Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lukaku scoort zelden tegen topclub: ‘Hij verantwoordt zijn transfersom niet’

Laatste update:

Na de derby tussen Manchester United en Manchester City (1-2) richt de kritiek zich op Romelu Lukaku. De spits van the Red Devils begon sterk aan het seizoen, maar steekt inmiddels in mindere vorm. In de laatste negen competitieduels scoorde Lukaku maar één keer en volgens Engelse analisten mist de Belg het zelfvertrouwen.

Voormalig Manchester United-aanvoerder Gary Neville zag dat Lukaku het 'moeilijk' had. "Niet alleen omdat hij een kans miste, maar hij leek ook het zelfvertrouwen te missen", stelt de oud-verdediger bij Sky Sports. "Hij zat niet in de wedstrijd. Daar moet hij overheen zien te komen als spits van Manchester United. Het is een jonge gozer, maar hij moet het geloof hebben dat hij daar hoort te staan. Dat lijkt nu te ontbreken."

Alan Shearer is bij de BBC eveneens kritisch. Hij erkent dat Lukaku elf keer scoorde in zijn eerste tien duels en dat 'niemand' toen kritiek uitte. "Maar hij laat nu niet genoeg zien om, en ik zeg het niet graag, zijn transfersom te verantwoorden. Het lijkt hem te ontbreken aan zelfvertrouwen, al was de aanvoer soms ook slecht. Alles lijkt bij hem één of twee seconden te lang te duren. Als hij een besluit heeft genomen, is het al te laat."

Kort voor tijd kreeg Lukaku een grote kans om Manchester United toch nog een punt te bezorgen. Van dichtbij stuitte de zomeraankoop van 85,4 miljoen euro op doelman Ederson. In zijn veertig Premier League-wedstrijden tegen 'de grote zes' scoorde Lukaku maar vijf keer. "Je krijgt één kans en die moet erin zitten. Dat is het verschil tussen de goede spitsen en de enorm goede spitsen", zegt Shearer. "Als ik zo'n kans miste, zou ik drie of vier dagen niet kunnen slapen."

Ben je het eens met de kritiek op Romelu Lukaku?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Welke speler kan tegenwoordig zijn transferbedrag wel verantwoorden? Dat lijkt me haast onmogelijk gezien de bedragen die tegenwoordig voor spelers wordt betaald. En wat is de maatstaf voor de prestaties? Lastig aan te geven. Natuurlijk is 1 keer scoren in 9 wedstrijden niet goed, maar spelers hebben nou eenmaal dipjes.

Overigens vind ik het fijn dat City gewonnen heeft. Voor de competitie natuurlijk minder, maar heb een hekel aan Mourinho (sorry, maar kan er ook niks aan doen). Speelt vaak laf voetbal en dat voor een club als United zijnde. Wat hunker ik terug naar de tijd dar SAF nog trainer was zeg. Mooie tijd!

11 december 2017 om 09:44

Messi, neymar en CR7 kunnen hun transferbedrag verantwoorden. Verder wordt er teveel voor middelmaat betaald, maar dat is mijn mening. Lukaku zijn potentie is minder dan Rashford en Martial die Man united al in bezit had voor lukaku kwam.

11 december 2017 om 09:50

Blijf nou eens objectief man, Neymar die 220 mil verantwoorden? Natuurlijk niet. CR& heeft zijn 94 miljoen in een jaar of 7 waargemaakt ja. Neymar maakt na een paar maandjes nog niks waar he?

11 december 2017 om 09:51

Ja true, maar dan noem je ook meteen de beste 2 van de wereld op en de toekomstige beste speler van de wereld. Die kunnen het bedrag misschien verantwoorden, maar in hoeverre dit is, geen idee. Het blijft een hoop geld.

En inderdaad voor de middelmatige spelers wordt te veel geld betaald waardoor het sowieso al bijna onmogelijk is dit te verantwoorden.

11 december 2017 om 10:31

Messi?? Die komt uit de jeugd

11 december 2017 om 10:45

Toekomstig beste speler van de wereld? Als ik PSG af en toe zie spelen dan denk ik persoonlijk dat die Mbappe een hoger plafons heeft dan Neymar. Tuurlijk is Neymar daar nu de ster, maar ik denk dat Mbappe hem in de toekomst zomaar voorbij kan streven.

Lukaku is een goede spits maar geen topspits, hij verprutst vaak teveel kansen om top te zijn. Ik denk dat Mourinho de komende weken moet starten met Rashford.

11 december 2017 om 09:40

Waarom rashford en niet ibra?

11 december 2017 om 09:40

Ibra is kei oud.. Ik denk dat dit zn afbouwjaar is

11 december 2017 om 10:00

Ibra zal waarschijnlijk vertrekken aan het einde van de seizoen, hij komt uit een lange blessure en je hebt met Rash een ongeloofgelijk goed talent in huis. Natuurlijk is Ibra een legende maar hij mist wedstrijdritme.

11 december 2017 om 09:40

Rashford daarintegen kan wel een wereldspeler worden.. Als die jongen nou is iedere week mag spelen in de basis. Hij is ook gewoon dodelijk en het ziet er een stuk eleganter uit dan Lukaku

11 december 2017 om 10:21

Laten we niet te vroeg juichen. We weten hoe het verloopt met die jonge Engelse spelers die veel potentie hadden. Kane is in mijn ogen nog geen wereldtop wat mensen zeggen. Alli ook niet. Ze kunnen het beide zeker halen Rashford ook.

Ik vind het wel een beetje sneu voor die gast. Tuurlijk er is veel betaald en daarom wordt er ook wat verwacht, maar die laatste kans is gewoon heel goed gepakt door Ederson. Die me dit seizoen zoiezo al positief heeft verrast. Hij had niet veel te doen, maar toen het moest was hij er wel.

Verder denk ik dat Lukaku een paar wedstrijden vanaf de bank moet komen en de voorkeur naar Rashford of Zlatan mag gaan in de punt.

11 december 2017 om 09:42

Ederson was bij benfica ook al een beest! Maar niet veel mensen zien die competitie wekelijks. Net als die andere keeper van Sporting en het nationale elftal.. Ook een uitstekende keeper

11 december 2017 om 10:07

Ook echt knap hoe rustig hij blijft aan de bal, al wordt er druk gezet door tegenstanders.
Een echte Guardiola keeper dus.

11 december 2017 om 10:48

Goed gepakt? Prima keeper hoor, maar dat was gewoon 100% geluk. Of hij moet hem bewust willen pakken met zn nek/kaak?! Anders gewoon geval goede plek op het goede moment. Verder zit Lukaku duidelijk in een dip.. nu wordt wel zichtbaar dat wanneer hij niet scoort, hij verder weinig bijdraagt aan het team.

11 december 2017 om 11:13

Ik bedoel inderdaad dat ie goed gepositioneerd stond en in het vervolg ook op de tweede bal goed reageert. Daar pakt Ederson de drie punten in mijn ogen.

Wat betreft Lukaku, dat hij voetballend weinig toevoegt was al bekend. Nu hij ook even het net niet vind is hij gewoon de aangewezen zondebok.

11 december 2017 om 11:34

Mee eens. Je merkt ook dat wanneer Pogba niet speelt, hij gewoon veel minder aanvoer heeft. Lukaku is een spits die dat nodig heeft, creeert zelf niets. Daarom wel jammer dat Pogba er niet bij was. City was natuurlijk beter gister, maar United had hier gewoon een punt/punten uit kunnen slepen.

11 december 2017 om 11:45

Nou scoort Lukaku zelf wel weinig de laatste tijd, maar hij zat er de voorbije wedstrijden wel regelmatig tussen bij de doelpunten, aka hij laat mensen wel scoren.

Opmerkelijk is dat die doelpuntendip enkel bij Manchester is, bij Belgie leek hij hier totaal geen last van te hebben.

11 december 2017 om 12:04

Klopt. Wat ik al zeg, het lijkt er verdacht veel op dat Lukaku's droogte samenhangt met Pogba's afwezigheid. Eerst die blessure en nu de schorsing. Zijn natuurlijk maatjes buiten het veld, maar binnen het veld speelt Lukaku gewoon zichtbaar beter met Pogba achter hem die voor aanvoer zorgt.

Lukaku bewijst meer en meer wat ik al jaren zeg. Hij is een spits voor een subtop team. Niet voor een topteam!!!! Hij vind van zichzelf wel, hij vind zichzelf al top, maar hij is het niet. En zolang hij geen zelfkennis gaat hebben, zal hij het nooit worden! Als dit de spits is die voor onze Rode Duivels op het WK de goals moet gaan maken, dan hou ik mijn hard vast!

11 december 2017 om 10:22

Lukaku is zeker wel goed genoeg. Maar in meerdere toppers stond hij er voorin helemaal alleen voor nou dan kan ik je verzekeren dat het zelfs met Messi een lastig verhaal zou worden. Hij is gewoon een hele goede spits.

11 december 2017 om 11:20

Bedoel je "big match Messi"? Hij staat er namelijk wel altijd in de topwedstrijden

11 december 2017 om 14:08

Ja dat weet iedereen. Maar voetbal is een teamsport als United met 10 man voor de goal gaat liggen en Messi voorin alles in zijn eentje uit zou laten zoeken dan denk ik dat het nog steeds een lastig verhaal zou zijn. United speelt onder Mourinho in toppers vaak om geen tegengoals te krijgen en hij hoopt dan gewoon dat ze 1 keer scoren.

12 december 2017 om 06:33

Hij staat er misschien alleen voor, daarin kan je gelijk hebben. Maar hij het ook gewoon niet, zelfs als hij met 2 spitsen zou spelen, of er meer aansluiting is. Je moet er maar is op letten hoeveel keer hij verkeerd politie neemt bij voorzeteen van de flank. Lukaku heeft ruimte nodig. Ruimte die hij niet krijgt in die topwedstrijden. En pas op, elke speler heeft zijn eigen kwaliteit en het is aan de coach om dat uit te laten komen, maar wat mij vooral stoort bij hem is dat hij zo vol is van zichzelf!! Blijf nederig als je geen Messi of Ronaldo bent. Hazard, Debruyne die hoor je zulke dingen niet zeggen!

Tja hij kan er ook weinig aan doen dat een club zoveel betaalt voor een degelijke spits, want dat is hij gewoon, degelijk. Hij heeft niet de technique om wereldklasse te zijn, maar als je hem in zijn kracht gebruikt schiet hij er, vooral tegen de kleintjes, zat in per seizoen.

Ik snap het probleem niet. Kerel heeft de bal panklaar gelegd voor City. Dat krijgt ook niet iedereen voor elkaar. Even serieus: waarom verwacht men dat deze spits iedere wedstrijd moet scoren? Dan had je in de oude MSN of Ronaldo moeten investeren en niet in Lukaku. Of gewoon Rashford op die positie zetten want dat joch zou dat wel kunnen.

11 december 2017 om 10:23

Ik snap het ook niet. Geen ene spits scoort elke wedstrijd en zit weleens in een dipje. Heeft wel al 12 goals in liggen. Hij komt zeker terug voor de wereldtop!

Misschien zou het ook een idee zijn om te kijken hoe zijn trainer de topwedstrijden speelt. Bijna elk duel focust die zich op het niet verliezen van de wedstrijd in plaats van proberen te winnen. Dan krijg je als spits ook gewoon veel minder bruikbare ballen. Bij everton vind ik niet dat je hem daarop mag beoordelen, want daar ben je 9 van de 10x de mindere ploeg tegen de top 6.

11 december 2017 om 11:15

Exact. Met al die 'naar Hoek van Holland, en vrouw en kinderen eerst' ballen kan je natuurlijk weinig als spits. Als je met de vinger naar iemand wil wijzen dan toch zeker naar Jose.

11 december 2017 om 11:25

Met ballen in zijn voet doet Lukaku ook niks.. Het is niet alsof hij een geweldige verfijnde techniek heeft. Ik zie vaker bij Lukaku dat simpele ballen van zijn voet afspringen.. Maarja het zal Mourinho zijn schuld wel zijn dat rashford wel een goede techniek heeft en Lukaku niet

11 december 2017 om 13:02

Maar ik heb het toch duidelijk niet over 1 duel. Elke topper is bij hem gewoon met het idee van hoe kan ik de tegenstander ontregelen en als we zelf 1 of 2 keer een aanval kunnen opzetten is dat mooi meegenomen. En dat hij een keer op papier 4 aanvallers opstelt wil natuurlijk niet zeggen dat hij ineens aanvallend is gaan spelen.

Hoeveel invloed heeft een speler in vredesnaam op zijn transferbedrag? De clubs bepalen de hoogte, de speler kan alleen maar presteren en in aanmerking komen. Met 10 miljoen “extra” krijgt je niet spontaan meer talent

Leuke spits voor de subtop en een goede pinchitter voor de top maar meer vind ik hem niet.
United moet gaan voor griezmann of icardi die zijn United waardig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren