Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Logische stap komt dichterbij voor Rooney: ‘Ik heb dit altijd geweten’

Laatste update:

Wayne Rooney maakte jarenlang naam als centrumspits, maar werd na de komst van Louis van Gaal ook met regelmaat gebruikt als aanvallende middenvelder. De toekomst van de Engelsman ligt waarschijnlijk ook op die positie en daar heeft Roo zelf vrede mee, zegt hij. Voorin kunnen spelers als Anthony Martial en Marcus Rashford gaan schitteren, terwijl Rooney achter hen speelt.

/

Een permanente stap naar achteren zou voor Rooney niet als een vervelende verrassing komen. “Ik heb dit altijd geweten, al een paar jaar. Ik heb een paar keer op die plek gespeeld in mijn loopbaan en ik kan het ook”, zegt hij over een rol op het middenveld. “Ik heb het Paul Scholes jaren zien doen en heb altijd geweten dat het op een dag ook mijn positie zou worden. Ik heb dus geprobeerd het nodige van Scholes te leren.”

“Het is nu misschien nog wat vroeg, maar hopelijk kan ik me op die plek verder blijven ontwikkelen en er beter in worden”, aldus Rooney in de Engelse media. Hij erkent dat de snellere jongens het voorin mogen waarmaken. “Er zitten een paar hele snelle tussen en ik denk dat ik het spel wel goed lees: of ik vooruit moet of achter moet blijven om ruimte te maken voor anderen.”

Wayne Rooney kan het beste een linie gaan terugzakken bij Manchester United

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik weet nog dat Rooney vroeger doelpunt na doelpunt maakte. Vooral in het seizoen 2010/2011 vond ik hem geweldig spelen. Jammer dat hij niet meer zo top is in de punt.

Speelde tegen Everton, vooral de eerste helft, uitstekend op die positie. Prima als dirigent achter de jonkies.

Wayne Rooney heeft gewoon zijn beste tijd gehad. Hij is te vaak geblesseerd en kan het verschil niet maken. Mag hopen dat hij als een Andre Ooijer figuur mee gaat naar het EK en niet aan spelen toe komt, want Engeland heeft veel betere alternatieven.

25 april 2016 om 13:23

Iemand als Rooney kan ook in het veld altijd wat toevoegen. Een Ooijer-rol is nog te vroeg.

25 april 2016 om 13:45

Hij is meer een soort Schöne van Ajax een goede 12de man

25 april 2016 om 14:37

Ik zou hem eerder vergelijken met Kuyt voor Feyenoord dan Schone voor Ajax (12de man)

Rooney moet nog gewoon basis spelen man. Net zoals Kuyt. Dat zijn geen 12de mannen.

25 april 2016 om 14:15

Ondanks dat ik wel begrijp wat je bedoelt blijft dit een zeer scheve vergelijking.
André Ooijer was een leuke verdediger, bij de topclubs van Nederland en veelal back-up bij Oranje. Rooney is eigenlijk al jaren de grote vedette van het Engelse voetbal.
Qua stats totaal niet vergelijkbaar.

Het afscheid van Ferguson is overal uitvoerig belicht, maar ik denk dat het gemis van Scholes veel meer aandacht verdient. Die bracht balans en de juiste mate van versnelling in het spel. Dat missen ze daar de afgelopen seizoenen node. Ik hoop en denk dat Rooney die plaats na een gewenningsperiode wel zal kunnen invullen. Maar hij zal op die plek denk ik niet zo goed worden als Scholes.

25 april 2016 om 14:42

Het kan best kloppen wat je hier zegt, reken daarbij het verdedigende blok van Ferdinand en Vidic, Giggs rust en Rooney's productie voorin die allemaal wegvallen. Dat heeft Ferguson echt wel gezien dat het een paar zware jaren zouden worden en hij er niet veel zin in had om te gaan herbouwen.

Maar als United zijnde moet de blik toch echt een keer vooruit! Het blijven praten over de Ferguson jaren breekt het elftal op en er zullen nieuwe helden moeten opstaan.

Van Gaal was toch niet de eerste die Rooney niet in de spits zette, maar juist erachter?
In ieder geval weet ik dat het omtrent de positie van Rooney al jaren gedoe is. Als hij spits staat, moet hij op nummer van de media, en als hij op nummer staat is het zonde dat een spits verkeerd gebruikt wordt. Oftewel nooit goed.

Ik heb dit altijd geweten, al een paar jaar.
Ik heb een paar keer op die plek gespeeld in mijn loopbaan, aldus Rooney.
Prima toch stapje naar achteren, vindt dat Rooney nu daar gaat spelen hij daar op,
zijn plek staat achter de spitsen.
@feelingood, wat je weergeeft in je reactie,
Van Gaal was toch niet de eerste die Rooney niet in de spits zette, maar juist erachter?
Mijn mening
Van Gaal zag het goed om Rooney daar neer te zetten. Giggs deed toch ook een stapje terug.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren