Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Duitser maakt jaar na degradatie uit de Eredivisie debuut bij nationale ploeg

Laatste update:

Janis Blaswich is voor het eerst opgeroepen voor de nationale ploeg van Duitsland, zo is vrijdagochtend bekend geworden. Bondscoach Julian Nagelsmann heeft om 10:00 uur bekendgemaakt welke spelers zich mogen melden voor de oefenwedstrijden tegen Turkije en Oostenrijk. Blaswich is een van hen.

De selectie van Blaswich is enigszins verrassend te noemen, daar de doelman van RB Leipzig niet eerder nadrukkelijk in beeld was bij Nagelsmann. De 36-jarige bondscoach gaf tijdens de vorige interlandperiode de voorkeur aan Oliver Baumann (TSG Hoffenheim), Bernd Leno (Fulham), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona) en Kevin Trapp (Eintracht Frankfurt).

Voor de interlands tegen Oostenrijk en Turkije gaat de boel echter op de schop, waarbij er dus een plek is ingeruimd voor Blaswich. Iemand die er nog niet bij is is Manuel Neuer. De 117-voudig international, die lange tijd aan de kant stond met een blessure, wordt rust gegund.

De selectie van Blaswich maakt dat er voorlopig geen ruimte meer is voor Leno, die van Nagelsmann te horen heeft gekregen dat hij zich niet hoeft te melden. Ter Stegen, Trapp en Baumann zijn wel weer van de partij.

Blaswich beleeft een uitstekend seizoen met Leipzig en wist zich dinsdag te plaatsen voor de knock-outfase van de Champions League dankzij een 1-2 overwinning bij Rode Ster Belgrado. Leipzig is met negen punten uit vier wedstrijden niet meer te achterhalen door Rode Ster en Young Boys. Manchester City is koploper in Groep G.

Dit seizoen kwam Blaswich tot dusver vijftien keer in actie in alle competities. Daarin wist hij zes keer de nul te houden en moest hij vijftien keer vissen. Enkel in het bekertoernooi - Leipzig is uitgeschakeld door VfL Wolfsburg - moest hij zijn plek afstaan aan Péter Gulácsi.

Blaswich maakte vorig jaar zomer de overstap van Heracles naar Leipzig, nadat hij met de Almeloërs was gedegradeerd uit de Eredivisie. Een groot gedeelte van het degradatiejaar moest hij echter missen vanwege een blessure. Bij de Duitse ploeg ontmoet hij met Robin Gosens nog een andere ex-Heraclied.

Vind jij het terecht dat Janis Blaswich bij de Duitse selectie zit?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Snap niet waarom je 4 keepers zou meenemen? Nog los van dat ie de strijd van Ter Stegen nooit gaat winnen, en in mindere mate tegen de andere keepers ook niet.
Verdediging en aanval ziet er smal uit, kon je beter daar iemand extra meenemen om te testen.

Ik vind raar dat Leno niet meer opgeroepen wordt. Is op de lijn een van de beste in de PL en staat in de top 5 qua reddingen in de PL geloof ik.

10 november 2023 om 14:58

Gelukkig heeft een keeper meerdere kwaliteiten nodig, en die heeft Leno duidelijk niet bij Arsenal laten zien. Fulham is helemaal zijn niveau.

Ik hoop echt dat ook bij terugkomst van Neuer, Ter Stegen gewoon eerste keeper blijft. Neuer heeft de laatste 3 jaar alleen nog maar geteerd op zijn naam en ervaring, terwijl Ter Stegen gewoon een stuk beter is.

10 november 2023 om 10:34

Gaat moeilijk als je een heel seizoen geblesseerd bent geweest. Neuer is er in 2024 gewoon bij! Word een leuke strijd

10 november 2023 om 11:27

Neuer heeft nooit geteerd op naam en ervaring... heeft gewoon altijd gepresteerd. En is altijd beter geweest dan Ter Stegen.
In mijn ogen ook de beste keeper ooit.
Het is nu afwachten hoe Neuer terugkomt. Als ie weer de oude is dan mag Ter Stegen gewoon weer plaats nemen op de bank.
Zonde van zo'n goede keeper als Ter Stegen dat ie tijdens hetzelfde tijdperk als Neuer speelt, hij had bij bijna ieder ander land gewoon basis gestaan.

10 november 2023 om 11:35

Grote onzin, dat Neuer teert op naam en ervaring. Al heel lang beste keeper van de wereld. In alles beter dan Ter Stegen: reflexen, afstandsschoten, op zijn lijn, uitlopend, meevoetballend, pass van achter uit, vrije trappen (zowel stoppen als nemen), penalties. Letterlijk in elke categorie. Doe die blaugrana bril af.

Wel een bizarre carrière heeft Blaswich achter de rug. Was gehaald als reservekeeper maar toen Gulacsi lang geblesseerd raakte, kreeg hij een kans en heeft het ook waargemaakt. Nu diezelfde Gulacsi dit seizoen terug is, heeft hij alsnog zijn basisplek behouden. Erg knap hoor als je van Heracles naar Leipzig gaat.

Middenveld met Wirtz-Kimmich-Gerotzka en Gündogan. Sane en Gnabry voorop. Kan je straks Muller en later Mussiala ook nog inbrengen. Is echt absolute top in mijn ogen. Alleen centraal achterin heb je wat problemen. Met Hummels aan komen kakken kan niet meer.

10 november 2023 om 12:48

Rudiger en Thiaw centraal is ijzersterk. Hoop alleen voor de Duitsers niet dat Kimmich rechtsback speelt want zijn beste wedstrijden zijn nog altijd op '6'. Gnabry moet eerst ze goede vorm terug vinden om in de basis te staan bij Duitsland.

10 november 2023 om 13:39

Je hebt gelijk. Tah is ook niet verkeerd, speelt fantastisch bij Leverkussen. Zou sowieso zo veel mogelijk Leverkussen en Munchen oproepen op dit moment. Wirtz is echt een feest om naar te kijken. Hoop echt dat ie volgend jaar naar Spanje of Engeland gaat en niet Bayern gaat spekken.

10 november 2023 om 18:14

Mussiala moet altijd spelen vind ik. In theorie mooie opstelling alleen in praktijk is het iedere keer niks waard

Prachtig voor hem, zeker met het oog op het EK in eigen land. Wat gaaf om dat vanaf de bank mee te maken i.p.v. thuis voor de buis.

Eigenlijk een soort voetbalsprookje. Van degradatie voetbal met Heracles naar Champions League met Leipzig en dan u ook nog een plek in de selectie van het Duitse elftal. Wel vreemd dat er zoveel keepers geselecteerd worden.

Vond dit bij Heracles al een erg goede keeper met fantastische reflexen. Geweldig dat hij het ook bij Leipzig kan laten zien en nu zelfs wordt opgeroepen voor Duitsland.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren