Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Suárez geeft Ajax-fans slecht nieuws in groot interview met Marca

Laatste update:

Luis Suárez sluit uit dat hij nog in Europa gaat voetballen. De 35-jarige goalgetter keerde deze zomer na zestien jaar omzwervingen terug in zijn geboorteland, wat voor hem als 'het rondmaken van een cirkel' voelt. In een groot interview met Marca blikt Suárez onder meer terug op zijn jaren in Spanje, waarbij ook de gespannen relatie met Ronald Koeman ter sprake komt.

Suárez bevestigt dat zijn terugkeer bij Nacional deze zomer 'een daad van romantiek' betrof. "Ik had veel opties (in Europa, red.). Véél. Maar de overweging achter de terugkeer naar mijn land was deze: FC Groningen, Ajax, Liverpool, Barça, Atlético; kun je een betere Europese carrière hebben? Ik had niet bij een minder team dan Atlético willen voetballen. Het traject was perfect. Ik zou de lat lager hebben gelegd, daarom leek het logisch om terug te keren naar Uruguay. Om een cirkel rond te maken", aldus Suárez.

De 134-voudig international sluit een terugkeer naar het Europese continent (en zo ook Ajax) dan ook uit. Hij is gelukkig bij Nacional, gegeven de liefde van de mensen en het feit dat de club meespeelt om alle prijzen. De 'choquerende' randomstandigheden, zoals de in verhouding inferieure kleedkamers, maken voor Suárez weinig uit. "Het lijkt vreemd om zo'n kleedkamer binnen te stappen nadat je in de top hebt gespeeld. Maar ik ben geboren in Uruguay en ben blij om uit een dal opgeklommen te zijn. Het is echter wel waar dat het niet goed is voor het imago van de Uruguayaanse competitie. Als je topspelers uit Europa wil halen, kunnen we dat niet maken."

De relatie tussen Suárez en Koeman
Suárez blikt tevens terug op zijn tijd in Spanje. De spits baalt nog altijd van de manier waarop hij de deur is uitgewerkt bij Barcelona. Suárez had het juist zo naar zijn zin in het Camp Nou, toen hij voorafgaand aan het seizoen 2020/21 kreeg te horen dat hij moest vertrekken. In dat verband laakt de routinier nog altijd de handelwijze van ex-trainer Koeman. "Als ik hem tegen zou komen zou ik hem groeten, uit beleefdheid en respect. Maar ik hoop dat hij de grootsheid zou bezitten om me de waarheid te vertellen over mijn vertrek, en dat ik niet weg hoefde vanwege voetbal- of technische redenen", zegt Suárez.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het is maar de vraag hoe slecht dat nieuws is. Als Ajax zou je toch verder rmoeten kijken dan een speler van 35+ die wereldtop is geweest, maar nu toch met het jaar (nog) meer zal aftakelen. Zou ook nog best wat kosten waarschijnlijk.

Groningen, Ajax, Barca, Atletico….

Vergeet Suarez nou zelf Liverpool te noemen, of is dat in het artikel vergeten? 😅

1 oktober 2022 om 12:33

Goed lezen liverpool staat er duidelijk tussen

1 oktober 2022 om 12:39

Inmiddels wel. Stancvsg is niet de enige die het aangeeft.

Wel opvallend dat Liverpool niet genoemd wordt bij het rijtje clubs uit zijn carrière 🤷🏻

Gezien de release van fifa 23, is een spits met 70 pace ook niet bruikbaar voor Ajax.



Ach ja we moesten weer een leuke catchy Ajax titel maken he. Dit is geen slecht nieuws trouwens maar gewoon goed nieuws. Verleden is verleden. Lekker zo laten

Het is niet om voetbal om technische reden. Dat klopt helemaal want hij was te duur

Als Suárez niet terugkeert naar Europa, waar gaat hij dan naartoe? De voorzitter van Nacional gaf een paar weken geleden aan dat Suárez zou vertrekken zodra zijn contract afliep en die loopt dus voor het WK af, maar als ik Suárez was dan zou ik gewoon nog lekker bij Nacional blijven en z'n carrière daar afsluiten.

Heeft zo'n beetje bijna alles gewonnen en meegemaakt in zijn carrière en genoeg geld verdiend. En kan zeker nog mee in Uruguay en in de Copa Libertadores of Copa Sudamericana spelen, wat mij ook een hele mooie ervaring lijkt. Voor dit seizoen is Nacional helaas wel uitgeschakeld in de kwartfinale van de Copa Sudamericana nadat Nacional over 2 wedstrijden 4-0 heeft verloren van Atlético Clube Goianiense (uit Brazilië), maar in de nationale competitie staat Nacional bovenaan in de Primera Division Clausura.

Het enigste wat ik mij kan bedenken, is dat Suárez dan uiteindelijk naar het Inter Miami van David Beckham zal vertrekken. En ergens zie ik ook wel een hele kleine kans dat hij naar Argentinië vertrekt naar River Plate of Boca Juniors, wat ik dan ook wel weer prachtig zou vinden. River Plate kwam een paar maanden terug niet rond, want daar zag Suárez toen volgens mij zelf vanaf nadat ze in de Copa Libertadores werden uitgeschakeld maar misschien dat hij er nu wel open voor staat.

1 oktober 2022 om 12:56

Denk zelf ook USA. Al vind ik hem echt passen bij een club als Boca Juniors.
Voor Ajax is het nu niet meer jammer dat hij niet komt. Had deze zomer mogen komen als back up voor Brobbey maar dat is natuurlijk niets voor Suarez. Jammer dat hij niet eerder heeft willen komen naar Ajax. Vind het toch altijd mooi als oud spelers zich weer melden bij de club waar het (deels) begon.

Ben daar niet zo rouwig om, de man was wel al klaar op topniveau.

wat een kansloze titel weer van VZ...man man man

"maar de overweging achter de terugkeer naar mijn land was deze: FC Groningen, Ajax, Liverpool, Barça, Atlético;"

Prachtig, helemaal mee eens. Lekker afsluiten zoals je wil.

En hoe sluit hij Ajax-fans specifiek teleur dan?

Voor mij geen slecht nieuws hoor, maar dat scoort lekker. Wellicht jammer voor de Groningen fans, maar dat denk ik ook niet.

Ajax zit denk ikniet op 35+ jarige spelers te wachten. Ook niet als ze Suarez heten.

Hij bracht gewoon te weinig bij Barca vooral voor het salaris wat hij kreeg was het echt de laatste seizoenen slecht. Had ook jaren niet meer in de CL KO fase gescoord.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren