niet zoveel betaald worden. Zoals ik hieronder al aanduid maakt dit van Stones de op 1 na meest betaalde verdediger. Enkel De Ligt doet het beter. Ramos bij PSG weet ik niet van buiten maar zat bij Madrid op 12 miljoen, Marcelo 11 miljoen, Alaba verdient nu ook 12 miljoen etc. Dit is meer dan Van Dijk, Silva, Maguire, Hernandez etc. Naar mijn mening niet te verantwoorden want Stones vind ik niet eens top 15 centrumverdedigers, laat staan verdedigers in het algemeen.

Ah shit, ik dacht even dat het over mij ging.. Helaas helaas. Wat een bedrag he, die jongens verdienen toch zoveel geld, niet normaal. Als ie er goed mee omgaat, hoeft zijn hele familie en nageslacht tot in de tiende generatie nooit meer te werken, mochten ze dat wensen.

Bizar salaris, vind hem goed... maar goed voor 15,3 miljoen per jaar?! Zo goed ook weer niet...? Moet er wel bij zeggen dat het meer gevoelspraat is dan wijsheid bij mij, maar zal vast niet de enige zijn.

Bizar salaris , goede verdediger maar zo bijzonder vind ik hem niet.

Een gewone huis tuin en keuken verdediger die 1 goed seizoen heeft gespeeld, dan zal Diaz naar 45m per jaar gaan denk ik. En dan ben ik bescheiden, want die is eigenlijk 10 keer zo goed.

Hij zit alweer vijf jaar bij City, heeft het afgelopen seizoen eindelijk naar behoren gepresteerd en krijgt pats boem drie ton per week. Of zou dat er grotendeels ook mee te maken hebben dat City hem hoe dan ook niet gratis de deur uit wil laten lopen?

Say what!? Dit is echt een bizar hoog salaris voor een verdediger die niet eens in de top 5 verdedigers ter wereld staat.

Damn wat een bedragen verdienen voetballers toch. Bijna klaar met de sport zo

Jezus wat een geld... en dat voor zo'n speler.... onbegrijpelijk dat dit ook maar kan. Er lijkt geen maat meer te staan op de Engelse clubs en Psg...

Laten we duidelijk zijn: De reden dat City hem zo'n geweldig contract geven is omdat ze zeker willen zijn dat hij blijft! Het percentage Engelse spelers dat elk team in hun selectie moet hebben speelt hier natuurlijk een hele grote rol in! Hij heeft inderdaad een uitstekend seizoen doorgemaakt maar dit contract is enorm overdreven om hem alleen daarvoor te belonen.

Denk dat Stones zich lekker in zijn handen wrijft en lekker doorvoetbalt zoals hij de afgelopen jaren gedaan heeft, en terecht ook!

15 miljoen per jaar voor een centrumverdediger!! Het is een aardige speler, die Stones. Maar toch niet meer dan dat. Geen van Dijk, Chiellini of zo. Waar gaat dit naar toe?

Meer dan Ramos, Marcelo en Varane bij Madrid, meer dan Maguire, meer dan Van Dijk, meer dan Hernandez, Pique op zijn top, Marquinhos etc etc. Enige die meer zou verdienen is De Ligt. Absolute idioterie voor een verdediger die imo niet eens de beste in het team is, laat staan de competitie of de tweede beste wereldwijd. Voor mij niet eens top 15. Onbegrijpelijk

10 augustus 2021 om 16:52

Precies. In Italie worden salarissen direct in netto genoemd.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren