Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Luis Enrique heeft spijt na matig WK: ‘Ik had één speler thuis moeten laten’

Laatste update:

Luis Enrique heeft op Twitch laten weten spijt te hebben van het selecteren van één bepaalde speler. Bij nader inzien had de ontslagen bondscoach andere keuzes willen maken voor zijn Spaanse WK-selectie. Ook betreurt hij zijn keuze om Pablo Sarabia niet op te stellen in de verloren achtste finale tegen Marokko.

Enrique stak op Twitch de hand in eigen boezem wat betreft zijn WK-selectie en gaf toe een fout te hebben gemaakt. “Eén speler beter had ik beter thuis kunnen laten. Ik ga niet zeggen wie het is, maar hij bracht uiteindelijk niet wat ik van hem had verwacht. Ik had beter een andere speler kunnen oproepen”, aldus de ex-bondscoach. Na afloop van het WK werd bekend dat Enrique en de Spaanse bond niet met elkaar door zouden gaan en dat het contract niet zou worden verlengd.

Spanje werd door Marokko uitgeschakeld na strafschoppen en ook daarover deed Enrique een opvallende uitspraak. Vlak voordat de verlenging eindigde, en met het oog op een mogelijke penaltyreeks, bracht hij strafschopspecialist Sarabia binnen de lijnen. De oefenmeester heeft er spijt van dat hij de speler van Paris Saint-Germain niet in de basis had laten starten. Hij raakte in de slotseconden van de wedstrijd de paal en nam de eerste strafschop namens Spanje en miste. “Pablo verdiende meer dan de vijf minuten die ik hem gaf. Ik zou hem nu zelfs in de basis hebben laten starten”, zo klonk Enrique schuldbewust

Enrique werd vorige week na de uitschakeling van Spanje op straat gezet en dezelfde dag nog opgevolgd door Luis de la Fuente, de bondscoach van Jong Spanje. Enrique begon in november 2019 aan zijn tweede termijn als bondscoach, nadat hij van juli 2018 tot maart 2019 ook al de scepter zwaaide bij de nationale ploeg. Uiteindelijk leidde Enrique 49 wedstrijden van Spanje, waarin hij 28 overwinningen boekte. Veertien keer werd er gelijkgespeeld en zeven wedstrijden leverden een nederlaag op. Op het afgelopen EK haalde Spanje nog de halve finale.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit moet toch wel over ze schoonzoon gaan, die was echt een drama (bij barca ook). Maar dat zou die nooit zeggen dan is de kerst niet leuk

14 december 2022 om 15:36

Wie is zijn schoonzoon als ik vragen mag?

14 december 2022 om 15:38

Dat is volgens mij Ferran Torres.

14 december 2022 om 15:39

Ferran Torres.

14 december 2022 om 15:42

Jep, Torres idd.

14 december 2022 om 16:49

Dankjewel

14 december 2022 om 15:46

Ja want het ligt aan die ene speler...

14 december 2022 om 17:03

Hij had zichzelf thuis moeten laten.

Rare uitspraken ook weer.

Thiago en Ramos thuislaten zegt genoeg. Enrique was er waarschijnlijk al een tijdje klaar mee en forceerde zo een breuk.

14 december 2022 om 15:39

Denk je het zelf. Een wk verkloten omdat je er al klaar mee bent.

14 december 2022 om 16:11

Typische Barca coach arrogantie is dat. Ik probeer maar iets geks in de hoop dat het werkt want dan ben ik een meester coach. Simplistisch de mannetjes op de juiste positie zetten is voor hen te min. Rodri in het centrum en met Asensio in de spits, sorry hoor maar dan stel je dus eigenlijk een middenveld van 3 linies op. Leuk tegen Costa Rica maar daarna hebben we alleen maar balbezit gezien en maar weinig grote kansen. Dat zien we toch wel vaker bij Spanje!

14 december 2022 om 18:07

De man werkt keihard om terug te keren als bondscoach en gedraagt zich ondanks alles ongelofelijk professioneel om vervolgens op deze manier een breuk te forceren? Lijkt mij zeer stug. Denk je dat zijn baas hem die breuk niet gewoon gegund had als hij daar aan toe was?

Ben benieuwd wie die ene speler zou zijn. Iemand hier een idee? Vind het vooral jammer dat hij bepaalde spelers niet heeft meegenomen, zoals Ramos en Thiago.

14 december 2022 om 15:38

Ferran Torres of Asensio

14 december 2022 om 15:48

Lijkt me toch niet dat het een van die twee is. Hij heeft ze allebei continu opgesteld. Als hij ontevreden was over hen had hij ze nog op de bank kunnen zetten. Ik vermoed dat het een wisselspeler is die de sfeer een beetje heeft zitten verzieken. Maar wie, geen idee.

14 december 2022 om 15:51

Ik dacht zelf Asensio maar die heeft vrij veel gespeeld.

Ik vermoed anders Pino.

14 december 2022 om 17:27

Ik denk Ienieminie!

14 december 2022 om 15:56

Als ik Marcos Llorente zag spelen tegen Marokko... Dat deed pijn aan de ogen met die handige linksbuiten van Marokko. Niet voor niets dat Carvajal de groepswedstrijden speelde

14 december 2022 om 16:42

Dat is dan ook geen rechtsback. Zou helemaal gestoord zijn als je een speler niet op zijn positie opstelt en dan in de media loopt te roepen dat je hem beter thuis had gelaten want zijn prestaties lieten te wensen over. Neen, ik dnek niet dat hij degene is waar op gedoeld wordt.

14 december 2022 om 16:22

Op internet wordt er juist heel veel aan Eric Garcia gedacht. Volgens mij speelde Enrique ook met Rodri (of een andere CVM, weet even niet uit mn hoofd) op CV zodat hij Garcia niet op hoefde te stellen. Die heeft ook geen minuut speeltijd gekregen geloof ik. Dus ik zou het wel snappen als hij het is.

14 december 2022 om 17:19

Niet ansu fati?

14 december 2022 om 18:18

Ging blijkbaar over Eric Garcia. Vandaar dat hij met Rodri centraal achterin begon.

En sommige dachten dat Spanje het WK zal winnen na die goede pot tegen Costa Rica en Argentinie werd na 1 zwakke pot meteen al bekritiseerd. De een zit al een week thuis en de ander speelt de WK finale. Heerlijk hoe bij sommige mensen de waan van de dag kan regeren.

14 december 2022 om 15:43

Maar dat is toch helemaal niet raar. Zo werkt het over het algemeen toch in de voetbalwereld?! Opportunisme staat ongeveer synoniem aan de voetbalwereld. Vb: Schreuder werd na Rangers thuis overladen met complimenten. Ongeslagen seizoenstart, geweldig begin CL, een verbetering van Ten Hags voetbalvisie, nog meer press vooruit..... En nog geen twee maanden later wordt hij de slechtste trainer voor Ajax sinds Jol genoemd. En gesmeekt om zijn ontslag. Dit is hoe t gaat in deze wereld. Het is één grote entertainment business

14 december 2022 om 15:52

Helemaal mee eens en ook een mooi voorbeeld erbij gehaald. Als Schreuder de EL nu wint, kampioen wordt en de beker pakt is hij de beste trainer sinds ten Hag…

14 december 2022 om 16:15

Ik heb altijd wel moeite met zulke kritieken vooral op spelers. Bij eem coach vind ik dat toch anders omdat er meer factoren zijn die het makkelijker maken om constanter te presteren. Enrique wilde experimenteren, dat is mislukt. Gewoon een duidelijke vorm van mismanagement. Triest om dat dan op je spelers af te reageren, vooral omdat het mogelijk om een speler gaat die de coach uitgerekend op een wildvreemde positie heeft laten spelen!

14 december 2022 om 18:48

Geen idee of dat exact allemaal geroepen werd over Schreuder, maar Spanje als WK favoriet zien is natuurlijk een kwestie van enorme stupide. Dat land laat haar beste middenvelder, verdediger en keeper thuis en heeft een aanval van het niveau Wolves. Tuurlijk wordt je dan geen wereldkampioen.

14 december 2022 om 19:54

Over opportunisme gesproken. Spanje wint 7 van de 10 keer van Marokko. Gewoon een uitstekend team dat van iedereen kan winnen.

14 december 2022 om 15:51

Klopt, Argentinie verloor van Saudi Arabie, terwijl Spanje de eerste speelronde heel goed speelde. Op dat moment was het heel logisch om Spanje hoger in te schatten dan Argentinie. Uiteindelijk verliest Spanje op strafschoppen en wint Argentinie op strafschoppen van Nederland, dat had ook zomaar anders kunnen lopen, verschil zit hem in kleine details. Word wel een beetje moe van die mensen die nu plotseling hun gelijk komen halen...

14 december 2022 om 18:49

WAt een onzin. Argentinie was 40 wedstrijden op rij ongeslagen en won de Copa. Daar doet een slechte start niks aan af. Sterker nog in de historie komt het heel vaak voor dat een wereldkampioen slecht start. Juist de landen die heel sterk beginnen liggen er vaak als eerste uit. DAt ze dan winnen van een amateurteam als Costa Rica zegt me niet zoveel. Spanje als favoriet zien is simpelweg lachwekkend gezien hun middelmatige selectie en vooral selectiebeleid van de trainer.

14 december 2022 om 16:00

Zoals toen jij zei dat het een extreem saai en voorspelbaar wk was zeker?

14 december 2022 om 16:21

Vind het mooiste aan het WK de aanvangstijden van 20.00u. Kan je zelfs na verlenging en penalties nog op tijd naar bed. Voor de rest is het voor mij het meest voorspelbare WK ooit (heb namelijk voor t eerst ooit mijn WKpoultje goed voorspeld met deze finale, aannemende dat Frankrijk gaat winnen vanavond 😉).

14 december 2022 om 16:53

Argentinië-Frankrijk is niet echt een verrassende uitkomst. Maar België en Duitsland eruit in de groepsfase. Japan gekwalificeerd als groepswinnaar in de groep des doods. Kroatië dat Brazilië uitschakelt in de kwartfinale en de halve finaleplaats van Marokko (na Spanje en Portugal uitgeschakeld te hebben) zijn toch echt gewoon heel grote verrassingen?

14 december 2022 om 18:46

Zeker saai en extreem voorspelbaar WK buiten Marokko die voor een giga stunt heeft gezorgd. Voor de rest had je 7 van de 8 landen net zo goed al meteen de kwartfinale kunnen geven en de wedstrijden in de 1/8ste finales kunnen overslaan. Volgens mij ook het enige WK ooit waar er in de 1/8ste finales geen topwedstrijd heeft plaats gevonden. En eigenlijk hebben we straks tot aan de finale maar 2 topwedtrijden gehad Engeland vs Frankrijk en Duitsland vs Spanje in de poule. Dat is heel treurig en komt mede door potindeling en het feit dat er veel te veel landen meedoen. Plus het feit dat Qatar natuurlijk nooit een WK had mogen organiseren, zijn er ook nog verdacht veel foute arbitrale beslissingen. Alleen al de hoeveelheid penalty's die Argentinie bijvoorbeeld krijgt.

14 december 2022 om 16:42

Wat gek dat men zich baseert op vorm van de dag bij een kort toernooi als dit...

14 december 2022 om 17:59

Daar is toch niets raars aan? Ik dacht ook niet dat Spanje ging winnen, want die kunnen simpelweg niet scoren, maar ik denk dat velen wel hadden gedacht dat ze tot de halve finale zouden doorstomen. Argentinië werd juist door velen getipt als winnaar, maar dat was denk ik vooral door knapen die ze nooit hadden zien spelen. Het is gewoon een oude Messi met een stel houthakkers. Niets mis mee, maar dit is de minste selectie waar Messi ooit mee heeft gespeeld. Kreeg ook terecht de neus op de deksel. Dat daarna de FIFA een hand besloot te helpen en geen enkel team uit wilde gaan van eigen kracht tegen ze (want dat is wat Saudi Arabië deed), dan kom je inderdaad een eind. Geloof me maar, die vliegen er met minstens twee doelpunten vanaf tegen Frankrijk.

Ferran en Busi de bank je hebt Rodri die zet je achterin omdat hij perse Busi wilt opstellen was al een fout die kan niet meer mee. je hebt levensgevaarlijk buitenspeler williams, maar die stel je niet op zelfs beter dan zijn broer Inak.

Spanje is allang al niet meer wat het was. Maar Ramos en Thiago had hij zeker moeten meenemen.

Hij had gewoon altijd Ramon moeten meenemen. Heeft alles wat er miste in dit Spaans elftal. Grinta, een absolute winnaarsmentaliteit en de ervaring prijzen te pakken (jongens als Busquets en Alba hebben dat natuurlijk ook. En daarnaast is hij een penaltyspecialist en kan hij dreigend zijn op corners.

Oh ja en dan moet je misschien wel de beste CVM in de wereld, Rodri, niet centraal achterin zetten.

Goedkoop om zo de slechte prestatie af te schuiven. Hij selecteert hem zelf , dus moet je ook je verantwoordelijkheid pakken.

Spanje begon veelbelovend, maar helaas door.

Denk dan aan Eric Garcia, matige speler die niks te zoeken heeft bij de Spaanse selectie. Ook bij Barcelona niet.

Wat een domme uitspraak van hem. Zeg de naam of zeg dan niets. Vind ik dan..

14 december 2022 om 16:22

Met je eens.

Kijkende naar de selectie en wie er niet gespeeld hebben kan je indirect een behoorlijk aantal spelers wel uitsluiten. Mijn gok is dat het 1 v/d backs betreft aangezien dat de enige posities zijn waar de spelers allemaal in actie zijn gekomen terwijl er bij de goalies, centraal achterin, op het middenveld en voorin spelers zijn meegereisd die amper/geen minuten hebben gemaakt en een vervanger daarvoor dan vrij nutteloos zou zijn geweest... Als ik dan een gokje moet wagen zou ik mijn geld op Balde zetten, speelde leuk mee in een gelopen wedstrijd tegen Costa Rica en was verder (verdedigend)dramatisch. Geweldig talent, maar dit WK kwam zeker gezien de alternatieven gewoonweg te vroeg voor hem.

Ben ik de enige die het compleet ridicuul vind dat een actieve coach op twitch loopt te streamen als een 13-jarig juffertje? Dat schreeuwt toch een gebrek aan professionaliteit? Vooral wanneer ie het dan ook nog eens over zijn werk heeft en dit soort uitspraken doet. Ik zou er als club iig niet aan willen beginnen.

Ramos in plaats van Garcia mee, Rodri gewoon op zijn plek ipv Busi, Thiago mee en mits fit gewoon altijd in de basis naast Pedri, een spits opstellen ipv Torres en Asensio steeds op die plek te zetten, een van de vele goede (geen wereldtop) linksbacks meenemen achter Alba ipv een jochie puur vanwege zijn club... Ik kan wel een heel lijstje bedenken Luis. Niets dan flaters.

Zwakke vent. Ze hadden jou thuis moeten laten!

Denk na de wedstrijd tegen marokko dat hij wel Llorente zal bedoelen.

Ik denk dat het om Fati gaat hoor. De vorige keer zat hij er niet bij voor Iglesias en nu wel. Zijn invalbeurt tegen Marokko was ook heel slecht. Hij had heel veel verkeerde aannames en gevaar kwam er niet van zijn kant maar eerder van Sarabia. Voor de rest wel raar van Enrique om dit te zeggen. Maar ja die man had hele rare keuzes gemaakt.

Met De Gea op doel, Ramos centraal (of als mentor op de bank) en Thiago op je middenrif had je er heel anders op gestaan. Spelen zonder echte spits werpt ook niet echt z’n vruchten af bleek, Morata was toch vaak van grote invloed na zijn invalbeurten. Ik vond het maar matig over het algemeen en in de omschakeling zeer kwetsbaar. Er was te weinig toernooi ervaring / topclub ervaring in de selectie aanwezig.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren