Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Lonwijk bezorgt zijn club recordtransfer en vervolgt carrière bij Dynamo Kyiv

Laatste update:

Justin Lonwijk vervolgt zijn carrière in Oekraïne bij Dynamo Kyiv. De middenvelder komt over van het Deense Viborg FF en kost de Oekraïense club circa twee miljoen euro. Dit verkoopbedrag maakt van Lonwijk meteen de duurste uitgaande speler ooit van de Deense club. Hij tekent bij Dinamo Kyiv een contract tot medio 2027.

Lonwijk diende zelf een transferverzoek in en wilde zo snel mogelijk overstappen naar de Oekraïense topclub. Viborg willigde het verzoek van de middenvelder in en ontvangt de grootste transfersom in de clubgeschiedenis. Jesper Fredberg, directeur voetbalzaken bij Viborg, vindt het jammer dat Lonwijk vertrekt, zo vertelt hij via de officiële kanalen. “Toen we Justin van FC Utrecht haalden, was hij een onbewezen speler zonder veel wedstrijden op het hoogste niveau. We zagen wel veel potentie en wisten dat hij zich bij ons goed kon ontwikkelen. We denken dat we daarin zijn geslaagd. Het is jammer dat wij een echt getalenteerde speler verliezen. Tegelijkertijd zijn we er trots op dat we spelers beter maken zodat zij bij grote clubs op de radar verschijnen.”

Fredberg had de Nederlander liever niet verkocht nadat de Deense transferwindow al was gesloten, maar wist dat Lonwijk hogerop wilde. “We hebben altijd goede gesprekken gehad over een eventuele transfer. Als zich een mooie mogelijkheid voor Justin en de club aandiende, waren wij bereid mee te denken. In dit geval zag Justin Dynamo Kyiv als een mooie kans en het bod was dusdanig goed dat wij akkoord zijn gegaan met de verkoop. Justin heeft een fantastische stempel gedrukt op VFF en we wensen hem het allerbeste in de toekomst.”

Lonwijk had mooie woorden over voor zijn oud-werkgever. “Mijn tijd in Viborg was absoluut fantastisch en ik had geen betere plek kunnen bedenken om me als jonge speler te ontwikkelen. Ik heb hier enorm veel geleerd en we hebben samen veel bereikt, dus het is een heel goede tijd geweest, zowel als persoon als als voetballer.” Hij speelde in totaal 60 wedstrijden voor Viborg waarin hij acht doelpunten maakte en goed was voor zeven assists. Voor zijn vertrek naar Denemarken speelde hij met name voor Jong FC Utrecht, terwijl hij met de A-selectie van de Domstedelingen tot 38 speelminuten in één Eredivisie-duel kwam. In de zomer van 2019 kwam Lonwijk over van de jeugdopleiding van PSV.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooie transfer voor Justin! Ook een mooie bedrag Viborg. Alleen weet ik niet of het verstandig is voor Justin om naar Oekraïne te gaan spelen. Ook niet veilig om daar nu te wonen met je familie.

Zeker is nog oorlog gaande en President Putin gaat zo te zien ook niet stoppen met de oorlog.

Ook weet ik niet of de Oekraïense competitie doorgaat dus is het wel een spannende gok.

Mooi dat clubs uit Oekraïne weer kunnen spelen en spelers kunnen halen. Door de oorlog helaas veel goede spelers kwijt geraakt en een hoop kwaliteit ingeleverd. Vaak ook voor te lage bedragen. Weet iemand of UEFA nog wat gaat doen om die ploegen tegemoet te komen?

Kan nog goed herinneren dat een wedstrijd tussen psv o19 - feyenoord o19 compleet uit de hand liep en deze jongen even was vergeten dat hij voetballer was ipv mma vechter en toen ellebogen uitdeelde a la Jon Jones (om vervolgens wel weg te rennen).

Ik snap niet waarom Justin in Oekraïne gaat spelen. Rusland is zojuist begonnen met mobilisatie en kennissen van mij hebben hun oproepbrief al gekregen om zich zo snel mogelijk is Krasnodar to melden. Het conflict is nog volop bezig en er zijn belangrijkere dingen dan voetbal. Zolang Putin nog aan de macht is moet alle focus op het verdedigen van Oekraïne blijven.

23 september 2022 om 23:15

Zo werkt een maatschappij toch niet joh...ofwel er moet economie zijn alleen al om de oorlog te kunnen betalen
Mensen kijken bijv raar op als ik ze vertel dat onze hoogste klasse gewoon in 1944- 45 van start ging ( met record aantal toescbouwers..) en ook de Bundesliga gewoon tot maart 1945 doorgegaan. Ik heb in mijn verzameling van " Wehrmacht Info's" de uitslagen@ uiteraard ging t grootste deel van de krant over de strijd

Van Denemarken naar Oekraïne. Dat kan enkel en alleen een keuze zijn gemaakt op basis van het rooskleurige financiële plaatje. Ik weet niet in welke vijver Dinamo Kiev tegenwoordig moet vissen, maar zo goed is die Lonwijk toch ook weer niet? Maar goed, zoals gezegd, misschien dat Dinamo door de hele oorlog situatie ook een paar stappen terug heeft moeten doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren