Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lukaku kijkt niet boos achterom: ‘Zonder Chelsea zat ik nu niet hier’

Laatste update:

Everton maakte woensdagavond bekend dat het Romelu Lukaku voor 35 miljoen euro overneemt van Chelsea. De 21-jarige spits ging drie jaar geleden voor 12 miljoen euro van Anderlecht naar the Blues en levert nu het drievoudige op met zijn overstap naar Everton. Hij heeft bij Chelsea nooit écht de kans gekregen zich te manifesteren, maar kijkt desondanks niet met wrok achterom naar de Londenaren.

/

Na een eerste seizoen met één basisplaats en zeven invalbeurten besloot Chelsea dat Lukaku verhuurd kon worden aan West Bromwich Albion. Hij scoorde daar zeventien keer en viel daarmee in de smaak. Eenmaal terug op Stamford Bridge was er andermaal geen plek voor hem, want Lukaku wilde basisspeler zijn. Everton huurde de Belgische spits nu en kreeg er vijftien doelpunten voor in de plaats.

Dat Lukaku ook deze zomer geen serieuze kans kreeg bij Chelsea, heeft hem niet verbitterd gemaakt. “Ik moest ergens zijn waar ik me prettig voelde. Hier heb ik het vertrouwen van de technische staf en supporters. Hier hoor ik thuis, ik wil hier groeien en beter worden”, zegt hij dankbaar richting Everton. “Ik heb geen gevoelens van wrok richting Chelsea. Zij hebben me de kans gegeven naar Engeland te gaan, Europees voetbal te beleven. Zonder Chelsea zat ik nu niet hier”, zegt Lukaku.

José Mourinho zag het nooit echt zitten in Lukaku en zei woensdagavond dat de aanvaller niet gemotiveerd genoeg was om de concurrentiestrijd aan te gaan in Londen. Hij wilde alleen maar basisspeler zijn en geen reserve en dat vond de trainer wat te ver gaan. Roberto Martínez, de trainer van Everton, heeft juist alle vertrouwen in Lukaku. “Hij is iemand die ik als jonge voetballer nodig heb”, zegt de spits. “Roberto kent de voetballerij erg goed en onder hem kan ik me verder ontwikkelen.”

Denk je dat Chelsea nog spijt krijgt van de verkoop van Romelu Lukaku?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Niks aan de hand, Lukaku je bent 21 jaar en zit bij een mooie club in de grootste competitie ter wereld. Blijf lekker doorgaan zoals afgelopen seizoen en je komt er wel.

31 juli 2014 om 11:59

Inderdaad, er komt vast nog wel een absolute topclub voor hem 💪

31 juli 2014 om 16:48

"Zonder chelsea zat ik nu niet hier".. Maar wie zegt dat hij niet hoger kon eindigen op deze leeftijd zonder chelsea?

Aanvankelijk hoopte ik dat Lukaku de eerste spits van Chelsea zou gaan worden, maar tijdens het WK is hij me zo gigantisch tegengevallen. Nu krijgen we er 35 miljoen euro voor, in het belang van de FFP uiteindelijk toch geweldig nieuws voor Chelsea.

31 juli 2014 om 11:54

hij was idd niet goed tijdens het wk, maar dat was diego costa ook niet. K neem aan dat je daar ook nog voldoende vertrouwen in hebt

31 juli 2014 om 11:58

Diego Costa was inderdaad ook niet denderend, maar hij had bij Atletico bewezen zowel in de CL als in de competitie dat hij een wereldspits is. Bij Everton deed Lukaku het leuk, maar dat maakt je niet gelijk tot een wereldspits.

31 juli 2014 om 11:59

Jonathan, als je iets van spelletje kent weet je ook waarom Lukaku tegen viel op het WK.

De ruimtes werden dicht gelopen, Lukaku werd uit de wedstrijd gehouden door de verdediging, Lukaku is geen dynamische speler die even mee komt tikken en de bal komt op halen, op kleine ruimtes kan hij niks met de bal en is hij hem zo kwijt, de flanken trekken naar binnen en zorgen niet voor aanvoer in de 16.

Er is daarnaast nog eens een gigantisch verschil tussen een WK en een gewone competitie. In de PL zal je zien hoe goed Lukaku weer is en trapt hij er 20 binnen alsof het niks is.

En de reden waarom Chelsea De Bruyne, Lukaku en Courtois heeft gekocht is voornamelijk om te cashen en als ze iets goed beet hebben dan houden ze die speler bij.

31 juli 2014 om 12:08

Het probleem is alleen dat tegen chelsea ook heel dicht op elkaar wordt verdedigd, dus daar zou hij ook niet goed functioneren. Tegen everton wordt niet zo dicht verdedigd, dus ben blij voor hem dat hij daarheen is en zijn sterke punten kan gebruiken

31 juli 2014 om 12:13

Het gaat me niet eens om die eerste 3 groepswedstrijden, waarin hij werkelijk verschrikkelijk speelde, maar ook om de wedstrijd tegen de VS waarin hij die assist geeft. Hij neemt die bal letterlijk 3 keer verkeerd mee, wat toch wel een duidelijk voorbeeld is voor zijn gebrekkige techniek. Everton is momenteel gewoon zijn niveau, meer niet.

31 juli 2014 om 12:30

Zo jong kan je eigenlijk nooit de eerste spits van een absolute topclub in de BPL worden. De druk en inspanning die dat van een mens vereist is niet zomaar iets. Iemand als Lukaku neemt het bij Chelsea op tegen spelers van wereldklasse met 10x meer ervaring, als hij dat zou aankunnen zou het eerder opvallend zijn dan niet.

We zijn met zijn allen altijd op zoek naar de nieuwe Cruyff of Messi, maar er is echt helemaal niets mis met het feit dat een jongen onder de 27 jaar het niet red als dragende speler van een top elftal.

Conclusie chelsea gaat slordig om met talenten ze kopen maar raak met die domme rus aan het roer walg ervan maken de hele voetbalwereld kapot

31 juli 2014 om 11:59

Ach praat toch niet zon onzin. Je kan blijkbaar niet eens lezen. Hij wil garantie dat hij een basisspeler is, die garantie bestaat niet bij een sterke club als chelsea. Verder is hij lang niet ver genoeg om basisspeler van chelsea te worden. En als iemand iets niet mag zeggen over kopen ben jij t wel met een shaw van 40 miljoen, waar chelsea gewoon winst heeft gemaakt. Dat blinde roepen van jou, daar walgt de wereld van.

31 juli 2014 om 12:13

Ja en jullie doen dat niet. Ja chelsea koopt te veel talenten. Maar wij zijn niet de enigste. En man u koopt net zoveel.

Jammer dat Lukaku weg is, maar je kreeg nooit de indruk dat hij een kans zou krijgen.
Ik hoop echt dat Chelsea nu een goalgetter in de vorm van Costa heeft gehaald, maar vind het jammer dat lukaku niet de kans heeft gekregen om zich te manifesteren.
Met de aankopen van Mourinho kon je al concluderen dat er geen plaats was voor Lukaku.
Jammer, want deze jongen scoort bij everton meer dan alle Chelsea spitsen bij elkaar.
Andere kant snap ik Mourinho ook, hij wil een speler die balvast is en een goede balaanname heeft (+ scorend vermogen).
Lukaku moet met name groeien in zijn balaanname, dit is nog te vaak wisselvallig.

Toch snap ik nog steeds Mourinho niet helemaal. Hij is natuurlijk altijd fan geweest van Drogba. Ik denk juist dat deze jongen misschien nog wel de verbeterde versie van hem kan worden. Oke ze maken 15 miljoen euro winst op hem, maar ik vind het toch vreemd.

31 juli 2014 om 12:01

De balaanname van lukaku was niet goed genoeg. Verder wilt lukaku een garantie op basis, wat simpelweg onmogelijk is bij een club zoals chelsea.

31 juli 2014 om 12:07

Lukaku is echt niks minder dan Costa, Costa heeft een seizoen goed gedraaid en daar blijft het wel bij.. BPL is heel anders. Costa heeft ruimte nodig en dat krijgt ie echt niet in de BPL dus dikke miskoop

31 juli 2014 om 12:16

Lukaku heeft ook ruimte nodig en je krijgt genoeg ruimtes in epl want steeds minder clubs parkeren de bus.

31 juli 2014 om 12:36

Lukaku is echt wel minder goed dan costa, lukaku kan later best wel even goed worden maar op dit moment is hij dat zeker niet

31 juli 2014 om 13:29

Ik snapte destijds niet waarom Chelsea voor dat geld Lukaku overnam van Anderlecht maar deze jongen heeft zich toch wel sterk verbeterd in die paar jaar. Ik kan weinig spelers bedenken die zo´n ontwikkeling hebben doorgemaakt. Volgens mij stond Drogba er ook vooral om af te maken en zijn balaanname was/is niet veel beter dan Lukaku. Net als Sturridge gaat hij een geweldige spits worden in de PL.

31 juli 2014 om 14:04

Iedereen zit maar aan te geven dat de bal aanname van Lukaku zwak is.
Terecht
Maar als ge daar een paar drolls rond lopen heb gelijk Torres en Ba die wel een bal kunnen aan nemen,maar geen bal tussen de palen krijgen,om niet te zeggen ,in het doel kunnen schieten.
Dan zeg ik : Mourinho ge kent het verschil niet tussen een mindere en een slechte aanvaller.

31 juli 2014 om 12:19

23 miljoen winst

31 juli 2014 om 13:37

je hebt gelijk. Ik had ergens anders gelezen dat hij voor 20 miljoen was overgenomen van Anderlecht.

Toch jammer dat Lukaku nooit echt de kans heeft gekregen bij Chelsea. Heb hem ooit op 16-jarige leeftijd zien spelen op de Otten cup en hij was toen al ver vooruit op zijn leeftijdsgenoten. Hopelijk slaagt hij bij Everton en maakt hij daarna een mooie stap naar een Europese topclub.

Wedden dat Chelsea hem binnen 4 jaar terugkoopt? Aan het dubbele van de prijs dan?

31 juli 2014 om 14:06

Lukaku komt nooit terug naar chelsea.
Zolang die gekke Portugees aan het bewind blijft.

31 juli 2014 om 14:33

Mourinho zie ik daar niet lang meer blijven eerlijk gezegd.

Ik dacht echt dat Arsenal ging toeslaan maar als je de prijs bekijkt begrijp ik misschien wel dat ze hem niet gehaald hebben

Toont nederigheid zo om te gaan met de situatie. Bewust van het feit dat Chelsea idd de ploeg is die 'm heeft opgepikt (dankzij haar heftige scoutingsapparaat). Geen type spits voor het spel van Chelsea; wel een topspits in wording.

Het blijft bizar hoeveel Engelse clubs aan elkaar betalen voor spelers. 35 miljoen voor Lukaku.... Lachwekkend.

waarom moet Cfc in hemelsnaam spijt krijgen. Doe toch normaal mensen lol. Cfc zal over 4 jaar weer een betere spits kopen.

31 juli 2014 om 14:34

En wedden dat die spits Romelu Lukaku gaat heten

Toch een verschil met de reactie van Mourinho, die het weer niet kon laten om na te trappen. Dan is Lukaku een stuk volwassener en integerder, ondanks zijn leeftijd.

31 juli 2014 om 16:08

Trap fijn in die zoetsappige praatjes. Mourinho trapt helemaal niet na. Hij legt uit hoe het zit: Lukaku wil een garantie voor een basisplek en die kan Mourinho hem niet geven, dus wil Lukaku weg. Als je dan 35 miljoen euro voor die jongen vangt (terwijl je topaankoop Fabregas die zich overal bewezen heeft nog minder kost), doe je het prima.

31 juli 2014 om 18:34

Geloof je het zelf? Ik heb Lukaku namelijk nog nooit iets dergelijks horen beweren, lijkt me extreem vergezocht. Hij heeft ongetwijfeld een eerlijke kans gevraagd maar hij heeft nu wel beseft, na het aantrekken van Drogba, dat hij die onder Mourinho nooit gaat krijgen. Wie Lukaku een heel klein beetje gevolgd heeft weet dat "een basisplaats eisen" echt niets voor die jongen is.

Geweldige zaken van Chelsea, ze kopen hem voor 12 miljoen, hij speelt totaal 10 officiele wedstrijden en dan verkopen ze hem voor 35 miljoen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren