Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

15-jarige kan komend weekend record van Maldini breken in eerste elftal AC Milan

Laatste update:

De nog maar vijftienjarige Francesco Camarda gaat zaterdag zijn debuut maken in de wedstrijdselectie van AC Milan. De huidige nummer drie van de Serie A neemt het dan in eigen huis op tegen Fiorentina, en trainer Stefano Pioli kan niet beschikken over onder meer Olivier Giroud en Noah Okafor. Daardoor besloot hij de piepjonge Camarda bij de selectie te halen.

Camarda, geboren op 10 maart 2008, speelt normaal gesproken in het Onder 19-team van Milan. Daar was hij dit seizoen in dertien wedstrijden tot dusver goed voor zeven doelpunten en twee assists.

Die goede cijfers is ook Pioli opgevallen, en daardoor maakt Camarda onderdeel uit van de selectie van Milan tegen Fiorentina. Dat kan echter ook niet los worden gezien van het ontbreken van de geschorste Giroud en geblesseerd Okafor.

Giroud kreeg rood in het competitieduel met Lecce (2-2) van twee weken geleden en Okafor viel deze week geblesseerd uit in de EK-kwalificatiewedstrijd van Zwitserland tegen Roemenië (1-0 nederlaag). Door een dijbeenblessure is ook Rafael Leão tegen Fiorentina niet beschikbaar.

Daardoor mag Camarda zich dus bij de wedstrijdselectie voegen. Overigens moest Milan vanwege de leeftijd van het talent eerst nog toestemming krijgen van de plaatselijke autoriteiten van Lombardije. Dat is dus gelukt.

Mocht Camarda zaterdag ook daadwerkelijk in actie komen, dan wordt hij de jongste debutant ooit voor Milan. Op dit moment is dat nog Paolo Maldini, die in januari 1985 debuteerde op een leeftijd van 16 jaar, 6 maanden en 25 dagen.

Milan staat momenteel op de derde plek in de Serie A, met 23 punten na 12 duels. Daarmee hebben i Rossoneri al acht punten minder dan koploper Internazionale. Fiorentina, de opponent van zaterdag, staat zesde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wel echt een waanzinnig talent in de jeugd, en iedere keer als hij bij weer iets hogere jeugd teams speelt (lees; ouder) doet die het net zo fantastisch. Nu ook in de youth league als 15 jarige tegen grotendeels 19 jarige scoort gewoon door. Maarja met hyped talents gaat het vaker mis dus oppassen geblazen.

Had zeker de verwachting dat deze jongen het eerste ging halen maar dat dat misschien al op 15 jarige leeftijd gaat gebeuren... we gaan het zien! Maar hou de naam Camarda zeker in je achterhoofd, is het niet nu dan over een paar jaar zal hij zeker vaker een naam worden in het voetbal.

Toch zo achteraf wel een bizar record van Maldini hoor, in die tijd én vooral in Italië zo vroeg debuteren. Fantastisch hoor, we gaan het zien met deze jongen?
Nu ik toch aan talenten van Milan zit te denken, wat is er terecht gekomen van die Hachim Mastour?

23 november 2023 om 22:44

Mastour zweeft tussen bank en basis bij de huidige nummer 8 van Marokko, na wat periodes in de Serie B.

24 november 2023 om 07:42

Laten we hopen, althans de Milanista’s,dat dit een voorbode is dat hij zelfde mag bereiken als Maldini, maar dan op zijn positie, want dan wordt smullen komende 20 jaar. Maar nu is dat nog puur gebaseerd op wishful thinking

Hij lijkt een beetje op Zlatan..... Zou het?

23 november 2023 om 23:55

Haha klopt, moest ik ook gelijk aan denken bij het zien van deze foto. 👍🏻

Waar het in Spanje redelijk normaal wordt, zie al die 16 jarige bij Barcelona, is dit voor Italië zo ontzettend zeldzaam, 16 jarige bij de selectie (laat staan 15 jaar).Ik moet zeggen dat ik een klein beetje hyped ben, zijn stats zijn ongekend in de jeugdteams, 500 goals in iets van 100 wedstrijden. Wat natuurlijk niet zo spannend is, dat hoor je wel eens vaker, maar hij doet dit ook bij “jong Milan” alleen daar zijn z’n collega 17 tot soms wel al 22/23. Niet met zulke cijfers maar wel 1 op 2 als 15 jarige terwijl hij maar 3/4x basis heeft gestaan. Ik hoop gewoon dat dit ons wonderkind wordt, the next big thing. Want tis tijd geleden dat een Milan speler de prijs heeft gepakt voor het grootste talent of alle clubs in de rij stonden. Tegelijkertijd moeten we het niet overhaasten, 15/16 jaar is zo ontzettend jong. Als er een leeftijd is dat je geen zware blessures moet krijgen en zelfvertrouwen hoog moet blijven, is dat zijn leeftijd.Verder zie ik al mensen hem vergelijken, en daarmee afschrijven, met Mastour, alleen Mastour was ook veel bezig met randzaken, mode etc, deze jongen is veel gedrevener. Veel meer gefocust. Hopelijk blijft dit zo mocht hij debuteren en daardoor alle media aandacht krijgen, maar goed, Mastour heeft nooit gedebuteerd volgens mij, zelfs voor dat het geweldig ging, was hij al bezig met randzaken.Enfin. Ik zou het prima vinden als hij geen minuten maakt maandag, rustig brengen, tegelijkertijd hoop ik dat hij 5 minuten ( dus niet te lang) mag invallen en gelijk scoort, dat zou echt een boost zijn en de poort open zetten voor hem om wellicht de next big thing te worden.

24 november 2023 om 09:09

Nou dan doen je Donnarumma wel tekort hoor haha. Maar deze schijnt inderdaad wel echt van een ander niveau te zijn, laten we het hopen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren