Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lukaku noemt naam van gewenste bondscoach België: ‘Hij moet het worden’

Laatste update:

Romelu Lukaku vindt dat Thierry Henry de nieuwe bondscoach van België moet worden, zo zegt de 29-jarige spits in een interview met Sky Italia. De Rode Duivels zijn na het opstappen van Roberto Martínez nog altijd op zoek naar een nieuwe keuzeheer. Lukaku hoopt dat de Belgische bond Henry het vertrouwen geeft.

Tijdens het WK in Qatar was Henry nog assistent van Martínez, maar als het aan Lukaku ligt wordt de Fransman nu eindverantwoordelijke. “Hij moet het overnemen. Voor mij moet Henry de volgende bondscoach van België worden. Daar twijfel ik zelfs niet aan”, liet de spits van Internazionale optekenen. Lukaku werd na de pijnlijke uitschakeling op het WK nog zichtbaar getroost door Henry en zal samen met Kevin De Bruyne en Thibaut Courtois inspraak hebben in de keuze voor de nieuwe bondscoach.

Lukaku is overduidelijk fan van Henry als trainer. “Hij heeft een winnaarsmentaliteit, heeft in zijn carrière al alles gewonnen en heeft respect voor elke speler. Hij weet hoe we onze doelen kunnen bereiken en kent de ploeg. Hij is de ideale man voor de job. Of hij het ook zal worden, weet ik niet.” Henry was in het verleden al hoofdtrainer bij AS Monaco en het Canadese Montréal. Tijdens het Nations League-duel met Nederland (1-0) in september stond hij al voor de groep bij de Belgen, omdat Martínez toen geschorst was.

De topscorer aller tijden van België is niet van mening dat er bijzonder veel moet gebeuren binnen de selectie. “Sowieso zal de nieuwe trainer niet van nul moeten starten. Onze generatie heeft misschien nog niets gewonnen, maar de basis is er wel en we moeten op deze weg voortgaan om die grote zege te pakken”, aldus Lukaku. De Antwerpenaar speelde tot dusver al 104 interlands voor België, waarin hij goed was voor 68 doelpunten en vijftien assists.

Is Thierry Henry de juiste opvolger van Roberto Martínez?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat ze die kerels nog echt inspraak willen geven in wie de nieuwe bondscoach wordt. Gewoon een goede selecteren.

Niet dat ik er op hoop trouwens. Verhaeghe komt bij Brugge met Parker aanzetten. Dan zal het de bond niet veel ambitieuzer worden.

2 januari 2023 om 10:28

Ze willen een gevestigde naam, maar zonder al teveel te spenderen.
Dan kom je alleen maar bij trainers uit waarbij je je kunt afvragen of we als land echt de ambitie/wil hebben om iets goed neer te zetten..

Op basis waarvan? Henry was een top voetballer. Wereldtop. Maar hij is voor mij geen top coach in wording. Heeft niks bewezen op dat vlak en ik zie het ook gewoon niet gebeuren. Neem dan Louis van Gaal, die kan in ieder geval een goede basis leggen voor de nieuwe generatie Belgen.

1 januari 2023 om 20:30

En op basis waarvan is hij geen goede coach volgens jou? Volg jij zijn werkzaamheden op de voet? Ben je erbij? Je mag aannemen dat Lukaku een winnaar is die de beste trainer wil hebben. Zal Lukaku dan geen verstand hebben? Beetje gek om Henry af te schrijven toch?

1 januari 2023 om 20:39

Ik baseer het op zijn prestaties in het verleden als coach en zijn cijfers. Dus ik volg het redelijk op de voet ja. Dat een speler een voorkeur uitspreek voor een coach betekent niet per definitie dat een speler er ook kijk op heeft. Dat begrijp je toch hopelijk zelf ook wel?

1 januari 2023 om 20:49

Geflopt bij Monaco en naar het schijnt bij Montreal ook nul indruk gemaakt. Ja, dan is het toch logisch dat we onze twijfels hebben. We zoeken net een betere coach dan Martinez en Henry is nog eens 3 stappen achteruit.

Lukaku is dikke vriendjes met Henry, das algemeen bekend, dus aan zijn voorkeur hecht ik niet al te veel waarde.

1 januari 2023 om 21:16

Ik weet niet of jij voetbal een beetje volgt, maar Henry is als hoofdcoach overal gefaald.

2 januari 2023 om 01:00

Martinator je kan ook zelf gewoon even de feiten opzoeken natuurlijk ipv je vingertje te wijzen. Hij heeft zga niks laten zien natuurlijk, dat ziet iedereen toch ?

1 januari 2023 om 20:38

Henry is al jaren assistent bij het Belgische nationale elftal, die gasten weten heus wel waar ze het over hebben. Overigens is hij al bekend met iedereen dus zou dat een hoop gezeur en tijd schelen.

1 januari 2023 om 20:42

Een assistent maakt nog geen goede coach. Anders zou meulensteen het ook van Ferguson over hebben kunnen nemen. Of Davids of blind van van Gaal. Maar in al die namen heb ik ook geen vertrouwen. Dus geen idee wat je bedoelt, sorry.

1 januari 2023 om 20:48

Henry heeft als head coach even het roer in handen gehad bij Monaco en bij Montreal.....die werd daar ook snel galant naar de uitgang gebracht..... Lukaku heeft al bijna anderhalf jaar problemen om zijn niveau te halen en die gaat het effe bepalen....neen dit is niet professioneel!

1 januari 2023 om 22:48

Ik bedoel meer dat die spelers vast wel iets gezien hebben wat hen dit gevoel geeft. Verder beweer ik zelf niet dat Henry de beste kandidaat is, en je maakt zeker een goede punten. Echter doet iedereen hier alsof zijn tijd bij Monaco hem ongeschikt maken als bondscoach.

Een bondscoach en clubcoach zijn twee totaal verschillende disciplines. Als bondscoach is het sociale aspect belangrijker dan bij clubvoetbal, en het tactische plaatje is iets minder belangrijk. Je hebt nou eenmaal als bondscoach niet de tijd om je identiteit in dat elftal te drukken. Daarom denk ik dat een gerespecteerde legende die de gasten al kent een prima kandidaat zou kunnen zijn op het eerste gezicht. Echter beweer ik nergens dat hij een goede bondscoach zal zijn. Ik leg gewoon uit waarom ik wel begrip heb voor de uitspraak van Lukaku

1 januari 2023 om 23:04

Ten eerste clubcoach is totaal anders dan bondscoach. Ten tweede, genoeg voorbeelden van assistenten die het overnamen van bondscoach die alsnog succesvol waren. Bijv toen Loew het overnam van Klinsmann of Flick die het overnam van Loew.

2 januari 2023 om 02:51

Onder Flik zijn ze niet echt vooruitgegaan

2 januari 2023 om 09:34

Henry ongeschikt als trainer ....neen dat denk ik niet maar ik denk als je commentaren hoort van spelers hoort en hem bezig ziet tijdens trainingen of wedstrijden, dat Henry beter is in de individuele benadering,cen dan vooral met aanvallers. Head coach daar is de taak totaal anders, veel omvattender, zoals je wel weet en daar heb je andere kwaliteiten voor nodig. Kan Henry dat ? Dat weten we niet echt, de eerste pogingen waren niet 100% ok ..... Die andere persoonlijke benadering was wel ok.....toch twee verschillende jobs naar mijn gevoel.

2 januari 2023 om 08:41

Op basis waarvan Lukaku dit zegt? Waarschijnlijk omdat hij al jaren met Henry heeft gewerkt bij de Belgische ploeg...

Kan twee dingen betekenen wat mij betreft. Of hij vindt hem echt goed, of hij wil dat iemand van de huidige staf (die het in hem ziet zitten) het overneemt zodat er nog niet volledig doorgeselecteerd gaat worden. Gezien de teksten in dit artikel is dat laatste wellicht het geval.

Henry hoezo dat die Martinez heeft al de goudengeneratie omzeep geholpen en gaf zelfs niet zijn fout toe wat hij heeft op het WK niets fouts gedaan zei hij Hazard opstellen was ene juiste keuze aldus Martinez., daar is ook henry verantwoordelijk voor, neem gewoon ene Belg joh..

Had het bij Montreal Impact en Monaco vrij lastig. En dat waren vrij recente prestaties, dus het lijkt me sterk dat hij nu opeens wel de kneepjes van de vak weet. Ik weet daarnaast ook niet zeker als Henry vrij objectief zal kunnen zijn als trainer zijnde, want hij is wel buddy-buddy met Lukaku. Is wel de makkelijkste om door te schuiven, in verband met zijn rol als assistent zijnde en het is natuurlijk iemand die je graag zal terug willen zien als trainer door zijn statuur als speler. Maar als Belgie echt successen wilt behalen, dan is Henry niet de juiste man lijkt mij.

Alle respect voor Henry als voetballer natuurlijk maar zijn aanstelling zou puur vriendjespolitiek zijn en we weten allemaal hoe dat met Wilmots verlopen is.

Wordt tijd dat er is iemand komt die echt iets kan bijbrengen aan deze groep maar de Belgische bond kennende zullen ze wel met Bob Peeters afkomen ofzo.

Nee serieus, als Van Gaal komt dan zou ik daar zeer gelukkig mee zijn.

Wat krijgen we nu ?
De spelers gaan nu de trainer kiezen....dat ze de trainer dan ook betalen hè.....hoe onprofessioneel kan het nog worden?

1 januari 2023 om 20:55

Had de KNVB maar geluisterd naar de spelers in 1990

2 januari 2023 om 06:46

De spelers hebben inspraak. Dat betekend niet dat de spelers gaan beslissen.

Iemand die afgelopen mislukte jaren al op de bank zat nu coach maken lijkt me geen goed idee. Er is een frisse wind nodig. Er zijn ook genoeg Belgen die prima zouden kunnen coachen.

Aub ja laat Henry de bondscoach worden en de komende eindtoernooien EK 2024 en WK 2026 zie je België weer falen en niet eens de groepfase overleven.

2 januari 2023 om 09:38

Rare quote.....jij bent blijkbaar vergeten dat Oranje enkele afspraken heeft gemist voor ze nu terug mochten meespelen.....je hangt telkens af van een generatie spelers.....zijn die goed kan je meedoen, zijn die outstanding dan speel je voor de prijzen.....voor mij is het nu goed maar niet outstanding...''' dus leedvermaak is hier zeker niet op zijn plaats !

Neem toch maar Louis.

"De basis is er" Ja misschien op het middenveld en de aanval, maar ze zullen toch echt die bejaarde verdediging moeten verjongen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren