Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Enrique uitgefloten: 'Maar belangrijkste is dat spelers gesteund werden'

Laatste update:

Luis Enrique is pas sinds de zomer werkzaam bij Barcelona, dat nog op drie fronten meedoet om de prijzen. Toch staat de opvolger van Gerardo Martino nu al onder druk: Luis Enrique zou een moeizame relatie onderhouden met sterspeler Lionel Messi, die daardoor in verband wordt gebracht met een vertrek bij Barcelona. Gevolg is dat een deel van de fans Luis Enrique al weg wil hebben.

/

Barcelona speelde donderdagavond thuis tegen Elche en toen de stadionspeaker voor aanvang de namen van de spelers en coaches voorlas, floot een deel van het publiek bij het horen van de naam van Luis Enrique. "Maar het belangrijkste is dat de spelers gesteund werden", reageerde de coach, die er verder niet veel over kwijt wilde. "Ik ben blij voor mijn spelers, die goed gespeeld hebben en de steun in moeilijke periodes nodig hebben en verdienen."

"De supporters kunnen tevreden zijn over de houding van mijn spelers", vervolgde Luis Enrique. "We hebben goed gevoetbald, maar we weten dat er nog ruimte is voor verbetering." Barcelona kondigde eerder deze week aan dat er aan het einde van het seizoen vervroegde presidentsverkiezingen gehouden zullen worden. Luis Enrique daarover: "Het is een mooi gebaar van de voorzitter, een goede beslissing. Ik hoop dat het de rust zal terugbrengen voor de tweede seizoenshelft."

Denk je dat Luis Enrique ontslagen gaat worden?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij werd ook gewoon toegezongen door het gedeelte achter Gol Nord, vervolgens hoorde je dan de helft weer fluiten waarna het hele stadion ineens weer "Meeeeessi, Meeeeessi" scandeerde. Dus ach, er zijn nog fans die in hem geloven. Denk meer dat ze dat uit respect doen, aangezien Luis Enrique wel echt veel betekend heeft voor Barcelona als speler. Alhoewel ik ook vind dat zijn arbeid als trainer en zijn verleden wel van elkaar moeten worden gescheiden.

9 januari 2015 om 10:41

Persoonlijk vind ik het eigenlijk heel raar dat een speler groter is dan de club. Messi is inderdaad een fenomeen, en heeft doordat hij al bij Barca speelt vanaf de jeugd een hele sterke binding met de club.
Ik vraag me af of dat op den duur niet tot scheve verhoudingen gaat leiden onder de spelers.

9 januari 2015 om 11:30

Dit bedoel ik juist.

Als Luis Enrique nu al wordt ontslagen terwijl er nog niks aan de hand is, dan heeft messi wel heel veel macht.

Er is niks aan de hand ze doen nog op 3 fronten mee. Barca supp lijken wel verwend.

9 januari 2015 om 14:32

Niets aan de hand? Leuk wat je probeert door net als die sensatiezoekers van de media alles in de voeten van Messi wil schuiven...denk je nu echt dat Messi beslist welke trainer er komt , welke speler er komt, welke trainer er ontslagen wordt? Dan moet je al zo'n hekel aan hem hebben om dat te willen geloven. Messi zou volgens diezelfde sensatie media ook verantwoordelijk zijn voor de komst van Martino....als Messi echt de technisch directeur bij Barca was dan speelde ene Kun Aguero al lang bij Barca, dan waren zijn vriendjes Yaya Toure, Dinho, Deco, Pinto, Gabi Milito en go zo maar door nooit vertrokken...

Wat ik overigens niet tegen zou spreken is dat Messi moeite heeft met de handelswijze van de trainer, maar hij is niet de enige, meer dan de helft van de selectie en met name de belangrijke krachten die al wat langer meelopen hebben problemen met zijn manier van aanpakken. Dus Messi is niet de enige die raar vindt dat hij en Neymar, en enkele andere basisspelers op de bank moesten zitten in de moeilijkste uitwedstrijd van het seizoen waar je tevens kan inlopen op de nummer 1.

Overigens ben ik wel blij dat Messi en de rest nu eindelijk laten blijken dat ze niet blij zijn met de gang van zaken bij Barca. Want dit duurt nu al 3 seizoenen dat Barca wordt gerund op een topclubonwaardige manier. Coaches die al 3 jaar gewoon wat doen.

Real onder Mourinho waren ook allemaal gewoon jaknikkers en hielenlikkers van Mourinho hoewel ze op Arbeloa na allemaal een hekel aan hem hadden. Pas na zijn vertrek begonnen ze te praten en na te trappen.

Nogmaals, Als hij wordt ontslagen, wat al lang had moeten gebeuren, komt dat niet door Messi hoe graag je het ook wil geloven. Waaraan dan? Elke grote wedstrijd komt hij met een rare opstellingen, Tegen PSG en Real heeft dat ons punten gekost bijvoorbeeld. Hij heeft helemaal geen vast elftal omdat Barca nog geen 2 wedstrijden op rij met dezelfde 11 heeft gespeeld terwijl we dit seizoen helemaal geen last hebben van blessures. In de moeilijkste uitwedstrijd met een B-elftal spelen terwijl je kan inlopen...hij doet gewoon wat en blijft koppig achter zijn beslissingen staan....neymar heeft ook een enorme hekel aan hem gekregen, waarom? Omdat Neymar zelden een wedstrijd heeft mogen uitspelen van Enrique hoe sterk hij ook speelt dit seizoen.
Verder weten spelers pas op de wedstrijd dag of ze spelen en in welke opstelling ze gaan spelen. Amateuristischer dan dat kan gewoon niet als trainer....hoe gaan je spelers zich anders voorbereiden in hun samenstelling op de tegenstander?

als je dit allemaal geen reden vindt om een trainer te ontslaan, maar gewoon zoals elke andere madrista en die sensatiekranten dit in de schoenen van Messi wil schuiven, dan is er iets mis met je.

9 januari 2015 om 15:21

Amen. Helemaal mee eens ! Neymar word echt moe van lucho . Volgens mij legt lucho niet uit dat hij neymar wisselt omdat hij belangrijk is en fit moet blijven. Maar hij verdient ook zeker wedstrijden uit te spelen . Z'n vorm en spel zijn echt ongelovelijk.
Neymar is veel sneller dan ik had gedacht. Suarez zei dit ook laatst in z'n interview .

9 januari 2015 om 15:24

Niks aan de hand? Volgens mij heb jij geen besef hoe erg dit had kunnen aflopen. Lucho heeft nog geluk gehad ook. We staan 1 punt achter terwijl real nog 1 wedstrijd moet inhalen. Dat zijn wss al 4 punten . Als real had gewonnen van Valencia stonden ze 7 punten voor en moesten we dit weekend verliezen van atletico was de gat al 10 punten geweest. Dan kon zo'n fout van lucho betekenen dat heel een seizoen naar de knoppen zou gaan. Lucho heeft mazzel gehad.

De keuze is nier heel moeilijk. Messi is de grote ster bij barca. Deze trainer komt net kijken. De beste man moet is in gaan zien dat hij iets fout doet. Messi is nou niet om te zeggen een lastige jongen.

9 januari 2015 om 09:21

Hoe weet jij dat nou weer?

9 januari 2015 om 09:51

Niels spreekt Messi elke dag op whatsapp en skype.

On: ik vind dat, als ze hem willen ontslaan, ze tot de zomer moeten wachten.

9 januari 2015 om 10:54

Niels221. Ik denk dat je je nog wel eens kan vergissen. Volgens mij is Messi met zijn macht binnen Barcelona voor een trainer nog vrij lastig. Als je het boek van Zlatan leest dan kan je vernemen dat hij onder Guardiola al zijn plekje in de spits eiste. Volgens mij is zijn macht sinds die periode alleen maar toegenomen.

9 januari 2015 om 11:07

@InkeMontana. En hoe heeft dat eisen van de spitspositie uitgepakt? Als een speler als Messi zoiets niet mag opeisen met zijn prestaties wie mag het dan wel?

9 januari 2015 om 14:11

Ik snap niet waar deze onzin vandaan komt, Inkemontana. Of Zlatan dat nou gezegd heeft in zijn boek of niet, het is gewoon niet waar. Zlatan verloor zijn spitspositie destijds aan Bojan.

9 januari 2015 om 14:44

Mensen die hun mening baseren op de boek van iemand die is moeten vertrekken met rancune.

Feit is dat Ibra gewoon in de spits heeft gespeeld en Messi daarachter....daar hoef je geen boek voor gelezen te hebben maar simpelweg wedstrijden opnieuw gaan zien.

Feit, Villa wilde zelfs ook graag vanop de flanken komen en had er geen moeite mee dat Messi meer in de spits was dan hijzelf. Villa in de spits bij Barca werkte gewoon niet omdat hij constant tegenover een overmacht bezig was en daarom week hij graag uit naar de flanken voor wat meer ruimte om dan naar binnen te komen. Messi en Villa wisselden enorm veel van positie.

Feit is dat Messi sinds dit seizoen de spits aan Suarez heeft overgelaten en zich meer concentreert op de positie achter de spits en vanop rechts waar hij minder gevaarlijk is en waardoor hij minder aan scoren komt...

Dit zijn dingen die je natuurlijk wel moet willen zien. Hoe? simpelweg wedstrijden opnieuw zien. Ik noem nu maar 1 voorbeeld omdat die goal van Ibra me altijd bijblijft...de goal tegen Real in de competitie. Pure spitsengoal na een voorzet van Alves. Als Messi spits speelde zoals jij suggereerde en Ibra flank, dan had hij nooit gescoord en Messi ook niet.

Maar goed, dat Messi Technisch directeur is bij Barca, dat hij verantwoordelijk zou zijn voor de komst van Martino omdat hij ook Argentijn is, lachwekkend...maar verkoopt wel beter.

10 januari 2015 om 18:22

Virrie

Ik zegt toch niet dat het niet mag? Ik zeg alleen dat je daar als trainer nog best last van kan hebben, puur omdat Messi sowieso groter is dan de trainer.

Grandpulga

Zlatan heeft ook een heel aantal wedstrijden in de spits gespeeld, in het begin inderdaad zelfs basisklant. Feit is dat Zlatan tegen het einde van het seizoen vrijwel niet meer speelde en zijn positie in werd genomen door.... jawel Messi. Dit terwijl het eigenlijk helemaal niet slecht draaide met Zlatan in de spits. Volgens Zlatan (die zal inderdaad wat rancune hebben, maar neemt ook gewoon geen blad voor de mond) is dit in overleg tussen Messi en Guardioala gegaan.

Maar goed in baseer mijn mening niet alleen daarop, wees maar gerust. Het is vooral naïef om te denken dat spelers als Messi en ook Ronaldo geen macht binnen de club zouden hebben. Die twee zijn veruit de beste op deze planeet op dit moment, daar zullen Barca en Real alles aan doen om ze te behouden. Kijk bijv. al naar de contractverleningen die zich in rap tempo opvolgen. En daarbij hoort ook dat zulke spelers een grotere machtspositie hebben binnen de club dan andere spelers.

Wat een trieste/verwende fans, ongelofelijk.

9 januari 2015 om 09:45

Waarin vind je de fans triest en verwend? Ik begrijp je opmerking niet helemaal?

On: Bij het aannemen van Enrique had ik al mijn twijfels, maar gaf hem het voordeel van de twijfel en een kans.
Dat hij niet dezelfde technische kennis heeft als Pep, had ik wel verwacht maar om dan ook nog eens slechte opstellingen te maken, wissels niet goed en op de juiste momenten uitvoert. Ja dan worden fans ongeduldig en kritisch..

Een trainer als Pep zullen we niet meer krijgen ben ik bang. Waar Newcastle hoopt op Frank de Boer, denk ik dat Frank zelf wacht totdat Barcelona belt.. Ik zeg; Bel hem maar!

9 januari 2015 om 11:01

Ik vond het ook walgelijk hoe een gedeelte van het publiek ging fluiten, maar niet iedereen is het er mee eens dat Enrique weg moet. Hij is ten slotte ook een Barca legende. De mensen die hem uitfloten waren of toeristen of mensen jonger dan 18 die pas sinds 2008 Barca volgen/kennen.

Ja dat krijg je ervan als je uit moet naar Sociedad en je zet gewoon het halve elftal wat normaal in de basis staat op de bank , maar goed dat die arrogante houding is afgestraft hij zal het nu wel uit zijn hoofd laten het weer te doen .

wat een schandalige fans daar bij barcelona. zijn gewoon een stel verwende kleine kinderen. die man heeft als speler zoveel voor de club gedaan en nu maakt hij als coach 1 fout en dan meteen uit fluiten hoe hebben hun het zolang uit gehouden met andere trainers. je mag niet 1 wedstrijd verliezen en dan ligt het niet eens aan de tactiek bij die wedstrijd maar bij het collectief falen van de spelers in het veld.

9 januari 2015 om 10:07

Ehm.. Hij is de slechtste Barcelona-trainer in 6 jaar. Heeft in 26 wedstrijden 26 verschillende opstellingen gebruikt. Als amateur trainer leer je dat je automatismen in je team moet krijgen door vastigheid erin te slijpen dmv je opstelling. En niet elke week weer iets anders proberen. Het is gewoon z'n eigen schuld.

En overigens. Ze fluiten hem uit vanwege z'n prestaties als trainer. Wat hij als speler voor Barcelona betekend heeft, zullen ze nooit vergeten.

9 januari 2015 om 14:45

1 fout?
Ik zou je wat meer gaan verdiepen vooraleer je zoiets roept want het is niet echt slim.

Als ik Barcelona was zou ik Messi verkopen. Die Luis Enrique doet het niet echt slecht vind ik hoor, en om alleen vanwege problemen met Messi hem te ontslaan vind ik niet kunnen. Bovendien levert dat hartstikke veel geld op waarmee ze aan de toekomst kunnen werken. Het is tijd voor een nieuwe ster bij Barcelona. En ik heb het idee dat Messi steeds arroganter wordt. Je moet niet denken dat je onmisbaar bent. Zonder Messi heeft Barcelona naar mijn mening nog genoeg kwaliteit, en zouden ze met dat geld meer kwaltieit kunnen halen. Messi is natuurlijk wel een erg goede voetballer, maar als hij dat echt is wil ik hem ook wel eens in de Premier League zien spelen. Als dat ook zo goed gaat is hij misschien wel de beste speler ooit.

9 januari 2015 om 18:47

Dan moet je Neymar en een aantal andere spelers ook verkopen, die de werwijze van Enrique beu zijn.
Het gaat hier niet alleen op Messi.
Vind het trouwens zwak van Xavi, hij loest als aanvoerder veel eerder een gesprek voeren met Enrique, dat het niet zo verder kan, en niet wachten tot andere spelers reageren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren