Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lovende Makaay: ‘Het verbaast mij niet dat Real Madrid interesse heeft’

Laatste update:

Roy Makaay kijkt uit naar de ontmoetingen tussen Real Madrid en Bayern München, in de halve finales van de Champions League. De oud-aanvaller en tegenwoordig spitsentrainer van Feyenoord is nog altijd degene met het snelste Champions League-doelpunt aller tijden achter zijn naam: na elf seconden, in 2007 tegen Real Madrid. In gesprek met de Spaanse sportkrant AS krijgt Makaay de vraag of er nog spitsen ‘zoals vroeger’ bestaan.

“Jazeker, Robert Lewandowski, Edinson Cavani, Luis Suárez, Sergio Agüero… Ik denk dat er clubs zijn die voorin een ander type voetballer gebruiken. Bayern daarentegen heeft altijd een echte spits gehad: ik, Luca Toni, Miroslav Klose, Mario Gómez, Lewandowski… Dat kwam vroeger vaker voor. Karim Benzema? Ik vind Lewandowski de beste spits. Hij scoort, hij zorgt ervoor dat het team goed speelt, hij geeft assists en dat doet hij jaar na jaar.”

Hij was belangrijk voor Borussia Dortmund en hij is nu belangrijk voor Bayern. Het verbaast me niet dat Real Madrid interesse in hem heeft, als dat daadwerkelijk waar is.” De journalist wilde toch terugkomen op Benzema. “Benzema is belangrijk geweest, maar hij haalt niet zijn niveau van een paar jaar geleden”, stelt de Nederlander. “Hoeveel doelpunten heeft hij dit seizoen gemaakt? Heel weinig. Dat is het belangrijkste werk voor een spits.”

“Real Madrid heeft het geluk dat een ander de doelpunten maakt, Cristiano Ronaldo. Maar Benzema haalt nu al twee à drie jaar niet meer zijn niveau van voorheen.” Toch verdedigt Zinédine Zidane zijn landgenoot. “Ik geef mijn mening vanaf de bank, maar op televisie zie ik dat hij weinig scoort”, repliceert Makaay, die uitkijkt naar de duels in München en Madrid. “Het is net een Clásico. Twee Europese topclubs die de meeste prijzen hebben en al heel vaak tegenover elkaar hebben gestaan. Het wordt een spektakel. Het zal fifty-fifty zijn.”

Makaay looft de manier waarop Sergio Ramos zijn team leidt. Het doet de voormalig Oranje-international herinneren aan Oliver Kahn. “Kahn wilde alles winnen en was van grote invloed. Dat zie ik nu terug bij Ramos. Cristiano is geweldig, maar Sergio Ramos is Sergio Ramos. Toen ik in Spanje speelde, was hij een jochie dat net bij Sevilla was begonnen. Nu is hij captain van Real Madrid en dat is niets voor niets.”

Wie bereikt de Champions League-finale?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Kan me goed vinden in de woorden van Makaay. Ramos zal heel erg moelijk op te vangen zijn, hij pakt veel kaarten, maar straalt leiderschap uit en is bereidt door het vuur te gaan voor de hoofdprijzen. Ik zie verder niemand bij real met zijn leiderschap kwaliteiten momenteel. Vorig seizoen vond ik marcelo overigens ook heerlijk spelen, dit seizoen iets minder. En ja, CR7 wat valt daar nog over te zeggen. Als hij eens stopt bii real over 2-3 jaar (gok ik) dan zal dat een gigantische aderlating zijn.

Makaay, Van Nistelrooy, Inzaghi en Trezeguet waren mijn favorieten in de 16. Koelbloedige hitmans. Nooit paniek bij t afronden. Genadeloos.

23 april 2018 om 09:43

Van Nistelrooy was echt een geweldaar, wat mis ik hem zeg.

23 april 2018 om 11:18

Door hem ben ik fan van Real geworden. Heb alle shirt van hem bij Utd, maar ik kon het nooit kijken. Alleen de Champions league. Huilen toen Utd in de halve finale door Porto werd uitgeschakeld. Toen hij in 07/08 naar Real ging, kon ik alle wedstrijden kijken. Hij werd meteen topscoorder en kampioen. Het kon niet beter.. Daarna altijd Real blijven supporter en helemaal geweldig was het toen Robben en Sneijder erbij kwamen. Daarna wel eventjes teveel met ook Huntelaar, Rafa en Drenthe.

23 april 2018 om 13:23

Van Gol ging in 2006 naar Real eigenlijk

Je moet Ramos alleen niet laten spelen tegen Barca

Dan krijgt hij een rode lap voor zijn ogen en draait hij door

Iedereen blijft maar lullen dat de voornaamste taak van een spits scoren is. Dat is in 99 procent van de gevallen ook zo maar iedereen ziet toch dat dat niet het geval is wanneer je met Ronaldo naast je speelt. Als je dat niet inziet dan kijk je niet.

Benzema doet meer dan Ronaldo aanspelen en met de bal in stelling brengen. Hij is ook 90 minuten bezig met goed te lopen, gaten te creeren, verdedigers weg te trekken etc, allemaal in functie van Ronaldo. Kijk even hoe vaak Benzema een loopbeweging maakt en Ronaldo meteen daarna in zijn rug duikt en de bal aangespeeld krijgt van Modric of Isco.

Dan kun je daar een spits zetten die meer scoort en voor zichzelf loopt ipv voor een ander en dan krijg je een chagrijnige Ronaldo, dan ben je verder van huis natuurlijk.

Wat betreft Lewa, nee dankje. Dat is 2-3 jaar te laat. Hij had een tijd geleden de kans om over te stappen (als Bayern destijds wou meewerken, wat natuurlijk ten zeerste te betwijfelen is) en toen koos hij ervoor dat niet te doen. Nu moet Madrid niet voor hem terugkeren naar mijn mening maar naar een jongere optie kijken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren