Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Bernd Leno verlaat Arsenal na vier jaar voor stadsgenoot

Laatste update:

De wegen van Arsenal en Bernd Leno gaan na vier jaar scheiden. De doelman tekent bij stadsgenoot Fulham, dat circa 9,5 miljoen euro overmaakt naar the Gunners, zo meldt The Athletic. Fulham promoveerde dit seizoen naar de Premier League en vindt bij Arsenal dus zijn nieuwe doelman. Leno heeft inmiddels een persoonlijk akkoord bereikt met the Cottagers.

Leno was jarenlang eerste doelman in het Emirates Stadium, maar verloor zijn positie in de zomer van 2021 aan Aaron Ramsdale. In het afgelopen seizoen kwam Leno slechts vier keer in actie voor Arsenal in de Premier League, terwijl de dertigjarige sluitpost ook viermaal uitkwam in de EFL Cup en de FA Cup. Bij Fulham zal Leno moeten concurreren met Paulo Gazzaniga en Marek Rodak, die afgelopen seizoen eerste doelman was.

Naast Leno versterkte Fulham-trainer Marco Silva zich al eerder met João Palhinha, Kevin Mbabu en voormalig PSV'er Andreas Pereira. Daarnaast kwam Manor Solomon op huurbasis over van Shakthar Donetsk. Fulham domineerde vorig seizoen de Championship door met 88 punten kampioen te worden. Met name Aleksandar Mitrovic had daar een groot aandeel in. De Servisch international maakte maar liefst 43 doelpunten in 44 wedstrijden.

Leno kwam sinds zijn komst in de zomer van 2018 in totaal 101 keer uit voor Arsenal, nadat hij daarvoor jarenlang de vaste doelman van Bayer Leverkusen was. Ook kwam hij negen keer uit voor het Duitse nationale team, maar daar lijkt speeltijd voorlopig ver weg met concurrentie van onder meer Manuel Neuer en Marc-André Ter Stegen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

1 van de meest overschatte keepers die er op dit moment rondloopt! Sinds dat deze kerel niet meer onder de lat staat bij Arsenal en is vervangen door Ramsdale loopt het als een machine en zijn er een stuk minder 'errors' achterin. Blij dat ie weg is en hoop hem nooit meer maar in de buurt van het Emirates stadion te zien wat een nachtmerries heb ik overgehouden aan deze man!

1 augustus 2022 om 14:54

Niet met jou eens. Hij heeft veel punten gepakt voor Arsenal en ik vind hem najuist een van de meest onderschatte keepers. Enorm verschil Mustafi en Luiz voor je of Ben White en Gabriel.

1 augustus 2022 om 15:07

Met je eens @arsenalfanehv, Leno was juist vaak een van de lichtpuntjes en heeft tich punten gepakt voor Arsenal. Het laatste jaar was het minder, maar zoals je zegt dat heeft ook met z'n verdediging te maken.

1 augustus 2022 om 14:54

Oke rare reactie. Ik vind hem juist niet onderschat alleen heeft hij de specifieke kwaliteiten niet voor het spel dat Arsenal wilt spelen. En die errors waren meer door de minder goede verdedigers voor hem zoals sokratis, mustafi, Pablo Mari, in mindere mate ook David Luiz.

1 augustus 2022 om 15:06

Wat kan jij overdrijven zeg. Hij was in zijn eerste seizoenen echt heel goed en later iets minder. Maar overschat is die zeker niet, eerder onderschat als je ziet met wat voor verdediging hij het moest doen.

1 augustus 2022 om 15:07

Ik kan er naast zitten, maar dit lijkt mij weer zo'n account die vooral hard schreeuwt -om aandacht- zonder dat er echt inhoud aan de reacties gegeven wordt. Tijd zal het uitwijzen.

1 augustus 2022 om 15:14

Op basis van de 3 comments die ik van dit account gezien heb kan je die conclusie trekken, we zullen hem het voordeel van de twijfel geven maar het lijkt me sterk dat hij het tegendeel zal bewijzen.

1 augustus 2022 om 15:19

Moet ik dan reageren met : Bernd wat was je een geweldenaar het ga je goed bij Fulham dankjewel voor alle clean sheets en prijzen die je bij ons Aller Arsenal hebt gewonnen en ik zal je nooit meer vergeten ? Oh Bernd ik heb heimwee naar die slapeloze nachten die je me hebt bezorgt met al die slappe inspeelpassen en blunders die je onze mooie club hebt bezorgt ! We winnen kaatst 6-0 van Sevilla maar ik zou graag weer terugwillen naar de geweldige tijden samen met Leno en David Luiz toen we werden weggespeeld door Sheffield United ! 🥺

1 augustus 2022 om 15:22

Dat hoeft niet als dat niet vind, maar je brand Leno onnodig de grond in.

1 augustus 2022 om 15:24

Ik heb vandaag alleen maar k... reacties gezien van dit account.

Alles is negatief en slecht, behalve natuurlijk de club in zijn naam en de daartoe behorende spelers.

Ot:
Toch best een flinke stap terug ineens, vanm Arsenal naar Fulham?
Prachtige aanwinst voor Fulham natuurlijk, maar Leno zelf had toch nog wel bij een grotere club van waarde kunnen zijn volgens mij.

1 augustus 2022 om 16:36

Onzin. Leno is gewoon niet geweldig met z’n voeten. Iets wat wel nodig is voor het spel van Arteta. Heeft ons echt een paar keer zwaar gered en was op een gegeven moment dragende speler met Auba. Hij had Luiz, Mustafi etc. voor z’n neus staan he.

Fulham heeft tot nu toe veelbelovende transfers gedaan met oa solomon en palhinha. Bij arsenal is het er niet uitgekomen met Leno, maar bij leverkusen was het toch een zeer goede keeper. Hopen dat hij zich kan herpakken

Fulham heeft een goeie transferzomer tot nu toe.
Palhina, Mbabu, solomon en Leno. Spelers die zeker in de pl kunnen spelen qua kwaliteit.
Ik ben benieuwd of ze dit jaar er in kunnen blijven.

1 augustus 2022 om 15:00

Tja ik vind dat ze elke keer bij hun terugkeer naar het hoogste niveau op papier wel goede transfers doen, maar toch bleef het steeds een elftal dat als los zand aan elkaar hing. Ik begrijp ook nooit die drang om ineens als een gek te beginnen kopen. Wat is er mis met de huidige selectie waar je mee gepromoveerd bent?

1 augustus 2022 om 15:17

De huidige ploeg zou het niet overleven , wel hebben ze er nu een betere manager staan.
Ik ben positief en zie het positief in !

1 augustus 2022 om 15:24

Helaas hoorde ik deze praatjes ook 2 seizoenen geleden toen ze o.a Zambo-Anguissa, Seri, Tete en Areola hadden gehaald voor veel knaken om er vervolgens als eerste uit te vliegen ! Allemaal losse spelers halen met verschillende nationaliteiten is vaak een kans van 8 op 10 dat het mislukt ! Je noemt nu een Portugees, Zwitser, Israëliër en Duitser ben benieuwd naar de communicatie want deze landen lijken in geen enkel opzicht op elkaar ! Fulham heeft niks geleerd van hun vorige keer en stoot zichzelf 2x tegen dezelfde boom dus je kan alvast invullen wie er volgend seizoen in de Championship zijn potjes gaat afwerken!

Leno is twee seizoenen lang een erg belangrijke lijnkeeper geweest die punten pakte bij Arsenal, maar daarna kwamen er toch steeds meer foutjes. Voetballend is het ook een erg onzekere keeper. Hoop dat hij bij Fulham weer in vorm kan raken.

Goede keeper voor ons geweest, maar vooral een op en top professional, geen moment geklaagd over zijn reserverol en toen er een beroep op hem werd gedaan stond ie er ook. Ik denk dat ze daarom niet het onderste uit de kan wilden halen, want 10mio is natuurlijk vrijwel niets en ik denk dat er een hoop ploegen in de PL goed aan gedaan hadden om hem te halen. Bedankt voor de bewezen diensten en succes bij Fulham.

1 augustus 2022 om 15:13

Loopt zijn contract niet af na dit seizoen? Dan is 10 miljoen zo slecht nog niet voor je tweede keeper.

Maar ja als je dan bedenkt dat Everton meer dan 30 miljoen betaalde voor Iwobi dan snap ik wel wat je bedoelt 😅.

1 augustus 2022 om 17:18

Ja contract liep af en Leno wilde perse in Londen blijven vanwege zijn vrouw

Mooi voor Fulham, gewoon een hele goede keeper hoor. Nooit gezeurd toen hij op het 2de plan kwam te zitten, maar daar voor ook gewoon een van de beste spelers van Arsenal. Dat Ramsdale het nu beter doet is overduidelijk, maar dit is gewoon een goede keeper voor Fulham.

Gemiste kans voor Ajax. Gorter is er duidelijk nog niet klaar voor en voor 9,5 miljoen was deze topkeeper gewoon haalbaar.

1 augustus 2022 om 15:54

Ik roep dit al langer dan jaar. Dit was een wereldkeeper geweest voor Ajax die nog makkelijk een aantal jaar doorkon.

1 augustus 2022 om 16:01

Alsof hij vd PL naar de mickey mouse wil. Over zijn salaris nog maar niet te praten.

1 augustus 2022 om 16:31

Zou mij anders niets verbazen als Fulham na een jaartje PL weer degradeert. Samen met Norwich de yoyo-club van Engeland. Bij Ajax speelt hij gegarandeerd CL en speelt hij mee om het kampioenschap. Toch een stuk aantrekkelijker dan strijden tegen degradatie lijkt mij?

1 augustus 2022 om 16:51

Na zaterdag weet ik niet zo zeker of ajax elk jaar cl gaat spelen. Daarnaast is de PL een ervaring en het summum voor elke speler. Uitwedstrijden naar Emmen Pec Cambuur Nec Fortuna enz enz daar zitten spelers niet op te wachten.

1 augustus 2022 om 19:27

Zelfs in de Championsship zitten sterkere teams dan de Eredivisie.
En dan nog niet over de begrotingen te praten.
Besef dat de Championsship promotie 200mil oplevert en dan worden ze vanaf dit seizoen ook nog via ViaPlay uitgezonden. In de Eredivisie heeft hij maar 3 wedstrijden waar de wat reddingen kan maken de rest van het seizoen kan hij met een verrekijker kijken naar de overkant.

1 augustus 2022 om 17:35

Want iedereen wilt toch naar Ajax? Altijd wel een clown die een speler linkt aan Ajax. Arrogantie ten top daar in de hoofdstad.

1 augustus 2022 om 17:51

Zo, jij hebt je portie anti-Ajax ook weer gehad voor vandaag! Lekker iedereen over 1 kam scheren, maakt je een efficiënte kapper. Hoe gaat het in Venlo?
Goede aankoop dit voor Fulham, en wie weet welk vervolgstap erna nog in het verschiet zit (vd sar road)

Dat zijn nog eens deals: een nieuwe keeper en ook nog eens 8,5 miljoen pond erbij krijgen.

Leuk voor deze kerel. Wisselde goede met mindere wedstrijden af. Bleek niet de nieuwe Oliver Kahn. Fijn dat Arsenal toch ook wat transfergeld kan innen. Al is het een bescheiden som en daardoor een koopje voor Fulham.

1 augustus 2022 om 16:21

Volgens sommigen was dit een top keeper, maar ik vond hem vaak onrustig en liet te vaak houdbare ballen door. Een niveau omlaag zal hem goed doen.

De doelman tekent bij stadsgenoot Fulham, dat ongeveer 8 miljoen pond overhoudt aan de deal…

Wil Arsenal zo graag van Leno af dat ze geld betalen om hem bij Fulham te krijgen??

Jammer, goede keeper, maar met Ramsdale een meer dan geschikte vervanger. Leno had soms toch z’n fratsen… veel succes bij Fulham!

1 augustus 2022 om 15:58

Vooral voetballend matig t.o.v. Ramsdale. Puur qua lijnkeeper denk ik dat Leno wellicht nog wel iets beter is dan Aaron. Alleen Aaron is voetballend zoveel beter en straalt ook meer rust uit (in mijn ogen).

Meest jammere is dat Leno voor het vertrek van Martinez gezorgd heeft destijds: die had ik het liefst zijn keepen van de 3.

Goede keeper en echt een goede professional. Ik had het oprecht een speler ook voor Ajax gevonden, al zal die wel hoog in de boom zitten qua salaris. De transfersom had Ajax zo kunnen betalen. Echt belachelijk dat hij voor 9(,5) miljoen maar weg gaat.

Ik had wel minimaal 15 miljoen verwacht, maar goed. Hij is duidelijk de 2e keeper bij Arsenal en wilt wel mee naar het WK als reserve keeper, lijkt mij. Daarnaast kan hij door deze transfer gewoon in Londen blijven wonen. Niet te veel gezeik, gewoon lekker in Londen blijven wonen.

Op en top professional, die niet geklaagd heeft, ondanks dat hij zijn plek verloor aan Ramsdale. Ramsdale is af en toe echt een showboat, maar wel voetballend vele malen beter dan Leno (helaas).

Meest jammere is dat Leno nu vertrekt, terwijl Martinez juist door hem naar Villa is gegaan. Die had ik pas graag onder de lat gezien

1 augustus 2022 om 16:08

Martinez was sinds er weer publiek in de stadia mocht geen schim meer van de keeper die hij tijdens de lockdowns was. Nee hoor, moeten blij zijn dat die naar Villa is, ook zijn niveau.

1 augustus 2022 om 16:41



Dat zeg je ook alleen maar omdat je iedere beslissing die bij Arsenal wordt genomen sinds Arteta daar zit verdedigt. Het niveau wat Martinez heeft aangetikt heeft Ramsdale nooit bereikt. Iedere speler of keeper kan een iets mindere periode hebben, al had Villa aan het einde van de competitie als team een mindere periode. Je zag nog steeds Martinez zijn klasse, maar die super vorm van de Copa was iets verdwenen. Benzema scoorde ooit een vijf competitiedoelpunten, dat maakte hem ook niet meteen een slechte spits. Martinez is op dit moment nog steeds een betere keeper dan Ramsdale en ik weet niet of Ramsdale genoeg potentie heeft om uit te groeien tot een betere keeper. Zie in hem geen topkeeper namelijk.

1 augustus 2022 om 19:30

Nee Feno, ik kijk de wedstrijden ipv de verslagen en zag dat Martinez ballen doorliet die hij bij ons pakte. Ramsdale is voor ons spel een betere optie dan Martinez en Martinez wilde niet tweede keus zijn, wat zijn goed recht is.

En natuurlijk lag het niet aan de persoon die jij verdedigt maar aan het hele team. Wie had anders verwacht?

1 augustus 2022 om 21:22

En Ramsdale heeft geen houdbare ballen door gelaten wil je zeggen. Martinez is op dit moment beter dan Ramsdale. Wellicht dat Ramsdale aan de bal iets beter is. Maar jij verdedigt iedere keuze sinds Arteta er zit. Genoeg Arsenal aanhangers die Martinez nog hadden willen zien, zoals de persoon hierboven nog, maar de eerste keeper van Argentinië is minder dan de vierde keeper van Engeland in jouw ogen. Alleen maar om Arteta te verdedigen, word er wel een beetje moe van.

1 augustus 2022 om 21:31

Wat jij ervan wordt kan mij aan mijn achterste eroderen, dat lijkt me vrij logisch gezien hoe iedereen over jou te spreken is.

De 4e keeper van Engeland? Nu al aan de drank?

Ik zal niet ontkennen dat ik volledig achter Arteta sta, dat heb ik vanaf het begin al gezegd. Zoals jij er een missie van gemaakt hebt op elke slak zout te leggen. Maar ik ben een fanatieke fan, jij bent dat niet, je lijkt eerder een hekel aan Arsenal te hebben, dus vanuit welk oogpunt is het vreemd? Het enige dat jij doet is klagen en zeiken op clubs die je niet eens support....en het lijkt erop dat je dat doet omdat je graag sommige mensen die wel fan zijn wilt irriteren. Heel curieus gedrag. Daarnaast begin je steeds meer te kronkelen omdat je ziet dat je een keer je ongelijk toe moet gaan geven over Arteta. Ik hoop dat je geen kortsluiting krijgt als het zover is.

1 augustus 2022 om 21:51

Ik ben benieuwd, want ik zie Arsenal onder Arteta niet meedoen voor de titel of de CL. Indien die dit seizoen vierde wordt dan hoef ik nog steeds mijn ongelijk niet toe te geven, want dan is conform de tijd die hij heeft gehad en de kwaliteit van de selectie. Nogmaals, met Arteta doe je ook over vijf jaar niet structureel voor de hoofdprijzen mee, met enkele andere trainers zou dat wel lukken.

2 augustus 2022 om 08:52

Ga je weer, dan ligt het aan de tijd en de selectie, een selectie die hij volledig zelf samengesteld heeft. Het andere excuus blijft geld, terwijl alle ploegen geld uitgeven. Je blijft uitwegen zoeken en alvast indekken. Ik kijk er nu al naar uit welke het wordt als blijkt dat we wel voor de hoofdprijzen mee doen. Het zal vast niet aan de coach liggen.

Maar vertel eens, waarom heb je zoveel kritiek op Arsenal en Utd eigenlijk?

1 augustus 2022 om 16:38

1-jarig contract en Leno heeft echt totaal niet geklaagd toen hij tweede keeper werd en is altijd hard blijven werken, proberen bij te dragen aan het team en ondersteunen van Ramsdale (deze twee hadden ondanks concurrentie zeer goede band). Dit is voor hem een kans om in Londen te blijven wonen en daarom gunt Arsenal hem dat ook..

Was in de eerste 2 seizoenen redelijk tot goed maar nadat hij geblesseerd raakte en Martinez hem verving liet het eigenlijk zien dat hij vrij matig is als je nagaat dat Martinez alleen maar verhuurd is geweest of met bekerwedstrijden het mocht doen.

Ramsdale is gewoon een top keeper en veel mensen waren sceptisch maar zodra ik zijn naam hoorde ben ik hem gaan bekijken op filmpjes want je kunt hem wel beoordelen op zijn tegengoals maar bij sheffield stond nou niet bepaald de beste verdediging voor zijn neus.
En Leno is een beetje een ballerina in de goal.
Nu hebben we tenminste een duidelijke nummer 1 en een duidelijke nummer 2 met Matt Turner

Fijn dat deze topper een transfer heeft gemaakt. Vond het een degelijke keeper. Met de komst van Ramsdale werd zijn einde bezegeld. Hij is te goed voor de bank en verdiende een club waar ie wekelijks kon spelen.

Dit is precies goed voor alle partijen (Arsenal, hij en Fulham)..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren