Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luuk de Jong duidt grootste verschil tussen Bosz en Van Nistelrooij als trainer

Laatste update:

Luuk de Jong is woensdag op de persconferentie in aanloop naar het duel om de Johan Cruijff Schaal ingegaan op de grootste verschillen tussen Ruud van Nistelrooij en Peter Bosz als trainers. Volgens de aanvoerder van PSV had Van Nistelrooij een iets defensievere speelwijze, en wordt onder Bosz ‘alles op honderd procent gedaan’.

“Het verschil…”, begint De Jong zijn antwoord op de vraag over beide trainers. “Ik wil natuurlijk niet alles prijsgeven van onze tactieken, maar alles wordt op honderd procent gedaan. Elke oefening op de training. Dat eist Bosz ook, zodat je altijd gefocust bent en scherp bent. Dat vertaal je dan uiteindelijk ook naar de wedstrijden. Dat eist hij ook in de wedstrijden. Het is niet zo dat Van Nistelrooij dat vorig seizoen niet eiste, maar er zat misschien wel een iets defensievere speelwijze aan vastgeplakt, hoe hij wilde werken. Dat is wel een beetje het verschil.”

Vervolgens krijgt De Jong de vraag of hij nog wat meer toelichting wil geven op wat hij bedoelt met ‘alles wordt op honderd procent gedaan’. “Ook in trainingssessies eist hij honderd procent”, aldus De Jong. “Elke oefening die we doen. Daar zit hij zelf ook kort op. Ik hou daarvan, dat je elke oefening ook honderd procent doet als speler. Daar word je echt alleen maar beter van. Soms doe je bij andere trainers – en ik zeg niet dat dat slecht is – oefeningen voor het plezier. Maar onze trainer nu wil graag dat alles scherp en honderd procent gedaan wordt.”

Behalve De Jong en Feyenoord-aanvoerder Gernot Trauner waren ook trainers Bosz en Arne SLot woensdag aanwezig op de persconferentie in Zeist. Vrijdagavond nemen landskampioen Feyenoord en bekerwinnaar PSV het vervolgens tegen elkaar op in het duel om de Johan Cruijff Schaal. Dat duel vindt plaats in De Kuip en begint om 20.00 uur. PSV mag zich met dertien gewonnen titels recordhouder noemen van de Johan Cruijff Schaal. Landskampioen Feyenoord wist tot dusver vier keer beslag te leggen op de Supercup.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

zijn er trainers die niet 100% verwachten van spelers op een training? RvN lijkt me echt niet anders.

2 augustus 2023 om 17:09

Elke trainer zal het vast verwachten, maar dat is ook niet wat De Jong zegt, hij zegt dat het nu daadwerkelijk gedaan wordt. Het moge duidelijk zijn dat de ene trainer er meer voor doet om dat voor elkaar te krijgen dan de ander en zich daar ook totaal anders in op stelt. Bedenk even een Louis van Gaal naast een Alfred Schreuder bijvoorbeeld.

2 augustus 2023 om 17:15

Natuurlijk zijn er trainers die er minder kort op zitten op trainingen en meer people manager zijn. Dat heeft met persoonlijkheid te maken. Sommigen zijn van nature gewoon mondiger en strenger dan anderen.

Ik ben Luuk de Jong moe. Dat moest er even uit.. Pepi in de spits. Fabio Silva had vorig jaar al veel meer moeten spelen. Denk dat RvN daar ook achteraf spijt van heeft.

2 augustus 2023 om 17:21

Dat gaat langzamer hand ook gebeuren. Luuk had trouwens nog steeds een betere goal/assist per minuten percentages in een slecht seizoen dan Gimenez in een wereldseizoen.

2 augustus 2023 om 17:34

@psver, een speler die net komt kijken en uit een totaal andere cultuur komt of een gearriveerde speler in zijn oude vertrouwde omgeving. Laten we ze komend seizoen nog eens vergelijken

2 augustus 2023 om 17:38

Ja prima hoor. Gimenez is nu ook de betere speler alleen het verschil is echt niet zo groot als de comments hier doen vermoeden.

2 augustus 2023 om 17:26

Kan toch niet dat we weer een jaar naar die prutser moeten kijken. Zet gewoon Pepi er in.

2 augustus 2023 om 17:35

Die "prutser" is anders nog wel altijd 1 van de beste koppers van Europa.

2 augustus 2023 om 17:41

Dat maakt hem nog geen goede spits. Hooguit een goede pinchhitter.

2 augustus 2023 om 19:25

Daarmee doe je Luuk de Jong toch wel te kort. Je kunt zijn statistieken toch zien, die heeft hij niet gehaald als pinchhitter. Zelfs in een slecht seizoen zoals vorig jaar overlegde hij meer dan prima cijfers.Verder ben ik niet de grootste fan van Luuk echter is hij toch wel belangrijk gebleken.

2 augustus 2023 om 17:34

@MATEJA_MEMPHIS snap het ook niet, je haalt die Pepi en nog ga je soms van start met Luuk.
Gewoon beginnen met Pepi en de makkelijker wedstrijden Pepi sparen en dan pas Luuk erin, althans dat is mijn mening

2 augustus 2023 om 20:58

Zeker. Luuk zal zeker ook nog van waarde zijn. Snap alleen niet dat hij weer aanvoerder is gemaakt. Dat is een slecht teken. Hoop idd dat Pepi snel de belangrijkste spits is bij PSV.

2 augustus 2023 om 18:06

Helemaal mee eens. Als die Til erachter loopt is het gewoon om te janken. 2 spelers in je team die zoveel lopen te stuntelen. Fabio was echt een verademing als hij speelde!

2 augustus 2023 om 21:01

Haha ja. Zo statisch met die twee. Maakt het meteen niet meer leuk om naar te kijken. Zowel Til en met name Luuk zijn natuurlijk prima om in de selectie te hebben, maar zeker niet om iedere wedstrijd mee aan te treden.

2 augustus 2023 om 21:05

Ja, ik was ook echt gecharmeerd van Fabio. Hij speelde ook heerlijk op links. Sowieso vond ik Xavi nog beter op 10. Hoezo dan Til op 10, Xavi naar links en Fabio op de bank. Echt niet te begrijpen toch..

Ruud was goed in de spelers motiveren voor topwedstrijden. Echte heb ik het hele seizoen geen enkele keer een echte speelwijze kunnen ontdekken. Het leek een beetje op Guardiola/arteta imiteren met van Aanholt of Max (lol) in de rol van Zinchenko of Stones. Verder was het puur hopen op een bevlieging van Xavi of Gakpo.

Heerlijke teksten altijd dit als er een nieuwe trainer is. "je merkt dat de lat omhoog gaat, wordt meer van ons verwacht, alles is professioneler etc etc.."

2 augustus 2023 om 18:00

Klopt en als de trainer je niet bevalt loop je achter z'n rug om snel naar het bestuur 🤏🤏

2 augustus 2023 om 18:33

Zou wel leuk zijn: “nou deze trainer vind een stukje gezelligheid ook belangrijk, pieken in de derde helft zeg maar. Er is meer in het leven dan presteren alleen. We kunnen af en toe ook een baaldagje opnemen.”

Ik heb nog niet echt een heel groot verschil gezien in de voorbereiding met vorig seizoen. het zou vast ook wel even gaan duren voor dat het echt zichtbaar gaat zijn. Als het er überhaupt gaat komen.

I00 procent op elke trainingen geven lijkt me totaal niet gezond op lange termijn. Tegen het Kerst zijn spelers oververmoeid of je haalt een jeugd speler op wedstrijddag, omdat Obispo 100 procent gaf, Lang op de training geblesseerd heeft geraakt.

Voor even is het leuk. Een ander trainer bla bla. Je kent dat verhaal. Dit gaat nooit lang duren.

Onder die Duitser trainer Schmidt die ook fanatiek trainde waren veel spelers moe rond de 60ste minuut of ze hebben kramp en moet gewisseld worden.

3 augustus 2023 om 13:22

Hangt er vanaf hoe je het invult, onder Schmidt was het 'gegenpressing' wat er niet alitijd uit kwam wat er neer komt veel druk zetten, snel bal veroveren en dan counteren. Onder Bosz zie je nu al dat toch meer dat de bal het werk doen en daarbij eisen elke pass 100% geeft, om te waken dat je inkakt wat in de nederlandse competitie heel makkelijk is overigens, wegens gebrekkige weerstand. Ook beetje het Manco van Obispo, Ramalho en Teze, Maar goed als je bal meer het werk laat dan hoef je zelf in ieder geval minder fysiek arbeid te leveren, waarom denk je dat er bij Ajax en Barcalona voornamelijk van die tengere jongetjes doorbreken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren