Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Maldini dringt voor bij Beckham met nieuwe club in Miami

Laatste update:

Paolo Maldini begint in 2016 een voetbalclub in de Verenigde Staten. De legendarische Italiaan begint een ploeg in de North American Soccer League (NASL), het niveau onder de Major League. Opmerkelijk genoeg begint Maldini zijn ploeg in Miami, de stad waar collega-legende David Beckham een jaar later een club start in de Major League.

/

Maldini begint Miami FC samen met ondernemer Riccardo Silva en een groep investeerders. “Ik ben trots dat ik deel mag uitmaken van deze vereniging”, laat Maldini optekenen in de Amerikaanse media. “Ik geloof in het voetbal in de Verenigde Staten en dit is een prachtig project om een sterke club op te richten in een van de meest belangrijke steden ter wereld.”

Dat Maldini zijn ploeg in Miami begint is niet zo vreemd, want de oud-speler van AC Milan woont al enige tijd in die stad. In de NASL zijn momenteel elf ploegen actief. New York Cosmos, met spelers als Raúl en Marcos Senna in de gelederen, is de bekendste ploeg.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Raar dat Maldini ook voor Miami, Florida kiest. Daar zijn straks toch twee MLS clubs. Sponsoren en supporters zullen toch eerder naar een MLS team gaan.

20 mei 2015 om 20:22

Je hebt ook nog Orlando City in florida. Daar speelt Kaka.
Op zich niet vreemd,ben er een aantal keer geweest het is echt schitterend daar . Alleen met die tempraturen moet ik niet aan voetbal denken

20 mei 2015 om 20:22

Geen idee hoe groot het verschil is tussen die 2 competities maar er valt gigantisch veel geld te rapen. Anders stappen ze niet in in deze projecten.

Daarnaast is er geen belasting op je inkomen in Florida, is het weer er lekker en is het een geweldige plek om te wonen. Dan is de keuze snel gemaakt.

20 mei 2015 om 20:28

Ah, belasting, ja, zegt genoeg.

20 mei 2015 om 21:11

In de tekst staat dat hij al een tijdje in Miami woont dus zo raar is het niet.

Waar Beckham en hij en ook een beetje Orlando nog wel mee zitten is het stadion. Orlando City heeft weliswaar al een stadion gevonden waarin ze kunnen spelen, maar ze hebben nog steeds hun vergunning niet rond voor de bouw van een eigen stadion net zoals Beckham. Daar is het gebruikelijk dat de belastingbetaler de grootste kosten op zich neemt onder het mom van "werkgelegenheid/banen".

Kan toch best 2 clubs uit 1 stad. Miami is wel groot geloof ik dus er zullen genoeg mensen komen kijken.

20 mei 2015 om 20:19

Ik dacht zelfs, die 2 creëren een stadsderby

Maar toen zocht ik het ff op en zag ik dat Miami iets van 400.000 inwoners heeft.
Toch minder dan ik dacht..
70 procent is wel van zuid of midden-amerikaanse afkomst dus dat scheelt.

20 mei 2015 om 20:24

Miami is idd niet bijzonder groot.
(Qua omtrek wel veel groter dan de nederlandse steden) Maar heel Florida zit vol met ouderen,cubanen, zuid-amerikanen en mexicanen.
Maar het is meer de stad die de aantrekkingskracht zal hebben op de betere voetballers.

20 mei 2015 om 20:27

400.000 in de stad zelf ja, maar rond Miami wonen miljoenen mensen (rond de 6 miljoen). Kijk voor de grap een keer op google maps

20 mei 2015 om 20:32

De meeste wonen in orlando en omgeving. Jacksonville zit vol met rednecks. Tampa kun je veel gokken en in het zuiden van florida wil je niet dood gevonden worden met al die moerassen ,krokodillen en mosquitos

20 mei 2015 om 20:31

Maar ze hebben daar niet echt een voetbalcultuur. Miami heeft een MLB team, een NBA team, een NFL team.

20 mei 2015 om 21:29

Geen van allen stelt alleen wat voor op dit moment. Ok, de Heat voorheen wel natuurlijk, maar geen van allen hebben of gaan het naseizoen in. Daarnaast moeten al die Spaanstalige daar toch wel een beetje voetbal in hun bloed hebben

20 mei 2015 om 22:00

Dat ze het naseizoen niet in gaan zegt niets, dat kan elk jaar helemaal anders zijn.

The Heat en de Dolphins zijn enorm in Miami/Florida, vergis je daar niet in.

20 mei 2015 om 22:29

Dolpinhs presteert al jaren niks meer, heat daar in tegen deed het dit seizoen niet heel slecht alleen af wachten of ze verder afzaken of toch de weg om hoog weer weten te pakken. Miami Marlins (mlb) stelt volgens mij ook niet heel veel voor, op het absuurde stadion na. Dus ik snap best dat je daar een voetbal team begint, als je hoge ogen gooit heb je zo de stad achter je en wordt het misschien DE voetbalstad van Amerika, ik vind het daardoor niet echt eeb gekke gedachten. En wat hierboven aangegeven wordt het is daar een belastingparadijs.

21 mei 2015 om 02:50

Heat deed het niet heel slecht? Ze eindige als nummer 10 in de East Conference. Een team dat de laatste 5 jaar, 2 keer kampioen is geworden. Ben bang dat ze volgend jaar weer slechter worden.

Volgens mij leeft het voetbal in Amerika vooral in regio van New York en Los Angeles natuurlijk.

21 mei 2015 om 07:13

Voor een team dat LeBron moest missen is dat niet zo slecht, dat is als barcelona zonder messi. En Wade heeft last gehad van een blessure dan mis je nog een sterkhouder voor een tijd, en Bosh is niet de speler waar je een wedstrijd mee beslist. Dus het is geen slecht seizoen al om al, met basketball gaat het namelijk zo als ze een sterspeler kwijt raken dan is de kans enorm groot dat ze een tergval krijgen als team, kijk bijvoorbeeld naar Cleveland toen LeBron wegging of de Lakers zonder Kobe speelde vanwege zijn blessure.

21 mei 2015 om 10:20

Toch had ik wel verwacht dat de Heat de playoffs zouden halen. Niet dat ze erg ver komen maar dit verraste me wel.

21 mei 2015 om 11:16

Als je in the Eastern Conference de playoffs niet haalt ben je gewoon slecht bezig. Eigenlijk is ieder team met een winstpercentage lager dan .500 slecht bezig.

22 mei 2015 om 01:36

Klopt zeker. Ik wil het ook niet gied praten aangezien the eastern confrence slechter is dan de western. Maar wat basketball vaak gebeurt is dat teams heel goed kunnen zijn, todat er een speler of aantal spelers vertrekt en dan zijn ze niks meer. Vanaf dat moment moet een team weer gaan opbouwen. Natuurlijk de Heat had zich moeten plaatsen volgens jullie, ze hebben nog steeds een goed roster. Maar soms is het al genoeg als er één speler vertrekt dat het hele team een terugval krijgt. Dat komt omdat die desbetrefende speler in offensief of defensief aspect veelste bepalend is. Als ik bijvoorbeeld 22 p.g zou maken dan hebben ze opeens wel 22 punten minder of als ik 12 rebounds per game zou pakken dan missen ze in defensief opzicht weer een key player. Dus ik snap wel waarom ze een terugval hebben, ze moeten hopen dat ze een mooie free agent kunnen binnen halen of een goede rookie, maar aangezien de draft picks zit dat er niet in. Maar we zullen zien hoe ze deze zomer hun roster eruit gaat zien.

20 mei 2015 om 20:33

Florida heeft met Tampa Bay Mutiny en Miami Fusion al eerder 2 MLS teams gehad. Beide bleken financieel niet sterk genoeg om te overleven. Ben dus ook heel sceptisch over, naast Orlando City, nog een Floridase club in de MLS. Maldini heeft met zijn club, gezien het lagere niveau van de NASL, nog wel een kans van slagen, maar bij Beckhams club in de MLS zet k m'n vraagtekens

20 mei 2015 om 20:38

Orlando City blijkt daarentegen tot nu wel een succes. Ze trekken wekelijks gewoon 30.000 man, vrij uitzonderlijk voor Amerika, geen enkele club haalt dat of heeft dat ooit gehaald, de Sounders uitgezonderd. Dat betekent dat voetbal wel aan populariteit aan het winnen is.

20 mei 2015 om 21:19

Toronto zou dit jaar ook wel eens rond die 30.000 kunnen eindigen. Met het wegvallen van Chivas is er ook geen enkele club meer die minder dan 10.000 toeschouwers haalt. Dat is gewoon mooi.

Sounders zijn trouwens een zeer leuke ploeg. Ik was daar toen ze de Supporters Shield wonnen tegen de Galaxy: 57.000 toeschouwers en een "europese sfeer".
Ze hebben ook al jaren een hoger toeschouwersgemiddelde dan de Seattle Mariners. De plaatselijke MLB ploeg.

20 mei 2015 om 21:20

Dat is niet waar Texeira. Seattle Sounders halen bijna 45.000 gemiddeld. Het ligt ook aan de grootte van de stadions. Meeste MLS stadions zijn gemiddeld groot.

Orlando is wel echt een voetbalstad (ajax heeft niet voor niets Ajax Orlando geprobeerd), maar de stadion waar ze nu in spelen is ook gewoon een heel groot stadion.

Ik ben het er trouwens mee eens dat Miami FC of United of hoe het ook gaat heten gaat floppen. Niet voor niets dat ze nog niet in de MLS zitten ook al hebben ze alwel een vergunning.

21 mei 2015 om 10:23

Ik weet niet hoelang Fusion en Mutiny geleden is, maar het voetbal is wel enorm gestegen de laatste jaren in Amerika.

21 mei 2015 om 16:56

@scrumpti0uz
Bedoel ik ook, ik zeg alleen dat Sounders de 30000 haalt.. hoger kan dus ook, maar maakt niet uit.

Toronto heeft het stadion recent uigebreid, zat de afgelopen wedstrijden ook vol, maar dit seizoen hebben ze volgens mij nog geen gemiddelde boven de 30000. misschien vanaf volgend seizoen, laten we het hopen.

De dat de Amerikaanse voetbal zal gaan bloeien de komende 5-10 jaar. Enorm veel belangstelling en geld is er ook genoeg.

20 mei 2015 om 20:30

Denk dat het wel mee zal vallen. Het is wel populairder dan bv 10 jaar geleden. Maar over het algemeen trekken daar alleen oudgedienden heen. Clubs als NY red bull of Miami Fc zal nooit bv een pogba kunnen kopen op deze leeftijd.
En je zit nog met de salary cap wat het ook minder interessant maakt voor spelers.

20 mei 2015 om 20:32

Maar de grootste winst is te behalen in de States zelf. Als daar meer en meer mensen gaan voetballen kan er uiteindelijk wel een topcompetitie worden opgezet. Onder de +300 miljoen inwoners zal er genoeg voetbaltalent tussen zitten, alleen kiezen de potentiele talenten nu voor American Football in plaats van 'soccer'.

20 mei 2015 om 20:35

Dat zal dan jaren duren voordat ze op europees niveau zijn. En wat je al zegt ze kiezen sneller voor baseball of football. Zijn voornamelijk meisjes die voetballen in de US

20 mei 2015 om 21:26

Fside99 ik denk dat het volgend jaar alweer een grote boost krijgt als ze de Copa America Centenario gaan hosten.

Als de grote bedrijven daarna hun portemonnee trekken dan zullen ze vooral betere en duurdere Zuid Amerikanen in hun prime kunnen halen.

Giovinco is misschien niet echt een goed voorbeeld, maar hij is alvast de 1e bekende speler uit Europa die in zijn prime de overstap maakte (en hij wordt er fors voor beloond, krijgt meer dan Kaka en Villa).

20 mei 2015 om 21:59

Maar dat zijn helaas spelers op hun retour. Echte topspelers in hun prime komen niet. En het zal altijd het lelijke broertje wezen van de NFL. Wel eeuwige zonde..300 miljoen amerikanen,wie weet wat voor topspelers er voortgebracht hadden kunnen worden.

20 mei 2015 om 22:27

Giovinco is niet op zijn retour. Hij is pas 26.

Als het geld er is dan komen de sporters vanzelf. Ze hebben een sterke prestatie nodig op een toernooi. Nu Donovan is gestopt is er niet echt een speler waar de kids naar kunnen opkijken. Daarom werd Adu zoveel groter gemaakt dan dat hij was, ze snakken naar een Amerikaanse vedette.

20 mei 2015 om 23:28

Mark my words over 20 jaar zal voetbal een grote rol spelen in Amerika. Door de mooie en grote steden en het geld, gaat voetbal in Amerika stormachtig ontwikkelen.

21 mei 2015 om 10:30

De NFL komt alleen wel steeds vaker negatief in het nieuws en heeft nu met de kampioen een schandaal waar ze mee om moeten gaan. Dat stoot vast wel jongeren af die dan mogelijk hun talent in het voetbal gaan stoppen.

David Beckham zie ik niet als een Legend. Hij is wel de bekendste voetballer buiten het voetbal gemeenschap.

20 mei 2015 om 20:22

Iedereen kent Beckham in zijn periode Manchester united toen was het echt wel een ster, en over 20 jaar praten ze nog over Beckham dus is hij wel degelijk een legend

20 mei 2015 om 20:32

Ik heb het over voetbal. Hoorde hij in die tijd bij de top 10 of de top 20?

20 mei 2015 om 20:23

Beckham geen legende? Van welk tijdperk kom jij? Ben je toevallig vorig jaar geboren en heb je zijn gehele carrière niet meegemaakt?

20 mei 2015 om 20:34

Er liepen geweldige spelers rond in zijn top periode. Hij was goed, maar een Legend is voor mij Zidane en Ronaldo met wie hij gespeeld heeft.

20 mei 2015 om 21:55

Beckham heeft verschrikkelijk veel prijzen gepakt, heeft daar veel aandeel in gehad en heeft bij de drie grootste clubs ter wereld gespeeld. heeft geweldige goals gemaakt, assist gegeven en was inderdaad in zijn prime een van de 20 beste spelers ter wereld. genoeg om een legende genoemd te worden.

Voetbal in amerika is als een storm aan het ontwikkelen en als deze namen zich gaan binden aan de competitie ( weliswaar een trede onder het hoogste niveau) dan is dergelijk publiciteit ook nog eens mooi meegenomen voor eventuele sponsoring en publiciteit.

Waarom niet investeren in het italiaanse voetbal als italiaanse legende. Ik snap dat investeren in amerika mss praktisch is omwille de ontwikkelingen daar maar toch volgens mij zal europees voetbal altijd een stuk voorruit liggen als het om voetbal gaat.

20 mei 2015 om 23:41

Omdat hij in Miami woont en daar vrijwel geen belasting hoeft af te dragen.

Kan iedereen tegenwoordig zomaar een club beginnen in de Verenigde Staten. Ronaldo, Beckham en nu Maldini...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren