Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lovende woorden bij FOX Sports: ‘Zoals hij beweegt, is hij een Ajax-speler’

Laatste update:

Danilo Pereira is voorlopig de topscorer van de Eredivisie, met acht doelpunten voor FC Twente. De 21-jarige Braziliaanse spits wordt momenteel door de Tukkers gehuurd van Ajax. In het programma Goedemorgen Eredivisie van FOX Sports klinken lovende geluiden over Danilo en Ronald de Boer voorspelt dat hij de potentie heeft om een ‘hele goede spits te worden, ook bij Ajax’.

“Hij is technisch goede spits, vaardig aan de bal en heeft een klik met Václav Cerny. Als hij op de goal afgaat, heeft hij het overzicht en de rust om te kijken waar hij moet schieten. Hij slaagt erin om altijd rustig te blijven rond de zestien”, zo begint Danny Koevermans, voormalig spits van onder meer AZ, PSV en het Nederlands elftal. Presentator Milan van Dongen vraagt of Danilo bij Ajax in de spits moet spelen, omdat hij goed is in de kleine ruimte.

“Als je het over Traoré hebt, vind ik dat hij dat beter beheerst. Zachte voetjes, hè. Hij is echt een Braziliaan, een balvirtuoos”, antwoordt De Boer. “Danilo kan kort wegdraaien, met links en rechts schieten. Bij Jong Ajax werd er veel gewisseld en speelde hij af en toe nog als links- of rechtsbuiten. Nu heeft hij alle rust, dat heb ik zelf ook gedaan als speler (De Boer speelde eveneens bij FC Twente, om later terug te keren bij Ajax, red.). Hij weet dat hij ergens is gekomen waarvan hij bijna zeker weet dat hij in het bovenlaagje zit qua niveau. Dat geeft een bepaalde rust en dat zie je terug.”

“Hij heeft snelheid, overzicht en hij denkt niet alleen aan een doelpunt, want hij ziet ook zijn medespelers vrijlopen. Hij heeft de potentie om een hele goede spits te worden, ook bij Ajax. Het is een goede zet geweest om naar FC Twente te gaan. De druk hoort ook bij het topvoetbal. Kan hij daar tegen? Maar zoals hij beweegt, is hij een Ajax-speler”, gaat de analist en oud-international verder. Namens FC Twente was Danilo voorlopig goed voor acht doelpunten en vier assists in negen officiële wedstrijden.

“Hij moet nu in het fysieke gedeelte stappen maken, want als je Tottenham tegen City of Atlético tegen Barcelona zag... Dat gaat op een tempo en met een kracht, maar dan moet je evengoed de rust bewaren”, benadrukt De Boer. “We moeten niet denigrerend doen, want Ajax doet goed mee in de Champions League. Maar over het algemeen is dat een behoorlijk stap die spelers moeten maken. Danilo moet heel veel spelen, lekker doorgaan en dan kan Ajax de keuze maken. Traoré is niet de onbetwiste nummer negen bij Ajax, in de grote wedstrijden gebruiken ze Tadic in de spits.”

Ben jij het hiermee eens?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Volgens mij is FOX nog de enige die dit roept. Hoorde veel geluiden dat hij vooral volgend jaar voor een lekkere som verkocht kan worden. Ik vind het ook wel een leuke Ajax spits. Maar eerder als backup, waarvoor Traore ook al prima is en vaak iets anders brengt.

Bij PSV zie je de afgelopen 2 seizoenen dat een hele sterke uitleen beurt echt niks zegt. Lammers verzorgde 19 doelpunten en 5 assists in 35 wedstrijden en heeft in de blessure periode van Malen bij PSV toch vooral laten zien een prima backup te zijn. Hetzelfde geldt dit seizoen voor Mauro, die bij Heracles fantastisch was en bij PSV een prima 12e man is.

Ik denk dat Danilo net dat laatste beetje klasse mist voor een basisplaats bij Ajax en na dit seizoen ook te groot is voor de bank. Lekker naar een middenmotor in Spanje, Italië of Frankrijk verhuizen zou ik zeggen. Rennes, Betis of Fiorentina ofso

22 november 2020 om 12:22

Je hoorde ook al veel geluiden. Ja onzinnige artikelen op het internet waarvan je weet dat je die niet zomaar moet geloven.

22 november 2020 om 12:33

@zinedane

Danilo Is echt wel een goede spits.. ik vind hem beter dan traore (die heeft alleen zijn lichaam mee) danilo is overal redelijk goed in. Zie hem volgend jaar wel 1ste spits worden. Let vanmiddag maar eens op hem tegen PSV

22 november 2020 om 13:22

Aan hem dus om t ook tegen PSV te laten zien. Heeft het vooralsnog leuk gedaan, maar als je als spits bij ajax wilt spelen zul je het in de grote wedstrijden moeten laten zien. De wedstrijd tegen PSV zal voor hem dus een belangrijk meetmoment worden. Verder helemaal eens met Zinedane, onderbouwt het ook sterk met voorbeelden.

22 november 2020 om 13:41

Je weet dat het gat met een club als Fctwente en Ajax erg groot is? Bij Fctwente krijgt hij natuurlijk alle ballen en word er om hem heen gespeeld, bij Ajax heb je 3 aanvallers op het veld staan wie beter zijn dan Danilo en hij zal wel eens overgeslagen worden, hij zal daar niet de vedette zijn wat die nu wel bij Fctwente is. Dit is vaker een probleem gebleken bij spitsen wie dan van de subtop naar Ajax of PSV gaan, die stap is gewoon te groot, mensen onderschatten dit. Denk niet dat Danilo gaat slagen bij Ajax 1 en Ajax moet hem volgend seizoen ook lekker verkopen voor een paar miljoen, Traore is gewoon veel beter maar natuurlijk ook niet het materiaal dat Ajax wilt hebben als eerste spits, leuke 2e spits om er in te knallen.

22 november 2020 om 13:40

De Boer is natuurlijk wel ervaringsdeskundige als het gaat om een leenperiode bij Twente. Hij was zelf ook een atypische spits. Ik vind Traore eerder een stormram leuk als plan B dan een starter bij Ajax.

Het is altijd zo zelfverheerlijkend om te praten over een "ajax" speler. Ajax heeft door de jaren heen op 100 manieren gespeeld met tig verschillende soorten spelers van verschillende niveaus. Van Rosaels en Marin tot Frenkie de Jong. Net als elke topclub in Nederland. Elk jaar zijn er clubs die goed voetbal spelen, ook in de eredivisie, denk al jaren aan AZ bijvoorbeeld. Toch heeft Ajax het zch geeigend om spelers "ajax spelers" te mogen definiëren. Laatst ook met Overmars en Ihattaren. Alsof PSV of Feyenoord of AZ geen technische spelers hebben gehad en als ze die hebben zijn het eigenlijk Ajax spelers? Wat van der Doelen laatst al zei, als je het maar vaak genoeg zegt dan gaan alle mensen het maar geloven. Bij PSV en Feyenoord zijn de doelen en ambities gewoon hetzelfde als bij Ajax, namelijk kampioen worden mét goed voetbal. Supporters willen allemaal hetzelfde zien. Hou toch eens op met die vieze propaganda.

22 november 2020 om 13:00

Vraag aan iedereen in de wereld voor wat voor type voetbal ajax staat, en je krijgt overal hetzelfde antwoord. De speelstijl is veel meer onderdeel van de hele club dan bij psv en feyenoord. Dat zie je zelfs bij het 1e elftal waar een discussie losbarst als er geen 4-3-3 wordt gespeeld, wat gewoon veel minder het geval is dan bij psv en feyenoord. Los van het feit of dat iets goeds of slechts is, daar gaat het niet over.

22 november 2020 om 13:37

Dat klopt toch met wat ik zeg?

Doordat je (en de media) het elke keer over jezelf roept gaan mensen het overnemen en geloven. Feit is dat er meerdere clubs (die dat niet doen) ook in Nederland zijn die vaak goed voetbal spelen en technische spelers hebben. Verschil is dat zij dat niet eigenen.

Een PSV supporter loopt net zo goed te klagen als er met slecht voetbal 1-0 wordt gewonnen van VVV als een Ajax speler, geloof mij maar. Ze roepen wellicht niet continu dat ze zo spelen omdat het nu eenmaal niet zo is, net zoals dat Ajax niet continu goed voetbal speelt.

Het gaat om beeldvorming die Ajax (fantastische marketing) neerzet en klakkeloos door alle media gevolgd en uitgedragen wordt. Zoals Doelen dus zei: wat denk je nou, dat ze bij PSV niet én aanvallend voetbal én kampioenschappen eisen binnen de club? Als ze het maar vaak genoeg roepen dan is het dus maar zo?

Ajax heeft idd een gigantisch goede jeugdopleiding, echter hebben ze ook een gigantische aanwas bsb tov andere clubs. De keuze is in een hoofdstad met 800.000 inwoners en de randstad met 8 miljoen inwoners eromheen wat groter dan in Eindhoven met wat kleinere steden.

Speelstijl is veel meer dan een formatie. Aanvallend voetbal kan ook met 4-4-2. Overigens komt 4-3-3 uit zuidamerika en speelde ook Feyenoord vanaf het begin met 4-3-3. Daarnaast speelde Ajax in 95 3-4-3. Dus dat gelul is ook onzin en wordt door iedereen nagepraat.

De beeldvorming in de media is gewoon eentonig en slecht geinformeerd. Iedereen praat elkaar na zonder dat ze echt goed nadenken.

22 november 2020 om 13:54

Feyenoord heeft wel een veel groter achterland. Amsterdam is dan wel de grooste stad. Er wonen nog altijd meer mensen in Zuid-Holland.

22 november 2020 om 19:58

Dus eigenlijk zeg je dat je het jammer vind dat andere clubs geen eigen identiteit hebben ontwikkeld en dit ook eindeloos uitstralen en uiten. Daar ben ik het mee eens.

22 november 2020 om 13:01

Oh ja joh? Volgens mij niet. PSV supporters en PSV interesseert het niets zolang maar gewonnen wordt. En bij Feyenoord zijn ze terecht al blij als ze meedoen. Ajax staat bovenaan scoort er op los en waar gaat het over? Spits niet goed genoeg, geven te veel kansen weg op de counter. Creëeren te weinig enz.

22 november 2020 om 13:01

Wat een hoop frustraties zeg. Het Ajax-DNA, zoals ze dat noemen, is daadwerkelijk een bepaalde manier van spelen en denken. Het is niet geheel zonder reden dat er zoveel ex-jeugdexponenten van Ajax in Europa rondlopen. Je steekt nu van wal over de ambities van diverse clubs, beetje open deuren intrappen wat je doet. Lijkt mij dat elke club het doel heeft om kampioen te worden, behoudens de clubs die weten dat ze tegen degradatie zullen strijden. Elke club heeft zijn eigen stijl van spelen, zo zit er ook een wereld van verschil tusse bijvoorbeeld de spelopvattingen van Real Madrid en Barcelona.

Begint het gezeur om je iets toe te eigenen nou ookal hier?

Lijkt me niet. Heeft in de jeugd nooit laten zien goed genoeg te zijn voor het 1e.

22 november 2020 om 13:58

wat maakt het uit wat hij in het verleden heeft laten zien? het gaat er toch om wat je nu presteert?

Geweldig!! Zoals hij beweegt is hij een Aax-speler. Hoe beweegt een Ado-speler of een Barcelona-speler??? Serieus: ik denk dat hij zeker de potentie heeft om vaste spits te worden in de subtop. Aax misschien iets te hoog gegrepen.

Allemaal wat overdreven, zoals ie beweegt is hij een Ajax-speler.
In Amsterdam denken ze dat ze daar het voetbal hebben uitgevonden zegt Gijp altijd.
Lijkt er wel op.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren