Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Löw stuurt uitblinker tegen Barcelona voor het eerst uitnodiging

Laatste update:

Bernd Leno ging dinsdag in de fout bij de gelijkmaker van Sergi Roberto, maar keepte verder een uitstekende wedstrijd tegen Barcelona. In de wandelgangen wordt hij direct in verband gebracht met topclubs uit het buitenland en bondscoach Joachim Löw heeft Leno nu opgeroepen voor de Duitse nationale ploeg. De keeper van Bayer Leverkusen debuteert in de selectie.

/

Leno neemt de plek over van Rob-Robert Zieler: Manuel Neuer en Marc-André ter Stegen zijn de andere doelmannen in de selectie. Marco Reus is weer terug, na een maandenlange afwezigheid wegens blessureleed, Benedikt Höwedes (Schalke 04), Sami Khedira (Juventus) en Antonio Rüdiger (AS Roma) zijn er niet bij.

Duitsland speelt op 8 oktober in Dublin tegen Ierland en heeft aan een gelijkspel genoeg om zich te kwalificeren voor het EK. Mocht het in Ierland nog niet lukken, dan is er drie dagen later in Leipzig tegen Georgië een herkansing. Op 17 november oefent Nederland overigens tegen Duitsland.

De volledige selectie:

Doel: Manuel Neuer (Bayern München), Bernd Leno (Bayer Leverkusen), Marc-André ter Stegen (Barcelona)

Verdediging: Jerôme Boateng (Bayern München), Emre Can (Liverpool), Matthias Ginter (Borussia Dortmund), Jonas Hector (1. FC Köln), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Shkodran Mustafi (Valencia), Sebastian Rudy (TSG Hoffenheim)

Middenveld: Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Mario Götze (Bayern München), Ilkay Gündogan (Borussia Dortmund), Christoph Kramer (Bayer Leverkusen), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Bastian Schweinsteiger (Manchester United)

Aanval: Max Kruse (VfL Wolfsburg), Thomas Müller (Bayern München), Lukas Podolski (Galatasaray), Marco Reus (Borussia Dortmund), André Schürrle (VfL Wolfsburg) en Kevin Volland (TSG Hoffenheim).

Bernd Leno verdient een plek in de Duitse selectie

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Duitsland heeft echt veel talentvolle keepers!!

2 oktober 2015 om 13:23

Klopt zeker. Met Fahrmann, Horn, Zieler en Karius hebben ze ook nog veel goede keepers achter de geselecteerde 3.

2 oktober 2015 om 13:32

Trapp en sommer zijn ook niet de minste

2 oktober 2015 om 13:38

sommer speelt voor Zwitserland

2 oktober 2015 om 13:38

Sommer is 1e doelman van zwitserland

Hehe terecht. Een van de beste keepers ter wereld als je Neuer nie tmeerekent, want die is buitencategorie. Verder snap ik de uitnodiging van Ter Stegen ook niet. Vind Fahrmann stukken beter. Andere spelers die er niet inhoren zijn Rudy, Podolski en Schurrle. Wat doen die lui er in godsnaam in? Ik vraag me trouwens af of die Caliguri voor Duitsland of Italie heeft gekozen. Want die mag ook wel eens opgeroeopen worden. Sowieso dat een spits als Meier ook eens een kans verdient.

2 oktober 2015 om 13:08

Horn en Karius zijn 2 top keepers die vergeten worden.

2 oktober 2015 om 13:08

Ik schat Ter Stegen toch wel hoger in, ook al is Fährmann uitstekend in vorm. Maar misschien was momenteel inderdaad Fährmann beter geweest. Schürrle speelt bij Duitsland meestal wel goed, die keuze snap ik. Wat Rudy en Podolski aangaat geef ik je volkomen gelijk. Inderdaad jammer dat Meier weer niet is opgeroepen en Caliguiri? Is hij halfduits halfitaliaans ofzo?

2 oktober 2015 om 14:33

Ondanks dat Ter Stegen een top keeper is, laat hij dat dit seizoen nog niet zien bij Barcelona. Ik snap wel dat Elphenomeno zijn selectie niet snapt.

2 oktober 2015 om 15:16

Op Fifa is hij Italiaans dus het kan zijn dat hij zijn nationaliteit heeft veranderd ^^.

Rudy? Hector? Podolski? Die horen er alledrie niet tussen. Snap ook niet waarom Herrmann weer niet wordt opgeroepen, terwijl die toen die werd opgeroepen uitstekend speelde. Wel fijn dat Zieler eruit is, deze 3 keepers zijn de beste 3 van Duitsland.

2 oktober 2015 om 13:03

Hector was laatste wedstrijden anders aardig goed bezig. Rudy en Podolski is natuurlijk lachwekkend. En dat terwijl een Jantschke nog steeds geen kansen heeft gekregen in die mannschaft.

2 oktober 2015 om 13:10

Jantschke was geblesseerd, tegen City kon hij ook nog niet spelen, misschien heeft het daar mee te maken. Jantschke zou in elk geval een kans hebben verdiend.

2 oktober 2015 om 14:02

Iedereen weet dat 2/3 van Duitsland wordt opgeroepen omdat ze al een tijd voor Duitsland uitkomen. Of je speelt of niet.

Karius en Horn zijn nog 2 potentiele toppers. Ginter wordt de nieuwe rb en hector ontwikkelt zich goed. Rudy, Poldi, Kruse en Schurrle horen er niet bij m.i.
Ze moeten Rode, Kimmich, Weigl en Malli erbij halen.

2 oktober 2015 om 13:14

Weigl speelt heel constant in Dortmund, maar denk dat het elftal nog te vroeg komt. Net als Kimmich. Malli is misschien nog een speler om erbij te halen, altijd handig om zo'n speler erbij te hebben. Rode is misschien ook een optie, als hij speelt speelt hij goed. En dat bij Bayern. Karius en Horn zijn uitstekende keepers, maar nog lang niet van het niveau Leno en Ter Stegen. Voor de toekomst ziet het er in elk geval wel goed uit kwa keepers bij Duitsland.

2 oktober 2015 om 13:16

Trapp is er ook nog

2 oktober 2015 om 14:18

Malli heeft voor Turkije gekozen hoorde ik. Bondscoach Terim was afgelopen week in Duitsland om te praten met Malli, Calhanoglu en Toprak waren er ook bij.

2 oktober 2015 om 14:40

Misschien wel slim. Bij Duitsland is er enorme concurrentie. Bij Turkije heeft hij meer kans op speeltijd.

Terecht dat Bernd Leno bij de selectie zit. Is gewoon een zeer goede keeper en keept al 'n paar jaar uitstekend bij Bayer Leverkusen.

Alleen vind ik het wel jammer dat Duitsland geen echte goede back heeft. Matthias Ginter is op zich wel een prima back, maar dan houdt het ook op. Philipp Lahm is (helaas) al gestopt als international en backs als Jonas Hector en Sebastian Rudy vind ik niet goed genoeg.

Persoonlijk zou ik toch deze selectie samenstellen:

Keepers: Manuel Neuer ( Bayern München ), Bernd Leno ( Bayer Leverkusen ) en Marc André ter Stegen ( FC Barcelona ).

Verdedigers: Matthias Ginter ( Borussia Dortmund ), Jérôme Boateng ( Bayern München ), Skhodran Mustafi ( Valencia ), Mats Hummels ( Borussia Dortmund ), Jonathan Tah ( Bayer Leverkusen ), Benedikt Höwedes ( Schalke 04 ), Erik Durm ( Borussia Dortmund ) en Emre Can ( Liverpool ).

Middenvelders: Bastian Schweinsteiger ( Manchester United ), Toni Kroos ( Real Madrid ), Christoph Kramer ( Bayer Leverkusen ), İlkay Gündoğan ( Borussia Dortmund ), Mario Götze ( Bayern München ) en Mesut Özil ( Arsenal ).

Aanvallers: Karim Bellarabi ( Bayer Leverkusen ), Patrick Hermann ( Borussia Mönchengladbach ), Thomas Müller ( Bayern München ), Kevin Volland ( 1899 Hoffenheim ), Marco Reus ( Borussia Dortmund ) en Leroy Sané ( Schalke 04 ).

Neuer
Ginter
Boateng
Hummels
Can
Schweinsteig
Kroos
Götze
Özil
Reus
Müller
2 oktober 2015 om 13:30

Jij hebt echt teveel tijd over. Gisteren heb je dit ook al bij de Franse selectie gedaan. Maarja, wie ben ik

2 oktober 2015 om 14:05

Ik vind het wel leuk van wat anderen vinden.

2 oktober 2015 om 14:43

Dit zou gewoon een perfecte selectie zijn! Zou alleen Meier oproepen voor Sane, voor Sane komt het denk ik nog te vroeg. En Meier heeft die kans echt verdiend. Verder zou ik nog Jantschke oproepen voor Tah of Höwedes. Voor de rest is die echt perfect

De spelers die bij hen zijn afgevallen zouden bij ons in de basis staan

top team die duisters hebben gewelldig.

Hij maakte volgens mij geen fout bij de goal van Roberto of wel? Kort voor hem van richting veranderd.

Ter Stegen is in elk geval niet blij met de uitnodiging van Bernd Leno!
Dat zijn 2 doelmannen die elkaar rauw lusten zoals Kahn en Lehmann vroeger.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren